Connect with us

Politică

USR Călărași, petiție pentru reducerea prețului la apă și canal al Ecoaqua SA

Published

on

USR Călărași a inițiat o petiție online în care intenționează să adune semnături din partea călărășenilor pentru a determina operatorul de apă și canal din Călărași să nu mai utilizeze banii companiei în alte scopuri. Reprezentanții USR Călărași  susțin că actuala conducere a Ecoaqua SA este defectuoasă, ceea ce ar putea duce la pierderea unui proiect de 300 de milioane de euro – fonduri europene, se arată în petiția online creată de USR Călărași. Formațiunea politică solicita operatorului ECOAQUA SA prin petiția creată, scăderea tarifului pentru clienți.

“Ești unul dintre zecile de mii de clienți ai SC Ecoaqua SA Calarasi?

Ești – ca și marea majoritate a clienților – foarte nemulțumit de calitatea apei și a serviciilor furnizate, de prețurile exagerate și de incorectitudinea modului de calcul al tarifelor? Te indignează modul iresponsabil în care SC Ecoaqua SA risipește fondurile publice, afectând astfel și bugetele personale ale clienților? Atunci, te invităm să semnezi această petiție.

Redăm integral textul petiției inițiate de USR Călărași:

Călărășenii plătesc printre cele mai mari prețuri din țară pentru serviciile de apă și canal, în timp ce compania care operează aceste servicii, SC Ecoaqua SA, cheltuie necumpătat banul public.

Advertisement

Din cauza managementului defectuos, vom pierde 300 de milioane de euro din fonduri europene, însă chiar și în aceste condiții, compania își permite să cheltuie banii cetățenilor pentru tot felul de pomeni electorale: petreceri pe plajă, sponsorizare competiții sportive sau cadouri extravagante.

Toate acestea și multe altele s-au întâmplat odată cu numirea în funcția de director general al SC Ecoaqua SA a lui Eduard Grama, care a adus schimbări ce vor afecta direct buzunarele călărășenilor.

1. Manipularea Calculului Tarifelor de Apă: Coeficientul de reparație prevăzut inițial în HCL a fost eliminat abuziv, ignorând pierderile înregistrate și afectând direct cetățenii.

2. Facturare Abuzivă a Consumului de Apă: Calculul paușal al consumului de apă, chiar și atunci când există contoare montate, încalcă legislația în vigoare și aduce prejudicii financiare directe cetățenilor.

Prin această petiție, cerem Consiliului Județean Călărași și Primăriei Municipiului Călărași să ia măsuri imediate pentru investigarea și remedierea acestei situații, pentru că cetățenii își doresc:

– Tarife mai mici la serviciile de apă canal, prin eliminarea cheltuielilor nejustificate ale Ecoaqua

Advertisement

– Un calcul corect al tarifelor de apă, luând în considerare pierderile reale și respectând legislația în domeniu- un proces transparent de administrare și o responsabilizare sporită pentru folosirea fondurilor publice în beneficiul comunității.

Dacă ești de acord cu aceste solicitări, SEMNEAZĂ această petiție și arată conducătorilor Consiliului Județean și companiei Ecoaqua că opinia cetățenilor contează!”

Petiția a fost creată în data de 3 decembrie 2023 și are un obiectiv de 1000 de semnături.

Politică

VIDEO. Strategia AUR de strângere a semnăturilor, în plină desfășurare

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Partidul AUR începe campania națională de strângere de semnături de mâine, 1 martie, de la ora 07:00, până în jurul orei 13:00. Fiecare organizație județeană va transmite live evenimentul. La Călărași însă, Daniel Florea spune că nu a reușit să obțină autorizație în 6 localități pentru montarea unui cort. „Vom fi nevoiți să punem o măsuță și un scaun afară și să facem campania sub cerul liber”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Despre campania de strângere de semnături care va avea loc în municipiul Călărași, Daniel Florea spune că va vorbi luni cu primarul Marius Dulce pentru a primi autorizație. Altfel, AUR Călărași își va continua campania sub cerul liber.

Nu e o problemă. Asta e. Înțeleg că sunt chestiuni de natură administrativă și politică, dar asta e. Am întâmpinat și niște dificultăți, dar asta este lupta politică. Cream o organizație azi, a doua zi ea nu mai exista. Veneau niște oameni care voiau să candideze pentru noi, a doua zi se retrăgeau din motive personale. Înțelegem și asta, e politică”, a transmis Daniel Florea despre problemele pe care le întâmpină în campania electorală.

În acest moment, partidul AUR Călărași are 40 de organizații locale și peste 950 de membri. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, aceștia speră că vor constitui organizații în toate Unitățile Administrativ – Teritoriale din județ și că vor depăși 1000 de membri.

Advertisement

Continue Reading

Politică

LIVE. Daniel Florea, primele detalii despre candidații AUR la Primăria Călărași și Consiliul Județean

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Apar noi detalii despre perosoanele desemnate de AUR pentru a candida la Primăria Călărași și Consiliul Județean Călărași. Daniel Florea nu a putut dezvălui numele candidaților nici de data aceasta, din cauza unor „proceduri de ordin tehnic”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Candidații pentru primărie și Consiliul Județean ai AUR Călărași rămân în continuare un secret.

Cu toate astea, coordonatorul AUR Călărași a precizat că pentru Consiliul Județean, partidul are trei candidați: două femei și un bărbat cu o solidă pregătire juridică. „La Consiliul Județean oricare dintre variante este bună. Unul dintre candidați are un trecut politic, ceilalți nu”, a mai spus Daniel Florea.

În conferința de săptămâna trecută, Daniel Florea spunea că va putea dezvălui numele candidaților în cel mult una sau două săptămâni, așteptând validarea centrului de la București.

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader afirmă că primarul Marius Dulce a mințit în emisiunea „România, te iubesc!”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Mihai Toader, președintele Flialei Municipale USR Călărași, candidat la primăria Municipiului Călărași, susține că primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, ar fi mințit în emisiunea difuzată de PRO TV, „România, te iubesc!”. În cadrul acelei emisiuni, jurnalista Paula Herlo a investigat lucrările realizate de firma ZMC Trading, deținută până în 2020 de Nicușor Cionoiu, parlamentar al PSD Călărași.

Reportajul a relevat că firma demnitarului a obținut contracte cu statul și lucrări publice în valoare de milioane de euro. Urmăriți materialul video din acest articol.

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate