Connect with us

Breaking News

SFATURI PRACTICE, TRANSMISE DE POLIŢIŞTI ELEVILOR

Published

on

În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiști de prevenire a criminalității și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități educativ – preventive, în mediul urban și rural.

La aceste activități au fost prezenți, atât elevii claselor I – IV, cât și părinții acestora, polițiștii încercând în primul rând să-i informeze despre consecințele violenței și delincvenței juvenile.

Discuțiile s-au referit și la prevederile noului Cod Penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înțelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracțiunii, contravenției și cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Tinerii au fost încurajați să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situațiile conflictuale să nu degenereze în acte de violență, și să respecte normele prevăzute în regulamentul școlar.

Demersurile de conștientizare și informare a elevilor vor fi continuate de polițiști și în perioada următoare, în școlile din județ.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, recomandările preventive ale polițiștilor au fost:

Fiți atenți atunci când vă alegeți prietenii. Evitați compania persoanelor

violente, delincvente și conflictuale;

Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți pe baza educației primite;

Învățați să spuneți „NU” atunci când considerați că este cazul. Trebuie să aveți tăria să vă susțineți părerile;

Atrageți atenția prietenilor asupra consecințelor comiterii de fapte antisociale;

Respingeți propunerile cunoscuților de a participa la anumite „distracții”: consum de alcool, jocuri de noroc, distrugeri, violențe verbale și fizice;

Nu încercați să rezolvați un conflict prin violență. Apelați la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.

 

Recomandări pentru părinți

Pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, vă recomandăm:

Fiți fermi cu copilul dumneavoastră, dar nu agresivi;

Interesați-vă permanent de situația lui școlară;

Încercați să-i cunoașteți și să vă apropiați de prietenii lui și de familiile acestora;

Distribuiți-i sarcini clare în desfășurarea vieții de familie care să-i dezvolte simțul responsabilității și al utilității;

Asigurați în familie un climat afectiv, de bună înțelegere;

Atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului, motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă;

Când situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliție, organizații neguvernamentale, asociații de tineret), care vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole