in

A fost semnat contractul pentru execuția Bazei sportive din Orașul Lehliu Gară

Guvernul României a acordat o altă tranșă de plăți pentru proiectele PNDL. Și orașul Lehliu Gară a beneficiat  de 481 779 lei. Sunt sume care sunt destinate plăților la lucrările în curs

Iulian Iacomi: După cum vedeți investim în sport și sănătate. Ne-am gândit la toate prin demararea acestui Complex sportiv de către CNI prin subprogramul Complexuri sportive din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social. A fost desemnată firma câștigătoare pentru executarea lucrărilor și săptămâna viitoare îi vom preda amplasamentul pentru începerea lucrărilor. Trebuie să menționez că CNI a realizat în țară peste 1130 astfel de obiective de investiții în infrastructura sportivă cum ar fi săli de sport, bazine, patinoare artificiale sau complexuri sportive. 

Astfel, în orașul Lehliu Gară, primarul Iulian Iacomi are în vedere construirea unei baze sportive moderne conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și normelor europene. Baza va beneficia de un teren de fotbal omologat UEFA cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, de un teren sportiv pentru minifotbal, baschet, handbal și tenis, de o clădire pentru vestiare și parcare auto. Proiectul este aflat în stadiul de elaborare a avizelor necesare construirii. Valoarea totală a investiției este de 1,6 milioane de euro. În plus, lista prevede și construirea unui bazin de înot. Proiectul este depus la Compania Națională de Investiții (CNI) și se află în analiză.

Școala Gimnazială Nr. 1 Lehliu Gară va fi extinsă, modernizată și reabilitată termic, cât și clădirea liceului ”Alexandru Odobescu”. Celelalte părți ale liceului, cantina și internatul, vor fi, de asemenea,   modernizate și reabilitate termic. Printre obiective se enumeră și construcția unui complex de tip „After School” pentru a veni în sprijinul educației elevilor.

Mai mult decât atât, rețeaua de alimentare cu energie din Cartierul Nou, zona de Nord a orașului Lehliu Gară, va fi extinsă. Inițiativa are o valoare de aproximativ 3.000.000 de lei pentru care se procedează la scoaterea terenului din circuitul silvic și elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Se urmărește amenajarea de parcări de reședință în perimetrul blocurilor de locuințe de pe raza orașului, dar și amenajarea a două locuri de joacă. Finalizarea proiectului de modernizare a străzilor din Lehliu Gară, satul Răzvani și satul Buzoieni reprezintă o intervenție în primă urgență pentru efectuarea lucrărilor. Proiectul este în valoare de aproximativ 34.000.000 de lei și prevede o lungime totală de 2.8km.

În satul Răzvani, lista prevede construirea unui sediu pentru servicii poștale și de curierat, construirea unui dispensar medical și unui cabinet stomatologic, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, cât și reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Răzvani.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CĂMINUL CULTURAL DIN GRĂDIȘTEA A FOST MODERNIZAT

Complex Pescăresc de educație și recreere în Jegălia