Connect with us

Evenimente

ULTIMĂ ORĂ| Pericolele de pe străzile din Călărași…

Published

on

Primaria lucrează și nu prea… Se intervine doar acolo unde se considera necesara interventia… În urmă cu apox. trei – patru săptămâni, Primăria Municipiului Călărași se ocupa exclusiv de tăierile arborilor înalți și uscați. S-a făcut scandal pe acest subiect. Primăria a venit cu un răspuns oficial:

Din cauza unor declarații apărute în spațiul public, din partea unor cetățeni, ca urmare a tăierilor de arbori care se efectuează, în această perioadă, Primăria Municipiului Călărași vine cu următoarele precizări:

În conformitate cu articolul 12 din Legea nr. 24/2007, care la aliniatul 3 menționează ”Proprietarii şi administratorii de spaţii verzi sunt obligaţi să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare”, la nivelul instituției a fost stabilită o serie de măsuri, printre care și formarea unei comisii care să constate starea arborilor (din punct de vedere al declinului biologic sau a stării fitosanitare) și să stabilească doborârea acelora care constituie risc de prăbușire sau producere a accidentelor. De asemenea, comisia a luat în considerare și solicitările venite de la cetățeni. Astfel că, acuzațiile conform cărora tăierile de arbori se execută la ordinul primarului și/sau a viceprimarilor sunt total nefondate.

Astfel, Serviciul Public Pavaje Spații Verzi a efectuat toaletări de crengi uscate sau care afectează clădirile sau împiedică traficul rutier sau pietonal, dar și tăieri de arbori  care au fost afectați de anumite lucrări de utilitate publică. Pentru eliminarea arborilor aflați în declin biologic (în general plopi) sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor , a fost încheiat un contract cu o firmă terță, care are în sarcină și scoaterea rădăcinilor rămase.

Advertisement

Din istoricul activității de întreținere a spațiilor verzi se constată că anual s-au plantat cu cel puțin 70% mai mulți arbori decât au fost tăiați. În primăvara anului 2017 au fost plantate peste 400 de buc de arbori (paltin, salcie, albitia etc).

În toamna anului 2017, se va continua campania de plantare de arbori, în perioada 15.10.2017-15.11.2017, inclusiv în locațiile de unde au fost eliminați arbori.

BIROUL DE PRESĂ

ARBORI CĂZUȚI PESTE AUTOTURISMELE CĂLĂRĂȘENILOR

 

În acestă seară, cu doar puțin timp în urmă – o publicație locală anunță:

Advertisement

“Tăierea copacilor de pe așa zisul bulevard Nicolae Titulescu s-a făcut de mântuială. Alt copac a căzut …” – atitudineadincalarasi.ro

În urmă cu vreo 2-3 săptămâni Primăria anunța cu tam-tam, printr-o parte a presei, că a realizat tăierea unor arbori care periclitau circulația pe str. Nicolae Titulescu. Astfel, Serviciul Public Pavaje Spații Verzi a efectuat toaletări de crengi uscate sau care afectează clădirile sau împiedică traficul rutier sau pietonal, dar și tăieri de arbori  care au fost afectați de anumite lucrări de utilitate publică. Pentru eliminarea arborilor aflați în declin biologic (în general plopi) sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor , a fost încheiat un contract cu o firmă terță, care are în sarcină și scoaterea rădăcinilor rămase.

Din istoricul activității de întreținere a spațiilor verzi se constată că anual s-au plantat cu cel puțin 70% mai mulți arbori decât au fost tăiați. În primăvara anului 2017 au fost plantate peste 400 de buc de arbori (paltin, salcie, albitia etc). În toamna anului 2017, se va continua campania de plantare de arbori, în perioada 15.10.2017-15.11.2017, inclusiv în locațiile de unde au fost eliminați arbori.

Verificarea arborilor care au fost tăiați nu se știe după ce criterii s-a efectuat. Probabil că nu impresionează cum se simt cetățenii care se trezesc cu autovehiculele strivite de copacii în cădere, ca în fotografie, pe str Titulescu . Sau trebuie vreo victimă…ca să se lucreze eficient…Tăierile astea nu sunt așa de simple. Trebuie un studiu de fezabilitate, niște aviza…un plan de plantare. Probabil o firmă trebuie să expertizeze copacii din Călărași care sunt sănătoși și care nu…să-i găsească pe cei care pot cădea la furtună… Minune mare cu tăierile astea…

Cert este că în noaptea de 03 spre 04 iulie furtuna a mai rupt un copac. Rezultatul se vede….Rețele electrice distruse, posibil bunuri și… pompierii care fac ca de obicei treaba Primăriei. Pentru că s-a lucrat de mântuială… –

atitudineadincalarasi.ro

Advertisement

Sunt destul de multe probleme în acest municipiu… gropi adânci, capace de canalizare furate, bălțile imense de apă formate în urma ploilor pe străzile periferice ale minunatului nostru municipiul și multe altele. Cu singuranta vom reveni asupra acestor probleme. Fiecare analizate si expuse pe rând, să se știe clar care-i treaba și ce părere au locuitorii acestui oraș despre modul în care sunt gestionate toate aceste lucruri.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Exclusiv | Fostul șef al Arestului Poliției Capitalei vine la Călărași pentru a-și lansa autobiografia „Dincolo de Porțile Rușinii”. Dezvăluirile autorului Marian Tudor

Published

on

Sursă imagini: Facebook

Marian Tudor, fostul șef al Arestului Poliției din Capitală, își lansează la Călărași autobiografia despre „anii petrecuți de la fereastra biroului său, unde vedea mulțimea de reporteri care așteptau cu orele să prindă cadre cu cei încătușați, filmați în direct în dreptul Porților Rușinii„. Potrivit lui Cătălin Striblea, „Dincolo de Porțile Rușinii” descrie ce se întâmplă acolo unde accesul este restricționat publicului larg, despre oamenii care ajung închiși în Arestul Capitalei și despre cum funcționează instituțiile statului român: „greu, temător, viciat – și cum se bazează ele pe o mână de oameni care își fac treaba”. 

Marian Tudor a crescut în Oltenița, județul Călărași, și a terminat Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție, în București. A absolvit în 2000 și a fost repartizat în cartierul Pantelimon – Secția 9, pentru că „voia să vadă ce e dincolo de «blocurile gri» ale trupei BUG Mafia”. 

Ce a urmat a fost o carieră de 14 ani în Poliție, 12 dintre aceștia în Poliția Capitalei, unde a avut diverse funcții, și doi în Inspectoratul General al Poliției Române. În 2014, a considerat că trebuie să demisioneze. 

Zece ani mai târziu, Marian Tudor se întoarce în Călărași pentru a-și lansa prima carte, intitulată „Dincolo de Porțile Rușinii” –  o lectură despre viața deținuților și a polițiștilor, cu problemele, frustrările și emoțiile intense cu care se confruntă ambele tabere. Printre cei care au trecut dincolo de Porțile Rușinii se numără omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu sau prezentatorul Dan Diaconescu. 

Advertisement

Jurnalistul Cătălin Striblea spune despre „Dincolo de Porțile Rușinii” că este „o incursiune unică într-o lume pe care nu mulți o văd”, dar și „o carte pe care nu o mai pui jos și care-ți arată limpede o atmosferă tulbure. Pentru cei care urmăresc actualitatea românească, este o lectură obligatorie”.  

Marian Tudor (stânga), alături de Cristian Striblea (dreapta) la lansarea cărții

Mult așteptatul eveniment se va ține la Biblioteca Județeană Călărași și va avea loc în luna august. Lansări au mai avut loc și la Librăria Humanitas din Cișmigiu, București sau la Bookfest, Romexpo. Cartea se află deja în marile librării atât fizic, cât și online pe Cărturești, Libris, Bookzone sau pe site-ul editurii Curtea Veche.  

Continue Reading

Evenimente

Panică într-un bloc din Călărași, după ce o oală uitată pe foc a declanșat un incendiu! Pompierii au salvat un bărbat aflat în pericol

Published

on

By

Un incendiu izbucnit în această după-amiază pe strada Dunărea, în blocul M12 din Călărași, a pus pe jar locatarii și a mobilizat de urgență pompierii și echipajele SMURD. Incidentul a fost raportat în jurul orei 16:30, când locuitorii de pe scara blocului au observat fum ieșind de la un apartament situat la etajul 2 și au sunat imediat la 112.

Pompierii au ajuns la fața locului în doar câteva minute, intervenind cu două autospeciale de stingere și o unitate SMURD. Echipajele au întins furtunele până la ușa apartamentului, pregătindu-se pentru orice eventualitate. Însă, accesul în locuință s-a dovedit a fi mai complicat, deoarece vecinii nu au reușit să deschidă ușa din cauza fumului dens, conform surselor Călărași PRESS.

Cu ajutorul scării exterioare, pompierii au reușit să intre în apartament pe geam și să deschidă ușa din interior. Odată pătrunși în locuință, aceștia au localizat sursa fumului în bucătărie, unde o oală uitată pe foc ardea mocnit, degajând un fum gros.

În apartament, pompierii au găsit un bărbat de peste 40 de ani, în stare de inconștiență, dar fără urme vizibile de arsuri, conform sursei menționate. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD și transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Advertisement

Vecina de la etajul 1 a declarat că a simțit miros de fum încă de la ora 13:30, însă nu și-a dat seama de unde provenea, exact, mirosul. După intervenție, pompierii au aerisit apartamentul pentru a elimina fumul toxic și au verificat să nu existe alte focare de incendiu. Din fericire, intervenția rapidă a prevenit extinderea incendiului și a limitat pagubele la bucătăria apartamentului.

Continue Reading

Evenimente

Ansamblul Folcloric Roseți Juniori a strălucit la Festivalul Național „Cupa de Argint”, organizat la București! Cu ce premii s-au întors acasă micii dansatori

Published

on

By

Biblioteca Roseți a împărtășit cu mândrie rezultatele remarcabile obținute de Ansamblul Folcloric Roseți Juniori la Festivalul Concurs Național „Cupa de Argint”, care a avut loc la Grand Arena Mall, din București, pe 29 iunie. Într-o postare pe Facebook, Biblioteca Roseți a felicitat copiii talentați care au participat, subliniind importanța promovării artei și culturii în rândul generațiilor tinere.

În imaginea principală a postării, trofeul Festivalului „Cupa de Argint” este expus alături de diploma care atestă câștigarea premiului I de către Ansamblul Folcloric Roseți Juniori. Aceasta este o dovadă clară a dedicării și talentului acestor copii, care au muncit din greu pentru a atinge acest nivel de excelență.

De asemenea, într-o altă fotografie se poate observa că micuții dansatori au mai venit cu un premiu acasă, semn că au fost cel mai apreciat ansamblu din concurs. Pe lângă premiu și diploma pentru locul I, aceștia au primit „Trofeul secțiunii”.

Restul pozelor atașate postării îi surprind pe copii îmbrăcați în costume tradiționale, ceea ce reflectă bogăția și diversitatea culturii românești. Aceste imagini nu sunt doar o mărturie a talentului lor artistic, ci și un omagiu adus tradițiilor și valorilor culturale pe care le păstrează și le promovează cu mândrie.

Advertisement

Primarul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, a fost un susținător constant al Ansamblului Folcloric Roseți Juniori, contribuind semnificativ la succesul acestora. Prin sprijinul său necondiționat, primarul a asigurat resursele necesare pentru pregătirea și participarea tinerilor la competiții de anvergură națională. Continuitatea acestui sprijin garantează dezvoltarea și afirmarea noilor talente locale. Nicolae Rîjnoveanu rămâne un pilon de susținere pentru tinerii artiști, încurajându-i să își urmeze pasiunile și să ducă mai departe tradițiile culturale ale comunei Roseți.

De asemenea, comentariile la postarea bibliotecii sunt pline de felicitări și mesaje de încurajare din partea comunității. Oamenii au apreciat efortul și talentul copiilor și i-au lăudat pentru performanțele lor și pentru modul în care au reprezentat comuna Roseți la nivel național. Este evident că succesul lor a adus mândrie și bucurie în comunitate.

Continue Reading

Cele mai vizualizate