Connect with us

Administrație

Roseți| Nicolae Râjnoveanu: „Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut”

Published

on

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu ne vorbește despre proiectele recent câștigate, ce au ca scop reabilitarea sistemului de apă potabilă și modernizarea școlii din comună. În cursul acestei săptămâni (nr. Marţi, 31.10.2017) urmează să depunem acest proiect. Este vorba de continuare, etapa a doua, urmând ca în viitoarea etapă să fie cuprinsă toată suprafața comunei.

Cu acest proiect, de fapt, urmărim că rețeaua existentă, pe care am executat-o în prima etapă să devină utilizabilă și să branşăm în jur de 500 de familii la serviciile de apă- canal, urmând să mai facem. În prima etapă a fost executată rețeaua principală de colectare.

În condițiile acestea vor fi 1700 de locuitori branșați. Primul modul este funcțional. Aproape 90% din cetățenii comunei beneficiază de apă potabilă, legile U.E ne impun că acolo unde există apă potabilă, să existe şi canalizare. Îmi doresc să trec peste acest lucru, cetățenii să nu mai fie nevoiți să aibă grup sanitar în curte, vrem să trăim mai bine.

Reporter Călărași News: Se poate vedea clar faptul că această comună este superioară altor comune, vorbind strict de modul în care dumneavoastră ați utilizat fondurile europene și fondurile oferite de guvern.

N. Râjnoveanu: Toată lumea a avut acces în aceeaşi măsură, la toate programele europene. Nu vreau să vă ascund faptul că, mare parte a proiectelor din comună au fost realizate prin implementarea proiectelor oferite de U.E.

Advertisement

N. Râjnoveanu: Am o echipă de management tânără, formată din oameni harnici, deştepţi. Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut.

Trebuie să avem același ritm de dezvoltare pe care îl au și cei din mediul urban. Îmi doresc ca forța
Tânără să rămână în localitate. E normal. La ora actuală, în România, procentul locuitorilor din mediul rural este de 48%. Singură ramură economică importantă a României este agricultură.

N. Râjnoveanu: Fiecare dintre primarii ce conduc destinele localităților trebuie să își îndrepte privirile spre programele oferite de Uniunea Europeană și spre programele interne ale Guvernului, dat fiind faptul că noi nu avem venituri necesare dezvoltării din propriile resurse.

N. Râjnoveanu: Efectivul elevilor din comună Roseți a ajuns în acest an la aprox. 800. Comună noastră este o comună cu o demografie pozitivă. Numărul locuitorilor comunei se află în creștere. 6080 la ultimul recensământ, iar la ora actuală avem 6480.

N. Râjnoveanu: În școala Roseți activitatea de învățământ se desfășoară în 3 corpuri. Un corp P+1, 8 săli de clasă, un corp de școală cu 4 clase, realizat pe programul F.A.R.E. 2004 și un corp unde sunt 4 spații în care își desfășoară activitatea un centru de informatică cu 26 calculatoare, un (C.D.I.) Centru de Documentare și Informare foarte bine utilat și foarte bine dotat pentru fiecare domeniu de activitate.
N. Râjnoveanu: Mi-aș fi dorit să fac acest spațiu cu o altă destinație, o cantină unde elevii pot servi o masă caldă. Urmărim să realizăm un viitor al tinerilor în comună.

N. Râjnoveanu: Voi rămâne același om! Mai ales pentru cetățenii care și-au pus încrederea în mine. Voi încerca să fac tot posibilul să rezolv toate
Problemele și necesitățile cetățenilor. Nu le voi înşela așteptările cetățenilor niciodată. Această comună merită tot sacrificiul.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Consiliul Local Curcani se va desființa

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Problemele se țin lanț în comuna Curcani din județul Călărași. Localitatea, condusă de primarul PSD Gazu Aurică, se confruntă cu mai multe provocări. Achizițiile și lucrările suspecte la costuri supraevaluate, calitatea proastă a lucrărilor, precum și o administrație slabă sunt doar câteva dintre problemele semnalate de consilierii locali din Curcani.

După o perioadă lungă în care activitatea Primăriei Curcani a fost afectată de dispute și tensiuni între consilierii locali, se pare că Consiliul Local din Curcani se va desființa la dorința primarului Aurică Gazu.

Problemele au apărut acum patru ani. Încurcați într-o mulțime de probleme care implică aspecte de ordin penal, consilierii au atras atenția asupra posibilității încălcării legii, fără rezultat până acum.

Prin cererea înregistrată la data de 11.03.2024 sub nr. 345/116/2024 la Tribunalul Călărași – Secția Civilă, contencios administrativ și fiscal, reclamanții, primarul Comunei Curcani – Aurică Gazu și Deyan Ileana – secretar general al UAT Comuna Curcani, au solicitat constatarea dizolvării de drept a Consiliului Local Curcani, ca urmare a neîntrunirii acestuia timp de două luni consecutive.

Advertisement

Potrivit Codului administrativ, Consiliul Local se dizolvă de drept în cazul în care nu adoptă nicio hotărâre în 3 ședințe ordinare sau extraordinare consecutive ținute pe durata a patru luni calendaristice.

Un alt motiv ar fi demisia unor consilieri locali. Structura Consiliului Local a rămas cu 7 consilieri din totalul de 15, ceea ce intră sub incidența OUG 57/2019 privind Codul Administrativ.

Potrivit aceluiași cod, instanța de contencios administrativ trebuie sesizată cu privire la motivele pentru care Consiliul Local nu s-a întrunit, iar hotărârea instanței este definitivă și se comunică prefectului, care emite mai departe, dacă se impune, ordinul de dizolvare a Consiliului Local. În termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local, se organizează alegeri pentru un nou consiliu local.

Continue Reading

Administrație

Proiectul Pieței Centrale din Călărași va fi reluat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, anunță că proiectul Pieței Centrale este pe cale să fie finalizat, după ce Consiliul Local Călărași a aprobat documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici necesari. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare convocate de urgență marți, 12 martie.

Investiția vizează finalizarea lucrărilor la “Piața Unirii”, cunoscută și sub numele de Piața Centrală, incluzând atât aspecte de rezistență, arhitectură și instalații (sanitare, termice, electrice), cât și lucrări de amenajare a trotuarelor, parcărilor și drumurilor.

Suprafața terenului destinat investiției se întinde pe 2.310 metri pătrați, cu o suprafață construită de 773 metri pătrați și o suprafață desfășurată de 1.122 metri pătrați. Clădirea va fi destinată activităților comerciale, având regimul de înălțime parter+etaj parțial.

Valoarea totală a investiției se ridică la 8.315.436,08 lei, inclusiv TVA, din care costurile de construcție și management sunt estimate la 7.736.643,52 lei, inclusiv TVA.

Advertisement

Vă reamintim că proiectul Pieței Centrale a stagnat o lungă perioadă de timp din cauza firmei care a câștigat licitația, dar care a intrat în faliment.

Continue Reading

Administrație

Lucrările pe Strada București au fost reluate! Primarul Marius Dulce a anunțat când va fi gata strada principală a orașului

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Luni, 11 martie, Primarul Marius Dulce a ieșit pe teren pentru a verifica lucrările de pe Strada București, unde a început să fie turnat stratul final de asfalt. După ce a analizat evoluția lucrărilor, edilul a anunțat că strada va fi complet finalizată în vara acestui an.

De când a început proiectul de reabilitare a Străzii București, primarul a fost constant criticat de către cetățeni din cauză că lucrările durează foarte mult. Însă, acesta a explicat că, pentru a obține rezultate calitative și durabile, trebuie desfășurate niște procese minuțioase, care nu pot fi parcurse atât de rapid pe cât își doresc oamenii.

„Nu am dus lucrurile la capăt până în iarnă pentru că primul strat, binderul, cum se asfaltează, trebuie lăsat ca să vedem cum lucrează terasamentul. Nu trebuie să uităm, ca să putem să asfaltăm trebuie să facem alte guri de captare a apelor pluviale și atunci trebuie să săpăm, să ridicăm capacele la cotă, ceea ce se întâmplă acum.

A trebuit să lăsăm să lucreze terasamentul și acolo unde au fost lăsări, tasări am început să spargem din nou, pentru că nu puteam să las așa, asta-i procedura. (…) Au asfaltat iar peste zonele care s-au spart, le mai lăsăm o perioadă, pentru a vedea dacă mai lucrează solul, și atunci venim cu stratul final”, explica edilul săptămâna trecută.

Advertisement

Acum, se pare că primarul Marius Dulce a venit cu vești noi, anunțând, cu entuziasm, că lucrările au fost reluate și că muncitorii au început să asfalteze cel de al doilea strat. Oficialul a povestit totul chiar în această seară, după ce a fost astăzi pe teren, în mijlocul șantierului.

„Suntem pe Strada București, colț cu Ciocârliei, așa cum vedeți în spate, deja am început să asfaltăm stratul doi. Deci suntem în grafic, spun eu, pentru că ne dorim ca până în luna iunie, cel târziu, să fie gata și Strada București. Strada Ciocârliei, de miercuri ne vom apuca de ea”, a transmis primarul într-un videoclip postat pe Facebook.

De asemenea, oficialul a ținut să le reamintească cetățenilor că acest proiect a fost unul deosebit de dificil, în cadrul căruia a fost necesară foarte multă răbdare și atenție la fiecare detaliu pentru ca rezultatul final să fie unul calitativ: „Este ultimul strat, după binder, și după ce am ridicat la nivel toate gurile de canalizare. Este o lucrare complexă, deloc ușoară, care a necesitat numeroase intervenții ca strada principală a municipiului să fie durabilă”.

Imediat după ce a făcut public acest anunț, reacțiile călărășenilor nu au întârziat să apară. În secțiunea de comentarii a postării, mulți oameni l-au felicitat pe primar pentru devotamentul cu care tratează problemele de la nivelul orașului, arătându-se încântați că Strada București urmează să fie finalizată în lunile următoare.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate