in ,

Roseți| Nicolae Râjnoveanu: “Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut”

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu ne vorbește despre proiectele recent câștigate, ce au ca scop reabilitarea sistemului de apă potabilă și modernizarea școlii din comună. În cursul acestei săptămâni (nr. Marţi, 31.10.2017) urmează să depunem acest proiect. Este vorba de continuare, etapa a doua, urmând ca în viitoarea etapă să fie cuprinsă toată suprafața comunei.

Cu acest proiect, de fapt, urmărim că rețeaua existentă, pe care am executat-o în prima etapă să devină utilizabilă și să branşăm în jur de 500 de familii la serviciile de apă- canal, urmând să mai facem. În prima etapă a fost executată rețeaua principală de colectare.

În condițiile acestea vor fi 1700 de locuitori branșați. Primul modul este funcțional. Aproape 90% din cetățenii comunei beneficiază de apă potabilă, legile U.E ne impun că acolo unde există apă potabilă, să existe şi canalizare. Îmi doresc să trec peste acest lucru, cetățenii să nu mai fie nevoiți să aibă grup sanitar în curte, vrem să trăim mai bine.

Reporter Călărași News: Se poate vedea clar faptul că această comună este superioară altor comune, vorbind strict de modul în care dumneavoastră ați utilizat fondurile europene și fondurile oferite de guvern.

N. Râjnoveanu: Toată lumea a avut acces în aceeaşi măsură, la toate programele europene. Nu vreau să vă ascund faptul că, mare parte a proiectelor din comună au fost realizate prin implementarea proiectelor oferite de U.E.

N. Râjnoveanu: Am o echipă de management tânără, formată din oameni harnici, deştepţi. Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut.

Trebuie să avem același ritm de dezvoltare pe care îl au și cei din mediul urban. Îmi doresc ca forța
Tânără să rămână în localitate. E normal. La ora actuală, în România, procentul locuitorilor din mediul rural este de 48%. Singură ramură economică importantă a României este agricultură.

N. Râjnoveanu: Fiecare dintre primarii ce conduc destinele localităților trebuie să își îndrepte privirile spre programele oferite de Uniunea Europeană și spre programele interne ale Guvernului, dat fiind faptul că noi nu avem venituri necesare dezvoltării din propriile resurse.

N. Râjnoveanu: Efectivul elevilor din comună Roseți a ajuns în acest an la aprox. 800. Comună noastră este o comună cu o demografie pozitivă. Numărul locuitorilor comunei se află în creștere. 6080 la ultimul recensământ, iar la ora actuală avem 6480.

N. Râjnoveanu: În școala Roseți activitatea de învățământ se desfășoară în 3 corpuri. Un corp P+1, 8 săli de clasă, un corp de școală cu 4 clase, realizat pe programul F.A.R.E. 2004 și un corp unde sunt 4 spații în care își desfășoară activitatea un centru de informatică cu 26 calculatoare, un (C.D.I.) Centru de Documentare și Informare foarte bine utilat și foarte bine dotat pentru fiecare domeniu de activitate.
N. Râjnoveanu: Mi-aș fi dorit să fac acest spațiu cu o altă destinație, o cantină unde elevii pot servi o masă caldă. Urmărim să realizăm un viitor al tinerilor în comună.

N. Râjnoveanu: Voi rămâne același om! Mai ales pentru cetățenii care și-au pus încrederea în mine. Voi încerca să fac tot posibilul să rezolv toate
Problemele și necesitățile cetățenilor. Nu le voi înşela așteptările cetățenilor niciodată. Această comună merită tot sacrificiul.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Mâncare stricată într-o gradiniță din Călărași

Ample verificări ale autoturismelor pentru prinderea criminalilor