Connect with us

Știri

VIDEO. Roseți/ Principalele realizăriale anului 2020 în Roseți. Vezi ce alte proiecte vor fi demarate

Published

on

Sfârșitul de an vine în localitatea Roseți cu o serie de realizări pe care primarul Nicolae Rîjnoveanu le-a onorat în beneficiul tuturor locuitorilor comunei. Cel de-al șase-lea mandat primit în urma scrutinului din 27 Septembrie l-a prins pe edil în plină activitate. 

Edilul social-democrat este cunoscut la nivelul județului ca un primar chibzuit cu banii publici.  

Prezent de la primele ore ale dimineții, edilul are grijă de fiecare nevoie a cetățenilor care-i bat la ușă. După ce termină munca de birou, primarul pleacă pe teren, să verifice stadiul șantierele din localitate.


Cu ce lucruri se poate mândri primarul din Roseți la sfârșit de an 2020 și ce proiecte are pentru începutul anului 2021?

Nicolae Rîjnoveanu: Am reușit să definitivăm una din lucrările din anul 2019, e vorba de modernizarea infrastructurii de transport, executarea a aproape 10 km de asfalt. Suntem în derulare cu modernizarea școlii generale și cu proiectul de modernizarea rețea distribuție și canalizare de apă. Depunem astăzi proiectul pentru gaze pe comuna Roseți. Totodată, o să încercăm să definitivăm și lucrarea de achiziții pentru dispensar și grădiniță.

Așteptăm răspunsul pentru cele două proiecte – proiectul de modernizare a iluminatului public care este depus la Minister și proiectul de distribuție rețea energie electrică, unde este vorba de aproximativ 230 de locuințe.

E normal să le oferim [locuitorilor] cele trei utilități de bază – trama stradală care este deja executată, avem două artere principale de ciruclație modernizate, apă – rețeaua de apă care sper ca până în primăvară să fie definitivată, și rețeaua de distrubuție de energie electrică.

In fază de achiziție mai sunt și terenul de minifotbal și sala de sport, necesară activității la școala generală. Acest obiectiv se derulează prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Cam astea sunt problemele principale pe care trebuie să le rezolvăm în localitate. Celelalte lucrări sunt mici, e vorba despre o anexă gospodărească unde vom duce toate utilajele, dotarea cu o vidanjă puternică pentru spălarea rețelei de alimentare cu apă și colectare apă.

Cum vor fi sărbătorile de iarnă în localitatea Roseți?

Nicolae Rîjnoveanu: Sperăm să fie liniștite pentru că în fiecare an am avut probleme cu rețeaua de distribuție energie și în fiecare an am avut unul sau două transformatoare care au ars.

Datinile din localitate credeți ca se vor menține?

Nicolae Rîjnoveanu: Eu cred că da, cu păstrarea distanței sociale. Deci, cu colindul să nu umble mai mult de șase persoane într-un grup. Să fie frumos, măcar acest lucru să nu fie obstrucționat, pentru că nu e normal să fie obstrucționat. Nu poate să aducă niciun impediment.

O problemă mai mare o reprezintă ziua de Bobotează unde, la noi, s-a respectat cu sfințenie. Atunci vin foarte mulți cetățeni – e vorba de 2000 de cetățeni care veneau pe malul Borcei și nu poți să menții distanța socială. Dar, o să încercăm să respectăm toate măsurile pentru că nu-i de glumit cu această epidemie. Sper ca cetățenii din comuna Roseți să înțeleagă și să nu avem probleme. Am avut o perioadă când această epidemie ne-a creat probleme, dar acum, cu măsurile care s-au luat, am reușit să stăpânim cât de cât această problemă.

Cum caracterizați anul 2020, ca fiind un an bun sau mai puțin bun?

Nicolae Rîjnoveanu: Eu simt că anul 2020 este un an foarte slab, din toate punctele de vedere. În primul rând, nu s-a putut lucra – știți foarte bine că erau aceste măsuri care trebuiau respectate. În al doilea rând, am fost pe baricadă zilnic cu această epidemie și cu problemele pe care le-am avut la nivel de localitate. Apoi, învățământul, unde ne-am chinuit pentru a putea începe anul școlar cât de cât cum trebuie, pentru că aveam aceste lucrări de executat. E rău pentru învățământ, învățământul online nu este o soluție.

Un copil de la țară care nu a beneficiat de tabletă până în prezent…

Nicolae Rîjnoveanu: Nu am această informație. Eu știu precis că școala a fost dotată cu 200 de tablete, pe lângă cele deja aprovizionate. Domnul director de la școală, și pentru asta îl apreciez, a promovat un proiect pe Uniunea Europeană pentru dotarea cu încă, nu știu, 200 sau 400 de tablete. Internetul cât de cât funcționează la Roseți.

Sunteți omul care pune suflet în tot ceea ce faceți. Un mesaj de transmis pentru locuitorii comunei Roseți acum în prag de sărbători, domnule primar?
Nicolae Rîjnoveanu: Le urez la mulți ani, să fie aceiași oameni pe care eu întotdeauna i-am apreciat, solidari cu problemele comunei ca să putem să ducem la îndeplinire tot ce ne-am propus. Să aibă încredere, pentru că vom face, cu ajutorul bunului Dumnezeu, tot ce trebuie făcut în comuna asta. Să căutăm să lăsăm pe viitor cât mai puține treburi de realizat. Încă o dată, le urez la mulți ani, sănătate și un an mai bun decât 2020.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.