Connect with us

Știri

SPORT| Dunărea, prima victorie din acest an! Mihalcea: „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei.”

Published

on

Dunărea, prima victorie din acest an! Mihalcea: „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei.”

Dunărea Călăraşi a obţinut, sâmbătă dimineaţă, prima victorie din acest an, 3-2 pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, în etapa a 25-a, şi a urcat pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, cu 28 de puncte.

Elevii lui Adrian Mihalcea au făcut o primă repriză exemplară în partida cu Luceafărul. Călărăşenii i-au luat tare pe oaspeţi şi încă din minutul 7 tabela stadionului Municipal „Ion Comşa” a suferit modificări. Golgheterul Tshitungi Dieudonne Baudoin Kanda a deschis scorul cu un eurogol, după un şut năprasnic, din voleu, fără preluare, din marginea careului de 16 metri. Balonul a lovit de două ori bara transversală şi apoi a intrat în poartă.

Dunărea a continuat să-şi domine categoric adversarul şi, în minutul 11, mijlocaşul Călin Cristea a făcut 2-0 cu un şut din 12 metri. Până la pauză, trupa lui Mihalcea şi-a mărit avantajul la o diferenţă de neprezentare printr-un penalty executat de Alexandru Avram. Mardare fusese faultat în careul bihorenilor.

   Mardare a scos un penalty pentru Dunărea şi a făcut altul pentru Luceafărul

La reluare, jucătorii Dunării intră mai relaxaţi pe teren şi primul semnal de alarmă îl primesc în minutul 57. Sergiu Arnăutu a înscris dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Marius Matei dintr-un duel cu Mardare. La finalul jocului, arbitrul de centru Mihai Amorăriţei (Câmpina) a recunoscut faptul că a greşit la faza în urma căreia a ieşit lovitura de la 11 metri.

„Luceferii” prind aripi şi în minutul 62 punctează din nou şi reaprind jocul în ultima jumătate de oră. Marius Matei a profitat de o gravă eroare în defensiva Dunării şi şi-a dus echipa la un gol de egalare.

Mihalcea face câteva modificări, sperând ca elevii săi să rămână concentraţi. Ciocâlteu şutează de la 15 metri puţin pe lângă poarta bihorenilor, iar Cătălin Ţîră încheie lista ocaziilor în minutul 90+2, când balonul trimis de el loveşte bara din stânga a lui Began.

Călărăşenii obţin în cele din urmă cele trei puncte şi victoria vine după un fotbal frumos etalat de cele două echipe.

     Mihalcea: „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei”

Antrenorul Adrian Mihalcea spune că elevii săi au dominat clar prima repriză, la pauză s-a temut ca jucătorii săi să nu se relaxeze, lucru care s-a şi întâmplat, însă şi-au revenit după ce s-au văzut cu cuţitul la os. „Mi-a fost frică la pauză, am ţipat cinci minute la jucătorii mei. Mi-am dat seama că se pot relaxa, lucru care s-a şi întâmplat. Şi am vrut să-i ţin conectaţi şi concentraţi cel puţin pe început de joc. Da, până la urmă, e bine că am câştigat. Ne-am dorit cele trei puncte, ştiam că venim după două rezultate şi jocuri bune, dar nu mai mergea cu egalurile. Totuşi, pierdem puncte şi ne doream cu ardoare cele trei puncte, lucru care s-a şi dovedit în prima repriză, când zic eu că am defilat. Am controlat-o de la un capăt la altul şi tehnico-tactic şi practic, iar rezultatul de la pauză spune totul. Am suferit, bine că am revenim cu picioarele pe pământ şi am reuşit să ţinem de acest rezultat până la final, cu toate că am avut ocazii şi noi şi în a doua repriză. Ei nu au avut decât cele două goluri. Practic la acel 11 metri, arbitrul mi-a şi recunoscut că a greşit, în primă fază arătând o lovitură liberă indirectă. Până la urmă îi accept greşeala pentru că am câştigat”, a declarat, la conferinţa de presă de după joc, Adrian Mihalcea.

Antrenorul Dunării a dezvăluit şi ce le-a mai transmis elevilor săi după joc. „Trebuie să fim mai atenţi, asta le-am spus şi băieţilor. Nu e de ajuns să jucăm doar o repriză ceea ce vrem, nu avem o foarte mare calitate încât să ne permitem luxul să nu fim câini. Dar le reglăm, sunt problemele noastre interne, nu se vor mai repeta sau vom încerca să minimalizăm aceste greşeli şi să arătăm la fel ca în prima repriză în continuare. V-am spus, arătăm altfel, arătăm bine”, a mai spus Mihalcea.

     Lăcătuş a fost la meci

Partida desfăşurată la Călăraşi a avut şi un oaspete de seamă. Marius Lăcătuş, directorul tehnic al CSA Steaua, a fost prezent la tribuna oficială a stadionului „Ion Comşa” din Călăraşi. Fosta legendă a Stelei a urmărit partida dintre Dunărea şi Luceafărul, dar nu numai atât. Lăcătuş se află în căutarea unor jucători pentru a forma echipa Armatei, care include înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori şi înscrierea acesteia în liga a IV-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018.

DUNĂREA CĂLĂRAŞI – LUCEAFĂRUL ORADEA    3-2

Kanda 7′, C. Cristea 11′, Al. Avram 33′ – pen. / Sg. Arnăutu 58′ – pen., M. Matei 62′

Lungu (cpt.) – Ţenea, Şandru, Mardare, Sil. Matei – Preoteasa, C. Cristea (Ciocâlteu 80′) – Danciu, Cr. Puşcaş, Kanda (Licu 75′) – Al. Avram (Ţîră 65′)

Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Ibrian, M. Ştefan, D. Mihai

Antrenor: Adrian Mihalcea

Began – Balea, Bactăr (Balla 77′), Hlinca (cpt.), Ban – Moga, Bedea – Chiş Toie, Arnăutu, A. Predescu (Codoban 18′) – M. Matei

Rezerve neutilizate: Goia – Fl. Cordoş, Feher, D. Costea, Cuc

Antrenor: Alexandru Kiss

Stadion: „Ion Comşa”; Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); Asistenţi: Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

 Rezultate, etapa a 25-a:

Olimpia Satu Mare – CS Afumaţi 0-1

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Academica Clinceni 0-3

CS Baloteşti – Metalul Reşiţa 3-1

Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea 3-2

Juventus Bucureşti – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-1

Dacia Unirea Brăila a stat.

Chindia Târgovişte – Foresta Suceava 2-1

ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni 1-2

UTA Bătrâna Doamnă – FC Braşov 1-2

Etapa a 26-a:

Sâmbătă, 25 Martie

FC Academica Clinceni – Juventus Bucureşti 11:00

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Olimpia Satu Mare 11:00

CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi  11:00

FC Braşov – ASU Politehnica Timişoara 11:00

CS Mioveni – CS Baloteşti 11:00

Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgovişte 11:00

Luceafărul Oradea – Unirea Tărlungeni 11:00

Foresta Suceava – CSM Râmnicu Vâlcea 11:00

UTA Bătrâna Doamnă stă.

Metalul Reşiţa stă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Una caldă, una rece, pentru consumatorii de energie: Contoare inteligente, dar plătite din buzunar

Published

on

Ce sunt contoarele inteligente, care devin obligatorii în România

Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care devin obligatorii în următoarea perioadă. Tocmai de aceea este important să le înțelegem și să știm ce avem de făcut în anumite situații.

Contorul inteligent e un element care funcționează la adevărata capacitate doar când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă – împreună cu alte contoare, transmite informații către un concentrator de date, care le comunică în mod securizat sistemului central. Datele transmise sunt consumul de energie electrică, curba de sarcină și alte valori ale parametrilor energiei electrice, prin sistemul de comunicații PLC (power-line communication) – cablurile de alimentare cu energie. Nu utilizează și nu generează semnale WiFi.  

Când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă, contorul inteligent comunică securizat direct cu noi, dar și cu tine. Nouă ne permite să colectăm și să analizăm date și să aflăm care sunt zonele în care avem ceva de îmbunătățit, ție îți dă ocazia să îți monitorizezi și adaptezi consumul – află mai multe despre beneficii. Dacă ai deja un contor inteligent integrat într-un sistem complet, verifică informațiile despre consumul propriu în contul tău online, pe calculator sau dispozitive mobile.  

Ca aparat electric, contorul inteligent respectă toate normele şi cerințele de mediu româneşti şi intracomunitare. Contorul este marcat CE și e însoțit de certificatul de conformitate (conform dispozițiilor de la art. 5 din DG nr. 1022/2002) prin care se atestă faptul că produsul nu pune în pericol viața, sănătatea, siguranța la locul de muncă și nu are un impact negativ asupra mediului.  

Manual de utilizare a contorului inteligent 

Repunerea sub tensiune a contorului inteligent după deconectare  

Una dintre funcțiile contorului inteligent e că poate opera deconectarea/reconectarea de la distanță, adică poate opri sau relua alimentarea cu electricitate a locului de consum. 

Dacă nu mai ai energie electrică, poate fi din două cauze: 

1. S-a produs un incident în rețeaua electrică sau în instalația ta interioară. Ce trebuie să faci e să verifici mai întâi instalația ta interioară – vezi dacă protecțiile de la intrarea în casă au declanșat și, dacă așa s-a întâmplat, rearmează-le și ar trebui să ai din nou curent. Dacă nu au declanșat, sună la numărul de deranjamente. 

2. Releul intern al contorului a declanșat. În acest caz, afișajul LED e aprins și arată simbolul __/  __. Contorul e alimentat, dar nu și locul de consum. De ce? Fie pentru că ai depășit semnificativ puterea contractată, fie pentru că ai întârziat plata facturii de energie către furnizor. Pentru prima situație, poți opri funcționarea unor aparate din casă, care a crescut puterea utilizată, apoi poți rearma contorul (vezi instrucțiunile din manualul de utilizare de mai sus). Dacă se întâmplă des, ar trebui să ne contactezi pentru a solicita un spor de putere. Pentru a doua, contactează furnizorul de energie electrică cu care ai încheiat contract.   

Ce este de făcut când contorul inteligent nu mai înregistrează consumul de electricitate 

Mesajele pe care le afișează ecranele contoarelor inteligente sunt foarte importante. Ecranele contoarelor inteligente îți pot transmite că nu mai înregistrează consumul de electricitate sau că este posibil să fie nevoie de un spor de putere în locuințe, scrie e-distribuție.com.

Facturi mai mari la energie electrică, după ce românii vor trebui să plătească o parte din costul contoarelor inteligente

Toți consumatorii de energie electrică, industriali sau casnici, vor fi obligați să suporte o nouă taxă sau cel puțin o parte din costuri.

Contoarele inteligente de măsurare a consumului vor fi obligatorii în toate locurile de consum din România în următorii șase ani, potrivit unei decizii a Guvernului.

Montarea unui astfel de contor inteligent costă sub 100 euro în ultimii ani.

În prezent, aceste contoare sunt montate de distribuitori, costurile pentru montarea lor fiind recuperate prin includerea lor în tarifele reglementate de distribuție, parte a prețurilor finale la energie electrică plătite de toți consumatorii pe facturi.

Potrivit ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituție, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Continue Reading

Știri

Borcea: O femeie și-a găsit sfârșitul în casa cuprinsă de flăcări

Published

on

Sfârșit tragic pentru o femeie de 49 de ani din Borcea, care a fost găsită fără suflare, in timpul unui incendiu care a cuprins toată locuința. Soțul acesteia a scăpat cu viață, însă a suferit arsuri pe 5% din suprafața corpului

Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 17:24. Doi între vecini au sărit în ajutor, însă au ajuns în spital din cauza arsurilor, ambii au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri cu apă și spumă și un echipaj SMURD care a preluat victimele.

 

Continue Reading

Știri

Cine este bărbatul care a pus în alertă toate serviciile din Călărași cu amenințarea cu bombă

Published

on

Apelul prin 112 care a pus în alertă toate autoritățile din Călărași, prin care se anunțase o amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun, a fost dat de un bărbat de aproximativ  3o de ani, cu domiciliul pe raza localității Vlad Țepeș, pus pe glume. Acum, gestul tânărului  îl costa un dosar penal și o amendă de câteva mii de lei.

Apelul s-a dat la ora 20:20, iar discuția telefonică cu operatorul 112 a avut mai puțin de un minut.

La câteva minute după apelul bărbatului, dispeceratul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență a reapelat numărul de telefon de pe care se anunța amenințarea, însă telefonul era închis.

Autoritățile s-au mobilizat în doar câteva minute și au pus în aplicare măsurile necesare: evacuarea de urgență a populației din zona în care se bănuia că ar exista posibila amenințare.

Toată zona a fost rapid împânzita de jandarmi și polițiști, iar lucrătorii serviciilor speciale din cadrul SAS au asigurat zona.

În a doua încercare de a contacta persoana care anunțase amenințarea care punea în pericol oamenii aflați la eveniment, bărbatul le-a spus celor de la 112 că a fost doar o glumă.

COMUNICAT DE PRESĂ IPJ CĂLĂRAȘI

În seara de 2 decembrie a.c., în jurul orei 20.20, un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând ca a fost o glumă.

În cauză s-au efectuat verificări, în vederea identificării persoanei și luării măsurilor legale care se impun.

Ulterior, apelantul a fost identificat, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași.

Cel în cauză a fost sancționat conform O.G. nr. 34/2008 privind  organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic Pentru Apeluri de Urgență, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole