in

VIDEO. Ion Samoilă, despre prefectul Valentin Barbu: Permanent ne trezim atacați, deciziile luate de CJ sunt atacate

VIDEO. Ion Samoilă:

Scandalul dintre Consiliul Județean Călărași și Instuția Prefectului Județului Călărași este departe de a se fi terminat. S-a reaprins scânteia scandalului privind reabilitarea Palatului Administrativ al Prefecturii. În luna iunie 2021, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a afirmat într-o conferință de presă că prefectul Valentin Barbu sabotează prin diferite acțiuni demersurile CJ de a găsi soluții pentru obținerea surselor de finanțare în vederea reabilitării Prefecturii.

Vineri, 1 octombrie a.c., în cadrul conferinței de presă susținute la sediul organizației județene a PSD Călărași, vicepreședintele CJC, Ion Samoilă a descris din nou situația în care este implicat Consiliul Județean Călărași, considerând că principalul vinovat pentru acest demers suspendat este chiar prefectul Valentin Barbu.  

Vicepreședintele CJ, Samoilă Ion: Îmi aduc aminte, cu aproape un an de zile în urmă, la conducerea Prefecturii a  fost numit domnul Valentin Barbu, atunci am avut o declarație prin care l-am felicitat pentru numire, cu speranța că vom avea o colaborare mai bună, având istroric in cadrul Consiliului Județean Călărași, unde a și lucrat și cunoaște problemele intituției. Din păcate, o spun după un an de zile. M-am înșelat! Prefectul Județului, Valentin Barbu nu a reușit să depășească anumite obstacole, orgolii personale, permanent ne trezim atacați, deciziile luate de instituție sunt atacate, toată chestiunea,un poate destul de gravă, considerând că este un abuz. În campania electorală PSD a vorbit și a promis reabilitarea Palatului Prefecturii. Suntem în situația în care putem da ordinul de începere, numai că prefectul a împiedicat și împiedică intrarea constructorului pentru a-i preda amplasamentul din motive numai de care dumnealui știe. Pe surse am aflat că ar intenția prin Ministerul Afacerilor Interne să reabiliteze această clădire, mă îndoiesc, pentru că această clădire este nereabilitată de 30 de ani și Ministerul Afacerilor Interne nu cred că are disponibilitatea și bugetul să rezolve această problemă. Este o chestiunea care trenează și noi nu putem să punem la dispoziția constructorului.

Vicepreședintele CJ Călărași, Ion Samoilă susține că Prefectura sabotează demersurile CJ prin care solicită finanțări de la Guvern pentru rezolvarea anumitor probleme 

A doua chestiune, din punctul meu de vedere, foarte gravă – vreau să vă anunț că pe canalele noastre, prin Uniunea Națională a Consiliilor Județene, s-a făcut o adresă către prefecturi prin care se solicită UAT-urilor dacă au nevoie de sume de la fondul de rezervă bugetar. Nu numai că prefectura nu ne-a făcut această adresă către Consiliul Județean, noi intrând în posesia ei, am făcut fundamentarea până la sfârșitul anului cu sume necesare pentru Direcția de Protecție a Copilului și Asistență Socială și nevoile CJ pe care am înaintat-o către prefectură și spre știință Ministerului Dezvoltării. Am așteptat până la data limită la care trebuia să răspundem la această adresă, nu am primit înștiințare de la prefectură și am trimis cu număr de înregistrare la prefectură. Ieri am fost sunați de Ministerul Dezvoltării să ne spună că proiectul de hotărâre care are fost înaintat de către Prefectura Călărași Ministerului Dezvoltării nu coincide cu sumele solicitate de noi și sunt alte sume. Noi am cerut 21.000.000 pentru Protecția Copilului și pentru nevoile CJ, iar hotărârea prefecturii a ajuns la 50% din sumele pe care noi le-am solicitat. Nu știm din ce bază, probabil din pix s-au gândit că este bine la jumătate. Ăsta este modul de lucru și cum înțelege Prefectura, în speță domnul prefect, să ajute județul Călărași când este vorba de bani de la Guvern. Consider că este o gravă abatere, pe lângă faptul că nu ne-a solicitat o fundamentare, au găsit de cuviință ca sumele să fie la jumătate. O să-l întrebăm, am înțeles că este în concediu, deci o să discutăm luni. Asta este realitatea cu care ne confruntăm și nu înțeleg comportamentul și de ce nu poate să lase orgoliile de o parte. Aici nu este o chestiune între persoana Valentin Barbu și președintele CJ, aici este vorba de bani pentru cetățeni ai județului Călărași. Nu mai spun de cei care sunt instituționalizați, vă dați seama că nevoile sunt mult mai mari.

INVESTIȚIILE CONSILIULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI MERG MAI DEPARTE

În ceea ce privește activitatea CJ, cu toate greutățile, investițiile merg mai departe. Podul de la Radovanu sperăm ca anul acesta să îl finalizăm. În continuare reabilităm drumuri județene, avem drumuri județene și pe PNDL și prin Societatea de Drumuri și Poduri, lucrările continuă și la aripa nouă a spitalului, la portul de la Călărași se lucrează. Pe PNDL lucrăm pe DJ402, 403 și 211. În perspectivă, avem deja pregătite documentații pentru încă 7 drumuri județene și ieri am luat o hotărâre în CJ pentru podul peste brațul Borcea. Aceste lucrări le avem pregătite, suntem cu documentația avansată, urmând să le depunem pe programul „Anghel Saligny”. Cu toate greutățile, noi încercăm și depunem toate eforturile să depunem investiții, să dezvoltăm județul Călărași, chiar dacă opoziția locală totdeauna sunt și votează împotrivă oricăror hotărâri de CJ, urmând la rândul lor fiind atacate în prefectură.
În plan politic am o singur lucru pe care vreau să îl anunț. La nivel de organizație națională PSD se desfășoară o strângere de semnături care se desfășoară atât pe tabele, cât și online, cu numele „STOP scumpirilor de electricitate”, urmând ca parlamentarii să susțină în Parlament acest demers în baza semnăturilor strânse de fiecare organizație în parte.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Inspectoratul Teritorial de Muncă efectuează noi controale în județul Călărași

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, ziua muzicii și a iubitorilor de cafea, marcate astăzi într-un eveniment organizat de Biblioteca Județeană “Al. Odobescu” Călărași