Connect with us

Știri

Belciugatele: Scandal între fostul și actualul primar. Viceprimarul comunei, fost informator al securității – VIDEO

Este situația incredibilă ce se petrece în localitatea Belciugatele din județul Călărași, o comună situată la nici  20 de km de București. Dragostea între PSD și PNL este lucru mare la Belciugatele. Fostul primar Dinei (PSD) vrea să îl trântească pe primarul Gurlui (PNL)…

Peste proiectele primarului PNL Gurlui Mihai au crescut buruienile. La propriu. Cele mai impresionante vor acapara în curând Primăria. Fostului dispensar, aflat lângă Primărie i s-a dat jos acoperișul acum un an, înainte de iarnă. Nu s-a pus nimic în loc pentru că nu sunt bani sau proiecte în acest sens. Clădirea abandonată este copleșită de buruieni înalte de peste 2 metri. Unele au crescut și pe acoperiș. Fostul primar PSD Dinei Petre ne prezintă camerele distruse, degradate de ploi. Dispensarul a fost mutat în vestiarele fotbaliștilor lângă un teren de fotbal. Și acolo buruiana a cuprins totul și are peste 2 metri.

FOSTUL PRIMAR DINEI ÎL ACUZĂ PE GURLUI CĂ ESTE INCOMPETENT….

Gurlui Mihai – actual primar al com. Belciugatele

Dezinteresul pentru administrarea localității de către frații Gurlui a constituit deliciul presei locale călărășene dar și din alte județe. Oamenii cu care ne întîlnim ne spun cum că primii gospodari din Belciugatele  nu se ocupă de problemele localității. Nu au proiecte pentru asfaltare, nu au proiecte pentru reabilitarea dispensarului, a Instituțiilor. Ca preocupări electorale echipa Gurlui a promis locuitorilor un parc fotovoltaic, tare necesar ca să nu mai fie plătit curentul electric.  S-a dorit apoi înființarea unui post de radio, dar s-a renunțat și la această idee pentru că nu existau subiecte de prezentat la radio. Oamenii întâlniți pe stradă sunt revoltați de trândăvia instaurată de primarul Gurlui în Primărie. Oamenii nu știu cu ce se ocupă asistații social, pentru că buruiana este mai mare ca omul.

Gurlui Mihai – actual primar al com. Belciugatele

Domnul primar Gurlui se indică că este un om bogat. A agonisit prin multă muncă conform declarației de avere multe terenuri. Adică vreo 3 de cîte 1000 metri în Brănești, 7,1 Ha în com. Ciochina jud Ialomița, 14 ha în Valea Râmnicului jud Buzău  și 250 m intravilan în Fundulea. De-a lungul vremii Curtea de Conturi a constatat nereguli grave la primăria condusă de frații Gurlui. Astfel comuna nu a avut întocmite planurile obligatorii la 3 ani pentru operațiunile patrimoniale. Nu s-au stabilit obligațiile de plată a taxei de salubrizare și nu s-au înregistrat acestea în evidența fiscală și contabilă. Gaura din bugetul local de vreo 4 miliarde și jumătate este documentată de presa locală cu exemple de la Curtea de Conturi. Nu s-au evidențiat obiectele de inventar, furnituri de birou, materialele și serviciile, alte bunuri și servicii, reparații curente. Au fost înregistrate eronatcheltuieli la apă, canal și salubritate. La fel s-au constatat efectuarea unor deplasări nelegale fără aprobarea deconturilor…Ce treabă poți avea cu gospodăria unei comune sau a satelor invadate de buruiană?

FOSTUL PRIMAR PSD & PCR ,DINEI PETRE VA CANDIDA LA PRIMĂRIE, ARE 70 DE ANI. ARE LA ACTIV 8 MANDATEL

Dinei PETRE – fost primar al com. Belciugatele

Fostul primar PSD Dinei Petre ne prezintă ce au făcut urmașii săi, liberalii conduși de primarul Gurlui: Nu au bătut nici un cui…Totul se vede cu ochiul liber spune Dinei. Sub mandatul lui Gurlui comuna a involuat minim 10 ani. Adeverințele se eliberează cetățenilor preferențial, după cum au votat sau după ce orientare politică au. Dacă cumva vreunul îndrăznește să se declare simpatizant al PSD primește adeverința după 30 de zile. Altfel…dacă este declarat ca liberal o primește imediat. Simpatiile politice nu au ce căuta în administrația locală, spune fostul primar Dinei Petre. “Oamenii îmi arată că numai cei servili  PNL  sau primarului Gurlui au primit tomberoane de gunoi, ei ceilalți chinuindu-se cu saci din plastic. Drumurile au fost distruse. S-au distrus canalizările pluviale, șanțurile iar apa se scurge pe șosea. Nu există acces de pe șosea în curți, mulți bătrâni fiind obligați să escaladeze ca să ajungă în curte din cauza diferențelor de nivel. Alimentarea cu apă este defectuoasă. Am lăsat 3 puțuri de apă. Pentru că nu s-au îngrijit 2 au fost închise. Prețul apei este mare iar apa nu este potabilă. Cu 1 puț existent nu se face față nevoilor cetățenilor. Nu știu cum funcționează acea stație de tratare a apei…arată fostul primar. Actuala conducere a Primăriei este compusă din indivizi care nu au făcut nimic toată viața lor. Nici măcar un gard. Sunt experți în reclamații și denunțuri, au făcut un mod de viață din asta.” arată Dinei. “Am renunțat în 2012 la cursa electorală din motive de sănătate și a vârstei. Îmi pare rău că nu au venit în urma mea niște oamei care să îmi continue proiectele mele, să țină măcar curățenia în comună. De vineri de la prînz nu mai găsești pe nimeni la Primărie. Sunt navetiști și nu-i interesează de oamenii care i-au votat. Nu numai că îi caracterizează trândăvia…dar nu se pricep la lucrări specifice infrastructurii de exemplu, spune fostul primar PSD arătînd cum au distrus șoseaua aplicând sare în loc să deszăpezească. Gurluienii sunt oameni răi la suflet arată Dinei. Au promis în campania electorală că vor realiza transport între sate, că vor face cămin cultural la Măriuța, că nu va mai fi nici un sat fără asfalt, dar ei nu au pus nici măcar o roabă de piatră. Nu le pasă…Deși sunt în vîrstă, îmi anunț intenția de a candida ca primar. Nu pot lăsa comuna pe mâna a astfel de oameni să distrugă tot. Voi candida pentru că oamenii mi-au cerut asta. Și îi voi bate pe liberali așa cum i-am mai bătut 5 mandate de primar. Comuna asta, satele aparținătoare trebuie să renască să se bucure de banii pe care guvernul PSD îi acordă pentru dezvoltare, pentru asfaltare, modernizarea sau reabilitarea unor clădiri de Instituții. Le transmit oamenilor să aibă încredere în mine, în Petre Dinei. Nu pot lăsa comuna de izbeliște, la bunul plac al unei familii care nu este în stare să bată nici măcar un cui…” – declară fostul primar Petre Dinei

Gurlui Mihai – actual primar al com. Belciugatele

Notă: Din cauza reputației produsă de bătăuși în Primărie, nu am putut prezenta decât punctul de vedere public al primarului, acela video de pe stradă, acolo unde nu ne-a răspuns la întrebări. Sperăm că video prezentat este suficient pentru a vă informa corect despre imaginea unei localități aflată în decădere.

Advertisement

Știri

Incendiu de proporții în Călărași: 30 de hectare de grâu cuprinse de flăcări în zona Modelu

Duminică, 6 iulie 2025, un incendiu de amploare a izbucnit în zona agricolă Modelu, din județul Călărași, unde aproximativ 30 de hectare de grâu au fost cuprinse de flăcări. Incendiul, aflat încă în desfășurare, a mobilizat un important dispozitiv de intervenție: cinci autospeciale de stingere ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru limitarea extinderii focului și protejarea zonelor învecinate.

Focul a izbucnit în jurul prânzului, pe un teren agricol aflat în plină campanie de recoltare, ceea ce a favorizat extinderea rapidă a flăcărilor.

Până la această oră, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în afara culturii agricole afectate.

Vom reveni cu informații pe măsură ce operațiunea de stingere evoluează.

Continue Reading

Știri

Autogara Obor, controlată de mafia microbuzelor. Călătorii spre Călărași, prinși la mijloc într-un război al transportatorilor

Un adevărat scandal mocnește, zi de zi, în Autogara Obor din Capitală, acolo unde noua rută legală București – Călărași este sabotată de metode care ating zona penalului. Călătorii care vor să urce în microbuzele firmelor călărășene – intrate legal pe piață în urma liberalizării transportului de la 1 iulie – sunt întorși din drum, agresați verbal și îndrumați forțat spre alte mașini, aparținând unei firme deja cunoscute pentru practici neloiale.

„Vin, te scuipă, te înjură, iau oamenii de lângă mașină!”

Șoferii care refuză să cedeze presiunilor vorbesc, cu teamă și resemnare, despre monopolul forțat pe care unii vor să îl păstreze cu orice preț, chiar și cu încălcarea flagrantă a legii:

„Ei au făcut 50 de lei cursa până acum. Acum vin cu 10 lei, doar ca să ne scoată de pe traseu. Dacă rămân iar singuri, o urcă la 100! Se urcă la tine-n mașină și ia călătorii cu japca. ‘Hai cu mine gratis! Hai cu mine 10 lei!’”, povestește un șofer, aproape singur în microbuzul său.

Călătorii sunt zăpăciți, împinși de colo-colo, în timp ce alții, aflați în misiune de „descurajare”, nu ezită să aplice intimidări directe. Un bărbat tatuat, devenit „paznic neoficial” al autogării, le ordonă celor care vor să urce la firmele călărășene:
„Stai la mașină, mă! Ce cauți aici?”

Un sistem cu rădăcini vechi: dosare penale, abuzuri și condamnări

Problema nu este nouă. În spatele haosului din autogară stau ani de practici abuzive tolerate de instituții ale statului.
Potrivit presei, în 2017, Daniela Dobrilă, fost director în cadrul Autorității Rutiere Române – Direcția Licențe, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani și folosirea de informații nepublice.

Advertisement

Mai mult, în același an, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, după ce ar fi suprapus licențe de transport pe ruta Călărași – București, exact traseul care astăzi generează conflictul.

Lucian Carapidis, administratorul SC TUDAN SRL, a reclamat situația la toate instituțiile posibile: Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Consiliul Concurenței și Ministerul Administrației și Internelor.

Deocamdată, poliția tace, iar haosul din Autogara Obor continuă nestingherit.

„Este un monopol. Concurență neloială în toată regula! Dar nu se întâmplă nimic…”, adaugă un șofer.

Cât mai costă o călătorie? Cât mai valorează legea?

În tot acest scenariu, prețul unei călătorii București – Călărași a ajuns la 10 lei, doar pentru ca unele firme să rămână singure pe piață, așa cum au făcut ani la rând, când tarifele ajungeau și la 50 lei.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Meci de vis pentru Spicul Vâlcelele: amical de gală împotriva Rapidului București!

Un moment istoric pentru fotbalul din județul Călărași! Echipa Spicul Vâlcelele a disputat, sâmbătă, un meci amical de prestigiu împotriva uneia dintre cele mai iubite și titrate formații din România – FC Rapid București.

Partida s-a desfășurat pe terenul de la Baza Constructorul Mobexpert din București, iar pentru echipa călărășeană a fost o adevărată onoare să se afle față în față cu o formație de Liga 1, cu o istorie bogată și o galerie legendară.

Pe lângă emoția întâlnirii, meciul a fost și o lecție de profesionalism și angajament, în care Spicul Vâlcelele a reușit să-și testeze potențialul în compania unui adversar de top. Atmosfera de pe teren a fost una de respect reciproc, iar intensitatea jocului a pus la încercare pregătirea fizică și tactică a echipei din Vâlcelele.

Întâlnirea a avut și o încărcătură emoțională aparte: în prezentul lot al Spicului se regăsesc jucători care au scris, la rândul lor, pagini din istoria Rapidului:

  • Marian Vlada, actualul antrenor principal și fost atacant important al giuleștenilor
  • Raul Costin, mijlocaș experimentat care a evoluat pentru Rapid și alte echipe din Liga 1
  • Bogdan Barbu, jucător care a purtat tricoul vișiniu în anii săi de glorie

„A fost un moment cu adevărat special pentru clubul nostru. Ne motivează să muncim și mai mult pentru a ne atinge obiectivele. Mulțumim Rapidului pentru invitație și pentru ospitalitate!”, au transmis reprezentanții Spicului Vâlcelele.

Meciul cu Rapid va rămâne un reper important în istoria clubului și un imbold în plus pentru noul sezon competițional.

Continue Reading