in

VIDEO. Eduard Grama: Două proiecte importante pentru municipiul Călărași vor fi puse în aplicare în perioada următoare

Administratorul public PMC, Eduard Grama, a declarat, într-o conferință de presă desfășurată pe 27 mai, că au început lucrările de eliberare a terenului amplasat pe malul brațului Borcea pentru începerea lucrărilor de construcție a promenadei. Conform acestuia, lucrările de eliberare se vor finaliza în următoarele două săptămâni, după ce toate construcțiile aflate ilegal pe terenul primăriei vor fi demolate. Proiectul în valoare de 6.000.000 de euro va fi gata în anul 2023.

Eduard Grama, administrator public PMC: Într-adevăr, după 4 ani de la depunerea proiectelor și obținerea finanțării am ajuns în săptămâna în care, împreună cu administrația Consiliul Județean și a primăriei Călărași, am mers la terenul amplasat pe malul brațului Borcea pentru a-l elibera și pentru a-l pune în condiții optime pentru realizarea acestei investiții. Ceea ce am găsit acolo v-am transmis și ați văzut cu toții o mizerie de nedescris, case construite pe terenurile primăriei fără autorizație. Am discutat la început, în urmă cu un an, cu cei care erau amplasați acolo, am crezut că au înțeles, dar când am mers efectiv să demolăm ne-am dat seama că cei care trebuiau să respecte legea și erau reprezentanți ai unor instituții importante ne-au sfidat. Atunci, am decis împreună cu constructorul să începem demolarea, ceea ce se și întâmplă de 3 zile. Lucrurile se vor finaliza în următoarele două săptămâni, iar două proiecte importante pentru municipiul Călărași vor fi puse în aplicare în perioada următoare.
În continuarea promenadei există al doilea proiect, cel de 18.000.000 de euro – portul de ambarcațiuni, proiect care a primit ordinul de începere pentru constructor și prima investiție va fi portul.

4.3 3 votes
Article Rating

What do you think?

-3 points
Upvote Downvote

Total votes: 3

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Clădirile ridicate ilegal pe malul Borcei, demolate de autorități

Vasile Iliuță prezintă ultimele evenimentele care s-au întâmplat în ultima săptămâna