Connect with us

Știri

SPORT| Dunărea, prima victorie din acest an! Mihalcea: „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei.”

Published

on

Dunărea, prima victorie din acest an! Mihalcea: „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei.”

Dunărea Călăraşi a obţinut, sâmbătă dimineaţă, prima victorie din acest an, 3-2 pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, în etapa a 25-a, şi a urcat pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, cu 28 de puncte.

Elevii lui Adrian Mihalcea au făcut o primă repriză exemplară în partida cu Luceafărul. Călărăşenii i-au luat tare pe oaspeţi şi încă din minutul 7 tabela stadionului Municipal „Ion Comşa” a suferit modificări. Golgheterul Tshitungi Dieudonne Baudoin Kanda a deschis scorul cu un eurogol, după un şut năprasnic, din voleu, fără preluare, din marginea careului de 16 metri. Balonul a lovit de două ori bara transversală şi apoi a intrat în poartă.

Dunărea a continuat să-şi domine categoric adversarul şi, în minutul 11, mijlocaşul Călin Cristea a făcut 2-0 cu un şut din 12 metri. Până la pauză, trupa lui Mihalcea şi-a mărit avantajul la o diferenţă de neprezentare printr-un penalty executat de Alexandru Avram. Mardare fusese faultat în careul bihorenilor.

Advertisement

   Mardare a scos un penalty pentru Dunărea şi a făcut altul pentru Luceafărul

La reluare, jucătorii Dunării intră mai relaxaţi pe teren şi primul semnal de alarmă îl primesc în minutul 57. Sergiu Arnăutu a înscris dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Marius Matei dintr-un duel cu Mardare. La finalul jocului, arbitrul de centru Mihai Amorăriţei (Câmpina) a recunoscut faptul că a greşit la faza în urma căreia a ieşit lovitura de la 11 metri.

„Luceferii” prind aripi şi în minutul 62 punctează din nou şi reaprind jocul în ultima jumătate de oră. Marius Matei a profitat de o gravă eroare în defensiva Dunării şi şi-a dus echipa la un gol de egalare.

Mihalcea face câteva modificări, sperând ca elevii săi să rămână concentraţi. Ciocâlteu şutează de la 15 metri puţin pe lângă poarta bihorenilor, iar Cătălin Ţîră încheie lista ocaziilor în minutul 90+2, când balonul trimis de el loveşte bara din stânga a lui Began.

Călărăşenii obţin în cele din urmă cele trei puncte şi victoria vine după un fotbal frumos etalat de cele două echipe.

Advertisement

     Mihalcea: „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei”

Antrenorul Adrian Mihalcea spune că elevii săi au dominat clar prima repriză, la pauză s-a temut ca jucătorii săi să nu se relaxeze, lucru care s-a şi întâmplat, însă şi-au revenit după ce s-au văzut cu cuţitul la os. „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei. Mi-am dat seama că se pot relaxa, lucru care s-a şi întâmplat. Şi am vrut să-i ţin conectaţi şi concentraţi cel puţin pe început de joc. Da, până la urmă, e bine că am câştigat. Ne-am dorit cele trei puncte, ştiam că venim după două rezultate şi jocuri bune, dar nu mai mergea cu egalurile. Totuşi, pierdem puncte şi ne doream cu ardoare cele trei puncte, lucru care s-a şi dovedit în prima repriză, când zic eu că am defilat. Am controlat-o de la un capăt la altul şi tehnico-tactic şi practic, iar rezultatul de la pauză spune totul. Am suferit, bine că am revenim cu picioarele pe pământ şi am reuşit să ţinem de acest rezultat până la final, cu toate că am avut ocazii şi noi şi în a doua repriză. Ei nu au avut decât cele două goluri. Practic la acel 11 metri, arbitrul mi-a şi recunoscut că a greşit, în primă fază arătând o lovitură liberă indirectă. Până la urmă îi accept greşeala pentru că am câştigat”, a declarat, la conferinţa de presă de după joc, Adrian Mihalcea.

Antrenorul Dunării a dezvăluit şi ce le-a mai transmis elevilor săi după joc. „Trebuie să fim mai atenţi, asta le-am spus şi băieţilor. Nu e de ajuns să jucăm doar o repriză ceea ce vrem, nu avem o foarte mare calitate încât să ne permitem luxul să nu fim câini. Dar le reglăm, sunt problemele noastre interne, nu se vor mai repeta sau vom încerca să minimalizăm aceste greşeli şi să arătăm la fel ca în prima repriză în continuare. V-am spus, arătăm altfel, arătăm bine”, a mai spus Mihalcea.

     Lăcătuş a fost la meci

Partida desfăşurată la Călăraşi a avut şi un oaspete de seamă. Marius Lăcătuş, directorul tehnic al CSA Steaua, a fost prezent la tribuna oficială a stadionului „Ion Comşa” din Călăraşi. Fosta legendă a Stelei a urmărit partida dintre Dunărea şi Luceafărul, dar nu numai atât. Lăcătuş se află în căutarea unor jucători pentru a forma echipa Armatei, care include înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori şi înscrierea acesteia în liga a IV-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018.

Advertisement

DUNĂREA CĂLĂRAŞI – LUCEAFĂRUL ORADEA    3-2

Kanda 7′, C. Cristea 11′, Al. Avram 33′ – pen. / Sg. Arnăutu 58′ – pen., M. Matei 62′

Lungu (cpt.) – Ţenea, Şandru, Mardare, Sil. Matei – Preoteasa, C. Cristea (Ciocâlteu 80′) – Danciu, Cr. Puşcaş, Kanda (Licu 75′) – Al. Avram (Ţîră 65′)

Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Ibrian, M. Ştefan, D. Mihai

Antrenor: Adrian Mihalcea

Advertisement

Began – Balea, Bactăr (Balla 77′), Hlinca (cpt.), Ban – Moga, Bedea – Chiş Toie, Arnăutu, A. Predescu (Codoban 18′) – M. Matei

Rezerve neutilizate: Goia – Fl. Cordoş, Feher, D. Costea, Cuc

Antrenor: Alexandru Kiss

Stadion: „Ion Comşa”; Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); Asistenţi: Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

 Rezultate, etapa a 25-a:

Advertisement

Olimpia Satu Mare – CS Afumaţi 0-1

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Academica Clinceni 0-3

CS Baloteşti – Metalul Reşiţa 3-1

Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea 3-2

Juventus Bucureşti – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-1

Advertisement

Dacia Unirea Brăila a stat.

Chindia Târgovişte – Foresta Suceava 2-1

ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni 1-2

UTA Bătrâna Doamnă – FC Braşov 1-2

Etapa a 26-a:

Advertisement

Sâmbătă, 25 Martie

FC Academica Clinceni – Juventus Bucureşti 11:00

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Olimpia Satu Mare 11:00

CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi  11:00

FC Braşov – ASU Politehnica Timişoara 11:00

Advertisement

CS Mioveni – CS Baloteşti 11:00

Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgovişte 11:00

Luceafărul Oradea – Unirea Tărlungeni 11:00

Foresta Suceava – CSM Râmnicu Vâlcea 11:00

UTA Bătrâna Doamnă stă.

Advertisement

Metalul Reşiţa stă.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Pedepsele aspre care îi așteaptă pe șoferii băuți sau drogați la volan. Serviciul Rutier și Centrul Antidrog Călărași au ieșit pe șosele într-o acțiune de tip blitz

Published

on

Serviciul Rutier Călărași s-a aflat astăzi pe teren, alături de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Călărași, într-o acțiune de tip blitz pentru informarea șoferilor cu privire la noile modificări legislative în domeniul rutier și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența consumului de substanțe psihoactive și alcool. În total, patru echipaje au fost prezente pe străzile municipiului Călărași, astăzi – 26 iulie 2024. 

CPECA Călărași a completat această acțiune prin informarea specifică a conducătorilor auto despre prevederile legislației rutiere ce privesc drogurile și alcoolul. A oferit totodată materiale promoționale ale Campaniei ”Drive Clean” derulată de Agenția Națională Antidrog  la nivelul întregii țări.

Au fost implicate 4 echipaje de la Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Ordine Publică a municipiului Călărași și Secția 6.

Pe 10 iulie 2023 a intrat în vigoare Legea Anastasia, potrivit căreia săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

Advertisement

Ulterior, Parlamentul României a mai adoptat o lege care îi lasă fără carnet pentru 10 ani pe șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Potrivit legii, pentru acești șoferi instanțele nu vor mai putea dispune amânarea executării pedepsei. 

Ambele legi menționate vin ca urmare a unor accidente rutiere în care mai multe persoane și-au pierdut viața din cauza unor șoferi care se aflau la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor. 

Continue Reading

Știri

SETACO PREVENT SRL ANGAJEAZĂ

Published

on

SETACO PREVENT SRL ANGAJEAZA
· Electricieni
· Electronisti
· Tehnicieni sisteme de securitate
Cerințe:
Sunt necesare cunostinte de electricitate/ electronica/ cablare structurata, voce-date
Permis cat.B
ANRE , liceu sau scoala profesionala in domeniul electric constituie avantaj
Responsabilități:
Cablari instalații electrice și de curenți slabi Instalare servisare și mentenanța sisteme de supraveghere video, sisteme de alarma la efracție, rețele voce date
Salariul prima lună ( probă ) 3500 lei net.
CV-urile se pot trimite la adresa de e-mail: [email protected] pe WhatsApp la numărul 0242.314.232 sau personal la sediul firmei din Călărași intersecția străzii București cu str. Libertății.

Continue Reading

Știri

Cum plănuiește Ligia Deca, ministrul Educației, să aducă mai mulți profesori în școlile rurale? „Dacă nu recunoaștem profesorii buni din rural, nu o să-i avem niciodată acolo”

Published

on

Sursă imagine: Ligia Deca/Facebook

Ligia Deca, ministrul Educației, a vorbit într-un interviu pentru Școala 9, citat de Edupedu, despre cum pot fi motivați profesorii să vină să predea în școlile din mediul rural. Printre soluțiile propuse de aceasta se numără oferirea unui sprijin financiar mai ales celor aflați la începutul carierei de profesor (primă de instalare, de exemplu) și motivarea celor din comunitatea rurală să se întoarcă ulterior pentru a preda la sat. Un alt factor evidențiat de Ligia Deca în interviu a fost „efectul recunoașterii”, adică niște instrumente de recompensare ale performanței. 

Școala 9: „Ce facem cu profesorii? Este o criză globală de profesori. O resimțim și în România. Vedem și că ei se aglomerează în școlile din urban. Mă refer aici la profesorii care sunt titularizați, au grade didactice, au experiență. Ei merg acolo unde au toate resursele la îndemână. Cum îi ducem pe profesorii valoroși în școlile cu multe provocări?”

Ligia Deca: „Cred că o primă variantă, în acest sens, este să-i ajutăm în partea de debut în carieră. Deci, la începutul carierei, ei au nevoie de niște resurse financiare, pe lângă bursa egală cu salariul mediu pe economie pe care o vor avea toți cei care merg pe formarea inițială, în noua formulă, vorbim și despre o primă de instalare pe care o să o introducem pentru cei care aleg să meargă să se titularizeze în zona rurală.

Avem nevoie și să-i stimulăm pe cei care provin din acea comunitate și merg pe formarea didactică, după aceea să se întoarcă în comunitățile lor. Iar aici este o colaborare excepțională pe care o avem cu autoritățile publice locale. Am vizitat școli din comunități locale unde primăria oferea facilități elevilor buni din comunitate, care merg pe ruta didactică și se întorc în comunitate. Că este vorba despre teren, că este vorba despre casă, că este vorba despre alte facilități, lucrurile acestea încurajează tinerii să meargă în comunitățile rurale”. 

Advertisement

Ministrul Educației a mai subliniat un pas foarte important – „efectul recunoașterii”, așa cum l-a denumit. Ligia Deca e de părere că profesorii au nevoie ca meritelele lor să fie recunoscute, mai ales când lucrează într-un mediu care nu le oferă toate resursele de care au nevoie pentru a realiza actul educațional. Aceasta a dat drept exemplu asociația Teach for Romania, care organizează gala profesorului din rural. 

„Și cred că avem nevoie inclusiv prin instrumentele noastre de recompensare ale performanței, că vorbim de gradație de medic, vom vorbi despre alte feluri de plată suplimentară, bazată pe performanță, să recunoaștem meritele celor care fac diferența în comunitățile lor. Nu e simplu din punct de vedere metodologic, dar dacă nu recunoaștem profesorii buni din rural, indiferent că, cel puțin în primii ani, au sau nu rezultate de tip, nu știu, olimpiade, concursuri, ș.a.m.d,. nu o să-i avem niciodată acolo”, a mai precizat aceasta în interviul pentru Școala 9, citat de Edupedu. 

Din anul școlar 2025-2026, profesorii care se titularizează în zone defavorizate sau izolate beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu cinci salarii minime brute pe țară, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Condiția pe care profesorii trebuie să o îndeplinească este să rămână titulari în școala respectivă pentru o perioadă de cinci ani, mai arată Edupedu în articol. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate