Connect with us

Administrație

Consilierii locali ai Municipiului Călărași, convocați miercuri, 30 iunie, în ședință ordinară

Published

on

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat pe data de 30 iunie, de la ora 16.30, într-o ședință ordinară. Pe ordinea de zi se află o serie importantă de de proiecte de hotărâre. Acestea sunt:

📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal ,,Ridicare interdicţie de construire prevăzută prin P.U.G. şi modificare funcţiune în industrie/depozitare şi comerţ/servicii teren nr. cadastral 20819+20818”.

📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ,,Construire spaţiu producţie + depozitare”, situat în municipiul Călăraşi, strada Rocada, nr. 94A.
📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ,,Schimbarea funcţiunii în zona LM pentru terenurile cu numerele cadastrale 32373 şi 32374”, situat în municipiul Călăraşi, strada Prelungirea Sloboziei, nr. 74C şi 74D.
📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ,,Lotizare teren, ridicare interdicţie de construire şi reconversie din zona ID în zona LM/IS”, situat în municipiul Călăraşi, Tarlaua 159, parcela 3.
📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasărilor Primarului municipiului Călăraşi în străinătate în toate situaţiile care se impun pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, a Regulamentului de ordine interioară precum şi a tarifelor de acces pentru Bazinul de înot didactic, situat în municipiul Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 2C.
📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare nr. 1831/27.05.2021, încheiat între Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi şi Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi.
📍 Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special domnului Coman Liviu, în vederea exercitării atribuţiilor Municipiului Călăraşi în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECOMANAGEMENT SALUBRIS.
📍 Proiect de hotărâre privind darea în administrare a imobilului (spaţiu de aşteptare) amenajat în spaţiul exterior al Policlinicii nr. 1, situat în Bulevardul 1 Mai, către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Dr. Pompei Samarian” Călăraşi.
📍 Proiect de hotărâre pentru îndreptarea erorii materiale înscrisă în Hotărârea Consiliului Local nr. 61/27.04.2021 privind dezmembrarea în două loturi a imobilului teren având numărul cadastral 33105, cu suprafața de 3050 mp, situat în Călărași, strada Mușețelului, nr. 9, aparținând domeniului public al U.A.T. Municipiul Călărași.
📍 Proiect de hotărâre privind dezmembrarea în două loturi a imobilului teren în suprafaţă de 362 mp, având numărul cadastral 27032, cvartal 65, parcela 14/3, lot 31, situat în municipiul Călăraşi.
📍 Proiect de hotărâre privind retragerea beneficiarului dreptului de folosinţă asupra terenului atribuit pentru construire locuinţe proprietate personală, conform Legii nr. 15/2003.
📍. Proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării şi atribuirii în folosinţă gratuită a unui număr de loturi din municipiul Călăraşi cu destinaţia de construire locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
📍 Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate privind concesionarea prin licitaţie publică a unui lot format din 9 imobile terenuri, fiecare cu suprafaţă de 2 mp, aparţinând domeniului public al municipiului Călăraşi, în scopul amplasării unor panouri publicitare.
📍 Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui lot format din 9 imobile terenuri, fiecare cu suprafaţă de 2 mp, aparţinând domeniului public al municipiului Călăraşi, în scopul amplasării unor panouri publicitare.
📍 Proiect de hotărâre privind vânzarea imobilului – teren identificat prin numărul cadastral 31675, înscris în cartea funciară nr. 31675 a municipiului Călăraşi, către Davidescu Nicolae – Viorel.
📍 Proiect de hotărâre privind obligarea Serviciului public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ să pună în executare decizia civilă nr. 872/08.06.2021, definitivă, pronunţată de Tribunalul Slobozia, în dosarul nr. 3426/202/2018*.
📍 Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Călăraşi pe anul 2021.
📍 Diverse

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administrație

A fost semnat Acordul de colaborare între CJ și Primăria Oltenița în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km

Published

on

Astăzi, 25.05.2022, s-a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind încheierea Acordului de colaborare între Județul Călărași prin Consiliul Județean Călărași și Municipiul Oltenița, prin Consiliul Local al Municipiului Oltenița, în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km.
„Îi mulțumesc domnului președinte Vasile Iliuță pentru sprijinul acordat în realizarea acestui parteneriat. Valoarea estimată a lucrărilor fiind de 5.200.000 lei ( din care 4.950.000 lei, reprezentând investiția Consiliului Județean ), durata estimată de realizare a investiției fiind de 15 luni. La sfârșitul investiției, noi, oltenițenii, ne vom bucura de o infrastructură rutieră modernă ce va face legătura între stația Petrom ( ieșirea dinspre București ) și portul Oltenița (zona rampei agabaritice). Vor fi reparate bulevardele 22 Decembrie și Tineretului precum și Șos. Portului
Mă bucur că am putut să readuc acest proiect la viață ( în vara anul 2020, proiectul s-a aflat în agenda primarului P.S.D. – Petrică Țone și nu a putut fi pus în practică din cauza unor șicane politice pe care aș vrea să le dăm uitării).” – a transmis pe Facebook, Mihăiță Beștea, vicepreședintele CJ Călărași

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Portul Turistic din Călărași, verificat de Ministerul Turismului

Published

on

O delegație formată din reprezentanți ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a fost prezentă joi, 19 Mai a.c., la Călărași, pentru a verifica stadiul lucrărilor Portului Turistic pentru ambarcațiuni, lucrare finanțată în proporție de 70% cu fonduri ale Ministerului Turismului.

Proiectul în valoare de 17 milioane de euro reprezintă cel mai mare obiectiv realizat de Consiliul Județean Călărași.

Alina Cârlogea, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Turism, Maria Avram, consilier financiar și Florin Rădulescu, consilier în departamentul tehnic al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, au purtat discuții atât cu arhitectul proiectului, Mișaca Adrian, cât și cu reprezentanții companiei care execută lucrarea acestui proiect.

Prezent la vizita reprezenților din minister a fost și Eduard Grama, fost director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași, inițiatorul acestui proiect.

În continuare rămâne un proiect de suflet Portul de Agrement, un proiect în care sunt implicat din 2017 și alături de administrația județeană și de președintele Consiliului Județean Călărași, domnul Vasile Iliuță și colegii din cadrul Direcției de Dezvoltare, încercăm să ducem acest proiect la bun sfârșit. Astăzi, o deosebită plăcere, vizita reprezentanților Ministerului Turismului, oameni cu care am început în 2017 acest proiect. Mă bucur că-i revăd, sunt oameni care au crezut  în acest proiect, la fel cum am crezut și noi și sunt încântați de ceea ce au văzut la Călărași, despre stadiul lucrărilor. Sunt convins că în 2023, spre finalul anului, acest proiect va fi finalizat, la fel cum și proiectul complementar, depus pe Programul Interreg dintre România-Bulgaria, “Promenada” care va face legătura între Parcul Central și Portul de Agrement, va fi finalizat, să sperăm, tot la sfârșitul toamnei 2023. Sunt proiecte care vor schimba radical fața municipiului Călărași, proiecte care vor aduce investiții noi în municipiul Călărași. Ceea ce se întâmplă acum este o primă etapă după ani de zile de suferință în care se poate arăta că, și la Călărași vor fi implementate proiecte pe fonduri europene și bineînțeles pe fonduri naționale.” -a declarat Eduard Grama, fost director al Direcției de Dezvoltare, actual director general al ECOAQUA S.A.

Ion Samoilă, vicepreședinte CJ Călărași (centru)

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, spune că această lucrare va fi finalizată în toamna anului 2023. ” Sunt convins că anul viitor o să fim în situația în care să predăm și finalizăm această lucrare.”

“Astăzi au venit reprezentanții Ministerului Turismului la Călărași pentru a vizita situația derulării contractului între Consiliul Județean și Ministerul Turismului privind Portul Turistic. Lurările avansează, suntem într-o situație bună, în grafic cu lucrările. Astăzi au venit să verifice situația din teren, pentru că au fost înaintate mai multe situații din teren, iar noi am avut posibilitatea să suținem până acum, din fondurile Consiliului Județean, lucrările de aici. Urmează să primim 70%, cât  s-a angajat Ministerul Turismului să susțină lucrările de la Călărași. Feedback-ul la acest moment al reprezentanților, atât  în ședința tehnică pe care am avut-o la Consiliul Județean, cât și pe teren este unul bun. Suntem în grafic, așa cum v-am spus, urmează să vină și perioada mai bună, să nu uităm că am trecut peste o iarnă care ne-a permis, mai mult sau mai puțin să înaintăm cu lucrările, dar suntem în grafic. Sunt convins că anul viitor o să fim în situația în care să predăm și finalizăm această lucrare”, a spus Samoilă.

George Vlase / director Direcția Tehnică a CJ Călărași (stanga)

George Vlase, directorul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Călărași, a oferit mai multe detalii importante privind stadiul lucrărilor pentru obiectivul verificat astăzi de reprezentanții Ministerului Turismului:

“Vizita de astăzi a celor de la Ministerului Turismului ne-a bucurat, au fost prezenți aici pentru a vedea stadiul lucrărilor. Am ajuns la un procent de 30% lucrări executate. După cum se vede și în șantier, s-au bătut, pe trei laturi, palplanșele, urmează armătura din fier-beton, după care se vor turna grinzile din beton pentru susținerea malurilor bazinului portuar.” – a declarat George Vlasedirectorul Direcției Tehnice a CJ Călărași.

Constantin Bîrcă – deputat

Deputatul PSD, Constantin Bîrcă, prezent la vizita oficialilor din cadrul delegației prezente la Călărași pentru verificări în teritoriu a lucrărilor finanțate de minister, a punctat că se bucură că a putut lucra cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, cel care a semnat contractul de finanțare, la momentul respectiv.

“Sunt bucuros că mă aflu astăzi aici și văd că au început lucrările și sunt într-un ritm susținut. Știu că aceste lucrări se vor termina în cursul anului viitor, văd că lucrurile merg și, de ce nu, sper să fim împreună cu echipa Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Călărași, a tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect major pentru județul Călărași. Turismul din județul nostru trebuie dezvoltat, iar acest proiect cred că va așeza turismul pe locul bine meritat pentru că, peste Brațul Borcea avem o insulă minunată, care rivalizează cu ținutul sălbatic al Deltei Dunării”, a explicat deputatul social-democrat.

Continue Reading

Administrație

Ședință extraordinară la CJ Călărași

Published

on

Consilierii județeni sunt convicați, astăzi, 10 mai, în ședință extraordinară, cu următoarele proiecte pe  ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului „Consolidarea capacităţii Şcolii Gimnaziale Speciale nr.1 Călăraşi de a gestiona situaţia de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” nr.6851/04.05.2022, însoţit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC nr. 6854/04.05.2022, Raportul comun al Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe şi al Direcţiei Economice nr. 6856/04.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanţe şi Comisia învăţământ, Sănătate, Cultură, Sport;
  2. Proiect de hotărâre privind participarea Judeţului Călăraşi, prin Consiliul Judeţean Călăraşi la depunerea proiectului „Actualizarea în format GIS a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean Călăraşi” în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, Componenta C10 – Fondul Local, Investiţia I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului şi de planificare urbană nr.6246/26.04.2022, însoţit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC nr.6247/26.04.2022, Raportul Direcţiei de Urbanism nr.6248/26.04.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia de Urbanism;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegaţii a Consiliului Judeţean Călăraşi la Moguer, Huelva (Spania), în perioada 12-16 mai 2022, nr. 7068/09.05.2022, însoţit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC nr.7078/09.05.2022, Raportul Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe nr.7079/09.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia de Buget – finanţe.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro