Connect with us

Știri

Un ajutor de IMPACT, alături de Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi

Published

on

Astăzi, 21 decembrie 2016, Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi a avut mândria de a fi partener în cadrul organizării unui nou eveniment caritabil de succes, de această dată marca IMPACT LTME. Proiectul iniţiat de Clubul IMPACT şi de Consiliile Şcolare ale Elevilor din Liceul Teoretic « Mihai Eminescu » Călăraşi, gazda din această dimineaţă, şi din Liceul Agricol « Sandu Aldea » Călăraşi, intitulat « Un ajutor de IMPACT » a promovat produsele handmade realizate de copiii de la Aschf-R, filiala Călăraşi, precum şi ale tinerilor voluntari din cadrul structurilor prezente, în încercarea de a face o bucurie atât iubitorilor de artă, cât şi unor copii care merită să simtă din plin spiritul sărbătorilor de iarnă.
Evenimentul a avut loc între orele 09:00 şi 12:00, reunind zeci de elevi ce şi-au dorit să facă o faptă bună în preajma Crăciunului şi să contribuie astfel la succesul unei alte activităţi coordonate de singura structură reprezentativă a elevilor călărăşeni. Zâmbetele şi energia pozitivă, atmosfera încărcată de iubire nu au lipsit, conferind proiectului un farmec aparte, care îi determină pe elevi să se simtă împliniţi că au contribuit, într-o mai mică sau mai mare măsură, la creionarea unui surâs pe chipurile celor mai puţin privilegiaţi.
La finalul evenimentului, reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi au declarat, în exclusivitate:
« Iată că, la numai 4 zile de la primul eveniment caritabil demarat de consiliu, surprizele frumoase nu au întârziat să apară. Ceea ce am realizat astăzi împreună cu substructurile noastre, cu Clubul IMPACT şi cu Aschf-R sunt dovezi nu numai de bună practică, dar şi de solidaritate la nivel organizaţional, de comunicare eficientă şi de parteneriate sustenabile, dat fiind faptul că ne mândrim deja cu deosebite colaborări cu actorii semnificativi la nivel local. Sunt de frumoasă echipă cu care am mândria de a lucra în acest mandat, sunt mândră că situaţia s-a schimbat radical în CJE Călăraşi şi că avem parte de astfel de momente, care vor contribui decisiv la dinamica locală în lunile ce urmează. Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi pentru seriozitatea cu care au tratat sarcinile asumate, le mulţumesc tuturor participanţilor pentru că oferă contur, substanţa iniţiativelor noastre şi pentru că ne sprijină necondiţionat, mulţumesc presei pentru că este prezenta la toate evenimentele ce se află sub semnul nostru şi sper că fiecare dintre noi să aibă parte de sărbători cât mai liniştite şi mai productive, întrucât ne aşteaptă un an în care reprezentativitatea va fi la standarde mult mai înalte şi în care vizibilitatea noastră în comunitate va spori radical! », Alexandra Tuta, preşedinte.
“Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun ne-am gândit să organizăm o acţiune caritabilă, prin care să ajutăm copiii cu dizabilităţi să aibă parte de un Crăciun autentic prin organizarea unui târg de obiecte handmade. Prin intermediul acestui proiect, veniturile obţinute în urma vânzării produselor sunt redirecţionate către ASCHF-R, filiala Călăraşi (Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic- România), pentru că aceştia să poată zâmbi în preajma Crăciunului şi să se poată bucura cum se cuvine de magia sărbătorilor. Persoanele care s-au ocupat de organizarea evenimentului au fost elevii Consiliul Şcolar al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” şi Consiliului Şcolar al Liceului Agricol „Sandu Aldea”, sub îndrumarea şi coordonarea Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi, în colaborare cu voluntarii clubului IMPACT LTME. Astfel, pot spune că am observat o frumoasă colaborare între cele două organizaţii, asumându-şi cu seriozitate responsabilităţile, implicându-se activ şi îndeplinind sarcinile cu succes. Activitatea s-a desfăşurat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” între orele 9:00-12:00, copiii dovedind adevărate calităţi de antreprenor, devotament şi putere de organizare. În final, doresc să menţionez atmosferă plăcută în care s-au confecţionat produsele prin intermediul cărora elevii şi-au demonstrat abilităţile practice şi mai ales creativitatea, remarcându-se în special dorinţa acestora de a ajuta şi de a realiza un act de solidaritate şi altruism. », Lorena Vulpe, secretar.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate