Connect with us

Știri

VIDEO. Ministrul Rafila, așteptat marți la Călărași

Published

on

Șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță, anunță că cea mai importantă formă de finanțare la ora actuală este proiectul Anghel Saligny. În acest sens, directorul Programului Național de Dezvoltare Locală, Alex Soare, va sosi mâine la Călărași pentru a lămuri problemele planificărilor proiectelor alături de toți primarii. De asemenea, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, va ajunge marți în județ cu scopul de a găsi soluții pentru problemele spitalelor.

Iată declarațiile lui Vasile Iliuță din conferința de presă de astăzi:

„Pot să spun că la nivelul Consiliul Județean am identificat toate sursele de finanțare care sunt astăzi și cea mai importantă sursă de finanțare pentru ce înseamnă acum va fi proiectul Anghel Saligny. Mâine la ora 10 am invitat directorul Alex Soare, directorul PNDL-ului la nivelul de Minister al Dezvoltării. Am vorbit cu ministrul Cseke mai devreme și ni l-a delegat pe domnul director al PNDL să fie prezent în județul Călărași alături de toți primarii, pentru a lămuri problemele planificărilor care până pe data de 14 februarie trebuie să le aducem la toate proiectele depuse, să nu avem respingeri că pe data de 14 Călărași nu a fost informat cum să putem să aducem clarificări pentru a putea finanța toate proiectele din teritoriu pe care le avem.
Pentru data de marți am promisiunea că Ministrul Sănătății, Rafila, va fi prezent în județul Călărași. Îi vom arăta problemele și vom încerca împreună cu domnia sa să vedem cum reușim să rezolvăm problemele spitalelor, pentru a le aduce în normalitate.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole