Connect with us

Actualitate

VIDEO. SJUC | Managerul Bogdan Mihai face bilanţul activităţii mandatului interimar şi prezintă proiectele unităţii medicale

Published

on

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, și-a prezentat într-o conferință de presă susținută astăzi, 30.06.2021, activitatea desfășurată în cadrul instituției sub titlul de manager interimar. Unul dintre cele mai importante proiecte implementate constă într-un sistem de audit electronic pentru a echilibra salariul cadrelor medicale cu orele de muncă depuse și prezența la program.

  • Bogdan Mihai, managerul SJU Călărași rămâne la conducerea unității medicale după câștigarea concursului pentru ocuparea funcției;
  • În ultimele 9 luni de zile, 17 medici au venit la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru a lucra;
  • Unitatea medicală ce deservește județul Călărași și nu numai are în derulare o serie de proiecte importante ce au ca scop eficientizarea serviciilor medicale;

Bogdan Mihai: „Este prima conferință pe care o fac din calitate de manager definitiv al Spitalului Județean de Urgență (SJU). În cele 9 luni de interimat au venit 17 medici la SJU. Continuăm să aducem și să inițiem discuții pe zone unde nu avem personal suficient. Am completat două linii de gardă foarte importante pe care le-am găsit nefuncționale la începutul mandatului – pediatria și neonatologia. Neonatologia este terapia intensivă pentru nou-născuți, foarte importantă în cadrul unui SJU. Practic, sunt oamenii care au grijă de nou-născuți în primele momente de viață. În luna septembrie erau 21 de zile lipsă pe garda de radiologie. Acum mai avem doar 7 de completat, încercăm să echilibrăm și celelalte linii de gardă, astfel încât să putem să ajungem la un standard în care nimeni să nu se mai întrebe dacă există un medic în cazul unei afecțiuni.

Am demarat mai multe proiecte punctuale de renovare a unor zone din spital. Am avut niște discuții pe anumite zone cu constructorii în urma cărora am luat decizia de a dispune refacerea unor lucrări pe care le-au realizat, întrucât nu erau efectuate la un standard de calitate. Desigur, a fost un deranj destul de mare, lucrurile s-au remediat sau sunt în curs de remediere. Toată lumea ar trebui să înțeleagă la un moment dat că lucrările realizate într-o unitate publică, mai ales într-un spital, sunt făcute pentru a dura foarte mulți ani. Nu facem ca să dureze 2-3 ani. Cred că aici este zona asupra căreia trebuie să insistăm și să nu trecem peste ea într-un mod ușor. Noi impunem standardul de calitate și ne ținem de el.

Unul dintre proiectele implementate este un proiect care a dat la naștere la ce înseamnă o zbatere internă în cadrul unei categorii de personal în cadrul SJU. Mă refer la proiectul cu pontajul electronic. Consider că este cel mai important proiect, deoarece schimbăm mentalitatea, nu neapărat că inovăm ceva prin faptul că ne trecem cartela pe un cititor de carduri, ci schimbăm mentalitatea. Asta presupune o altă abordare din partea cadrelor medicale și a personalului din SJU raportat la program, la orice înseamnă de cetățean. În același timp, încercăm să schimbăm și perspectiva cetățeanului raportat la respectul pe care trebuie să-l acorde medicilor și cadrelor medicale. Poate vă întrebați de ce am luat această decizie, răspunsul este simplu: în primele zile când am venit în cadrul spitalului am făcut niște evaluări dincolo de niște situații statistice.

Prin aceste evaluări am analizat foarte sintetic, am luat fiecare medic în parte și am stabilit ceea ce înseamnă numărul de pacienți pe lună, cheltuielile făcute cu pacientul, veniturile făcute cu pacientul și, în final, salariul medicului. Surprinzător, o parte din medici nu-și acopereau salariul cu pacienții pe care îi gestionau la nivelul unității. Am perceput nuanțe legate de prezența la program, în sensul că veneau la ora 10:00 și plecau la ora 13:00 sau aveau un interval de lucru de maxim 3-4 ore. De aceea am demarat acest sistem de audit electronic. Asta nu înseamnă că este un sistem rigid.” –  a declarat, Bogdan Mihai, mangerul SJU Călărași în prima parte a conferinței

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Personalul medical angajat în pandemie a susţinut examenul pentru continuarea activităţii

Published

on

Au început examenele pentru personalul medical angajat în perioada stării de alertă și o parte dintre cei considerați până de curând esențiali în spitale sau la ambulanțe vor rămâne fără locuri de muncă. Susținerea examenului a început în cursul acestei dimineți  în sala ”Mihai Arbagic” din Consiliul Județean Călărași.

Peste 100 de călărășeni angajați la Spitalul Județean de Urgență Călărași au susținut astăzi, 26 mai a.c., examenul pentru ocuparea funcțiilor pe care le-au deservit pe perioada pandemiei.

Managerul caută să ofere transparență privind susținerea examenelor, motiv pentru care subiectele au fost extrase chiar de către candidat, în fața comisiei.

“Examenul pe care îl organizăm este un examen altfel. După cum vedeți, subiectele, grilele de concurs, le extrageți dumneavoastră, astfel încât să nu existe posibilitatea de fraudare. Grilele vor fi făcute aici, în fața tuturor. Dumneavoastră veți fi invitați să veniți aici să extrageți câte un bilet. Se vor lista cu ajutorul imprimantelor.

Este șansa celor care s-au pregătit să promoveze examenul. Aveți o șansă reală să promovați examenul, iar la sfârșit cineva va fi supărat.” – a explicat managerul Bogdan Mihai în fața candidaților prezenți la examen

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis Plaja Mare din Călărași

Published

on

Pe 20 mai s-a deschis Plaja Mare din Călărași, a anunțat Samskara Beach pe pagina de Facebook, operatorul care activează pe Brațul Borcea. Distanța de la București la plajă este de doar 115 kilometri, iar turiștii se pot caza în căsuțe sau colibe special aranjate între pădure și plajă.

”Aici găsești liniște, muzică bună, plajă, plimbări cu barca, mâncare tradițională românească, grătar și multe alte surprize. Samskara Beach a creat ambientul perfect pentru meditație, yoga, mindfulness și alte practici spirituale”, precizează operatorul.

sursa: wall-street.ro

Continue Reading

Actualitate

IPJ Călărași, acțiune în zilele de weekend: 200 de intervenții prin 112, peste 30 de infracțiuni constatate

Published

on

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște zilele de weekend, poliţiştii au desfăşuratactivităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinereaordinii şi liniştii publice.

În perioada 20 – 23 mai a.c., aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 27 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 222 de evenimente sesizate prin 112.
Polițiștii au constatat 36 de infracțiuni, 6 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate a fost dispuse 6 măsuri preventive.
Pentru neregulile constatate au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 172.000 de lei.
Polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro