in ,

Centrul de Asistență Medico-Socială din Vâlcelele a fost finalizat. Recepția lucrărilor va fi făcută în primăvară

Noul Centru de Asistență Medico-Socială va fi dat spre folosință, anul viitor, în primăvara, undeva prin luna martie. Centrul va avea o capacitate de 46 de paturi. Finanțarea acestui important și necesar proiect este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Călărași, iar valoarea investiției depășește suma de 300.000 euro. Șantierul a început în luna noiembrie a anului 2019, iar conducerea CJ are mari speranțe că data de finalizare a centrului va fi cu mult înainte de data prevăzută în proiect. La finalul anului 2020 centrul este finalizat în proporție de 90%, urmând să se facă dotările cu aparatură de specialitate și mobilier interior.

Clădirea a fost reabilitată complet din cauza strării avansate de degradare în care se prezenta la momentul începerii proiectului. Au fost făcute modificări la mansardă, încăperile nu erau suficient de mari, iar proiectantul a luat decizia de a aduce modificări incintelor, astfel încât să se încadreze în standardele  normelelor aflate în vigoare. Cele 15 camere vor fi dotate cu mobilier nou, paturi și aparatură specifică care să vină în sprijinul bătrânilor ce vor beneficia de serviciile acestei instituții. Clădirea va beneficia de un lift, o sală de mese, și zone de recreere.

Ideea de a da aceastei clădiri o destinație utilă a venit în momentul în care CJ Călărași cauta un loc unde să construiască un Centru Medico-Social, destinat persoanelor vârstnice, care nu se pot îngriji singure la domiciu.

Curtea, ce are o suprafață de aproximativ 10.000 mp va fi amenajată cu zone unde bătrânii din centru să se relaxeze, să-și petreacă timpul în aer liber și să se bucure de amenajările noastre.

Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele: Cred că important pentru mine, ca primar ar fi să asigur calitatea vieții persoanelor vârstnice din Vâlcelele și satele aparținătoare. Vine un moment în viața fiecăruia când nu mai poți. Cred că această investiție făcută de Consiliul Județean Călărași prin președintele Vasile Iliuță înseamnă enorm de mult pentru mine și pentru întreg județul. Se vor crea locuri  de muncă și oamenii de aici se pot califica pentru a lucra la acest centru, discutăm de personalul de îngrijire. Tot ce am făcut aici a fost din suflet, iar asta nu este tot. Am de gând să continui ce mi-am propus alături de cei pe care i-am luat alături în echipă.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cuza Vodă/ Primarul Popa Adrian: “Proiectele de dezvoltare merg mai departe! Investim în educație și sănătate”

Sărbători frumoase alături de REBU S.A. – Parteneri pentru curăţenie!