Connect with us

Actualitate

VIDEO. SJUC | Managerul Bogdan Mihai face bilanţul activităţii mandatului interimar şi prezintă proiectele unităţii medicale

Published

on

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, și-a prezentat într-o conferință de presă susținută astăzi, 30.06.2021, activitatea desfășurată în cadrul instituției sub titlul de manager interimar. Unul dintre cele mai importante proiecte implementate constă într-un sistem de audit electronic pentru a echilibra salariul cadrelor medicale cu orele de muncă depuse și prezența la program.

 • Bogdan Mihai, managerul SJU Călărași rămâne la conducerea unității medicale după câștigarea concursului pentru ocuparea funcției;
 • În ultimele 9 luni de zile, 17 medici au venit la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru a lucra;
 • Unitatea medicală ce deservește județul Călărași și nu numai are în derulare o serie de proiecte importante ce au ca scop eficientizarea serviciilor medicale;

Bogdan Mihai: “Este prima conferință pe care o fac din calitate de manager definitiv al Spitalului Județean de Urgență (SJU). În cele 9 luni de interimat au venit 17 medici la SJU. Continuăm să aducem și să inițiem discuții pe zone unde nu avem personal suficient. Am completat două linii de gardă foarte importante pe care le-am găsit nefuncționale la începutul mandatului – pediatria și neonatologia. Neonatologia este terapia intensivă pentru nou-născuți, foarte importantă în cadrul unui SJU. Practic, sunt oamenii care au grijă de nou-născuți în primele momente de viață. În luna septembrie erau 21 de zile lipsă pe garda de radiologie. Acum mai avem doar 7 de completat, încercăm să echilibrăm și celelalte linii de gardă, astfel încât să putem să ajungem la un standard în care nimeni să nu se mai întrebe dacă există un medic în cazul unei afecțiuni.

Am demarat mai multe proiecte punctuale de renovare a unor zone din spital. Am avut niște discuții pe anumite zone cu constructorii în urma cărora am luat decizia de a dispune refacerea unor lucrări pe care le-au realizat, întrucât nu erau efectuate la un standard de calitate. Desigur, a fost un deranj destul de mare, lucrurile s-au remediat sau sunt în curs de remediere. Toată lumea ar trebui să înțeleagă la un moment dat că lucrările realizate într-o unitate publică, mai ales într-un spital, sunt făcute pentru a dura foarte mulți ani. Nu facem ca să dureze 2-3 ani. Cred că aici este zona asupra căreia trebuie să insistăm și să nu trecem peste ea într-un mod ușor. Noi impunem standardul de calitate și ne ținem de el.

Unul dintre proiectele implementate este un proiect care a dat la naștere la ce înseamnă o zbatere internă în cadrul unei categorii de personal în cadrul SJU. Mă refer la proiectul cu pontajul electronic. Consider că este cel mai important proiect, deoarece schimbăm mentalitatea, nu neapărat că inovăm ceva prin faptul că ne trecem cartela pe un cititor de carduri, ci schimbăm mentalitatea. Asta presupune o altă abordare din partea cadrelor medicale și a personalului din SJU raportat la program, la orice înseamnă de cetățean. În același timp, încercăm să schimbăm și perspectiva cetățeanului raportat la respectul pe care trebuie să-l acorde medicilor și cadrelor medicale. Poate vă întrebați de ce am luat această decizie, răspunsul este simplu: în primele zile când am venit în cadrul spitalului am făcut niște evaluări dincolo de niște situații statistice.

Prin aceste evaluări am analizat foarte sintetic, am luat fiecare medic în parte și am stabilit ceea ce înseamnă numărul de pacienți pe lună, cheltuielile făcute cu pacientul, veniturile făcute cu pacientul și, în final, salariul medicului. Surprinzător, o parte din medici nu-și acopereau salariul cu pacienții pe care îi gestionau la nivelul unității. Am perceput nuanțe legate de prezența la program, în sensul că veneau la ora 10:00 și plecau la ora 13:00 sau aveau un interval de lucru de maxim 3-4 ore. De aceea am demarat acest sistem de audit electronic. Asta nu înseamnă că este un sistem rigid.” –  a declarat, Bogdan Mihai, mangerul SJU Călărași în prima parte a conferinței

Advertisement

https://youtu.be/RlKSljYmjNQ

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Servicii publice mai eficiente în Călărași prin Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă! SIIEASC ajunge în toate localitățile din județ până la finalul lunii iulie

Published

on

By

Județul Călărași face un pas semnificativ în direcția modernizării prin extinderea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC). Această inițiativă se concentrează pe digitalizarea fluxurilor de înregistrare a nașterilor și deceselor, precum și pe transcrierea actelor de stare civilă, și include, acum, și comuna Vâlcelele.

Într-o eră în care eficiența și accesibilitatea serviciilor publice sunt esențiale, Direcția Comunitară de Evidență a Persoanelor a județului Călărași joacă un rol crucial în implementarea SIIEASC. Sistemul este deja funcțional în 18 localități, inclusiv Călărași, Oltenița, Budești și Lehliu-Gară. Până la sfârșitul lunii iulie 2024, toate unitățile administrativ-teritoriale din județ urmează să adopte acest sistem.

Introducerea SIIEASC în județul Călărași vine cu multiple beneficii. În primul rând, simplifică și eficientizează procesul de emitere a actelor de stare civilă, reducând timpul de așteptare pentru cetățeni. De asemenea, permite obținerea documentelor atât în format fizic, cât și electronic, aducând un plus de comoditate și accesibilitate.

Un exemplu concret al eficienței acestui sistem este experiența președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. În calitate de cetățean al județului, el a beneficiat recent de serviciile SIIEASC, obținând un duplicat al certificatului de naștere atât în format fizic, cât și electronic.

Advertisement

Digitalizarea serviciilor publice în județul Călărași reflectă o tendință mai largă de modernizare administrativă, necesară într-o societate din ce în ce mai dependentă de tehnologie. Această inițiativă nu doar că îmbunătățește eficiența administrativă, dar și crește transparența și accesibilitatea serviciilor publice pentru cetățeni.

„SIIEASC (Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă) se extinde la nivelul județului Călărași pentru fluxurile de înregistrare a nașterilor și a deceselor precum și pentru transcrierea actelor de stare civilă (naștere și deces) și în comuna Vâlcelele.

Astfel, datorită acțiunilor specifice ale Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor a județului Călărași, SIIEASC a devenit funcțional în 18 localități (Călărași, Oltenița, Budești, Lehliu-Gară, Fundulea, Modelu, Roseți, Unirea, Jegălia, Borcea, Cuza-Vodă, Grădiștea, Dorobanțu, Mânăstirea, Chiselet, Spanțov, Ulmeni și Vâlcelele), urmând ca până la 31.Iulie.2024, toate UAT-urile din județul Călărași să inițieze fluxurile menționate mai sus.

Președintele Consiliului Județean Călărași Vasile ILIUȚĂ, în calitate de cetățean al județului Călărași, a beneficiat astăzi de serviciile oferite de acest sistem, obținând un duplicat al Certificatului de Naștere atât în format fizic cât și în format electronic”, se arată într-o postare publicată pe Facebook vineri, 21 iunie, de către Consiliul Județean Călărași.

Așadar, extinderea SIIEASC în județul Călărași este un exemplu de bună practică în domeniul digitalizării serviciilor publice. Prin implementarea acestui sistem, autoritățile locale demonstrează un angajament puternic față de modernizarea și îmbunătățirea relației dintre administrație și cetățeni, aducând județul Călărași mai aproape de standardele unei administrații publice moderne și eficiente.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Un nou sens giratoriu în municipiul Călărași

Published

on

Foto: Facebook.com/ Info (Trafic) Călărași

Începând de astăzi, 21 iunie a.c., intersecția străzilor Prelungirea București cu Variantă Nord și DN3 D (Siderca) a fost reglementată prin amenajarea acesteia sub forma unui SENS GIRATORIU, prioritatea de trecere a autovehiculelor fiind instituită prin înlocuirea vechilor indicatoare și instalarea unora noi, conform cărora vehiculele care circulă în interiorul intersecției au prioritate față de cele care urmează să pătrundă în aceasta.

Recomandăm șoferilor să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, să circule cu viteză redusă și cu atenție.

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic pe drumurile publice din cauza caniculei. Ce zone sunt vizate

Published

on

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, în perioada 21-24 iunie 2024, între orele 10:00 și 20:00, vor fi impuse restricții de tonaj pe anumite sectoare de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius). Astfel, circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone va fi interzisă în 21 de județe.

Potrivit CNAIR, restricțiile de tonaj vor afecta sectoarele de autostrăzi, drumurile expres și drumurile naționale în următoarele date și intervale orare:

 •  21.06.2024, între 10:00 – 20:00: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.
 •  22.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.
 •  23.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.
 • 24.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.

Măsura este implementată pentru a preveni deteriorarea infrastructurii cauzată de traficul greu și pentru a evita deformările majore ireversibile, care ar putea compromite stabilitatea straturilor rutiere.

Conform CNAIR Potrivit companiei, măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44, alineatele 2 și 3, din Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi permit administratorului drumului să interzică temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepțiile:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Specialiștii precizează faptul că, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate