Connect with us

Administrație

Roseți| Nicolae Râjnoveanu: „Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut”

Published

on

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu ne vorbește despre proiectele recent câștigate, ce au ca scop reabilitarea sistemului de apă potabilă și modernizarea școlii din comună. În cursul acestei săptămâni (nr. Marţi, 31.10.2017) urmează să depunem acest proiect. Este vorba de continuare, etapa a doua, urmând ca în viitoarea etapă să fie cuprinsă toată suprafața comunei.

Cu acest proiect, de fapt, urmărim că rețeaua existentă, pe care am executat-o în prima etapă să devină utilizabilă și să branşăm în jur de 500 de familii la serviciile de apă- canal, urmând să mai facem. În prima etapă a fost executată rețeaua principală de colectare.

În condițiile acestea vor fi 1700 de locuitori branșați. Primul modul este funcțional. Aproape 90% din cetățenii comunei beneficiază de apă potabilă, legile U.E ne impun că acolo unde există apă potabilă, să existe şi canalizare. Îmi doresc să trec peste acest lucru, cetățenii să nu mai fie nevoiți să aibă grup sanitar în curte, vrem să trăim mai bine.

Reporter Călărași News: Se poate vedea clar faptul că această comună este superioară altor comune, vorbind strict de modul în care dumneavoastră ați utilizat fondurile europene și fondurile oferite de guvern.

N. Râjnoveanu: Toată lumea a avut acces în aceeaşi măsură, la toate programele europene. Nu vreau să vă ascund faptul că, mare parte a proiectelor din comună au fost realizate prin implementarea proiectelor oferite de U.E.

N. Râjnoveanu: Am o echipă de management tânără, formată din oameni harnici, deştepţi. Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut.

Trebuie să avem același ritm de dezvoltare pe care îl au și cei din mediul urban. Îmi doresc ca forța
Tânără să rămână în localitate. E normal. La ora actuală, în România, procentul locuitorilor din mediul rural este de 48%. Singură ramură economică importantă a României este agricultură.

N. Râjnoveanu: Fiecare dintre primarii ce conduc destinele localităților trebuie să își îndrepte privirile spre programele oferite de Uniunea Europeană și spre programele interne ale Guvernului, dat fiind faptul că noi nu avem venituri necesare dezvoltării din propriile resurse.

N. Râjnoveanu: Efectivul elevilor din comună Roseți a ajuns în acest an la aprox. 800. Comună noastră este o comună cu o demografie pozitivă. Numărul locuitorilor comunei se află în creștere. 6080 la ultimul recensământ, iar la ora actuală avem 6480.

N. Râjnoveanu: În școala Roseți activitatea de învățământ se desfășoară în 3 corpuri. Un corp P+1, 8 săli de clasă, un corp de școală cu 4 clase, realizat pe programul F.A.R.E. 2004 și un corp unde sunt 4 spații în care își desfășoară activitatea un centru de informatică cu 26 calculatoare, un (C.D.I.) Centru de Documentare și Informare foarte bine utilat și foarte bine dotat pentru fiecare domeniu de activitate.
N. Râjnoveanu: Mi-aș fi dorit să fac acest spațiu cu o altă destinație, o cantină unde elevii pot servi o masă caldă. Urmărim să realizăm un viitor al tinerilor în comună.

N. Râjnoveanu: Voi rămâne același om! Mai ales pentru cetățenii care și-au pus încrederea în mine. Voi încerca să fac tot posibilul să rezolv toate
Problemele și necesitățile cetățenilor. Nu le voi înşela așteptările cetățenilor niciodată. Această comună merită tot sacrificiul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole