Connect with us

Știri

Un ajutor de IMPACT, alături de Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi

Published

on

Astăzi, 21 decembrie 2016, Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi a avut mândria de a fi partener în cadrul organizării unui nou eveniment caritabil de succes, de această dată marca IMPACT LTME. Proiectul iniţiat de Clubul IMPACT şi de Consiliile Şcolare ale Elevilor din Liceul Teoretic « Mihai Eminescu » Călăraşi, gazda din această dimineaţă, şi din Liceul Agricol « Sandu Aldea » Călăraşi, intitulat « Un ajutor de IMPACT » a promovat produsele handmade realizate de copiii de la Aschf-R, filiala Călăraşi, precum şi ale tinerilor voluntari din cadrul structurilor prezente, în încercarea de a face o bucurie atât iubitorilor de artă, cât şi unor copii care merită să simtă din plin spiritul sărbătorilor de iarnă.
Evenimentul a avut loc între orele 09:00 şi 12:00, reunind zeci de elevi ce şi-au dorit să facă o faptă bună în preajma Crăciunului şi să contribuie astfel la succesul unei alte activităţi coordonate de singura structură reprezentativă a elevilor călărăşeni. Zâmbetele şi energia pozitivă, atmosfera încărcată de iubire nu au lipsit, conferind proiectului un farmec aparte, care îi determină pe elevi să se simtă împliniţi că au contribuit, într-o mai mică sau mai mare măsură, la creionarea unui surâs pe chipurile celor mai puţin privilegiaţi.
La finalul evenimentului, reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi au declarat, în exclusivitate:
« Iată că, la numai 4 zile de la primul eveniment caritabil demarat de consiliu, surprizele frumoase nu au întârziat să apară. Ceea ce am realizat astăzi împreună cu substructurile noastre, cu Clubul IMPACT şi cu Aschf-R sunt dovezi nu numai de bună practică, dar şi de solidaritate la nivel organizaţional, de comunicare eficientă şi de parteneriate sustenabile, dat fiind faptul că ne mândrim deja cu deosebite colaborări cu actorii semnificativi la nivel local. Sunt de frumoasă echipă cu care am mândria de a lucra în acest mandat, sunt mândră că situaţia s-a schimbat radical în CJE Călăraşi şi că avem parte de astfel de momente, care vor contribui decisiv la dinamica locală în lunile ce urmează. Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi pentru seriozitatea cu care au tratat sarcinile asumate, le mulţumesc tuturor participanţilor pentru că oferă contur, substanţa iniţiativelor noastre şi pentru că ne sprijină necondiţionat, mulţumesc presei pentru că este prezenta la toate evenimentele ce se află sub semnul nostru şi sper că fiecare dintre noi să aibă parte de sărbători cât mai liniştite şi mai productive, întrucât ne aşteaptă un an în care reprezentativitatea va fi la standarde mult mai înalte şi în care vizibilitatea noastră în comunitate va spori radical! », Alexandra Tuta, preşedinte.
“Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun ne-am gândit să organizăm o acţiune caritabilă, prin care să ajutăm copiii cu dizabilităţi să aibă parte de un Crăciun autentic prin organizarea unui târg de obiecte handmade. Prin intermediul acestui proiect, veniturile obţinute în urma vânzării produselor sunt redirecţionate către ASCHF-R, filiala Călăraşi (Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic- România), pentru că aceştia să poată zâmbi în preajma Crăciunului şi să se poată bucura cum se cuvine de magia sărbătorilor. Persoanele care s-au ocupat de organizarea evenimentului au fost elevii Consiliul Şcolar al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” şi Consiliului Şcolar al Liceului Agricol „Sandu Aldea”, sub îndrumarea şi coordonarea Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi, în colaborare cu voluntarii clubului IMPACT LTME. Astfel, pot spune că am observat o frumoasă colaborare între cele două organizaţii, asumându-şi cu seriozitate responsabilităţile, implicându-se activ şi îndeplinind sarcinile cu succes. Activitatea s-a desfăşurat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” între orele 9:00-12:00, copiii dovedind adevărate calităţi de antreprenor, devotament şi putere de organizare. În final, doresc să menţionez atmosferă plăcută în care s-au confecţionat produsele prin intermediul cărora elevii şi-au demonstrat abilităţile practice şi mai ales creativitatea, remarcându-se în special dorinţa acestora de a ajuta şi de a realiza un act de solidaritate şi altruism. », Lorena Vulpe, secretar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole