Connect with us

Știri

Un instructor sportiv american, prezent la Biblioteca Județeană Călărași. Mark Hull a vorbit despre ce trebuie să știe un antrenor „3D”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași a ținut astăzi conferința „Cum putem transforma o comunitate prin sport”, în cadrul căreia a vorbit americanul Mark Hull – antrenor, educator, reprezentant al platformei educaționale „3D Institute” și promotor al atelierelor „3D Coaching”, pe care le-a susținut pe patru continente cu antrenori și lideri sportivi din peste 25 de țări. 

În cadrul conferinței adresate în special antrenorilor din municipiul și județul Călărași, Mark Hull a vorbit despre optimizarea activității de îndrumare pe care un instructor o exercită la nivel local și nu numai. 

În prezentarea sa, Mark Hull a construit o imagine clară a relației antrenor – elev – părinte, adaptată creativ la societatea secolului XXI. Câteva întrebări cheie lansate în cadrul prezentării pentru antrenorii prezenți au fost „De ce antrenezi?”; „De ce antrenezi în modul în care o faci?”; „Cum este să fii antrenat de tine? Cum se simte sportivul?” și „Care este definiția ta pentru succes?”. 

Advertisement


Despre ce înseamnă să fii un „antrenor 3D” și despre sportivul secolului XXI, Mark Hull arată că „un antrenor 3D înțelege că dacă dorește să maximizeze performanța și potențialul, sportivii din ziua de astăzi trebuie conduși de inimile lor și nu doar de ascultare oarbă”. 

Prezentarea antrenorului american de la Biblioteca Județeană a fost tradusă de Maria Magdalena Pitulice. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți și Dan Pirică (reprezentant Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Anti-Drog Călărași), Iulian Vasile (președinte Club Sportiv Călărași Warriors), Nelu Bașfalion (fondator al clubului sportiv Fortus Călărași) și Marius Tătaru (director al Clubului Sportiv Școlar Călărași). 

Evenimentul a fost organizat de Iulian Vasile, care a preluat cuvântul câteva momente în cadrul conferinței. 

„Mă simt nevoit să dau un citat de-al lui Leonardo da Vinci, care la un moment dat spunea că în viață frumusețea dispare, dar arta nu. Operele sale, până în ziua de azi, sunt mărturie că într-adevăr, arta nu moare niciodată. Vreau să fac o conexiune cu ceea ce înseamnă sportul pentru noi. Sportul este o adevărată artă, unde antrenorul devine artistul care modelează și îndrumă, iar atletul este personajul viu pe care acesta îl transformă. Fiecare antrenament, fiecare plan de exercițiu, fiecare strategie reprezintă pensulele și culorile folosite de artist pentru a forma o capodoperă”, a spus acesta.  

Mâine, 27 martie, într-un cadru lărgit, va avea loc o nouă conferință la Sala Barbu Știrbei. De data aceasta vor fi prezenți antrenorii și elevii acestora. 

Advertisement

Advertisement

Știri

Necula Marian preia conducerea IPJ Călărași

Published

on

Într-o mișcare surprinzătoare pentru mulți, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași are un nou comandant. Comisarul șef Necula Marian, cu o vastă experiență în domeniul securității publice, preia frâiele instituției pentru următoarele șase luni.
Acesta vine de la Secția 4 de Poliție din Capitală, înlocuindu-l pe fostul comandant, Petronel Dumitrașcu.

Noul șef al IPJ Călărași, Necula Marian, aduce cu sine o serie de perspective noi și o experiență bogată în domeniul aplicării legii.

Cu o carieră solidă în spate, el vine la conducerea instituției într-un moment cheie pentru siguranța comunității din județul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ministerul Muncii va organiza în iunie 4 cursuri gratuite de formare profesională pentru călărășeni. Află cum te poți angaja mai rapid

Published

on

sursă imagine: freepik

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza în luna iunie 2024, 139 programe de formare profesională pentru un număr de 2.097 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului București, potrivit unui comunicat de presă. 

În județul nostru, 56 de persoane înscrise în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași pot beneficia de patru cursuri: îngrijitor spații verzi, lucrător comercial, patiser și operator introducere validare și prelucrare date. 

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: 

 • referent resurse umane -160 de persoane; 
 • îngrijitor spații verzi – 140 persoane; 
 • lucrător comercial – 109 de persoane;
 • operator introducere validare și prelucrare date – 109 de persoane; 
 • instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 90 de persoane; 
 • instalator în domeniul sănătății și securității în muncă -74 de persoane; 
 • agent securitate – 70 de persoane; 
 • competențe digitale de utilizare a tehnologiei ca instrument de învațare și cunoaștere – 70 de persoane; 
 • îngrijitoare bătrîni la domiciliu – 70 de persoane; 
 • competențe de comunicare în limba româna – 65 de persoane. 

Judeţele în care, în luna iunie 2024, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Suceava (210 persoane), Dâmbovița (140 persoane), București (126 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”, precizează ANOFM. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Premieră pentru elevi și profesori în anul școlar 2024. Ziua Învățătorului de pe 5 iunie este liberă și nu va fi recuperată

Published

on

sursă imagine: freepik

Elevii și profesorii vor avea o zi de vacanță miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, conform noului contract colectiv de muncă care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023. Este o premieră la nivel național și se datorează grevei profesorilor de anul trecut. Ziua nu trebuie recuperată, potrivit Edupedu. Până la vacanța de vară 2024 au mai rămas mai puțin de patru săptămâni. Elevii din ultimul an de liceu termină pe 7 iunie, cei la finalul ciclului gimnazial vor termina pe 14 iunie, iar elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie. 

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Potrivit Edupedu, ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați  din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministra Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

În 2023, pe 5 iunie a fost zi liberă prin Codul Muncii, fiind a doua zi de Rusalii și profesorii erau în grevă, mai precizează sursa. 

Advertisement

Zilele libere legale din anul școlar 2023-2024

 • 30 noiembrie 2023, joi – Sfântul Andrei;
 • 1 decembrie 2023, vineri – Ziua Naţională a României;
 • 25 decembrie 2023, luni – prima zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 26 decembrie 2023, marți – a doua zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 1 ianuarie 2024, luni – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 2 ianuarie 2024, marți – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 24 ianuarie 2024, miercuri – Mica Unire;
 • 3 mai 2024 2024, vineri – Vinerea Mare – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 6 mai 2024, luni – a doua zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 1 mai 2024, miercuri – Ziua Muncii – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 24 iunie 2024, luni – a doua zi de Rusalii – ziua este în vacanța de vară;
 • 15 august 2024, joi – Adormirea Maicii Domnului – ziua este în vacanța de vară.

Zile suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă:

 • 5 octombrie 2023, joi – Ziua Mondială a Educației;
 • 7 mai 2024, marți – a treia zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 5 iunie 2024, miercuri – Ziua Națională a învățătorului.

Sursă: Edupedu.ro

Continue Reading

Cele mai vizualizate