Connect with us

Știri

VIDEO. Managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai: “Unitatea medicală va intra în colaps și, într-un final, va exploda..”

Published

on

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, spune că a ajuns la limita răbdării, din cauza nepăsării Instituției Prefectului, care evită să extindă capacitatea de gestionare a pacienților Covid-19 către alte unități. Prefectul Valentin Barbu nu s-a arătat interesat să ia vreo măsură pentru această situație semnalată încă de luni. Conform declarațiilor directorului SJU Călărași, prefectul încă se gândește dacă să înființeze la Spitalul TBC cele 30 de paturi solicitate pentru formele mai ușoare. 

Managerul Bogdan Mihai spune că prefectul județului ar forța aglomerarea Spitalului Județean Călărași iar astfel unitatea medicală va intra în colaps și, într-un final, va exploda sau se va prăbuși financiar.

“Este sâmbătă dimineață. Avem șase paturi libere și opt pacienți în așteptare, pacienți cu forme medii, care necesită oxigen. Am solicitat, de luni, Prefecturii Călărași, sprijin pentru a extinde capacitatea de gestionare a pacienților Covid și la alte unități. Practic, să ne ajute să preluăm din pacienții cu forme ușoare până la forme medii, astfel încât noi să îi putem trata pe ceilalți. Domnul prefect s-a gândit puțin, o zi, și miercuri a făcut o ședință la Consiliul Județean. Ședință la care nu a luat nicio  măsură. Mai mult, am ascultat cu toții, în cadrul ședinței , argumentele din partea Spitalului TBC pentru care nu pot gestiona dânșii pacienți Covid. Cred că, dacă ar fi fost să prezentăm și noi argumentele pentru care nu putem gestiona pacienți Covid, ne-am fi întins nu pe două foi, cât reprezintă fundamentarea făcută de managerul de la TBC, ci pe 10 pagini. Dar noi gestionăm pacienți Covid. Domnul prefect încă se gândește. Cum să facem?  În același timp, noi avem pacienți care, practic, nu au gura de oxigen care să îi ajute să treacă peste această etapă a bolii lor. Desigur, ieri, vineri, ne-a spus că încă se gândește. Întrebarea e simplă: cât vă trebuie, domnule prefect? Considerați că nu este o urgență? Considerați că noi ne plângem? Am înțeles că așa se spune, că noi, la Spitalul Județean de Urgență, ne plângem că am dat de greu. Da, vă spun, am dat de greu! Este un greu pe care nimeni nu l-a putut anticipa. Și faptul că dmneavoastră, acum, nu vedeți la nivelul spitalului nostru cozi întregi de ambulanțe, este pentru că noi am gândit puțin anticipativ și am modificat structura spitalului, astfel încât să nu ajungem într-o situație gravă, ca dumneavoastră să veniți să ne arătați cu degetul.  Noi gândim anticipativ. Nu știu dacă acest cuvânt vă este unul cunoscut. Tocmai de aceea v-am și trimis luni adresa, pentru că am anticipat că o să ajungem aici, că o să avem pacienți cărora nu o să le putem da suportul ca să îi ajutăm, măcar să încercăm să treacă peste această boală. Dar dumneavoastră vă gândiți luni, marți, miercuri, vă gândiți după o zi pe alta. La ce vă gândiți?

Decizia este simplă: dați dispoziție pentru Comitetul de Situații de Urgență să facem acolo încă 30 de paturi. Avem un spital gol în municipiul Călărași, care stă și așteaptă. Ce așteaptă? Ca noi să intrăm în colaps? Este simplu: ne forțați să ne aglomerăm la maxim și o să intrăm în colaps. Și, în sfârșit, o să explodeze spitalul și o să ne arătați, din nou, cu degetul. Am înțeles, ăsta e suportul pe care îl dați. E același suport pe care ni l-ați dat și în luna iunie, când ne-ați trimis un control. Când noi ne pregăteam de valul 4, ne-ați trimis un control, prin dispoziția prefectului Călărași. Ăsta este suportul pe care îl primim. Vă mulțumim! (…) Ați întrebat cumva medicii cu ce probleme grave se confruntă, să vedeți cât de epuizați sunt, să vedeți câte discuții facem noi ca să îi menținem pe zona de plutire? Nu, nu vă interesează. Am trimis nenumărate adrese către dumneavoastră, v-am solicitat sprijinul să identificăm surse de finanțare pentru înființarea celei de-a doua linii ATI, ca să decongestionăm o parte din zonă. Totul a rămas la nivel de vorbe. (…) Șapte zile se fac mâine de când am făcut o solicitare către dumneavoastră să ne sprijiniți. Sunt sigur că nici azi, nici mâine, nu veți lua această decizie. Cred că o să mergem să îi dirijăm pe oamenii care nu pot beneficia de sprijin, către Prefectură sau către locuința dumneavoastră. Ne împingeți la maxim, ne forțați limitele la tot ceea ce înseamnă infrastructură. Vă spun că spitalul se prăbușește financiar și dumneavoastră spuneți că nu este adevărat. Vă rog să le spuneți dumneavoastra furnizorilor care ne bat la ușă.

Veniți cu o poveste că ne decontează CAS. Ne decontează, într-adevăr, dar nu tot. Investițiile în infrastructură sunt plătite din ce fonduri? Din fondurile Consiliului Județean, care, la fel, are un buget diminuat. Știți că furnizorul de oxgen ne-a trimis o somație și dacă nu plătim, întrerupem contractul? Dacă nu gestionați, încep să cred că sunteți incompetent.”

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate