Connect with us

Știri

VIDEO. Aurel Stan, administrator special AFC Dunărea Călărași, despre declinul echipei de fotbal

Published

on

PSD Călărași a susținut o nouă conferință de presă în data de 14 octombrie la care au participat președintele CJC Călărași, Vasile Iliuță, senatorul Nicușor Cionoiu și Aurel Stan, administrator special al clubului AFC Dunărea Călărași care a explicat situație actuală a clubului de fotbal din Călărași.

Administratorul special al clubului a specificat încă de la începutul conferinței că jucătorii nu erau suficient de motivați să obțină performanță, iar oamenii din conducere nu se ocupau de antrenamentele sportivilor.

Aurel Stan, administrator special AFC Dunărea Călărași: La data de 20 august am fost numit în funcția de administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005. Încă de la preluare, am constatat foarte multe nereguli la acest grup de fotbal, în sensul că jucătorii nu erau motivați să joace, deși oferta lor salarială era foarte bună. Inclusiv factorii de conducere ai grupului nu aveau atitudinea corespunzătoare, în sensul că nu se ocupau de antrenament și nu se ocupau de atmosfera din cadrul clubului. Înclinația jucătorilor era spre a neparticipa la joc, fiind cumva acoperiți de contractul pe care l-am găsit la club. Este un contract care are o sumă fixă de prestație a activității sportive și nu o motivare aportului adus de jucător. Din păcate, trebuie să păstrăm acest contract până la data de 30 iunie 2022. Imediat cum am constatat aceste aspecte la club, am adus în primul rând un preparator fizic și după primele trei antrenamente cu fotbaliștii aceștia au făcut febră musculară, ceea ce este normal la o echipă de fotbal profesionistă.


Aurel Stan, administrator special AFC Dunărea Călărași: Tot pe partea de reorganizare, am abordat o reorganizare financiară, o măsură impusă inclusiv de Legea 85, purtarea negocierilor pentru maximizarea averii debitorului aflat în stare de insolvență. Am renegociat salariile cu jucătorii, cu toți jucătorii și cu staff-ul tehnic, și am oferit în această perioadă oportunitatea de joc pentru toți jucătorii. Cei care nu au acceptat oferta care a fost făcută de către club, au avut posibilitatea să plece la alte cluburi unde considerau ei că puteau să obțină salarii mai bune. Pe activitate organizatorică am schimbat antrenorul de fotbal care, din păcate, deși i-am dat o sarcină foarte importantă, aceea de a fi șeful centrului de copii și juniori, încă mai are unele reminiscențe și lacune în comportament pe care le vom discuta și vom lua măsurile necesare.

PRECIZĂRI DESPRE DECLINUL ECHIPEI DE FOTBAL

Aurel Stan: Sunt puțin supărat, pentru că sunt mulți care critică clubul de fotbal. Sub nicio formă clubul nu dă faliment, clubul se află în fața de insolvență și avem toate măsurile luate ca să ducem această acțiune de insolvență și nu intrarea în faliment. Probabil că cei care vehiculează aceste zvonuri încă nu și-au terminat campania electorală. Declinul clubului are rădăcini adânci, încă de pe vremea când patrimoniul clubului Dunărea Călărași a fost împărțit. La ora actuala, clubul se confruntă cu situația în care pe vremea nefavorabilă, nu avem o sală de sport unde să desfășurăm activitatea. Pista din jurul stadionului este întreținută de noi, dar nu e a noastră. Un compartiment din vestiar nu este al nostru. Încă de atunci, măsurile care au fost luate, din perspectiva mea personală, au fost luate împotriva clubului.
Mentalitatea la club a fost, din punctul meu de vedere, greșită. Ce s-a abordat în trecut până la venirea mea, deși știau că clubul se află în insolvență, nu și-au luat măsuri de acoperire a tuturor costurilor necesare echipei de joc. Am văzut o apetență pentru a aduce mai mulți mijlocași. Într-adevăr, pentru o echipă care nu se află în insolvență trebuie să existe dublură, dar când este o situație de insolvență, deci banii sunt mai puțini, atunci se iau măsuri și de restrângere. Nu poți să vii cu un număr foarte mare de mijlocași și celelalte parți, de atac și apărarea, să le lași descoperite. Acestea sunt aspecte pe care eu deja le-am discutat cu antrenorii și în perioada următoare trebuie să le acoperim.
O altă măsură pe care am luat-o este de a promova jucători călărășeni. Clubul consumă foarte mulți bani cu acești jucători care se cred mercenari. Pe acești jucători nu îi interesează atmosfera care este în călărași, tocmai de aceea trebuie să promovăm sportivii noștri din călărași și vom avea acțiuni foarte ample de atragere a tinerilor în clubul de fotbal Dunărea Călărași. Dacă acum 5-6 ani se aloca importanță juniorilor din cadrul echipei de fotbal, acum nu mai aveam nevoie de acei străini cu care cheltuim sume importante. Am găsit la club 23 de jucători veniți din alte regiuni ale țării, jucători cărora le dăm 1.000 de lei pe lună cazare. Gândiți-vă ce economie putem face prin atragerea jucătorilor din Călărași.
Vreau să vă informez că la luna octombrie a anului trecut, necesarul de bani pentru funcționarea clubului de fotbal era de 727.000 de lei. Prin renegocierea pe care am purtat-o cu jucătorii, cu staff-ul și cu toți factorii care sunt implicați, am reușit la data de astăzi să avem necesari decât 367.000 de lei. Probabil că această sumă se va reduce pe măsură ce jucătorii nu au activitate sportivă competițională, îi voi înlocui cu juniorii noștri, cu cei pe care îi avem.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.