Connect with us

Anunțuri - Călărași

Comunicat de presă CAS Călărași

Published

on

În prezent Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS) gestionează la nivel național un număr de peste 18 milioane de persoane beneficiare de servicii medicale și medicamente, un număr de peste 70.000 de utilizatori reprezentând furnizori de servicii medicale și medicamente, peste 700.000 de servicii raportate și validate zilnic din care aproximativ 200.000 sunt prescripții medicale. Cunoașterea acestor date din perspectiva evoluției stării de sănătate a populației, a serviciilor medicale cel mai frecvent accesate ori a tipurilor de tratamente / medicamente prescrise, contribuie la o mai eficientă gestionare a Sistemului Asigurărilor Sociale de Sănătate și la adoptarea acelor politici publice în domeniul medical care să răspundă cât mai bine nevoilor populației la un moment dat.

În acest context, Casa Națională de Asigurări de Sănătate participă în calitate de beneficiar la proiectul „Sistem INTEGRAT de Management în Sistemul Asigurărilor Sociale de Sănătate”*, derulat în scopul asigurării unei planificări strategice bazate pe dovezi și a unui management decizional eficient prin prelucrarea datelor specifice colectate de Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS).

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta un sistem pentru suport operațional care optimizează procesele decizionale ale instituției, de a furniza informații pe baza cărora pot fi realizate politici publice în domeniul sănătății și în domeniul social, precum și de a consolida capacitatea instituțională a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de a comunica rapid și eficient, instrument care va duce la creșterea eficienței activității proprii și a prestigiului instituției prin creșterea gradului de interoperabilitate a sistremelor informaționale și informatice utilizate.

Obiective specifice:

• Fundamentarea riguroasă a deciziilor de management ale CNAS / CJAS bazate pe înțelegerea nevoilor, reducerea riscurilor, creșterea eficienței cheltuielilor publice

• Generarea de rapoarte personalizate în vederea efectuării analizelor, rapoartelor de diferite tipuri sau statisticilor necesare la nivel intern sau în solicitările externe

• Creșterea gradului de pregătire profesională a personalului de decizie și crearea unei structuri organizatorice optime

Pe lângă funcționalitățile avansate de analiză a datelor ce vor fi dezvoltate pentru utilizatorii interni ai instituției, se vor implementa și un set de interfețe web care vor permite accesul utilizatorilor din afara instituției la date ale acesteia, structurate pe patru nivele de interes:

 utilizatorii din alte instituții publice care pot interoga date ale Beneficiarului

 furnizorii de servicii medicale, care pot consulta anumite date statistice legate de activitatea din domeniul lor specific

 un număr relativ redus de utilizatori care pot accesa un set mai larg de date statistice legate de activitatea Beneficiarului, în interes public (reprezentanți ai unor organizații profesionale sau neguvernamentale cu activitate în domeniu, ai presei, etc)

 publicul larg, care va avea acces la un set de rapoarte statistice, actualizate periodic

Cunoscut fiind că din perspectiva colaborării interinstituţionale, comunicarea şi colaborarea joacă un rol esenţial, noul sistem informatic consolidează capacitatea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de a comunica rapid și eficient cu instituțiile care alimentează cu date sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Valoarea proiectului

Valoarea totală: 101.980.091,2 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 85.646.819,92 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 16.333.271,28 lei

* Proiectul „Sistem INTEGRAT de Management în Sistemul Asigurărilor Sociale de Sănătate” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitatea Administrativă 2014 – 2020.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri - Călărași

Anunț de angajare | S.C. DORNA AGRI S.A. Roseți angajează inginer agronom și tractorist

Published

on

SC DORNA AGRI S.A. din Roseți, punct de lucru Balta Roseți, angajează în condițiile legii:

Inginer Agronom – un post

Cerințe:

  • – Diplomă de inginer agronom sau o calificare similară în domeniu
  • – Experiență relevantă în domeniul agricol (constituie un avantaj)
  • – Cunoștințe solide în domeniul agronomiei și a bunei practici agricole
  • – Abilități de comunicare și interacțiune eficientă cu fermierii și echipa internă
  • – Capacitatea de a lucra independent și de a lua decizii în mod responsabil
  • – Flexibilitate în programul de muncă și dorința de a se adapta la cerințele proiectelor

Tractorist calificat – un post

Cerințe:

  • (caflificare de tractorist și cel puțin 2 ani de experință)

Oferta noastră:
– Program de muncă flexibil, pentru a permite un echilibru între viața profesională și cea personală
– Salariu atractiv, în concordanță cu nivelul de expertiză și performanțele individuale
– Oportunități de dezvoltare profesională și creștere în cadrul companiei

Pentru a aplica, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0749.101.009. Vă rugăm să aveți la îndemână CV-ul actualizat și o scurtă prezentare a motivației dvs. pentru a se alătura echipei noastre.

SC DORNA AGRI S.A.
Roseți, punct de lucru Balta Roseți
Tel: 0749.101.009

Continue Reading

Anunțuri - Călărași

Primăria Fundeni – ANUNȚ IMPORTANT!

Published

on

ANUNȚ IMPORTANT! 17 mai 2023
rugăm prezentați în termen de 5 zile lucrătoare la sediul nostru – Primăria Fundeni, județul Călărași pentru reînnoirea contractelor de furnizare a apei cu noul tarif de 5 lei/mc. Contractele se încheie cu Serviciul de Apa Canal din cadrul Consiliului Local în vederea intrării în legalitate.
În caz de neprezentare pentru încheierea noilor contracte veți fi debranșați de la rețeaua de apa.
Pentru încheierea contractului rugam aveți la dvs. – cartea de identitate, seria și numărul contoarului și indexul apometrului

Continue Reading

Anunțuri - Călărași

Casă de vânzare în Oltenița – 30.000 de Euro – negociabil

Published

on

𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐚𝐧𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐎𝐥𝐭𝐞𝐧𝐢𝐭𝐚 | 𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐮𝐫𝐨 𝐍𝐞𝐠𝐨𝐜𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥

DOAR PENTRU CEI INTERESATI CU ADEVARAT!!

Vând casă în municipiul Oltenița.

Suprafață curte: 360 mp

Detalii: utilități – gaze, apă curentă, canalizare, anexă in curte, parțial mobilată. Două dormitoare, sufragerie, baie, bucatarie, hol, două anexe.

Adresa: Str Digului | Preț: 30.000 euro Negociabil.
Relații suplimentare la telefon: 0733429173

Mai multe fotografii – aici 

Continue Reading

Cele mai vizualizate