Connect with us

Știri

VIDEO. Roseți/ Principalele realizăriale anului 2020 în Roseți. Vezi ce alte proiecte vor fi demarate

Published

on

Sfârșitul de an vine în localitatea Roseți cu o serie de realizări pe care primarul Nicolae Rîjnoveanu le-a onorat în beneficiul tuturor locuitorilor comunei. Cel de-al șase-lea mandat primit în urma scrutinului din 27 Septembrie l-a prins pe edil în plină activitate. 

Edilul social-democrat este cunoscut la nivelul județului ca un primar chibzuit cu banii publici.  

Prezent de la primele ore ale dimineții, edilul are grijă de fiecare nevoie a cetățenilor care-i bat la ușă. După ce termină munca de birou, primarul pleacă pe teren, să verifice stadiul șantierele din localitate.

https://youtu.be/GK-Baam7XV0


Cu ce lucruri se poate mândri primarul din Roseți la sfârșit de an 2020 și ce proiecte are pentru începutul anului 2021?

Advertisement

Nicolae Rîjnoveanu: Am reușit să definitivăm una din lucrările din anul 2019, e vorba de modernizarea infrastructurii de transport, executarea a aproape 10 km de asfalt. Suntem în derulare cu modernizarea școlii generale și cu proiectul de modernizarea rețea distribuție și canalizare de apă. Depunem astăzi proiectul pentru gaze pe comuna Roseți. Totodată, o să încercăm să definitivăm și lucrarea de achiziții pentru dispensar și grădiniță.

Așteptăm răspunsul pentru cele două proiecte – proiectul de modernizare a iluminatului public care este depus la Minister și proiectul de distribuție rețea energie electrică, unde este vorba de aproximativ 230 de locuințe.

E normal să le oferim [locuitorilor] cele trei utilități de bază – trama stradală care este deja executată, avem două artere principale de ciruclație modernizate, apă – rețeaua de apă care sper ca până în primăvară să fie definitivată, și rețeaua de distrubuție de energie electrică.

In fază de achiziție mai sunt și terenul de minifotbal și sala de sport, necesară activității la școala generală. Acest obiectiv se derulează prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Cam astea sunt problemele principale pe care trebuie să le rezolvăm în localitate. Celelalte lucrări sunt mici, e vorba despre o anexă gospodărească unde vom duce toate utilajele, dotarea cu o vidanjă puternică pentru spălarea rețelei de alimentare cu apă și colectare apă.

Cum vor fi sărbătorile de iarnă în localitatea Roseți?

Advertisement

Nicolae Rîjnoveanu: Sperăm să fie liniștite pentru că în fiecare an am avut probleme cu rețeaua de distribuție energie și în fiecare an am avut unul sau două transformatoare care au ars.

Datinile din localitate credeți ca se vor menține?

Nicolae Rîjnoveanu: Eu cred că da, cu păstrarea distanței sociale. Deci, cu colindul să nu umble mai mult de șase persoane într-un grup. Să fie frumos, măcar acest lucru să nu fie obstrucționat, pentru că nu e normal să fie obstrucționat. Nu poate să aducă niciun impediment.

O problemă mai mare o reprezintă ziua de Bobotează unde, la noi, s-a respectat cu sfințenie. Atunci vin foarte mulți cetățeni – e vorba de 2000 de cetățeni care veneau pe malul Borcei și nu poți să menții distanța socială. Dar, o să încercăm să respectăm toate măsurile pentru că nu-i de glumit cu această epidemie. Sper ca cetățenii din comuna Roseți să înțeleagă și să nu avem probleme. Am avut o perioadă când această epidemie ne-a creat probleme, dar acum, cu măsurile care s-au luat, am reușit să stăpânim cât de cât această problemă.

Cum caracterizați anul 2020, ca fiind un an bun sau mai puțin bun?

Nicolae Rîjnoveanu: Eu simt că anul 2020 este un an foarte slab, din toate punctele de vedere. În primul rând, nu s-a putut lucra – știți foarte bine că erau aceste măsuri care trebuiau respectate. În al doilea rând, am fost pe baricadă zilnic cu această epidemie și cu problemele pe care le-am avut la nivel de localitate. Apoi, învățământul, unde ne-am chinuit pentru a putea începe anul școlar cât de cât cum trebuie, pentru că aveam aceste lucrări de executat. E rău pentru învățământ, învățământul online nu este o soluție.

Advertisement

Un copil de la țară care nu a beneficiat de tabletă până în prezent…

Nicolae Rîjnoveanu: Nu am această informație. Eu știu precis că școala a fost dotată cu 200 de tablete, pe lângă cele deja aprovizionate. Domnul director de la școală, și pentru asta îl apreciez, a promovat un proiect pe Uniunea Europeană pentru dotarea cu încă, nu știu, 200 sau 400 de tablete. Internetul cât de cât funcționează la Roseți.

Sunteți omul care pune suflet în tot ceea ce faceți. Un mesaj de transmis pentru locuitorii comunei Roseți acum în prag de sărbători, domnule primar?
Nicolae Rîjnoveanu: Le urez la mulți ani, să fie aceiași oameni pe care eu întotdeauna i-am apreciat, solidari cu problemele comunei ca să putem să ducem la îndeplinire tot ce ne-am propus. Să aibă încredere, pentru că vom face, cu ajutorul bunului Dumnezeu, tot ce trebuie făcut în comuna asta. Să căutăm să lăsăm pe viitor cât mai puține treburi de realizat. Încă o dată, le urez la mulți ani, sănătate și un an mai bun decât 2020.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

[VIDEO] Comuna care în 2024 oferă apă cu porția, de două ori pe zi unui cartier mărginași. Cetățenii se plâng și de alte probleme grave

Published

on

borcea - nelu adamescu
foto: calarasipress.ro

La marginea comunei Borcea, în cartierul Bărăgan trăiesc aproximativ 40 de familii, care duc o viață marcată de lipsuri și greutăți. De la Revoluția din 1989 și până în prezent, locuitorii acestui cartier se confruntă cu o realitate crudă: accesul limitat la apă, o anomalie administrativă despre care primarul nu a pomenit niciodată că ar avea o soluție.

În mijlocul a 30 de case, drumul DJ308A taie cartierul și traversează Autostrada Soarelui, ajungând la DN3A, la limita județului Ialomița. Deși se află în apropierea Autostrăzii Soarelui și a altor drumuri importante, comunitatea este izolată și neglijată.

Fără acces constant la apă curentă, oamenii din Bărăgan, un cartier mărginași al comunei Borcea, se roagă să nu aibă defecțiuni la pompa de apă care ar aduce mari probleme locuitorilor. Se bucură de apă potabilă de două ori pe zi, dimineața și seara. O folosesc pentru toate nevoile de bază: băut, gătit și spălat. O situație demnă de secolul trecut, care persistă într-o localitate care se vrea modernă. Aniel Theodor Nedelcu nu pare interesat să rezolve această problemă, o spun chiar oamenii care au ajuns la disperare.

Loviți de această situație, oamenii din cartierul marginași își pun speranța că cineva îi va ajuta.

În acest context, Nelu Adamescu, opozantul politic al primarului actual din comuna Borcea, a fost solicitat de către comunitate să expună această situație în fața primarului Aniel Nedelcu Pațurcă. Cu toate acestea, reacția autorităților locale pare să fie lipsită de sensibilitate și responsabilitate.

Advertisement

BECURI ARSE MONTATE PE STÂLPI

Pe lângă lipsa apei, oamenii din această zonă spun ca primarul și-a bătut joc de ei și le-a montat pe stâlpi becuri deja arse sau cu defecțiuni. 

Locuitorii din acest cartier par că sunt pe picior de război cu administrația locală condusă de primarul liberal Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă. O nouă problemă a aprins scânteia nemulțumirii în această comunitate deja afectată de diverse dificultăți.

Pe lângă nemulțumirea lor zilnică privind accesul la apă potabilă, locuitorii din această zonă se confruntă acum cu un alt obstacol aparent neglijat de autorități. Mulți dintre aceștia au descoperit cu stupoare că, în loc să beneficieze de iluminatul public promis, primăria le-a oferit becuri deja arse sau cu defecțiuni.

Această situație a stârnit furia și indignarea localnicilor, care consideră că este o manifestare flagrantă a disprețului administrației față de nevoile lor.

În timp ce primarul Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă nu a avut încă o reacție referitoare la această problemă, presiunea din partea comunității este greu de ignorat. Locuitorii sunt hotărâți să continue să-și facă auzită vocea până când vor obține soluții  pentru problemele lor urgente.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Camelia Dăscălescu, despre PSD Călărași: “Este o insultă la adresa cetățenilor care le plătesc salariile…” Despre ce este vorba

Published

on

Într-o declarație pe o rețea de socializare, Camelia Dăscălescu, candidata Alianței Dreptei Unite la președinția Consiliului Județean, a criticat aspru echipa PSD Călărași pentru implicarea lor politică în timpul depunerii candidaturilor la sediul Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) Călărași.

În postarea sa, Dăscălescu a descris gestul angajaților publici din instituțiile subordonate Consiliului Județean ca fiind “o demonstrație zguduitoare a nesimțirii și sfidării”. Aceștia s-au alăturat președintelui Iliuță Vasile în timp ce acesta și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Acest comportament, spune candidata, este o insultă la adresa cetățenilor care îi plătesc salariile, ignorându-și obligațiile și abandonându-și posturile pentru a-și manifesta sprijinul politic.

Candidata Alianței Dreapta Unită spune că acest act de dispreț față de cetățeni și de integritatea funcțiilor lor demonstrează că acești angajați sunt dispuși să sacrifice credibilitatea instituțională în favoarea susținerii politice. Prin însoțirea lui Iliuță Vasile în timpul depunerii candidaturii sale, acești angajați nu numai că au ignorat principiile fundamentale ale serviciului public, dar au transmis și un mesaj clar că politicul primează asupra intereselor publice.

În opinia candidatei Dăscălescu, este alarmant faptul că acești angajați plătiți din bani publici consideră că este acceptabil să-și folosească pozițiile pentru a-și manifesta sprijinul politic, ignorând complet obligația lor de a servi în mod imparțial și eficient cetățenii.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Un camion încărcat cu zeci de mii de produse contrafăcute, în valoare de 5,5 milioane de lei, a fost descoperit la Călărași

Published

on

Imagine cu rol ilustrativ. Sursă: freepik

Un camion încărcat cu zeci de mii de produse în valoare de peste 5,5 milioane de lei ce păreau a fi contrafăcute a fost descoperit de polițiștii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași. 

Un bărbat moldovean de 41 de ani care încerca să intre în țară la volanul unui ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri, care circula pe ruta Turcia – Bulgaria – România – Ucraina, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași pe 11 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. 

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București pentru desigilarea camionului și verificarea produselor transporate. 

Marți, pe 16 aprilie, lucrătorii din cadrul celor două instituții au finalizat activitatea de descărcare și inventariere a bunurilor din interiorul autocamionului. Așa au fost descoperite 10.820 de produse, în mare parte articole vestimentare și încălțăminte sau de marochinărie, ce păreau să aibă eticheta unei mărci cunoscute, însă cu o mare probabilitate de a fi contrafăcute. 

Dacă ar fi fost comercializate, produsele ar fi fost în valoare de aproximativ 5,500.000 de lei. 

Advertisement

Acestea au fost ridicate de lucrătorii vamali pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Continue Reading

Cele mai vizualizate