Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță: “Am semnat protocolul de colaborare pentru proiectul drumului expres TransRegio”

Published

on

Președintele organizației județene PSD Călărași, Vasile Iliuță, anunță în conferința de presă de astăzi semnarea protocolului pentru drumul expres TransRegio Galați-Brăila-Slobozia-Drajna-Chiciu-Autostrada A2. Cu o distanță de 105 kilometri, proiectul valorează peste 300 de milioane de euro și este realizat în parteneriat cu Ministerul Transporturilor. Este primul proiect important care apare după ce Sorin Grindeanu le-a solicitat autorităților locale să coordoneze anumite investiții de importanță națională.

“Ieri am semnat protocolul pentru drumul expres TransRegio între Galați-Brăila-Ialomița și Călărași, o investiție a celor 4 județe de peste 300 de milioane de euro și ca lungime 105 kilometri care va avea legătură cu județul Călărași prin Drajna, va fi podul peste calea ferată, va continua peste autostradă și vom continua cu el până la stația electrică unde ne vom racorda la Piscicola spre Chiciu și vom veni cu 4 benzi. Am planificat și aceste situații să rezolvăm problema pe care ați sesizat-o și dumneavoastră în urmă cu câteva luni, că la Călărași de la autostradă veneam pe 2 benzi, acum vom avea acele 4 benzi.

Putem spune că în acest parteneriat cu Ministerul Transporturilor, ministrul, Sorin Grindeanu, a spus un singur lucru: „Avem bani, luați-i, avem bani, organizați-vă teritoriul și veniți și semnăm și alte protocoale dacă la nivelul județului sunt variante ocolitoare”, este masterplan-ul pe care Ministerul Transporturilor îl are astăzi pentru ca fiecare administrație municipală, județeană, să dezvolte fiecare județ care își dorește o dezvoltare mai rapidă prin derularea acestor proiecte direct de la minister pentru a le implementa în teritoriu. Proiectul va fi coordonat de către noua asociere administrativă dintre cele 4 județe, iar șeful ales este președintele Consiliului Județean Galați.” –a declarat Vasile Iliuță în conferința de joi

Advertisement

Știri

Aura Giurcă și Crucea Roșie Călărași, 11 ani de devotament și solidaritate umanitară. Ce mesaje au primit voluntarii de Ziua mondială a Crucii Roșii

Published

on

By

Astăzi, 8 mai, este sărbătorită Ziua mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Astăzi sunt celebrate principiile care constituie baza Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, inițiată de afaceristul elvețian Henry Dunant.

De asemenea, această zi este adus un omagiu tuturor voluntarilor care desfășoară acțiuni de ajutorare a oamenilor de pretutindeni. Cu această ocazie specială, Aura Giurcă, directorul executiv al Crucii Roșii Călărași, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Călărași PRESS, în cadrul căruia le-a transmis gânduri bune tuturor celor implicați în această mișcare.

„Pentru astăzi nu pot decât să le urez sănătate, putere de muncă și, bineînțeles, la mulți ani tuturor voluntarilor, prietenilor, susținătorilor și colegilor mei din Crucea Roșie Română, dar și din Crucea Roșie Internațională. Fără ei, lumea ar avea mult de suferit, ar fi mult mai săracă și n-ar fi atât de multe zâmbete în lume”, a spus Aura Giurcă.

Mai departe, aceasta a făcut o retrospectivă a celor 11 ani de când a preluat conducerea Filialei Crucea Roșie Călărași: „Acum, când mă uit în urmă, toate emoțiile, toate problemele prin care am trecut, toate greutățile pe care le-am avut ne-au făcut cei care suntem astăzi, ne-au făcut mai puternici și ne-au făcut să vrem să fim, și noi, ca alți colegi din țară, să fim o filială puternică, să ne dezvoltăm și să avem foarte multe activități pe toate palierele”.

Advertisement

Spre final, Aura Giurcă a explicat, pe scurt, rolul pe care îl au voluntarii de la Crucea Roșie în comunitate. Femeia a subliniat că cei implicați în acest proiect oferă sprijin umanitar în situații de criză, dezastre naturale, războaie sau alte atrocități.

„Crucea Roșie are rol auxiliar, adică nu suntem noi cei care, în caz de un cutremur, mergem să scoatem de sub dărâmături. Noi suntem cei care distribuim pachete alimentare sau corturi, adică organizăm tabere de salvare, cu corturi, pături, saltele, mâncare”, a declarat directorul executiv.

Ce mesaje au primit cei de la Crucea Roșie de 8 mai

Cu ocazia acestei sărbători, reprezentanții IJJ Călărași și al ISU Călărași au ținut să transmită niște mesaje deosebite pe paginile de Facebook ale instituțiilor, pentru a-și arăta respectul față de voluntarii Crucii Roșii, profund implicați în acțiunile de ajutorare a oamenilor.

„Astăzi, 8 mai, este Ziua Internațională a Crucii Roșii si a Semilunii Roșii! La mulți ani și multă sănătate le urăm astăzi tuturor voluntarilor și angajaților acestei organizații! Mult succes în tot ceea ce întreprindeți! Pompierii militari călărășeni”, au transmis cei de la ISU.

„8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii. Este o zi specială în care celebrăm acțiunile umanitare la nivel mondial, dar și oamenii care se implică necondiționat în ajutorarea semenilor aflați la ananghie. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și vă dorim să rămâneți la fel de generoși, prompți și implicați în susținerea cauzelor umanitare din comunitatea noastră. La mulți ani, Crucea Roșie Călărași!”, a fost mesajul celor de la Jandarmeria Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași publică lista cu locurile de muncă vacante de săptămâna aceasta. Instituția cu salarii ce pornesc de la 9.000 de lei angajează în continuare

Published

on

sursă foto: jcomp/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași publică lista cu locuri de muncă vacante în perioada 06.05.2024 – 12.05.2024. În total, 73 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, iar cea mai bună ofertă de muncă vine din partea Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman (OIR PECU) – Regiunea Sud-Muntenia, cu salarii care încep de la 9.000 de lei și ajung până la 13.000 de lei. 

OIR PECU – Regiunea Sud-Muntenia scoate la bătaie 8 posturi libere pentru funcția de „expert administrație publică”. Organismul funcționează în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, deci este o instituție publică, finanțată de la bugetul de stat. 

Locurile de muncă se alocă prin concurs, iar limita de depunere a dosarelor este 17.05.2024, ora 14:00. 

Alte locuri de muncă disponibile sunt operator confecționer la CATEX, agent asigurare, consultant asigurare sau inspector daune la GENERALI, tractorist, vânzător, electrician, muncitor necalificat, șofer etc. 

Advertisement

Lista completă poate fi accesată aici

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie 2023, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei.

Continue Reading

Știri

O adolescentă din Călărași a luat premiul II la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare”. Textul va fi inclus într-o antologie de proză scurtă

Published

on

Eleva Andreea Carmen Ulmeanu a câștigat premiul al doilea la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare”, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. În proiect au fost înscrise 11 biblioteci publice din țară, printre care și Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași, reprezentată în concurs de cinci elevi coordonați de profesoara Anca Mustățea de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”. 

Concursul se află la a patra ediție, iar anul acesta au fost trimise pentru jurizare un total de 39 de texte în proză, scrise de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 19 ani. 

Premiul al doilea a fost câștigat de Andreea Carmen Ulmeanu pentru creația „Floarea de Cuarț”. Adolescenta s-a aflat la o diferență de un punct de câștigătoarea premiului întâi. 

Juriul a fost format din Raluca Iorga – scriitoare, Roșu Oana – scriitoare, Daniel Kițu – profesor de Limba și literatura română și scriitor, și Liviu Chifane –  scriitor. 

Advertisement

În urma clasamentului, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024.

Atelierele de creație s-au desfășurat în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, unde tinerii au exersat diferite tehnici de redactare și și-au îmbunătățit propriul stil narativ cu scopul realizării unui text literar în proză scurtă, fără tematică impusă, pentru a participa la concurs. 

Și la Biblioteca Județeană Călărași, tinerii s-au întâlnit în ianuarie pentru a pune la punct planurile narative ale povestirilor pe care urmau să le trimită în concurs. 

În urma acestui clasament, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024. Antologia va fi realizată în perioada 2 mai – 30 iunie 2024, iar tot în luna iunie concurenții vor primii premiile câștigate la sediul bibliotecilor. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate