Connect with us

Actualitate

Sfârșit de an școlar pentru elevii din Scoala Gimnazială Nr.1 Ciocanești

Published

on

Joi, 15 iunie a.c, Școala Gimnazială Nr.1 Ciocănești a sărbătorit, printr-un eveniment organizat la Centrul Cultural al comunei, sfârșitul anului școlar al elevilor claselor gimnaziale ale școlii din Ciocănești.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1377090909048431/

Începutul eveimentului a fost unul  interactiv și distractiv, atât pentru copiii, cât și pentru părinții acestora prezenţi la eveniment. Cele două personaje, clovnita Bianca și Clovnul Antonia au făcut ca desfășurarea acestui eveniment să se desfășoare mai lejer, fără emoții.

Toți copiii au fost implicați în dansurile și momentele pregătite de cei doi clovni.

Unul câte unul, fiecare copil  și-au făcut curaj și a pășit pe scenă, pentru a participa la dansurile și momentele  oferite de Claudia și Antonio.

Advertisement

După coregrafiile pregătite de cei doi animatori, au urmat momente de recitare de poezie, momente teatrale și interpretări muzicale de excepție.

Cele mai cool trick-uri cu Kendama

Pe scenă au urcat și elevi talentați la un nou trend național, în vogă încă din primăvară! Kemdama , trenul ce a captat atenția tuturor copiilir. Cei doi experți ai acestui accesoriu și-au arătat îndemânare și precizia în fața tuturor celor ce îi priveau.

 Pe lângă cei doi experți ai acestui joc de îndemânare, pe scenă a urcat și o elevă pasionată de arta desenului în cărbune. În timp ce cei doi executau trick-uri care mai de care mai complexe, Drăgan Andreea, artista în creion face o demonstrație în fața publicului.

Fetele de la clasa a IV-a au oferit un moment artistic publicului prezent, adică un dans de excepţie, cu o pregătire extraordinara. Fetele acestei trupe de dans au fost coordonate de profesoara Gabriela Ciurea. Cei de la Fairy Tail au fost si de această data prezenţi la evenimentul organizat de domnul director al școlii, Dan Melente, oferind momente de divertisment și reușind să ridice mare parte a publicului format din tineri în picioare.

Momentele cu adevărat emoționate au venit abia la jumătatea evenimentului.

Advertisement

Dan Melente: Stimați părinți, dragi copii, ne aflăm la închiderea anului școlar 2016-2017, un an școlar pe care l-am încheiat cu bine, spun eu. Un an şcolar în care eu, împreună cu echipa mea de colegi, în special cu doamna Silvia Melente, am încercat să schimbăm paradigma în ceea ce înseamnă școală gimnazială. Am încercat să schimbăm modul de lucru în școală. Eu zic că anul viitor va fi mult mai bine. Echipa de profesori este extraordinară! Dar la anul cu siguranță, toate forţele noastre sunt concentrate pe școală. Anul acesta am participat cu școala noastră la multe concursuri și olimpiade.

Dan Melente, împreună cu Silvia Melente au felicitat și premiat toți elevii ce au obținut rezultate remarcabile la concursurile desfășurate pe nivel județean și național.

Directorul Dan Melente a ţinut să le mulțumească celor ce s-au implicat, părinților, Consiliului Local, Primăria Ciocănești, Consiliului de administraţie al scolii și tuturor profesorilor ce se implică.

La sfârșitul evenimentului, toți diriginții claselor gimnaziale ai școlii din Ciocănești au oferit diplome de merit elevilor ce au promovat anul școlar 2016- 2017.  Finalul evenimentului a fost unul grandios, cu aplaude îndelungate, îmbrățișări și mulțumiri sincere. 

INTREAGA GALERIE FOTO A ACESTUI EVENIMENT POATE FII VĂZUT – (CLICK AICI)

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pescuitul interzis în România. Începe prohibiția generală

Published

on

Începând de marți, 9 aprilie 2024, a intrat în vigoare interdicția pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pentru o perioadă de 60 de zile, până la data de 7 iunie inclusiv.

Ordinul comun emis de Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii interzice pescuitul sportiv în toate râurile și lacurile din România.

”Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin”, se arată în ordinul Ministerului Mediului.

Totodată, în acest interval de timp, toate competițiile sportive de pescuit sunt suspendate pentru o perioadă de 60 de zile.

Ordinul a fost emis în concordanță cu legislația europeană, adoptată de Consiliul Uniunii Europene, prin Regulamentele CE.

Advertisement

„Aceste măsuri sunt necesare pentru garantarea accesului la zonele de pescuit şi la resursele halieutice, pentru desfăşurarea în mod sustenabil a activităţilor de pescuit, ţinând cont de opiniile ştiinţifice disponibile şi, în special, de raportul elaborat de Comitetul ştiinţific, tehnic şi economic pentru pescuit, precum şi de studiile ştiinţifice realizate de către fiecare stat membru pentru zona sa de activitate”, a comunicat Ministerul Mediului.

Nerespectarea ordinului conduce la sancțiuni dure pentru pasionați: amenzi de până la 1.000 de lei și interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă de până la trei ani

La finalul săptămânii trecute, jandarmii din Tulcea au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 4.000 de lei pentru diferite încălcări, printre care neprezentarea permisului de pescuit, nerespectarea condițiilor prevăzute în permis și pescuitul recreativ al unor specii sub dimensiunile minime legale.

Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadã de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu amendã şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadã cuprinsã între un an și trei ani”, a precizat Jandarmeria Tulcea, conform info-sud-est.ro.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege: Restaurantele, cantinele și serviciile de catering sunt obligate să ofere gratuit apă

Published

on

Guvernul României a implementat o normă europeană care stipulează că restaurantele, barurile și chiar serviciile de catering sunt obligate să furnizeze gratuit, din rețeaua publică apă potabilă, clienților care o solicită.

În Monitorul Oficial de luni, 15 aprilie, a fost oficializată ordonanța de urgență adoptată de guvern în luna ianuarie, care stabilește furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering. Deoarece nu a fost specificat un termen fix pentru intrarea în vigoare, se aplică automat termenul de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Cu alte cuvinte, începând de joi, 18 aprilie, restaurantele sunt obligate să furnizeze gratuit apă potabilă clienților care o solicită.

Conform legii, trebuie să ofere gratuit apă potabilă de la robinet la cerere:

  • autoritățile și instituțiile administrației publice centrale și locale pentru persoanele prezente în sediile acestora;
  • operatorii economici care oferă servicii de alimentație publică pentru clienții proprii;
  • angajatorul pentru angajați.

În conformitate cu proiectul, atât autoritățile publice, cât și firmele din domeniul alimentației publice, precum barurile, restaurantele și cafenelele vor fi obligate să expună într-un loc vizibil și accesibil pentru public următorul anunț: „Această unitate oferă, la cerere și în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”.

Un Proiect de Lege Uitat: Verificarea Calității Apei Potabile în Locuințe

Advertisement

Un alt proiect de lege, adoptat acum șase ani, al cărui stadiu actual este necunoscut, propunea ca autoritatea de sănătate publică locală să efectueze gratuit și la cerere o verificare anuală a calității apei potabile din locuințe, prin prelevarea de probe de la robinete.

Dacă se constata că parametrii de calitate nu sunt respectați, locatarul putea solicita un filtru de apă, costul acestuia fiind acoperit de primăria locală, în cazul în care neconformitatea era cauzată de rețeaua internă și, de asemenea, de către rețeaua externă dacă remedierea situației dura mai mult de 7 zile.

Potrivit autorilor proiectului, în prezent, în România lipsește o metodă gratuită de testare a calității apei, iar costul minim al unei analize de apă este de 250 de lei. Această situație plasează România printre ultimele state din Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul apei de la robinet.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Inundații la Spitalul din Oltenița! Ploaia a pătruns prin acoperiș și a afectat aparatura medicală. Primarul neagă întreaga întâmplare

Published

on

By

Joi, 18 aprilie, în urma ploilor din ziua precedentă, apa s-a strecurat prin acoperișul Spitalului Municipal Oltenița și a provocat inundații considerabile. Văzând situația incredibilă, cetățenii au fotografiat imediat pagubele și au publicat imaginile pe Facebook, unde s-au arătat foarte revoltați.

Postarea publicată pe pagina „Oltenița Ruinată” include atât fotografii cu pereți crăpați și mucegăiți, cât și cu aparatura medicală care se află într-o mare baltă de apă. De asemenea, în descrierea respectivelor imagini, autorul postării a adus acuzații dure la adresa primarului municipiului Oltenița, Costinel Milescu.

„Realitatea bate filmul. După străzile cârpite și făcute la mișto, acum este rândul “surprizelor” de la spital. Exact, spitalul cu care Costinel Milescu se laudă că l-a modernizat și l-a adus la standarde europene! De fapt, l-a făcut praf! Și pe ăsta!

După ploaie, spitalul din Oltenița a devenit ud. Inundații peste tot, aparatura medicală și finisajele sunt deteriorate. Evident, vina este a firmei de construcții angajate de Costinel Milescu”, se arată în respectiva postare, care, în patru ore, a fost distribuită de 34 de localnici, la fel de indignați.

Vizavi de fotografiile și afirmațiile apărute pe rețelele sociale, reporterii Călărași PRESS au solicitat explicații din partea edilului, care a preferat să nu recunoască incidentul de la spital. De asemenea, la rândul lui, Costinel Milescu a ținut să lanseze critici la adresa paginii care a postat imaginile cu spitalul inundat.

Advertisement

„Când va fi un cont real, pot să vă ofer orice răspuns, dar atâta timp cât e un cont fals, n-am ce răspuns să vă dau. Dacă era un cont real puteam să stau de vorbă, să explic, dar dacă este un cont fals, ce caracter are omul acela? Înseamnă că ce prezintă el nu este corect, poți să pui filme, poze trucate, poți face orice”, a declarat primarul municipiului Oltenița.

Ce spune conducerea spitalului despre inundații

Însă, Ion Cîmpeanu, managerul Spitalului Municipal Oltenița, ne-a oferit detalii concrete despre situația cu care se confruntă unitatea medicală, explicând că:

„Nu-i un incident foarte grav. E într-un corp din zona administrativă a spitalului, în zona spălătoriei. S-au organizat niște lucrări la acoperiș, avem un proiect de eficiență energetică, care presupune schimbarea acoperișului.

Firma de construcții, după ce a dat jos acoperișul, nu a făcut hidroizolația cum trebuie. Ei au pus o hidroizolație, dar care nu a fost făcută perfect și au fost niște ploi aseară, în urma cărora au rezultat niște infiltrații, dar ele cad în sarcina constructorului. Acum evaluăm pagubele, dar nu sunt foarte mari, la prima vedere”. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate