Connect with us

Știri

VIDEO / Zilele Comunei Roseți, eveniment reușit pentru primarul Rîjnoveanu

Published

on

Două zile de voie bună și muzică de tradițională de calitate în localitatea Roseți din Călărași, oferite de Primăria Comunei Roseți și Consiliul Local, dedicate aniversării Zilelor Comunei Roseți, una dintre cele mai așteptate și dorite sărbători din ultimii doi ani, perioadă în care activitățile cultural-artistice au fost stopate în contextul pandemiei începute în 2019. 

Dedicație de la Emilia Ghinescu pentru primarul Nicolae Rîjnoveanu:

  • măi, primare, primărele … dragi-ți sunt mândrele tale…
  • mândruțe câte-ai avut, zi-mi, pe popa ați întrecut…?
  • măi, primare, primărele … dragi-ți sunt mândrele tale…
  • mândruțe câte-ai avut, zi-mi, pe popa ați întrecut…?

Mare sărbătoare în ultimul weekend al săptămânii care tocmai ce a început în comuna Roseți. Sâmbătă 20 august și duminică 21 august, cetățenii din localitate și nu numai au participat într-un număr impresionant la o nouă ediție a celui mai iubit eveniment cultural-artistic din Roseți.

Localitatea Roseți a împlinit anul acesta 251 de ani de atestare documentară. Programul celor două zile de sărbătoare a cuprins mai multe evenimente dedicate tuturor vârstelor: religioase, cultural-artistice, sportive şi voie bună din plin.

„Mi-aș dori din tot sufletul să mai conduc această localitate și să fiu în fruntea acestei localități pe parcursul unui mandat în care Consiliul Județean să fie PSD. Astăzi nu e momentul și nu vreau să fac politică. Pentru că lângă mine există o parte din conducerea CJ, ce să fac, trebuia să o adaug și pe asta…
Noi trebuie să le mulțumim acestor oameni, care prin funcțiile pe care le dețin, m-au ajutat atunci când am solicitat sprijin pentru a rezolva problemele comunei. Eu vă mulțumesc foarte mult și astăzi o să vă ofer și câte un mic cadou din partea comunității noastre.” a precizat Nicolae Rîjnoveanu la deschiderea festivităților.

„Mulțumesc frumos, domnule primar. Bine v-am găsit dragi locuitori ai comunei Roseți. La noi în Bărăgan avem o vorbă: „Omul gospodar se cunoaște de la poartă”. Acesta este și domnul primar, care după 30 de ani, cel mai longeviv primar al județului Călărași, iată că a adus comuna la o dezvoltare la care nimeni nu se aștepta – foarte multe proiecte aici la Roseți. Mulțumesc domnului primar, felicitări în continuare. La mulți ani dragi locuitori ai comunei!
Că este cel mai longeviv primar, că este cel mai destoinic, cel mai harnic, că a reușit să aducă în comuna dumneavoastră infrastructură stradală – apă și canal, căminul cultural, un parc în care puteți să vă desfășurați activitățile culturale, asta știe toată lumea. Ce nu știe sau ce poate cunoașteți mai puțin este cât de bătăios este domnul primar atunci când vine la Consiliul Județean, cu câtă dârzenie își apără comunitatea și proiectele pe care vrea să le desfășoare. La această aniversare eu vă spun la mulți ani, să aveți grijă de domnul de domnul primar așa cum și dumnealui are grijă de dumneavoastră, de fiecare în parte, și să dea Dumnezeu ca anul care vine să venim aici din nou și să vă găsim sănătoși și putere de muncă să rămâneți acolo, în topul localităților din jud. Călărași. Felicitări domnului primar, la mulți ani încă o dată!” – a punctat Marinela Voivozeanu – candidată pentru șefia OFSD Călărași.

Prima zi de sărbătoare plină de emoții și bucurii a început cu Sfânta Slujbă susținută de către preotul Gabriel Teodor Ciobanu și părintele Georgian Bădică.
Domnul primar, Nicolae Rîjnoveanu, a oferit premii tuturor cadrelor didactice ce îndrumă pașii copiilor pe drumul cel plin de lumină. Ca de obicei, fără greșeală, edilul a oferit premii și  cetățenilor ce au contribuit la înfrumusețarea comunei prin spațiile amenajate cu flori, dar și celor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie și societăților agricole ale comunei.
Elevii Școlii Gimnaziale „Iancu Rosetti” îndrumați de către doamna director adjunct, Marilena Rotaru și de doamna profesoară, Lucreția Vasile, au pășit îndrăzneți pe scena special amenajată din Parcul Central, și au făcut spectacol: cântece din folclorul românesc ce au răsunat în toată comuna, dansuri populare, dansuri moderne, iar zâmbetul nu a lipsit de pe chipurile acestora. Au umplut inimile tuturor cu bucurie și au încântat privirile cetățenilor prezenți la spectacol.

La ceremonia de deschidere a evenimentului ce marchează 251 de ani de atestare documentară a participat și o parte importantă din oficialitățile județului, Marinela Voivozeanu- omul de imagine din spatele președintelui Vasile Iliuță, Bogdan Mihai – administratorul public al județului Călărași, Spiridon Marian – consilier județean PSD, Doinița Nicolae – director AJOFM Călărași și Ionuț Stan – șef serviciu Biblioteca Județeană Al. Odobescu din Călărași.

„Toate meritele care-mi sunt atribuite astăzi sunt datorită dumneavoastră. Dumneavoastră ați avut înțelepciunea și mi-ați dat ocazia ca în astea 6 mandate să vă conduc destinele. Eu sunt exponentul dumneavoastră. Trebuie să înțeleagă toată lumea că atunci când solicit ceva nu solicit pentru mine, solicit pentru voi, pentru cetățenii acestei localități care meritați poate cu mult mai mult decât se poate oferi. Eu voi face tot ce este posibil ca toate celelalte proiecte de care știți și pe care vi le-am adus la cunoștință să le realizez. Să realizez cât mai multe, cât pot de multe. Cu ocazia aceasta vă mulțumesc pentru tot timpul parcurs în cele 6 mandate și împreună vom reuși să facem mult mai multe treburi bune în această comună. Vă mulțumesc mult și tuturora vă urez în astea 2 zile să fiți bucuroși și să petreceți împreună cu noi!” – a spus primarul PSD Nicolae Rîjnoveanu.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole