Connect with us

Știri

Călărași: Dorel a pus pe jar mai multe blocuri după ce a fisurat o țeavă de gaze în timpul unor săpături. Cum s-a terminat povestea

Published

on

În dimineața zilei de astăzi, autoritățile din Călărași au fost puse pe jar de o… echipă de muncitori care au spart o țeavă de gaze

O echipă de muncitori, angajați pentru lucrări de reamenajare a parcării din spatele blocului K 12, a fisurat accidental o conductă de gaze. Potrivit informațiilor disponibile, incidentul a avut loc în timp ce un excavator executa săpături.

În urma apelului la 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit rapid, sosind la locul incidentului în jurul orei 09:00. Ei au luat măsuri imediate pentru a asigura protecția locuitorilor și a început operațiunile de gestionare a situației de urgență.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. Eforturile pompierilor au făcut ca această situație să nu se transforme într-o tragedie.

Advertisement

Știri

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole revine la Herghelia Jegălia. Cupa Calului de Sport Românesc va fi organizată săptămâna aceasta la Perișoru

Published

on

În perioada 17-19 mai 2024, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în colaborare cu Federația Ecvestră Română, va găzdui la Herghelia Jegălia Cupa Calului de Sport Românesc. Competiția va include atât probe de dresaj, cât și probe de sărituri peste obstacole, conform Perișoru News.

Intrarea este liberă, iar competiția va avea loc conform programului următor:

Vineri, 17 mai:

◦ 10.00 – P1 Progresie Dresaj 1: Cai 4 ani, copii

Advertisement

◦ 11.30 – P2 Progresie Dresaj 2: Cai 5 ani, amatori

◦ 13.00 – P3 Progresie Dresaj 3: Cai 6 ani, juniori

◦ 14.30 – P4 Progresie Dresaj 4: Cai 7 ani, tineret, seniori

◦ 16.00 – P5 Proba acomodare

Sâmbătă, 18 mai:

Advertisement

◦ 10.00 – P6, M I Test debutanți (7/8) / Proba de încurajare

◦ 12.00 – P7, M I Cai 4 ani, cai și/sau sportivi debutanți, amatori 1, copii 1

◦ 14.00 – P8, M I Cai 5 ani, nivel E, amatori 2

◦ 16.00 – P9, M I Cai 6 ani, nivel D, copii 2

◦ 18.00 – P10, M I cai 7 ani, nivel C, juniori

Advertisement

Duminică, 19 mai

◦ 09.00 – P9, M II Test debutanți (7/8) / Proba de încurajare

◦ 09.30 – P12, M II Cai 4 ani, cai și/sau sportivi debutanți, amatori 1, copii 1

◦ 11.30 – P13, M II Cai 5 ani, nivel E, amatori 2

◦ 14.00 – P14, M II Cai 6 ani, nivel D, copii 2

Advertisement

◦ 16.00 – P10, M I cai 7 ani, nivel C, juniori

Istoria proiectului „Calul de Sport Românesc”

În secolul trecut, România s-a evidențiat prin activitatea sa intensă în domeniul galopului, trapului și echitației. În anii ’60, câțiva specialiști români în cercetarea zootehnică au identificat potențialul unui cal atletic, dezvoltat și adaptat specific pentru probele sportive naționale și internaționale. Astfel a început povestea Calului de Sport Românesc.

Rasa Calului de Sport Românesc se află în curs de consolidare genetică și a început să se dezvolte începând cu anul 1962, inițial la Herghelia Sâmbăta de Jos, ca parte a unui proiect național de importanță majoră.

Era esențială crearea unui cal adaptat la condițiile locale și competitiv în domeniul sportului ecvestru, inclusiv pentru sărituri peste obstacole, dresaj și proba completă. S-au investigat și încrucișat mai multe rase de cai notabile, printre care Pursânge Englez, Pursânge Arab, Shagya Arab, Nonius, Gidran, Furioso North-Star, Trăpaș American și Trăpaș Orlov.

Advertisement

În 1969, centrul de la Sâmbăta de Jos a fost relocat la Herghelia Jegălia. Din acel moment, Herghelia Jegălia a devenit centrul de specialitate pentru această rasă apreciată de către iubitorii de echitație.

 

Continue Reading

Știri

Ecoaqua Călărași sistează furnizarea apei potabile! O avarie impune oprirea temporară a apei într-un cartier călărășean

Published

on

By

În urmă cu puțin timp, reprezentanții furnizorului de apă Ecoaqua Călărași au transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook faptul că alimentarea cu apă a două blocuri din cartierul 2 Moldoveni va fi oprită temporar, din cauza unei avarii apărute la rețeaua din zonă.

După cum se arată în anunțul de pe rețelele sociale, defecțiunea a apărut în cursul zilei de marți, 14 mai, la blocurile J6 și J7. În urma sesizării primite de la locatari, Ecoaqua Călărași a trimis, la fața locului, personal specializat pentru a identifica problema și a o soluționa.

Astfel, pentru a se ocupa de avarie, compania de apă a trebuit să întrerupă, pentru câteva ore, alimentarea cu apă a respectivelor clădiri, însă nu înainte de a anunța acest lucru prin intermediul unei postări publice, pe pagina oficială de Facebook.

„Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă în data de 14.05.2024, furnizarea apei potabile va fi întreruptă pentru blocurile “J6” și “J7”.

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil.

Timp estimat remediere avarie: 2h

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!˝, au transmis cei de la Ecoaqua.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Dezvoltare durabilă șI inovare: Nica Vicuța propune schimbări pentru comuna Grădiștea

Published

on

Într-un interviu acordat site-ului nostru, Nica Vicuța, actualul viceprimar al comunei Grădiștea și candidată a PNL pentru funcția de primar, a evidențiat principalele proiecte pe care le-a susținut și inițiat în timpul mandatului său. Printre acestea se numără modernizarea iluminatului public, finalizarea trotuarelor din satele Rasa și Bogata, amplasarea canapelelor și a coșurilor de gunoi pe străzile principale, dar și reabilitarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii.

Cu o pasiune aparte pentru evenimentele culturale, Vicuța a organizat numeroase astfel de activități, cum ar fi “Festivalul Bicicletelor” sau “Un zâmbet pe fața unui copil”, aducând bucurie în comunitate.

În ceea ce privește infrastructura, ea a subliniat inițiativele sale pentru realizarea unui trotuar între satele Rasa și Bogata, o necesitate pentru comunitate. Privind dezvoltarea economică, Vicuța propune un parteneriat public-privat pentru atragerea de fonduri europene și implementarea unor proiecte de infrastructură agricolă.

Pentru îmbunătățirea calității vieții, candidata propune măsuri precum acordarea de sume de bani pentru fiecare nou născut, înființarea unui punct farmaceutic în satul Rasa și organizarea de întâlniri periodice cu cetățenii pentru a discuta problemele locale.

Advertisement

Urmăriți în continuare interviul realizat de Calarasipress.ro, în care descoperiți cele mai importante realizări aduse de doamna Nica Vicuța în comuna Grădiștea și satele aparținătoare.

  1. Care sunt principalele proiecte pe care le-ați susținut sau inițiat în timpul mandatului dumneavoastră ca viceprimar al comunei?

Atât cât mi-au permis funcţia, dar şi atribuţiile mele în calitate de viceprimar al comunei Grădiştea am  iniţiat proiecte frumoase pentru întreaga comunitate, precum: modernizarea iluminatului public, finalizarea trotuarelor din satele Rasa şi Bogata, amplasarea canapelelor şi a coşurilor de gunoi pe străzile principale ale comunei, dar şi  reabilitarea şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii. De asemenea, fiind de meserie cadru didactic, am organizat evenimente culturale care s-au bucurat de un real succes în rândul întregii comunităţi, ba chiar şi în mediul online, evenimente precum “Festivalul Bicicletelor”, “Un zâmbet pe faţa unui copil”,  “Iepuraşul de Paşte vine la copiii din comună”,  oferirea cadourilor de Crăciun fetelor din cadrul echipei municipale de handbail unde activează şi fetiţe din comunitatea noastră.

În majoritatea evenimentelor culturale organizate din iniţiativa mea, am  reuşit să aduc împreună fermieri de pe raza comunei care au bucurat cu cadouri copiii din comunitatea noastră.

Pentru că sunt un om extreme de muncitor şi determinat pentru a realiza tot ce îşi setează ca şi obiective, dar şi pentru că mi-a plăcut mereu dinamismul, în anul 2022 am primit nominalizare la Gala Femeilor de Succes din Judeţul Călăraşi.

  1. Ce măsuri ați luat pentru îmbunătățirea infrastructurii în comuna Grădiștea?

În ceea ce priveşte infrastructura comunei noastre, în cei 4 ani de mandat ca şi Viceprimar al comunei Grădiştea, am iniţiat proiecte precum realizarea unui trotuar între satele Rasa şi Bogata, trotuar ce nu a existat vreo dată şi de care cetăţenii aveau mare nevoie, dar şi finalizarea trotuarelor din aceleaşi sate.

  1. Cum vedeți dezvoltarea economică a comunei în următorii ani și ce planuri aveți pentru stimularea mediului de afaceri local?

Doresc să unesc toţi fermierii de pe raza comunei într-un parteneriat public privat şi crearea unui grup de atragere a fondurilor europene, înfiinţarea unui drum de acces între satele Rasa şi Bogata, paralel cu drumul naţional, dar şi realizarea a două drumuri agricole asfaltate , cu acces în camp, cu parcări din 2 în 2 km pentru a avea mai uşor acces fermierii în camp

În cadrul acestui grup de atragere a fondurilor europene, deoarece consider că am capacitatea de a strange fermierii la aceeaşi masă, voi organiya întâlniri periodice cu aceştia pentru a găsi soluţii şi de a accesa fonduri pentru dezvoltarea comunităţii şi pentru a adduce un plus valoare primăriei prin taxele şi impozitele pe care aceştia le plătesc

Sprijinirea constantă a mediului de afaceri al comunei deoarece consider că fără mediul de afaceri şi fermieri o primărie nu se poate dezvolta aşa cum trebuie

Advertisement
  1. Care sunt prioritățile dumneavoastră pentru îmbunătățirea calității vieții în comuna Grădiștea?

Voi investi toată priceperea mea pentru realizarea proiectelor asumate şi îmbunătăţirea traiului cetăţenilor comunei noastre prin realizarea obiectivelor precum: atragerea şi implementarea unui proiect pentru încurajarea creşterii natalităţii în comună, prin acordarea unor sume de bani pentru fiecare nou născut, înfiinţarea unui punct farmaceutic în satul Rasa, înfiinţarea unei fundaţi care să aibă drept scop ajutarea celor aflaţi în situaţii dificile, îmi doresc să organizez întâlniri trimestriale cu cetăţenii comunei pentru a discuta problemele cu care aceţtia se confruntă şi asigurarea unui program de audienţe săptămânal, pentru fiecare sat, pentru a discuta cu fiecare cetăţean în parte.

  1. Ce măsuri ați luat sau intenționați să luați pentru a sprijini educația și cultura în comunitatea noastră?

Cred cu tărie că educaţia şi tradiţia culturală spun multe despre noi ca şi comunitate şi tocmai de aceea mi-am propus să sprijin aceste două ramuri, educaţia şi cultura tradiţională, asigurând un sistem de recompensare cu diverse premii constând în telefoane, tablete sau premii în bani, a tinerilor care obţin performanţe deosebite la învăţătură, dar şi dezvoltarea unui proiect de cultură şi tradiţie în cadrul comunei care să pună în evidenţă tradiţiile zonei cu participarea tuturor persoanelor ce iubesc folclorul.

  1. Care este viziunea dumneavoastră asupra dezvoltării durabile a comunei Grădiștea și ce acțiuni propuneți în acest sens?

Proiectele de dezvoltare la care mă angajez, vizează dezvoltarea durabilă a comunei Grădiştea într-o proiecţie asumată pe termen lung.

Acestea privesc dezvoltarea şi promovarea investiţiilor, realizarea sistemului de canalizare, a sistemului de gaze, asfaltarea drumurilor, atragerea de investitori şi investiţii, noi locuri de munca pentru cetăţeni, transparenţă totală în utilizarea banilor publici şi creşterea nivelului de trai.

Sunt proiecte corecte şi concrete care pot fi realizate printr-o bună gospodărire, judicioasă gestionare a banului public şi prin promovarea unor programe de finaţare europeană.

  1. Care sunt strategiile dumneavoastră pentru a asigura o mai bună conectivitate și acces la internet în comuna Grădiștea

În acest sens îmi doresc să implementez un proiect privind serviciul de internet wireless ce poate fi accesat gratuit de către cetăţeni, din mai multe zone publice ale satelor ce alcătuiesc comuna Grădiştea.

Îmi doresc ca cetăţenii comunei Grădiştea să îmi acorde încrederea de a candia la funcţia de primar pentru că am pregătirea necesară şi convingerea că împreună putem realiza lucruri importante pentru  localitatea noastră.

Voi fi primarul tuturor fără doar şi poate şi militez pentru buna înţelegere în comunitatea noastră. Vreau să dispară idea că “Primăria este o afacere personală”! Primăria trebuie să fie, OBLIGATORIU, al tuturor cetăţenilor comunei.

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate