Connect with us

Știri

Un ajutor de IMPACT, alături de Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi

Published

on

Astăzi, 21 decembrie 2016, Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi a avut mândria de a fi partener în cadrul organizării unui nou eveniment caritabil de succes, de această dată marca IMPACT LTME. Proiectul iniţiat de Clubul IMPACT şi de Consiliile Şcolare ale Elevilor din Liceul Teoretic « Mihai Eminescu » Călăraşi, gazda din această dimineaţă, şi din Liceul Agricol « Sandu Aldea » Călăraşi, intitulat « Un ajutor de IMPACT » a promovat produsele handmade realizate de copiii de la Aschf-R, filiala Călăraşi, precum şi ale tinerilor voluntari din cadrul structurilor prezente, în încercarea de a face o bucurie atât iubitorilor de artă, cât şi unor copii care merită să simtă din plin spiritul sărbătorilor de iarnă.
Evenimentul a avut loc între orele 09:00 şi 12:00, reunind zeci de elevi ce şi-au dorit să facă o faptă bună în preajma Crăciunului şi să contribuie astfel la succesul unei alte activităţi coordonate de singura structură reprezentativă a elevilor călărăşeni. Zâmbetele şi energia pozitivă, atmosfera încărcată de iubire nu au lipsit, conferind proiectului un farmec aparte, care îi determină pe elevi să se simtă împliniţi că au contribuit, într-o mai mică sau mai mare măsură, la creionarea unui surâs pe chipurile celor mai puţin privilegiaţi.
La finalul evenimentului, reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi au declarat, în exclusivitate:
« Iată că, la numai 4 zile de la primul eveniment caritabil demarat de consiliu, surprizele frumoase nu au întârziat să apară. Ceea ce am realizat astăzi împreună cu substructurile noastre, cu Clubul IMPACT şi cu Aschf-R sunt dovezi nu numai de bună practică, dar şi de solidaritate la nivel organizaţional, de comunicare eficientă şi de parteneriate sustenabile, dat fiind faptul că ne mândrim deja cu deosebite colaborări cu actorii semnificativi la nivel local. Sunt de frumoasă echipă cu care am mândria de a lucra în acest mandat, sunt mândră că situaţia s-a schimbat radical în CJE Călăraşi şi că avem parte de astfel de momente, care vor contribui decisiv la dinamica locală în lunile ce urmează. Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi pentru seriozitatea cu care au tratat sarcinile asumate, le mulţumesc tuturor participanţilor pentru că oferă contur, substanţa iniţiativelor noastre şi pentru că ne sprijină necondiţionat, mulţumesc presei pentru că este prezenta la toate evenimentele ce se află sub semnul nostru şi sper că fiecare dintre noi să aibă parte de sărbători cât mai liniştite şi mai productive, întrucât ne aşteaptă un an în care reprezentativitatea va fi la standarde mult mai înalte şi în care vizibilitatea noastră în comunitate va spori radical! », Alexandra Tuta, preşedinte.
“Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun ne-am gândit să organizăm o acţiune caritabilă, prin care să ajutăm copiii cu dizabilităţi să aibă parte de un Crăciun autentic prin organizarea unui târg de obiecte handmade. Prin intermediul acestui proiect, veniturile obţinute în urma vânzării produselor sunt redirecţionate către ASCHF-R, filiala Călăraşi (Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic- România), pentru că aceştia să poată zâmbi în preajma Crăciunului şi să se poată bucura cum se cuvine de magia sărbătorilor. Persoanele care s-au ocupat de organizarea evenimentului au fost elevii Consiliul Şcolar al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” şi Consiliului Şcolar al Liceului Agricol „Sandu Aldea”, sub îndrumarea şi coordonarea Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi, în colaborare cu voluntarii clubului IMPACT LTME. Astfel, pot spune că am observat o frumoasă colaborare între cele două organizaţii, asumându-şi cu seriozitate responsabilităţile, implicându-se activ şi îndeplinind sarcinile cu succes. Activitatea s-a desfăşurat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” între orele 9:00-12:00, copiii dovedind adevărate calităţi de antreprenor, devotament şi putere de organizare. În final, doresc să menţionez atmosferă plăcută în care s-au confecţionat produsele prin intermediul cărora elevii şi-au demonstrat abilităţile practice şi mai ales creativitatea, remarcându-se în special dorinţa acestora de a ajuta şi de a realiza un act de solidaritate şi altruism. », Lorena Vulpe, secretar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate