in ,

Trecerile improvizate prin vadul Argeşului, afectate de deversări

Astăzi, 12 iulie, la ora 12.00, în Orașul Budești a avut loc o întâlnire publică la care au participat autoritățile locale din Budești, primari din localitățile învecinate care s-au întâlnit cu autoritățile județene pentru a discuta și dezbate problema trecerilor prin vad de pe teritoriul județului Călărași. Râul Argeș reprezintă un pericol în acest moment pentru cei care tranzitează podurile improvizate. 

Trecerile prin vadul râului Argeș dintre Budești – Crivăț, Șoldanu-Radovanu, Clătești-Mitreni au fost afectate de deversări.  În acest moment, circulația este imposibilă prin cele trei puncte. Cea mai afectată este localitatea Crivăț.

Contactat, primarul comunei Crivăț, Ion ROBU a decalarat următoarele:

Orașul Budești beneficiază de serviciile. Suntem afectați pentru că avem APIA la Budești, Financiarul, Trezoreria, Evidența populației, serviciile bancare sunt tot în Budești, iar magazinele mari la fel. Pentru a putea ajunge la Budești trebuie să ocolim prin Oltenița. 100 km (dus-întors). Sau prin comuna Hotarele din jud. Giurgiu, adică alți 56 km (dus- întors). Pompierii, poliția, toate sunt peste drum de Argeș. Adică, suntem izolați din acest punct de vedere. Odată cu reînființarea comunei, în anul 2006, am preluat și trecerea prin vad, care este domeniul public.

Noi administram tuburile prin care Argeșul trece. Această trecere nu are autorizație, este lipsită de legalitate. Prefectul Județului Călărași, George Iacob ne-a îndemnat să găsim baza legală prin care am putea construi treceri prin vad, care să fie autorizate. Chiar și provizorie, dar să fie autorizate.

Primăria din Crivăț administrează trecerile prin vad, respectiv tuburile prin care trece Argeșul, dar nu pot iniția un proiect dacă nu sunt proprietar.” – a declarat pentru Călărași News, Ion Robu – primarul comunei Crivăț

Președintele Consiliului Călărași, Vasile Iliuță a recomandat primarului comunei Crivăț să înceapă demersurile prin care aceste vaduri să fie predate administrației județene, motivând faptul că aceste treceri sunt parte din DJ 301.

Aceste probleme se pare că provin de la deșeurile menajere deversate în Argeș, resturi ale materialelor de construcții, crengi rupte din pomi, toate acestea s-au depozitat de-a lungul timpului lângă tuburile amplasate  care susțin trecerea. Așadar, rezidurile menajere și resturile care s-au depus obturează trecerea afluentului Dunării.

Consiliul Județean Călărași a publicat pe pagina oficială a instituției o informare prin care se comunică faptul că se încearcă găsirea soluțiilor:

-Trecerile prin vad de pe teritoriul județului Călărași sunt, la această oră, subiecte de dezbatere publică, la Primăria orașului Budești. Căile de acces improvizate aparțin unităților administrativ teritoriale și sunt neautorizate.Conducerea Consiliului Județean Călărași, alături de cea a Instituției Prefectului – județul Călărași, s-a întâlnit cu primarii, consilierii locali, oameni ai localităților Radovanu, Șoldanu, Crivăț și Budești pentru a incepe demersurile de intrare în legalitate a trecerilor prin vad și de reabilitare a lor. În acest moment, râul Argeș reprezintă un pericol pentru cei care tranzitează podurile improvizate.-

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Tribunalul Călărași a respins cererea formulată de Prefectul județului Călărași

Clădirea din centrul municipiului care pune în pericol viața călărășenilor