Connect with us

Știri

Un instructor sportiv american, prezent la Biblioteca Județeană Călărași. Mark Hull a vorbit despre ce trebuie să știe un antrenor „3D”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași a ținut astăzi conferința „Cum putem transforma o comunitate prin sport”, în cadrul căreia a vorbit americanul Mark Hull – antrenor, educator, reprezentant al platformei educaționale „3D Institute” și promotor al atelierelor „3D Coaching”, pe care le-a susținut pe patru continente cu antrenori și lideri sportivi din peste 25 de țări. 

În cadrul conferinței adresate în special antrenorilor din municipiul și județul Călărași, Mark Hull a vorbit despre optimizarea activității de îndrumare pe care un instructor o exercită la nivel local și nu numai. 

În prezentarea sa, Mark Hull a construit o imagine clară a relației antrenor – elev – părinte, adaptată creativ la societatea secolului XXI. Câteva întrebări cheie lansate în cadrul prezentării pentru antrenorii prezenți au fost „De ce antrenezi?”; „De ce antrenezi în modul în care o faci?”; „Cum este să fii antrenat de tine? Cum se simte sportivul?” și „Care este definiția ta pentru succes?”. 

Advertisement


Despre ce înseamnă să fii un „antrenor 3D” și despre sportivul secolului XXI, Mark Hull arată că „un antrenor 3D înțelege că dacă dorește să maximizeze performanța și potențialul, sportivii din ziua de astăzi trebuie conduși de inimile lor și nu doar de ascultare oarbă”. 

Prezentarea antrenorului american de la Biblioteca Județeană a fost tradusă de Maria Magdalena Pitulice. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți și Dan Pirică (reprezentant Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Anti-Drog Călărași), Iulian Vasile (președinte Club Sportiv Călărași Warriors), Nelu Bașfalion (fondator al clubului sportiv Fortus Călărași) și Marius Tătaru (director al Clubului Sportiv Școlar Călărași). 

Evenimentul a fost organizat de Iulian Vasile, care a preluat cuvântul câteva momente în cadrul conferinței. 

„Mă simt nevoit să dau un citat de-al lui Leonardo da Vinci, care la un moment dat spunea că în viață frumusețea dispare, dar arta nu. Operele sale, până în ziua de azi, sunt mărturie că într-adevăr, arta nu moare niciodată. Vreau să fac o conexiune cu ceea ce înseamnă sportul pentru noi. Sportul este o adevărată artă, unde antrenorul devine artistul care modelează și îndrumă, iar atletul este personajul viu pe care acesta îl transformă. Fiecare antrenament, fiecare plan de exercițiu, fiecare strategie reprezintă pensulele și culorile folosite de artist pentru a forma o capodoperă”, a spus acesta.  

Mâine, 27 martie, într-un cadru lărgit, va avea loc o nouă conferință la Sala Barbu Știrbei. De data aceasta vor fi prezenți antrenorii și elevii acestora. 

Advertisement

Advertisement

Știri

Stadiul în care se află proiectul de reabilitare și modernizare al fostului Cinema Victoria din municipiul Călărași. Ce precizări face primarul Marius Dulce

Published

on

Cinema Victoria din municipiul Călărași, o clădire simbol, este cu atât mai aproape de a-și recăpăta frumusețea de odinioară. Compania Națională de Investiții (CNI) va reabilita și moderniza clădirea cinematografului, iar Marius Dulce anunță că în momentul de față CNI reface devizul general al proiectului pentru a intrat în Comisia Tehnică la Minister, potrivit unei conferințe de presă. 

„Cu Cinema Victoria am intrat pe ultima sută și acolo, sperăm noi. Amplasamentul este predat către Compania Națională de Investiții. Se face devizul general pentru a intra în Comisia Tehnică la Minister, pentru că valoarea este undeva la 20 de milioane, 20 de milioane și ceva. Schimbându-se datele, se reface devizul general și nu-l refacem noi, îl reface CNI-ul, și după aceea intră în Comisia Tehnică la Ministerială ca să fie pe semnătură de Ministru”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

Odată reabilitată și modernizată, clădirea își va păstra funcționalitatea de cinematograf, dar va deveni și centru cultural unde vor fi găzduite piese de teatru, concerte și evenimente festive în sălile de spectacole și conferințe. 

Scurt istoricul al clădirii 

Construită la începutul anilor 1900, imobilul a suferit avarii din cauza cutremurului din 1940. Prin reabilitare, clădirea a fost modificată din punct de vedere arhitectural și a căpătat forma pe care o vedem și astăzi, potrivit lui Florin Rădulescu, șef de serviciu al Muzeului Municipal Călărași. În 1948, clădirea a fost naționalizată ca Cinematograf Victoria. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Marius Dulce anunță că lucrările de la Piața Centrală au fost în sfârșit deblocate. Când vor începe lucrările de execuție

Published

on

Marius Dulce anunță că lucrările de la Piața Centrală reîncep, după ce reproiectarea a fost scoasă din nou la licitație, potrivit unei conferințe de presă organizată de Primăria Municipiului Călărași. Proiectul a fost început încă din 2020 de fostul primar PNL și a fost amânat timp de patru ani din cauza mai multor factori, de la pandemie și creșterea prețurilor materialelor de construcții, până la falimentul firmei constructoare. În prezent, Piața Centrală este gata în proporție de 50%.  

Proiectul în valoare de 5,5 milioane de lei a fost realizat până acum în proporție de 50% (aproximativ 2,5 milioane de lei au fost cheltuiți) și a rămas în acest stadiu pentru o perioadă lungă de timp după ce firma care trebuia să construiască piața a dat faliment. 

Directorul tehnic, Dinu Arthur, explică cum clădirea a avut nevoie de o expertiză tehnică pentru a vedea stadiul în care se află la momentul actual, „fapt pentru care s-au constat foarte multe chestii”, spune acesta. 

„Anveloparea care a fost făcută, trecând foarte mult timp peste ea, trebuie dată jos. Unele lucruri pe care expertul ni le-a recomandat să le facem au dus la o valoare foarte mare, care pe noi ne-a lăsat cu un semn de întrebare. Fapt pentru care am luat toate devizele, le-am studiat cu colegii mei și am reușit să scădem valoarea proiectului”, explică directorul tehnic.

Advertisement

 

Astfel, primarul Marius Dulce spune că devizele au trebuit să fie refăcute, având în vedere că valoarea proiectului ajungea la circa 7 milioane de lei fără TVA în noile condiții. „Ni s-a părut extraordinar de mult. După ce am reluat devizele, să ne uităm unde putem corecta ca să dăm valoarea mai jos, am reușit o diminuare de aproximativ 2 milioane de lei”, arată edilul. 

În momentul de față, proiectul este finalizat și urmează că într-o săptămâna să fie scos la licitație, alături de trotuarul de pe strada Prelungirea București, de la Cuza Vodă la Titulescu. În cel mult două luni lucrările de execuție vor putea începe, potrivit declarațiilor din conferința de presă. 

Reconstrucția Pieței Centrale a început încă din 16 iunie 2020, sub administrația fostului primar PNL, Daniel Ștefan Drăgulin. În 2021 trebuia să fie gata, însă lucrările au fost stopate pe o perioadă îndelungată. În mai 2022, Marius Dulce anunța deblocarea lucrărilor însă din ce în ce mai multe probleme au survenit în realizarea proiectului.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Au început lucrările la sediul IPJ Călărași

Published

on

Au început lucrările de execuție în cadrul proiectului ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași”.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități de renovare energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, aflată pe Bulevardul Republicii, nr 44, municipiul Călărași, județul Călărași.

Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și protejarea mediului înconjurător.

Valoarea totală a proiectului este de 20.537.070,58 de lei.

Advertisement

Termenul de finalizare este 15 decembrie 2025.

Continue Reading

Cele mai vizualizate