Connect with us

Breaking News

SFATURI PRACTICE, TRANSMISE DE POLIŢIŞTI ELEVILOR

Published

on

În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiști de prevenire a criminalității și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități educativ – preventive, în mediul urban și rural.

La aceste activități au fost prezenți, atât elevii claselor I – IV, cât și părinții acestora, polițiștii încercând în primul rând să-i informeze despre consecințele violenței și delincvenței juvenile.

Discuțiile s-au referit și la prevederile noului Cod Penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înțelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracțiunii, contravenției și cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Tinerii au fost încurajați să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situațiile conflictuale să nu degenereze în acte de violență, și să respecte normele prevăzute în regulamentul școlar.

Demersurile de conștientizare și informare a elevilor vor fi continuate de polițiști și în perioada următoare, în școlile din județ.

Advertisement

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, recomandările preventive ale polițiștilor au fost:

Fiți atenți atunci când vă alegeți prietenii. Evitați compania persoanelor

violente, delincvente și conflictuale;

Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți pe baza educației primite;

Învățați să spuneți „NU” atunci când considerați că este cazul. Trebuie să aveți tăria să vă susțineți părerile;

Atrageți atenția prietenilor asupra consecințelor comiterii de fapte antisociale;

Advertisement

Respingeți propunerile cunoscuților de a participa la anumite „distracții”: consum de alcool, jocuri de noroc, distrugeri, violențe verbale și fizice;

Nu încercați să rezolvați un conflict prin violență. Apelați la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.

 

Recomandări pentru părinți

Pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, vă recomandăm:

Fiți fermi cu copilul dumneavoastră, dar nu agresivi;

Advertisement

Interesați-vă permanent de situația lui școlară;

Încercați să-i cunoașteți și să vă apropiați de prietenii lui și de familiile acestora;

Distribuiți-i sarcini clare în desfășurarea vieții de familie care să-i dezvolte simțul responsabilității și al utilității;

Asigurați în familie un climat afectiv, de bună înțelegere;

Atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului, motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă;

Când situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliție, organizații neguvernamentale, asociații de tineret), care vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Călărași: Un bărbat a încercat să se sinucidă de pe podul care traversează Autostrada Soarelui

Published

on

Un incident șocant a avut loc astăzi pe Autostrada Soarelui, în apropierea Bazei Aeriene 86 Borcea, unde un bărbat în vârstă de 45 de ani a încercat să-și pună capăt zilelor. Acesta amenința că vrea să se arunce de pe podul care traversează Autostrada Soarelui.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 12:00, când autoritățile au fost alertate cu privire la această situația. Pompierii militari au intervenit rapid, sosind la locul incidentului cu mai multe autospeciale echipate cu ambulanțe și personal specializat în situații de urgență.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul a fost observat încercând să se arunce de pe podul care traversează autostra. Polițiștii au blocat complet traficul rutier pentru a facilita intervenția salvatorilor. Echipajele SMURD au preluat bărbatul și transportat la Spitalul Fetești pentru evaluare medicală.

Continue Reading

Breaking News

Descinderi cu scandal în Sărulești. 50 de tone de deșeuri feroase și neferoase depozitate ilegal, confiscate de Garda Națională de Mediu. Amenzi usturătoate și controale riguroase

Published

on

Astăzi, 27.03.2024, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, dl. Andrei Corlan, împreună cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl. Mircea Fechet, au participat, alături de echipele de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, jandarmi și polițiști, la un control fulger organizat de Garda Națională de Mediu în localitatea Sărulești, județul Călărași, pentru identificarea depozitelor ilegale de deșeuri și a persoanelor care se ocupă cu activități de comerț ilegal cu deșeuri valorificabile.
În timpul descinderii, au fost efectuate verificări pe 16 amplasamente, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni în valoare de 200.000 lei și suspendări de activitate ale unor persoane fizice/juridice. Totodată, au fost confiscate 50 tone de deșeuri feroase și neferoase depozitate ilegal pe domeniul public. Comisarii GNM au dispus ridicarea acestor deșeuri și salubrizarea zonelor respective.
La această acțiune au fost mobilizate echipe de control însumând 27 de comisari de mediu, 40 de jandarmi și 2 echipaje de polițiști de la Direcția Rutieră a IGPR. De asemenea, în timpul controlului au fost utilizate un utilaj pentru încărcarea deșeurilor și mai multe platforme pentru transport.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Descinderi fulger în Sărulești efectuate de Garda Națională de Mediu. Ministrul Fechet vrea să găsească o soluție pentru comunitatea locală

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu polițiștii și jandarmii, au declanșat astăzi o amplă acțiune de control în localitatea Sărulești din județul Călărași.

Sute de tone de fier vechi și deșeuri periculoase au fost ridicate și confiscate de comisarii Gărzii de Mediu. Pe lângă aceste măsuri, autoritățile au aplicat amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind depozitarea fierului vechi.

La acțiunea de control a participat și ministrul Mircea Fechet, care spune că această situație nu este una care privește poluarea, ci și una socială, datorită faptului că întreaga comunitate își câștigă existența din colectarea deșeurilor și din dezmembrarea mașinilor prin valorificarea acestora.

Ministrul spune că amenzile nu rezolvă problema. Confiscarea deșeurilor nu ar rezolva situația. Oficialul spune că trebuie să găsească soluții serioase, nu doar amenzi aplicate.

Advertisement

Pentru a găsi o soluție, ministrul Mediului i-a solicitat primarului din Sărulești să se prezinte însoțit de un reprezentant al comunității la minister la prima oră.

Ultimele controale efectuate anul trecut au avut ca rezultat amenzi în cuantum de 133 milioane de lei și peste 600 de sesizări penale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate