Connect with us

Știri

Testarea conducătorilor auto pentru reducerea perioadei de suspendare a fost reprogramată pentru data de 13.03.2020

Published

on

Având în vedere necesitatea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii infecției cu Coronavirus, testarea conducătorilor auto pentru reducerea perioadei de suspendare a fost reprogramată pentru data de 13.03.2020, ora 08:30, la sediul Serviciului Rutier, din municipiul Călărași, strada Prelungirea Sloboziei, nr.43, județul Călărași.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un camion încărcat cu zeci de mii de produse contrafăcute, în valoare de 5,5 milioane de lei, a fost descoperit la Călărași

Published

on

Imagine cu rol ilustrativ. Sursă: freepik

Un camion încărcat cu zeci de mii de produse în valoare de peste 5,5 milioane de lei ce păreau a fi contrafăcute a fost descoperit de polițiștii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași. 

Un bărbat moldovean de 41 de ani care încerca să intre în țară la volanul unui ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri, care circula pe ruta Turcia – Bulgaria – România – Ucraina, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași pe 11 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. 

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București pentru desigilarea camionului și verificarea produselor transporate. 

Marți, pe 16 aprilie, lucrătorii din cadrul celor două instituții au finalizat activitatea de descărcare și inventariere a bunurilor din interiorul autocamionului. Așa au fost descoperite 10.820 de produse, în mare parte articole vestimentare și încălțăminte sau de marochinărie, ce păreau să aibă eticheta unei mărci cunoscute, însă cu o mare probabilitate de a fi contrafăcute. 

Dacă ar fi fost comercializate, produsele ar fi fost în valoare de aproximativ 5,500.000 de lei. 

Advertisement

Acestea au fost ridicate de lucrătorii vamali pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Continue Reading

Știri

Printr-un proiect aflat acum în licitație ar putea fi dotate 20 de școli, grădinițe și licee din municipiul Călărași. Marius Dulce: „Promisiune onorată!”

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, anunță că proiectul privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ și a celor conexe din oraș este în procedură de licitație. Asta ar însemna că vor fi dotate 20 de grădinițe, școli și licee, dar și Clubul Sportiv Școlar Nr. 1. 

În total vor fi dotate cu echipamente IT 321 de săli de clasă, 19 laboratoare de informatică, 12 cabinete școlare, 11 laboratoare de științe, 9 cabinete psihopedagogice și 4 ateliere de practică pentru învățământul profesional. 

Mai exact, elevii călărășeni vor beneficia prin intermediul proiectului de 803 laptopuri, 354 de displayuri interactive, 352 de multifuncționale, 304 camere de videoconferință, 286 de scanere, 229 de sisteme de sunet și 23 de routere. 

Imagine cu scop ilustrativ. Sursă: freepik

Proiectul presupune și achiziția de catedre, bănci, scaune, dulapuri, cuiere, toate produsele fiind noi și de calitate superioară.Pentru învățământul profesional și tehnic, vor fi utilate complet 4 ateliere de practică, valoarea fiecărui atelier de practică fiind de 100.000 de euro.

Valoarea totală a achizițiilor estimate în cadrul proiectului este de 20 de milioane de lei, fără contribuție financiară din partea primăriei.

Administrația 2020 – 2024 a primarului Marius Dulce a finalizat mai multe lucrări de reabilitare și modernizare a clădirilor de învățământ din municipiu, printre care: 

Advertisement
  • Grădinița Țara Copilăriei – anvelopare 
  • Grădinița Step by Step – construcție sală de sport și două terenuri de joacă pentru ambele locații 
  • Colegiul Agricol – refacerea remizei auto și reabilitarea acoperișului corp nou
  • Liceul Mihai Eminescu – extindere, reabilitare corp B, anvelopare
  • Școala Tudor Vladimirescu- anvelopare și proiect pentru instalația de climatizare
  • Centrul comunitar Obor – renovare
  • Înființare Centru Comunitar educativ în cartierul Livadă.

Continue Reading

Știri

ISU Călărași lansează o nouă provocare elevilor din școli și licee: concursul „Cu viața mea apăr viața!”. Ce pot învăța tinerii

Published

on

ISU Călărași organizează etapa județeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa!”, ediţia 2024. Concursul cu tematică de protecție civilă are caracter educativ, sportiv și practic, fiind organizat anual alături de școlari și liceeni. Evenimentul va avea loc pe 20 aprilie 2024, de la ora 9:00, în incinta Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu. 

Concursul este organizat anual cu elevii din şcoli generale şi licee. Este compus din trei probe, care urmăresc atât cunoaşterea actelor normative privind activitatea de protecţie civilă şi formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, modul de comportare al elevilor în cazul producerii unor situații de urgență, cât şi cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală. 

Competiţia presupune parcurgerea a trei probe distincte: o probă teoretică (scrisă – text grilă cu 15 întrebări) şi două practice: transportul asistat al unei persoane accidentate, aşezată pe targă, pe distanţa de 50 de metri, care presupune şi trecerea peste un obstacol (gard); iar cea de-a doua probă practică presupune deplasarea unui concurent cu masca pe figură (cu vizorul obturat) într-un raion contaminat şi cu obstacole, care este dirijat de un coechipier.

Concursul reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează în următoarele scopuri: 

  • dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar; 
  • cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
  •  adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgență; 
  • formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă. 

Anul trecut, Colegiul Național „Barbu Știrbei Călărași” a ieșit câștigător la categoria licee, iar elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Unirea la categoria școli gimnaziale. Aceștia au reușit să se califice atunci la faza zonală, urmând să se califice la faza națională.

Advertisement

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate