Connect with us

Actualitate

Sfârșit de an școlar pentru elevii din Scoala Gimnazială Nr.1 Ciocanești

Published

on

Joi, 15 iunie a.c, Școala Gimnazială Nr.1 Ciocănești a sărbătorit, printr-un eveniment organizat la Centrul Cultural al comunei, sfârșitul anului școlar al elevilor claselor gimnaziale ale școlii din Ciocănești.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1377090909048431/

Începutul eveimentului a fost unul  interactiv și distractiv, atât pentru copiii, cât și pentru părinții acestora prezenţi la eveniment. Cele două personaje, clovnita Bianca și Clovnul Antonia au făcut ca desfășurarea acestui eveniment să se desfășoare mai lejer, fără emoții.

Toți copiii au fost implicați în dansurile și momentele pregătite de cei doi clovni.

Unul câte unul, fiecare copil  și-au făcut curaj și a pășit pe scenă, pentru a participa la dansurile și momentele  oferite de Claudia și Antonio.

După coregrafiile pregătite de cei doi animatori, au urmat momente de recitare de poezie, momente teatrale și interpretări muzicale de excepție.

Cele mai cool trick-uri cu Kendama

Pe scenă au urcat și elevi talentați la un nou trend național, în vogă încă din primăvară! Kemdama , trenul ce a captat atenția tuturor copiilir. Cei doi experți ai acestui accesoriu și-au arătat îndemânare și precizia în fața tuturor celor ce îi priveau.

 Pe lângă cei doi experți ai acestui joc de îndemânare, pe scenă a urcat și o elevă pasionată de arta desenului în cărbune. În timp ce cei doi executau trick-uri care mai de care mai complexe, Drăgan Andreea, artista în creion face o demonstrație în fața publicului.

Fetele de la clasa a IV-a au oferit un moment artistic publicului prezent, adică un dans de excepţie, cu o pregătire extraordinara. Fetele acestei trupe de dans au fost coordonate de profesoara Gabriela Ciurea. Cei de la Fairy Tail au fost si de această data prezenţi la evenimentul organizat de domnul director al școlii, Dan Melente, oferind momente de divertisment și reușind să ridice mare parte a publicului format din tineri în picioare.

Momentele cu adevărat emoționate au venit abia la jumătatea evenimentului.

Dan Melente: Stimați părinți, dragi copii, ne aflăm la închiderea anului școlar 2016-2017, un an școlar pe care l-am încheiat cu bine, spun eu. Un an şcolar în care eu, împreună cu echipa mea de colegi, în special cu doamna Silvia Melente, am încercat să schimbăm paradigma în ceea ce înseamnă școală gimnazială. Am încercat să schimbăm modul de lucru în școală. Eu zic că anul viitor va fi mult mai bine. Echipa de profesori este extraordinară! Dar la anul cu siguranță, toate forţele noastre sunt concentrate pe școală. Anul acesta am participat cu școala noastră la multe concursuri și olimpiade.

Dan Melente, împreună cu Silvia Melente au felicitat și premiat toți elevii ce au obținut rezultate remarcabile la concursurile desfășurate pe nivel județean și național.

Directorul Dan Melente a ţinut să le mulțumească celor ce s-au implicat, părinților, Consiliului Local, Primăria Ciocănești, Consiliului de administraţie al scolii și tuturor profesorilor ce se implică.

La sfârșitul evenimentului, toți diriginții claselor gimnaziale ai școlii din Ciocănești au oferit diplome de merit elevilor ce au promovat anul școlar 2016- 2017.  Finalul evenimentului a fost unul grandios, cu aplaude îndelungate, îmbrățișări și mulțumiri sincere. 

INTREAGA GALERIE FOTO A ACESTUI EVENIMENT POATE FII VĂZUT – (CLICK AICI)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole