Connect with us

Actualitate

Start atelierelor GROW – Cel mai mare program de educație nonformală din România deschide ușile elevilor în toată țara

Published

on

În acest sfârșit de săptămână, programul educațional GROW, organizat de către Școala de Valori împreună cu AIESEC România, a dat startul atelierelor de educație nonformală pentru pentru toți elevii de liceu înscriși în cele 21 de orașe din toată țara. La Calarasi, deschiderea oficială a programului va avea loc sambata, 01 iulie, la Colegiul National Barbu Stirbei, începând cu ora 16:00 și va reuni cei peste 75 de participanți.

GROW se află la a 18-a ediție consecutivă, iar anul acesta a atras 1865 de elevi din toată țara și un total de 44 studenți voluntari din 18 țări din toată lumea.

În cadrul programului educațional GROW, atelierele vor fi facilitate de studenți voluntari veniți de pe 4 continente și instruiți în training și facilitare de către traineri specializați din Școala de Valori. Astfel, elevii care au ales să-și petreacă parte din vacanța de vară participând la atelierele GROW vor avea ocazia să învețe într-un mediu multicultural, exclusiv prin metode nonformale, axate pe joc și activități practice.

Ahmed Noshad din Pakistan a ales să vină pentru a doua oară ca trainer în cadrul proiectului GROW pentru că, spune el, “cea mai frumoasă parte a acestui proiect este faptul că îți dă șansa să ai cu adevărat impact asupra vieții adolescenților, care au astfel posibilitatea să se deschidă și să vorbească cu cineva despre problemele lor.”

Pentru a răspunde nevoilor adolescenților, GROW a dezvoltat un concept educațional unic, bazat pe trei piloni principali: Practică, Învață, Progresează (Practice, Learn, Step-up), în cadrul cărora învățarea se realizează prin exersare, împărtășire, colaborare și implicare concretă în proiecte de impact.

În ediția de vară, mare parte dintre elevii înscriși în cele 21 orașe vor trece prin modulele trei și patru ale programului GROW, în care accentul cade pe cunoașterea de sine, orientarea vocațională și înțelegerea faptului că ei pot schimba viitorul, atât al lor, cât și al societății care ne înconjoară, prin acțiuni implementate chiar în comunitatea proprie. Mai mult, diversitatea și multiculturalismul vor sta la baza cursurilor, în perspectiva dezvoltării angajabilității participanților, pentru ca aceștia să cucerească lumea adulților cu mai mare ușurință.

Participanții din București, cât și cei din Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Slobozia și Călărași, vor trece prin GROW Games, o experiență ușor diferită față de majoritatea celorlalte orașe în care se desfășoară programul. Cu o reinterpretare a aceluiași concept educațional unic, inspirată din jocuri, GROW Games folosește aceleași ingrediente ca și inițial, respectiv workshopuri livrate de traineri internaționali, dar propune o versiune mai scurta și mai distractivă a atelierelor, cu până la 100% dintre exerciții putându-se desfășura în afara sălii de curs.

Comunicarea interculturală și lucrul în echipă rămân focusul, în timp ce elevii vor dezolva cele 3 cele mai importante abilități pentru a 4-a revoluție industrială, dominată de inteligența artificială, care a început deja să își facă apariția în viețile noastre. Aceste abilități sunt: rezolvarea de probleme, gândirea critică și creativitatea.

Majoritatea atelierelor din GROW Games au fost dezvoltate de către o companie de învățare prin jocuri din Marea Britanie și vor fi facilitate în cadrul GROW de către trainerii internaționali, urmând structura modelului de învățare inițial: Practică, Invață, Progresează.

În etapa finală a proiectului, toți elevii implicați în proiectul GROW vor avea șansa de a practica abilitățile nou dobândite prin dezvoltarea unor proiecte cu impact real și imediat pentru comunitatea locală.

GROW este un program de tradiție, cu peste 18.800 de absolvenți de la prima ediție până în prezent, și singurul din România cu predare în limbă engleză, care oferă tinerilor din clasele de liceu posibilitatea de a participa la sesiuni de dezvoltare facilitate de traineri internaționali, cu scopul creării unei experiențe interculturale de învățare.

Cristina Cojocaru, manager de proiect GROW, explică secretul longevității acestui program:

“GROW oferă adolescenților cadrul perfect de dezvoltare într-un mediu multicultural și nonformal. Aici găsești povești inspiraționale din jurul lumii, lecții de viață, descoperire de sine și a propriilor valori, îndrumare și susținere din partea trainerilor și a ambasadorilor. Mai mult decât atât, participanții au parte de învățare prin joc și provocări pe măsura lor, ce au menirea să aducă impact în comunitatea din care fac parte.”

Pe parcursul celor 7 ani de existență, în GROW au fost livrate peste 42.000 de ore de training, iar proiectul s-a desfășurat în mai mult de 400 de școli din 47 de orașe, cu implicarea a peste 1500 de voluntari la nivel național. GROW devine astfel cel mai mare proiect de educație nonformalădin România, cu predare în limba engleză, oferit elevilor de liceu.

Ediția de vară din 2017 se bucură de sprijinul Nivea, Tinmar și Kick-Off Events.

Proiectul GROW a primit 5 premii naționale și internaționale de-alungul timpului, printre care “Cel mai bun program educațional” în 2015, premiu acordat de către Gala Națională a Societății Civile Tinere din România și „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” în 2012, titlu oferit de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

 

DATE DE CONTACT:

Cristina Cojocaru

Manager Proiect GROW

0758 354 451

cristina.cojocaru@scoaladevalori.ro

Mihaela Georgescu

Comunicare si Marketing GROW

0729571215

mihaela.georgescu@scoaladevalori.ro
www.growedu.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole