Connect with us

Actualitate

VIDEO. SJUC | Managerul Bogdan Mihai face bilanţul activităţii mandatului interimar şi prezintă proiectele unităţii medicale

Published

on

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, și-a prezentat într-o conferință de presă susținută astăzi, 30.06.2021, activitatea desfășurată în cadrul instituției sub titlul de manager interimar. Unul dintre cele mai importante proiecte implementate constă într-un sistem de audit electronic pentru a echilibra salariul cadrelor medicale cu orele de muncă depuse și prezența la program.

  • Bogdan Mihai, managerul SJU Călărași rămâne la conducerea unității medicale după câștigarea concursului pentru ocuparea funcției;
  • În ultimele 9 luni de zile, 17 medici au venit la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru a lucra;
  • Unitatea medicală ce deservește județul Călărași și nu numai are în derulare o serie de proiecte importante ce au ca scop eficientizarea serviciilor medicale;

Bogdan Mihai: “Este prima conferință pe care o fac din calitate de manager definitiv al Spitalului Județean de Urgență (SJU). În cele 9 luni de interimat au venit 17 medici la SJU. Continuăm să aducem și să inițiem discuții pe zone unde nu avem personal suficient. Am completat două linii de gardă foarte importante pe care le-am găsit nefuncționale la începutul mandatului – pediatria și neonatologia. Neonatologia este terapia intensivă pentru nou-născuți, foarte importantă în cadrul unui SJU. Practic, sunt oamenii care au grijă de nou-născuți în primele momente de viață. În luna septembrie erau 21 de zile lipsă pe garda de radiologie. Acum mai avem doar 7 de completat, încercăm să echilibrăm și celelalte linii de gardă, astfel încât să putem să ajungem la un standard în care nimeni să nu se mai întrebe dacă există un medic în cazul unei afecțiuni.

Am demarat mai multe proiecte punctuale de renovare a unor zone din spital. Am avut niște discuții pe anumite zone cu constructorii în urma cărora am luat decizia de a dispune refacerea unor lucrări pe care le-au realizat, întrucât nu erau efectuate la un standard de calitate. Desigur, a fost un deranj destul de mare, lucrurile s-au remediat sau sunt în curs de remediere. Toată lumea ar trebui să înțeleagă la un moment dat că lucrările realizate într-o unitate publică, mai ales într-un spital, sunt făcute pentru a dura foarte mulți ani. Nu facem ca să dureze 2-3 ani. Cred că aici este zona asupra căreia trebuie să insistăm și să nu trecem peste ea într-un mod ușor. Noi impunem standardul de calitate și ne ținem de el.

Unul dintre proiectele implementate este un proiect care a dat la naștere la ce înseamnă o zbatere internă în cadrul unei categorii de personal în cadrul SJU. Mă refer la proiectul cu pontajul electronic. Consider că este cel mai important proiect, deoarece schimbăm mentalitatea, nu neapărat că inovăm ceva prin faptul că ne trecem cartela pe un cititor de carduri, ci schimbăm mentalitatea. Asta presupune o altă abordare din partea cadrelor medicale și a personalului din SJU raportat la program, la orice înseamnă de cetățean. În același timp, încercăm să schimbăm și perspectiva cetățeanului raportat la respectul pe care trebuie să-l acorde medicilor și cadrelor medicale. Poate vă întrebați de ce am luat această decizie, răspunsul este simplu: în primele zile când am venit în cadrul spitalului am făcut niște evaluări dincolo de niște situații statistice.

Prin aceste evaluări am analizat foarte sintetic, am luat fiecare medic în parte și am stabilit ceea ce înseamnă numărul de pacienți pe lună, cheltuielile făcute cu pacientul, veniturile făcute cu pacientul și, în final, salariul medicului. Surprinzător, o parte din medici nu-și acopereau salariul cu pacienții pe care îi gestionau la nivelul unității. Am perceput nuanțe legate de prezența la program, în sensul că veneau la ora 10:00 și plecau la ora 13:00 sau aveau un interval de lucru de maxim 3-4 ore. De aceea am demarat acest sistem de audit electronic. Asta nu înseamnă că este un sistem rigid.” –  a declarat, Bogdan Mihai, mangerul SJU Călărași în prima parte a conferinței

Advertisement

https://youtu.be/RlKSljYmjNQ

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mesajul primarului comunei Independența – Gabriel Rădulescu cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Published

on

Să va bucure Dumnezeu, să va dea sănătate, să aveți putere, iar bucuriile sã tină la distantă toate necazurile! Paste Fericit!

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un stol de pelicani. Pescarii din zonă nu sunt atât de bucuroşi

Published

on

Într-o scenă ce pare desprinsă dintr-un film documentar, balta Mostiștea, situată între comunele Dorobanțu și Mânăstirea, a devenit de câteva zile locul preferat al unui stol de pelicani.

Cu aripile albe întinse grațios pe deasupra luciului apei, aceste păsări maiestuoase și-au găsit locul în acest peisaj liniștit, însă aduc cu ele o dilemă pentru pescarii din zonă, care nu sunt foarte încântați de situație.

Pescarii din zonă se confruntă acum cu provocarea de a împărți resursele de pește cu aceste păsări migratoare, ceea ce afectează în mod direct traiul de zi cu zi.

Situația pare una îngrijorătoare pentru comunitatea locală. Problema pare fără rezolvare. Redacția Calarasipress.ro a solicitat Asociației Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportiv (AJVPS) Călărași un punct de vedere asupra situației.

Liviu Coman a subliniat complexitatea și delicatul echilibru al situației, afirmând că AJVPS Călărași nu are atribuții în această situație. Astfel, responsabilitatea pentru găsirea unei soluții eficiente ar rămâne la Agenția pentru Protecția Mediului din Călărași.

Advertisement

Până la găsirea unei soluții, pescarii sunt nevoiți să împartă peștii din baltă cu stolul de pelicani.

Continue Reading

Actualitate

Răsturnare de situație în scandalul sexual de la școala din Jegălia! Profesorii dau vina pe un joc politic. Ce declarații face directoarea

Published

on

scoala jegalia

Într-o intervenție exclusivă pentru Calarasipress.ro, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Jegălia, Cristina Dumitru, a oferit primele declarații în legătură cu cazul presupusul abuz sexual raportat în unitatea de învățământ pe care aceasta o conduce. În spatele tuturor acuzațiilor, surse din rândul profesorilor spun că este o miză politică toată această situație, dat fiind faptul că suntem în zona electorală.

Directoarea a subliniat că situația a fost tratată cu maximă seriozitate imediat ce a fost adusă la cunoștința instituției. Odată ce un angajat al școlii a surprins doi elevi în grupul sanitar, s-a procedat în conformitate cu procedurile legale. Părinții elevilor implicați au fost imediat informați, iar autoritățile au fost contactate, inclusiv poliția și Direcția Generală pentru Potecția Copilului (DGASPC).

În al doilea rând, Cristina Dumitru a respins cu fermitate afirmațiile conform cărora s-ar fi încercat “mușamalizarea” cazului sau că ar exista o cameră de supraveghere în toaleta școlii. De asemenea, a subliniat că nicio propunere de a plăti pe cineva pentru a păstra tăcerea nu a fost făcută, negând vehement acuzațiile de denigrare aduse școlii.

Directoarea a adăugat că Școala Nr. 1 din Jegălia nu a fost niciodată implicată într-o astfel de situație și că, în general, nu s-au înregistrat incidente grave de violență în instituție. Mai mult decât atât, rezultatele testelor solicitate în cadrul anchetei încă nu sunt disponibile, ceea ce arată lipsa de probe concrete în sprijinul afirmațiilor făcute în articolul menționat.

Advertisement

Implicat în subiect, cu sau fără voia lui, a fost și primarul liberal al comunei Jegălia, Vasile Aurel, a respins vehement informațiile prezentate în presă, considerându-le o insultă la adresa comunității și o încercare de denigrare a conducerii școlii și a primăriei. “Primarul comunei Jegălia nu a fost solicitat în acest caz, nu era de competența dumnealui și nici vorbă de ,,mușamalizare”, cum se arată în articol.”

Acesta a subliniat că situația menționată pare a fi o speculație fără temei și că afirmațiile privind existența camerelor de supraveghere în toalete sunt complet absurde și nefondate.

Directoarea Cristina Dumitru a subliniat că ancheta este încă în desfășurare și că nu s-a ajuns la un punct de vedere final. Cu toate acestea, școala a luat toate măsurile necesare pentru a colabora cu autoritățile și pentru a clarifica situația în cel mai scurt timp posibil.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate