Connect with us

Evenimente

Ultimul clopoțel al elevilor claselor a VIII-a, Școala Gimnazială Nr.1 Ciocănești

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1367628899994632/

Marţi, 6 iunie 2017, Școala Gimnazială Nr.1 Ciocănești a organizat un eveniment de sfârșit de an școlar pentru elevii ce au terminat ciclul gimnazial  2013 – 2017,  aceștia urmând să se înscrie  la liceele.

Elevii claselor a VIII-a A și a VIII-a Bn au fost prezenţi la “Ultimul clopoțel”, festivitatea dedicată celor ce au terminat ciclul gimnazial  al școlii din Ciocănești. Evenimentul s-a desfășurat în Centrul Cultural al comunei Ciocănești. Absolvenții au urcat pe scenă pe acordurile melodiei “Gaudeamus” – melodie foarte cunoscută, datorită faptului că este des folosită la ceremoniile de absolvire! Emoțiile absolvenţilor au fost vizibile încă de la începutul festivității.

De menționat un lucru imprtant: Este prima dată când „Ultimul clopoțel” a fost organizat într-un cadru festiv cu logistică specifică unui spectacol.

Cătălina Grozavu a deschis magnificul eveniment prin câteva interpretări muzicale. Al doilea moment artistic al festivităţii a fost oferit de Laura Neagu – interpretare muzică uşoară. Aceasta a făcut senzaţie în faţa publicului care a început să aplaude!

“De-a lungul anilor au fost momente plăcute şi mai puţin plăcute. Dar toate au rămas sub formă de frumoase amintiri pe care, în acestă seara o să le împărțim cu dumneavoastră” – le transmite prezentatoarea mămicilor ce se aflau în rândurile din fața scenei.

Dan Melente – directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 Ciocănești – a prezentat părinţilor ce se aflau în sală, momente reprezentative din cei 4 ani de şcoală gimnazială.

Unul dintre momentele importante alea acestei festivităţi a fost îmanarea cheii celor ce au trecut în acest an clasa a VIII-a.

“Au terminat opt clase gimnaziale la Ciocănești. Urmează o nouă etapă pentru ei, anii liceali. Urmează un examen, pe care bineînțeles, îl vor da și admiterea. Vreau să se ridice toți absolvenții noștrii! Ei sunt VIII A și VIII B. Elevi extraordinari, elevi buni, frumoși și deştepţi! Să-i aplaudăm!” – Dan Melente – director Școala Gimnazială Nr.1 Ciocănești

“Ca director al școlii, pot să mă bucur că am avut asemenea elevi, mă bucur pentru progresul lor, pentru reușita lor! Le urez un sincer: “SUCCES!” – pentru ceea ce va urma! “– a mai adăugat Dan Melente.

Domnul primar al comunei Ciocănești, Pavel Petre a fost invitat pe scenă de către directorul școlii gimnaziale Dan Melenete, să adreseze câteva cuvinte elevilor.

“Vreau să vă mulțumesc pentru invitație! De acum încolo, să fiţi siguri că doar voi o să luați hotărârile ce vă vor influența viitorul. Aveți foarte mare grijă la persoanele din jurul vostru, nu toți vă vor binele! Să vă ajutați între voi de fiecare dată când este nevoie, să vă respectați! La oraș, sigur n-ai cum să saluți pe toată lumea. Aici cel puțin să respectăm cetățenii, pentru că cei ce s-au implicat în formarea voastră îi veți întâlnii pe stradă, aici! Pe de altă parte, e bine că vă alegeți undeva, profilul după puterea și cunoștințele voastre. Am văzut, am întâlnit și acum, mult elevi ce au făcut liceul și, de fapt, au ales să plece în străinătate, la muncă, în Spania. Privind dintr-o altă perspectivă, să știți că nu facultatea este cea mai importantă. Poți să faci și diverse școli (cursuri): ospătar, chelneri, recepționer de hotel. Indiferent unde te vei duce, ai nevoie de limba engleză poate chiar și mânuirea calculatorului.”

Pe scenă, alături de absolvenți a urcat și doamna educator Olga Negroiu, care a transmis elevilor: „Sunt la fel de emoționată ca voi. Îmi pare bine că și noi, educatoarele – cele care formam primii pași ai voștri, a celor ce sunteți în sală, suntem băgate în seamă – îmi scuzați expresia dar așa este! Nu știu dacă cineva și-a adus aminte de primii pași pe care, copiii îi fac în această instituție de învăţământ. Ca educatoare, în atâția ani, îi cunosc pe mulți dintre copiii ce se află în sală și cei de aici, de pe scenă. Dragilor, vă doresc mult, mult succes, să fiți oameni de nădejde, să nu uitați niciodată de unde ați plecat! Nu uitați că primii pași v-au fost formați de la grădiniță, de către doamnele educatoare, apoi domnii învățători și domnii profesori. Aceasta este cea mai mare bogăție a voastră, pentru noua viață pe care o s-o aveți! Vă doresc succes, părinților voștri multă putere, să vă ajute în continuare!”

Diriginții celor două clase au fost Silvia Melente și Lupșăneanu Cornelia. Acestea au avut de adresat câteva cuvinte pline de căldură tuturor celor prezenți la absolvirea elevilor.

Silvia Melente: “Stimați colegi, părinți, bunici, mătuși, vecini, frați mai mari, mai mici, dragi absolvenți: Se încheie astăzi o nouă etapă din viața voastră de școlari. Pentru noi, profesorii, nu a însemnat doar ceva vechime în plus, ci o acumulare de experiențe, emoții cât și împliniri trăite alături de voi. În timp ce v-am condus pașii de-a lungul drumului pe care, cu înțelepciune îl numim educație. Poate unii dintre voi s-au mai împiedicat, am fost acolo la timp să îi ridicăm, poate că alții au pășit mai încet. Am încercat să-i facem să sporească ritmul, și-am reușit! Dar cei mai mulți dintre voi, copiii, ați mers hotărât și ferm până la capăt. Suntem astăzi cu toții mândrii. M-am străduit să mă fac înțeleasă. Dar sunt convinsă că am reușit să învăț eu, mai multe de la voi, decât voi de mine. Părinților, trebuie să vă mulțumim și să vă spunem că ați făcut o treabă foarte bună, copiii dumneavoastră sunt minunați! Mulțumesc pentru implicarea părinților, în toate activitățile școlii. Astăzi, deși închidem poarta școlii și vom deschide poarta liceului, v-ați câștigat dreptul de a intra în școala noastră, pe ușa din față, lucru interzis până acum. Permiteți-mi să închei printr-un citat foarte frumos:

„Fii atent la gândurile tale, pentru că ele vor deveni cuvinte.

Fii atent la cuvintele tale, pentru că ele vor deveni fapte.

Fii atent la faptele tale, pentru că ele vor deveni obiceiuri.

Fii atent la obiceiurile tale, pentru că ele vor deveni caracterul tău.

Fii atent la caracterul tău, pentru că el va deveni DESTINUL TĂU.”

Vă doresc multă baftă la evaluare, să intrați la liceele pe care vi le doriți, multă sănătate, vouă și familiilor voastre! Doamne ajută! – Silvia Melente – diriginta clasei a VIII-a A.

Lupșăneanu Cornelia: “Stimaţi invitați, stimați părinți, dragi colegi, dragi elevi: Trebuie să recunosc, încă de la început că a fost destul de dificil demersul meu de patru ani, acela de a fi dirigintele clasei a VIII-a B. Am greșit când v-am comparat cu generaţia anterioară. Fiecare generație e altfel, cu părți bune și cu cele mai puțin bune. Am ales să fiu diriginte și nu regret acest lucru. M-am adaptat din mers la provocările apărute în colectivul clasei. Am avut parte de un duș rece, când am realizat cum am ajuns dirigintele clasei pline cu copiii cu idei care mai de care mai năstrușnice. Voi ați revoluționat conceput de elev în viziunea mea. Nu ați copiat la teze, ați consultat caietele, nu ați vorbit în timpul orelor, ați schimbat impresii cu colegii. Nu ați fost cu mintea în altă parte, ați studiat anatomia muștelor. Voi nu ați chiulit, ați fost solicitați în altă parte. Unii ați rămas corigenți, alţii ați fost lăsați corigenți. Nu ați distrus școala, ați re decorat-o. Nu ați aruncat cu creta, biscuiți sau alte obiecte, ați studiat legea gravitației… exemplele ar putea continua. În ceea ce privește efortul depus de unii dintre voi, am mai ajuns la concluzia, că voi ați pus în aplicare cel mai bine zicerea: Munca nu a omorât niciodată pe nimeni, dar de ce să riscăm…”

La finalul celor patru ani în care v-am dădăcit, sau bătut la cap, m-am gândit să vă prepar o astfel de prăjitură: 2 tone de muncă, o cisternă de răbdare, am lăsat totul să fiarbă timp de patru ani, am presărat regulat umor și am stat la distanță. Vă doresc mult succes și mult, mult noroc la examenul care vă așteaptă! – Lupșăneanu Cornelia – dirigintele clasei a VIII-a B

După spiciurile remarcabile ale celor doi diriginți, de altfel pline de emoție – sală a amuțit pentru câteva secunde! Izbucnind ulterior cu aplauze pe măsura cuvintelor rostite de cele două doamne!

Fiecare diriginte a primit la sfârșitul spiciului câte un mic cadou simbolic din partea elevilor claselor a VIII-a.

“Este un prim pas în drumul vieții voastre! Dacă, până acum ați fost conduși de părinți, de acum încolo veți păși singuri în viață. Părinții nu mai sunt la tot pasul alături de voi, dar voi aveți, la baza voastră noțiunile de bine sau de rău. De aceea, eu nu vă doresc decât să știți să alegeți drumul bun în viață. Să puteți depăși orice obstacol al vieții, indiferent cum va fi acesta și, să vă doresc drum bun în viață, succes deplin în drumul vieții și mai ales, note bune la examenul ce vă așteaptă. Mult succes!” – fostul director al școlii din Ciocănești, Stan Nicolina

Elevii celor două clase absolvente, au oferit în mod simbolic diplome profesorilor ce i-au călăuzit de-a lungul celor patru ani de gimnaziu.

Cele două clase absolvente au pregătit o surpriză pentru părinții și rudele sau prietenii celor ce au terminat școala gimnaziala, un moment artistic, DANSUL ABSOLVENȚILOR!

Ultimul moment artistic al elevilor ce s-a desfășurat în cadrul acestei festivităţi de absolvirea a elevilor de clasa a VIII-a, fiind un dans pe o melodie dragă mie… ce se numește “Ani de liceu” – piesă ce a fost lansată prin anul 2012, cred…

Momentul de final s-a marcat printr-un mod specific acestor evenimente, aruncarea tocii! Un moment senzațional marcat de clasele celor doi diriginți!

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1367092376714951/

Balul Absolvenților s-a încheiat printr-o petrecere organizată de Școala Gimnazială Nr.1 Ciocănești, acesta desfășurându-se  în Căminul Cultural al comunei. O petrecere pe placul absolvenților și al profesorilor, de altfel, plină de surprize oferite de organizatorii evenimentului. Momente artistice FAIRY TAIL, entertaineri care au întreținut atmosfera de dans și care au desfășurat jocuri de societate printre care și celebrul „Miss & Mister”.

Petrecerea a fost bine organizată, cu un program precis și diversificat, pentru toate gusturile cum s-ar zice! Felicitari celor ce s-au implicat în dezvoltarea tinerilor ce constituie viitorul nostru, felicitări organizatorilor pentru o bună precizie cu care s-a desfășurat festivitatea de premiere a absolvenților dar și  balul acestora!

Cătălin Cojocaru

        Click pe ALBUMUL FOTO DE MAI JOS PENTRU A ACCESA ÎNTREAGA GALERIE FOTO A FESTIVITĂȚII!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

PentruCălărași organizează un concurs prin care poți câștiga o ședință foto. Află ce trebuie să faci pentru a te înscrie

Published

on

Echipa PentruCălărași, una dintre cele mai active comunități de fotografi din județul Călărași, a ajuns la 10.000 de urmăritori pe Facebook, motiv perfect prin care aceștia lansează un concurs special prin care poți câștiga o ședință foto de excepție. Ce trebuie să faci?

  • 1. Apreciază pagina de Facebook PentruCălărași.
  • 2. Distribuie ultima lor postare despre concurs.
  • 3. Lasă un comentariu la postarea unde se organizează concursul.


V-am purtat în suflet în fiecare moment al călătoriei noastre și acum, datorită susținerii voastre necondiționate, am ajuns la cifra uluitoare de 10.000 de like-uri!
Pentru asta, vă mulțumim din suflet!

Nu putem să nu sărbătorim această realizare deosebită, așa că am decis să organizăm un concurs, special pentru voi, în care puteți câștigă o experiență unică: o ședința foto, care vă va captura cele mai frumoase momente și vă va oferi amintiri de neuitat!
Un concurs fabulos, în care puteți câștiga o ședință foto de excepție.
Da, ați auzit bine – puteți câștiga o ședință foto de vis, pe care o veți păstra cu drag amintire toată viața.
Vor fi momente memorabile pe care le veți păstra pentru totdeauna în colecția de fotografii și mai ales în inimă!
Pentru a participa, tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu, dați like și distribuiți acest anunț.

Nu ratați șansa de a trăi o experiență magică și de-a vă face amintiri de neuitat! Vă mulțumim din nou pentru susținerea voastră continuă și vă dorim mult succes!

Cu drag,
Echipa PentruCălărași

Continue Reading

Evenimente

CJCC organizează Revelion în aer liber, la Călărași. Recitaluri live și focuri de artificii

Published

on

Revelionul este o sărbătoare tradițională care marchează începutul anului nou, iar un mod popular de a o celebra este prin organizarea unui revelion in aer liber. La Călărași a devenit deja o tradiție pentru cei care aleg să-și petreacă trecerea dintre ani în aer liber, alături de familie sau alături de prieteni.

Centrul Județean de Cultură și Creație din Călărași organizează Revelionul 2023 pe esplanada Consiliului Județean, alături de cei mai
în vogă artiști din România. What’s Up, Nicole Cherry și Randi sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena Târgului de Crăciun din centrul municipiului Călărași la trecerea dintre ani.
Recitalurile live și focul de artificii vor crea atmosfera perfectă pentru a mulțumii și cele mai pretențioase gusturi, ne asigură organizatorii.
Vor susține recitaluri:
ADRIANA GAVRILĂ
SILVANA RÎCIU și Nicușor IONIȚĂ
WHAT’S UP
MANDINGA
NICOLETA NUCĂ
NICOLE CHERRY
RANDI
Organizatori: Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură si Creație Călărași, Primăria Municipiului Călărași
Parteneri: Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană Călărași, Muzeul Dunării de Jos Călărași

Continue Reading

Cultură

Târgul de Crăciun. Elena Gheorghe, în weekend, la Călărași

Published

on

Călărașiul este într-o petrecere de zile mari. Fiecare weekend aduce la Călărași artiști iar atomosefera de poveste este completată de căsuțe cu produse tradiționale, amenajate sub ghirlandele luminoase care au acoperit toată esplanada Consiliului Județean Călărași. Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor alături de Palatul Copiilor Nr 1, Călărași, vor urca pe scenă în seara de sâmbătă, 10 decembrie, urmând ca în ziua de duminică, pe scena de la Călărași sa urce Elena Gheorghe. 

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită să participați la concertele organizate în cadrul 🎄Târgului de Crăciun
Programul artistic din 10 și 11 decembrie, începând cu ora🕖 19.00:
10 decembrie
👉 Palatul Copiilor Nr 1, Călărași
👉 Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor
11 decembrie
👉 Grupul „Flores Campi”
👉Elena Gheorghe
Continue Reading

Cele mai accesate articole