Connect with us

Știri

VIDEO / Zilele Comunei Roseți, eveniment reușit pentru primarul Rîjnoveanu

Published

on

Două zile de voie bună și muzică de tradițională de calitate în localitatea Roseți din Călărași, oferite de Primăria Comunei Roseți și Consiliul Local, dedicate aniversării Zilelor Comunei Roseți, una dintre cele mai așteptate și dorite sărbători din ultimii doi ani, perioadă în care activitățile cultural-artistice au fost stopate în contextul pandemiei începute în 2019. 

Dedicație de la Emilia Ghinescu pentru primarul Nicolae Rîjnoveanu:

  • măi, primare, primărele … dragi-ți sunt mândrele tale…
  • mândruțe câte-ai avut, zi-mi, pe popa ați întrecut…?
  • măi, primare, primărele … dragi-ți sunt mândrele tale…
  • mândruțe câte-ai avut, zi-mi, pe popa ați întrecut…?

Mare sărbătoare în ultimul weekend al săptămânii care tocmai ce a început în comuna Roseți. Sâmbătă 20 august și duminică 21 august, cetățenii din localitate și nu numai au participat într-un număr impresionant la o nouă ediție a celui mai iubit eveniment cultural-artistic din Roseți.

Localitatea Roseți a împlinit anul acesta 251 de ani de atestare documentară. Programul celor două zile de sărbătoare a cuprins mai multe evenimente dedicate tuturor vârstelor: religioase, cultural-artistice, sportive şi voie bună din plin.

„Mi-aș dori din tot sufletul să mai conduc această localitate și să fiu în fruntea acestei localități pe parcursul unui mandat în care Consiliul Județean să fie PSD. Astăzi nu e momentul și nu vreau să fac politică. Pentru că lângă mine există o parte din conducerea CJ, ce să fac, trebuia să o adaug și pe asta…
Noi trebuie să le mulțumim acestor oameni, care prin funcțiile pe care le dețin, m-au ajutat atunci când am solicitat sprijin pentru a rezolva problemele comunei. Eu vă mulțumesc foarte mult și astăzi o să vă ofer și câte un mic cadou din partea comunității noastre.” a precizat Nicolae Rîjnoveanu la deschiderea festivităților.

Advertisement

„Mulțumesc frumos, domnule primar. Bine v-am găsit dragi locuitori ai comunei Roseți. La noi în Bărăgan avem o vorbă: „Omul gospodar se cunoaște de la poartă”. Acesta este și domnul primar, care după 30 de ani, cel mai longeviv primar al județului Călărași, iată că a adus comuna la o dezvoltare la care nimeni nu se aștepta – foarte multe proiecte aici la Roseți. Mulțumesc domnului primar, felicitări în continuare. La mulți ani dragi locuitori ai comunei!
Că este cel mai longeviv primar, că este cel mai destoinic, cel mai harnic, că a reușit să aducă în comuna dumneavoastră infrastructură stradală – apă și canal, căminul cultural, un parc în care puteți să vă desfășurați activitățile culturale, asta știe toată lumea. Ce nu știe sau ce poate cunoașteți mai puțin este cât de bătăios este domnul primar atunci când vine la Consiliul Județean, cu câtă dârzenie își apără comunitatea și proiectele pe care vrea să le desfășoare. La această aniversare eu vă spun la mulți ani, să aveți grijă de domnul de domnul primar așa cum și dumnealui are grijă de dumneavoastră, de fiecare în parte, și să dea Dumnezeu ca anul care vine să venim aici din nou și să vă găsim sănătoși și putere de muncă să rămâneți acolo, în topul localităților din jud. Călărași. Felicitări domnului primar, la mulți ani încă o dată!” – a punctat Marinela Voivozeanu – candidată pentru șefia OFSD Călărași.

Prima zi de sărbătoare plină de emoții și bucurii a început cu Sfânta Slujbă susținută de către preotul Gabriel Teodor Ciobanu și părintele Georgian Bădică.
Domnul primar, Nicolae Rîjnoveanu, a oferit premii tuturor cadrelor didactice ce îndrumă pașii copiilor pe drumul cel plin de lumină. Ca de obicei, fără greșeală, edilul a oferit premii și  cetățenilor ce au contribuit la înfrumusețarea comunei prin spațiile amenajate cu flori, dar și celor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie și societăților agricole ale comunei.
Elevii Școlii Gimnaziale „Iancu Rosetti” îndrumați de către doamna director adjunct, Marilena Rotaru și de doamna profesoară, Lucreția Vasile, au pășit îndrăzneți pe scena special amenajată din Parcul Central, și au făcut spectacol: cântece din folclorul românesc ce au răsunat în toată comuna, dansuri populare, dansuri moderne, iar zâmbetul nu a lipsit de pe chipurile acestora. Au umplut inimile tuturor cu bucurie și au încântat privirile cetățenilor prezenți la spectacol.

La ceremonia de deschidere a evenimentului ce marchează 251 de ani de atestare documentară a participat și o parte importantă din oficialitățile județului, Marinela Voivozeanu- omul de imagine din spatele președintelui Vasile Iliuță, Bogdan Mihai – administratorul public al județului Călărași, Spiridon Marian – consilier județean PSD, Doinița Nicolae – director AJOFM Călărași și Ionuț Stan – șef serviciu Biblioteca Județeană Al. Odobescu din Călărași.

„Toate meritele care-mi sunt atribuite astăzi sunt datorită dumneavoastră. Dumneavoastră ați avut înțelepciunea și mi-ați dat ocazia ca în astea 6 mandate să vă conduc destinele. Eu sunt exponentul dumneavoastră. Trebuie să înțeleagă toată lumea că atunci când solicit ceva nu solicit pentru mine, solicit pentru voi, pentru cetățenii acestei localități care meritați poate cu mult mai mult decât se poate oferi. Eu voi face tot ce este posibil ca toate celelalte proiecte de care știți și pe care vi le-am adus la cunoștință să le realizez. Să realizez cât mai multe, cât pot de multe. Cu ocazia aceasta vă mulțumesc pentru tot timpul parcurs în cele 6 mandate și împreună vom reuși să facem mult mai multe treburi bune în această comună. Vă mulțumesc mult și tuturora vă urez în astea 2 zile să fiți bucuroși și să petreceți împreună cu noi!” – a spus primarul PSD Nicolae Rîjnoveanu.

Actualitate

Romina Gingașu a participat la festivalul “E ziua ta, femeie!”. Ce mesaj le-a transmis soția lui Ferrari călărășencelor

Published

on

By

Luna martie vine la Călărași cu vizite deosebite. Vineri, 2 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” a fost gazda festivalului “E ziua ta, femeie!”. Un eveniment dedicat, în principal, femeilor. Însă organizatorii nu au uitat nici de cei mici, incluzându-i într-un număr impresionant de activități.

“Este un eveniment dedicat, în special, doamnelor. Pe parcursul zilei s-au desfășurat diferite ateliere, dar, de departe, punctul culminant al zilei, este conferința”, a declarat Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”.

În cadrul evenimentului, copiii au fost animați printr-o scenetă de teatru cu păpuși, iar îndemânarea le-a fost antrenată în ateliere de lucru. În cadrul acestora, atât cei mari, cât și cei mici au putut să-și creeze propriile săpunuri sau lumânări.

Pe tot parcursul festivalului, standurile producătorilor de uleiuri din extracte naturale și patiseriile mobile au fost permanent în atenția vizitatorilor.

Pe lângă acestea, cei prezenți au fost cu adevărat captivați de cursurile de barista, oferite de Cătălin, un antreprenor venit tocmai din Brașov. Odată ce s-au înscris, oamenii au putut vedea și experimenta care sunt cele mai importante aspecte ce țin de obținerea unei cafele de calitate.

Advertisement

Însă, conform părerilor celor prezenți, cea mai importantă etapă a evenimentului a constat în apariția Rominei Gingașu, soția lui Piero Ferrari, deținătorul companiei de mașini cu același nume. Având în vedere că este fondatoarea “Red Woman Foudation”, al cărei scop principal este cel de a sprijini femeile, Romina a fost invitatul special în cadrul conferinței organizate cu ocazia “E ziua ta, femeie!”.

“Vin foarte des în Călărași. Îmi face mare plăcere să particip la acest eveniment dedicat femeii. Întotdeauna am fost de părere că implicarea femeilor în activitățile societății aduce o serie de viziuni noi, chiar și în politică […] În principiu, Red Women Foundation are șase inițiative, dar pledează pentru drepturile femeilor și educația de calitate”, a precizat filantroapa.

Faptul că soția lui Ferrari este o româncă de 31 de ani nu mai reprezintă un secret, acest lucru fiind știut, deja, de toată lumea, însă nu mulți cunosc originile acesteia. Romina Gingașu provine chiar din Călărași, mai exact din comuna Mănăstirea, acolo unde și-a petrecut o bună perioadă din viață. Deși șansele de a atinge succesul păreau, inițial, destul de scăzute, călărășeanca a demonstrat că imposibilul poate deveni posibil, ajungând la un succes răsunător datorită atitudinii ei rebele și firii ambițioase.

“Am venit aici ca o învingătoare! Nu am fost niciodată un elev sau un student perfect, din contră, dar am ales să îmi iau deciziile din viață singură. Nu am cerut ajutor nimănui, dar am cerut sfaturi. Nu vreau să fiu dată drept exemplu, dar vreau ca femeile să înțeleagă că se poate”, a declarat Romina Gingașu, potrivit sursei citate.

Soția lui Piero Ferrari, despre secretul succesului ei: “Am decis să-mi iau deciziile singură”. Romina Gingașu a dezvăluit totul la festivalul călărășean “E ziua ta, femeie!”

Pentru a ajuta femeile să progreseze în drumul lor spre independență, invitata a explicat că își dorește să se ghideze după aceleași principii care au ajutat-o să ajungă unde este în prezent. Printre altele, filantroapa le-a încurajat pe femei să fie deschise la sfaturile celor din jurul lor, oferindu-le un exemplu personal.

“Când îmi doream foarte tare o poziție în cadrul Organizației Națiunile Unite, am fost la New York și am stat de vorbă cu directoarea departamentului dedicat femeilor. Am văzut femei foarte puternice acolo. Mi-au dat sfaturi, dar, în acel moment, erau sfaturi destul de grele pentru mine. De departe, cel mai important sfat pe care l-am primit a fost legat de reputația mea ca femeie. Indiferent de poziția pe care o vrei în viață, cel mai important lucru pe care îl ai în viață este reputația. Orice ai face, trebuie să te gândești la reputația ta ca femeie, apoi la restul”, a spus fondatoarea Red Women Foundation.

Advertisement

În cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!” a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care a ținut, și el, un discurs în cadrul conferinței, aducând în prim-plan importanța înfințării unei asociații dedicate femeilor de afaceri din județul Călărași.

“În acest moment, la nivelul județului Călărași, nu există o asociație care să reprezinte doamnele de afaceri, însă susțin crearea unei astfel de comunități. Îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean și femeile de afaceri din județul Călărași. Sper ca, împreună cu dumneavoastră, să găsim formele legale pentru a înființa această organizație”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Festivalul a continuat cu un moment artistic oferit de dansatorii din cadrul academiei de dans Challenge Arts, care s-au arătat foarte încântați de participarea la eveniment.

“Am avut ocazia să dansăm astăzi pe platoul Bibliotecii Județene din Călărași, în cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!”. Mulțumim sincer pentru invitație! Abia așteptăm să ne revedem în curând”, au transmis reprezentanții academiei de dans, prin intremediul unei postări pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cultură

Danubius MotorFest, cel mai iubit festival dedicat motocicliștilor revine în Călărași în 2024

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Danubius MotorFest 2024 – Pregătește-te pentru o explozie de energie și pasiune!

Ești pregătit să te alături unei adevărate legende în lumea moto și a rockului? Danubius MotorFest 2024 este evenimentul pe care nu îl poți rata în această vară!

După un an plin de succes și senzații tari, revenim în forță în 2024 pentru a-ți oferi cele mai tari experiențe moto și rock posibile!

🤘 Concerte live
🏍️ Parade moto
📸 Expozanți și dealeri din industrie
📋 Workshop-uri conduită defensivă și prim ajutor
🎸 Concursuri incitante și premii fabuloase
🍔 Standuri cu mâncare și băutură

Te așteptăm cu nerăbdare să ni te alături la cea mai tare petrecere moto și rock a anului la Danubius MotorFest 2024! Let’s rock the road together! 🤘🏍️🎸

Advertisement


În perioada 21 – 23 iunie 2024, Călărașiul va găzdui pentru a doua oară evenimentul „Danubius Motor Fest”, ce va avea loc pe Stadionul Ion Comșa și va atrage mii de pasionați de motociclete din întreaga țară. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, acest eveniment promite să fie un adevărat regal al motoarelor și muzicii rock, oferind participanților o experiență memorabilă și plină de adrenalină.

Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au salvat două animale aflate în pericol

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii sunt, poate, cei mai iubiți oameni. Sunt alături de noi când toată lumea fuge din calea focului, a inundațiilor sau a altor pericole pe care doar ei știu să le gestioneze cu calm și profesionalism. O tură de muncă le poate aduce multe provocări. O astfel de situație a fost și în prima zi a acestui weekend.

Într-o zi obișnuită de weekend, pompierii militari din Lehliu Gară și Oltenița au demonstrat încă o dată că nu există misiune prea mică atunci când vine vorba de salvarea vieților. În două intervenții inedite, salvatorii au făcut diferența între viață și moarte.

Prima misiune a avut loc în jurul prânzului, când un apel disperat a adus pompierii militari din Oltenița într-o gospodărie din Ulmeni. Un ied jucauş, de câteva luni, căzuse într-o groapă adâncă de aproximativ 2,5 metri. Prin tehnica specifică, chipajul de salvare a reușit să-l extragă pe micuț fără nicio vătămare. După aproximativ 45 de minute de eforturi, iedul a fost predat stăpânei sale.

În aceeași zi, într-o altă parte a județului, pompierii militari din Lehliu Gară au fost chemați să salveze o pisică despre care stăpânii spuneau că ar fi căzut într-o fosă septică. Pompierii s-au mobilizat imediat, iar echipa a scos la suprafață micuța felină aflată în pericol.

Advertisement

Proprietara, copleșită de emoții, cu greu și-a găsit cuvintele în fața pompierilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate