Connect with us

Actualitate

Trecerile improvizate prin vadul Argeşului, afectate de deversări

Published

on

Astăzi, 12 iulie, la ora 12.00, în Orașul Budești a avut loc o întâlnire publică la care au participat autoritățile locale din Budești, primari din localitățile învecinate care s-au întâlnit cu autoritățile județene pentru a discuta și dezbate problema trecerilor prin vad de pe teritoriul județului Călărași. Râul Argeș reprezintă un pericol în acest moment pentru cei care tranzitează podurile improvizate. 

Trecerile prin vadul râului Argeș dintre Budești – Crivăț, Șoldanu-Radovanu, Clătești-Mitreni au fost afectate de deversări.  În acest moment, circulația este imposibilă prin cele trei puncte. Cea mai afectată este localitatea Crivăț.

Contactat, primarul comunei Crivăț, Ion ROBU a decalarat următoarele:

Orașul Budești beneficiază de serviciile. Suntem afectați pentru că avem APIA la Budești, Financiarul, Trezoreria, Evidența populației, serviciile bancare sunt tot în Budești, iar magazinele mari la fel. Pentru a putea ajunge la Budești trebuie să ocolim prin Oltenița. 100 km (dus-întors). Sau prin comuna Hotarele din jud. Giurgiu, adică alți 56 km (dus- întors). Pompierii, poliția, toate sunt peste drum de Argeș. Adică, suntem izolați din acest punct de vedere. Odată cu reînființarea comunei, în anul 2006, am preluat și trecerea prin vad, care este domeniul public.

Noi administram tuburile prin care Argeșul trece. Această trecere nu are autorizație, este lipsită de legalitate. Prefectul Județului Călărași, George Iacob ne-a îndemnat să găsim baza legală prin care am putea construi treceri prin vad, care să fie autorizate. Chiar și provizorie, dar să fie autorizate.

Primăria din Crivăț administrează trecerile prin vad, respectiv tuburile prin care trece Argeșul, dar nu pot iniția un proiect dacă nu sunt proprietar.” – a declarat pentru Călărași News, Ion Robu – primarul comunei Crivăț

Președintele Consiliului Călărași, Vasile Iliuță a recomandat primarului comunei Crivăț să înceapă demersurile prin care aceste vaduri să fie predate administrației județene, motivând faptul că aceste treceri sunt parte din DJ 301.

Aceste probleme se pare că provin de la deșeurile menajere deversate în Argeș, resturi ale materialelor de construcții, crengi rupte din pomi, toate acestea s-au depozitat de-a lungul timpului lângă tuburile amplasate  care susțin trecerea. Așadar, rezidurile menajere și resturile care s-au depus obturează trecerea afluentului Dunării.

Consiliul Județean Călărași a publicat pe pagina oficială a instituției o informare prin care se comunică faptul că se încearcă găsirea soluțiilor:

-Trecerile prin vad de pe teritoriul județului Călărași sunt, la această oră, subiecte de dezbatere publică, la Primăria orașului Budești. Căile de acces improvizate aparțin unităților administrativ teritoriale și sunt neautorizate.Conducerea Consiliului Județean Călărași, alături de cea a Instituției Prefectului – județul Călărași, s-a întâlnit cu primarii, consilierii locali, oameni ai localităților Radovanu, Șoldanu, Crivăț și Budești pentru a incepe demersurile de intrare în legalitate a trecerilor prin vad și de reabilitare a lor. În acest moment, râul Argeș reprezintă un pericol pentru cei care tranzitează podurile improvizate.-

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole