in

Colindători la Consiliul Județean Călărași

Consilierii județeni au fost colindați astăzi, 21 decembrie 2020, la sfârșitul ultimei ședințe de Consiliu județean. Atmosfera a fost una plăcută, plină de veselie și de voie bună, așa cum reușesc în fiecare an colindătorii să aducă zâmbetul pe fețele gazdelor. Ansamblul “Bărăganul” este înființat în anul 1993 și este compus din elevi, studenți și tineri pasionați de artă și cultură. CJCC organizează astfel de manifestări în fiecare an de sărbători.

Ansamblul folcloric “BĂRĂGANUL“, format din tineri, elevi şi studenţi, a fost înfiinţat în 1993, în prezent fiind cotat de către specialiştii în folclor ca cel mai reprezentativ ansamblu din judeţ şi unul dintre cele mai valoroase din ţară.

Datorită calităţii spectacolelor şi autenticităţii repertoriului, ansamblul a câştigat aprecieri unanime la nivel naţional şi internaţional: Franţa, Japonia, Italia, SUA, Grecia, Turcia, Bulgaria, Sri Lanka şi  alte ţări, făcând ca mesajul spiritualităţii româneşti să fie transmis prin cântece şi jocuri de o mare valoare artistică.

“BĂRĂGANUL“, promovează în primul rând folclorul caracteristic zonei Călăraşi dar şi frumuseţea cântecelor, dansurilor şi costumelor populare din aproape toate regiunile ţării: Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Autenticitatea repertoriului coregrafic este conferită de faptul că dansurile, preluate din sate, sunt transpuse scenic păstrandu-se stilul interpretativ specific mediului rural.

În desenul coregrafic se regăseşte adesea cercul – element de compoziţie caracteristic folclorului românesc şi în mod special ţinuturilor sudiceO notă aparte o constituie alternarea ritmurilor lente cu cele foarte dinamice în cadrul aceluiaşi dans, ceea ce contribuie la spectaculozitatea programelor pe care le prezintă ansamblul. Ansamblul are peste 67 de membri –  dansatori, instrumentişti şi solişti vocali cu o vastă experienţă, iar coregraful ansamblului este domnul Aurel Mailat.

Cu scopul de a conferi vivacitate şi longevitate acestui ansamblu, în anul 2009 au fost cooptaţi noi membri, elevi de gimnaziu talentaţi şi pasionaţi de tradiţia populară, formându-se astfel Ansamblul folcloric „Bărăganul junior”.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Primăria și Școala din Jegălia au oferit cadouri copiilor din localitate

VIDEO. Roseți/ Principalele realizăriale anului 2020 în Roseți. Vezi ce alte proiecte vor fi demarate