Connect with us

Administrație

Roseți| Nicolae Râjnoveanu: „Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut”

Published

on

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu ne vorbește despre proiectele recent câștigate, ce au ca scop reabilitarea sistemului de apă potabilă și modernizarea școlii din comună. În cursul acestei săptămâni (nr. Marţi, 31.10.2017) urmează să depunem acest proiect. Este vorba de continuare, etapa a doua, urmând ca în viitoarea etapă să fie cuprinsă toată suprafața comunei.

Cu acest proiect, de fapt, urmărim că rețeaua existentă, pe care am executat-o în prima etapă să devină utilizabilă și să branşăm în jur de 500 de familii la serviciile de apă- canal, urmând să mai facem. În prima etapă a fost executată rețeaua principală de colectare.

În condițiile acestea vor fi 1700 de locuitori branșați. Primul modul este funcțional. Aproape 90% din cetățenii comunei beneficiază de apă potabilă, legile U.E ne impun că acolo unde există apă potabilă, să existe şi canalizare. Îmi doresc să trec peste acest lucru, cetățenii să nu mai fie nevoiți să aibă grup sanitar în curte, vrem să trăim mai bine.

Reporter Călărași News: Se poate vedea clar faptul că această comună este superioară altor comune, vorbind strict de modul în care dumneavoastră ați utilizat fondurile europene și fondurile oferite de guvern.

N. Râjnoveanu: Toată lumea a avut acces în aceeaşi măsură, la toate programele europene. Nu vreau să vă ascund faptul că, mare parte a proiectelor din comună au fost realizate prin implementarea proiectelor oferite de U.E.

N. Râjnoveanu: Am o echipă de management tânără, formată din oameni harnici, deştepţi. Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut.

Trebuie să avem același ritm de dezvoltare pe care îl au și cei din mediul urban. Îmi doresc ca forța
Tânără să rămână în localitate. E normal. La ora actuală, în România, procentul locuitorilor din mediul rural este de 48%. Singură ramură economică importantă a României este agricultură.

N. Râjnoveanu: Fiecare dintre primarii ce conduc destinele localităților trebuie să își îndrepte privirile spre programele oferite de Uniunea Europeană și spre programele interne ale Guvernului, dat fiind faptul că noi nu avem venituri necesare dezvoltării din propriile resurse.

N. Râjnoveanu: Efectivul elevilor din comună Roseți a ajuns în acest an la aprox. 800. Comună noastră este o comună cu o demografie pozitivă. Numărul locuitorilor comunei se află în creștere. 6080 la ultimul recensământ, iar la ora actuală avem 6480.

N. Râjnoveanu: În școala Roseți activitatea de învățământ se desfășoară în 3 corpuri. Un corp P+1, 8 săli de clasă, un corp de școală cu 4 clase, realizat pe programul F.A.R.E. 2004 și un corp unde sunt 4 spații în care își desfășoară activitatea un centru de informatică cu 26 calculatoare, un (C.D.I.) Centru de Documentare și Informare foarte bine utilat și foarte bine dotat pentru fiecare domeniu de activitate.
N. Râjnoveanu: Mi-aș fi dorit să fac acest spațiu cu o altă destinație, o cantină unde elevii pot servi o masă caldă. Urmărim să realizăm un viitor al tinerilor în comună.

N. Râjnoveanu: Voi rămâne același om! Mai ales pentru cetățenii care și-au pus încrederea în mine. Voi încerca să fac tot posibilul să rezolv toate
Problemele și necesitățile cetățenilor. Nu le voi înşela așteptările cetățenilor niciodată. Această comună merită tot sacrificiul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Vasile Iliuță semnează contracte de 5 milioane de lei pentru spitalul județean

Published

on

Vasile Iliuță semnează două contracte cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian în valoare de peste cinci milioane de lei. Investițiile vor asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator.

Societatea Integra Medical Business va asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar izolator pentru a crește capacitatea de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului. Valoarea totală a contractului este de 2.276.580 lei fără TVA.

Al doilea contract a fost semnat cu Kral Medical Solutions SRL și Asociații, prin care vor fi furnizate echipamentele pentru blocul operator. Valoarea totală a contractului este de 3.198.908 fără TVA.

„Modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar călărășean este prioritar. Așa cum am promis facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a făcut de-a lungul anilor și vom valorifica toate oportunitățile de finanțare care se ivesc. Creșterea calității serviciilor medicale reprezintă unul din obiectivele noastre. Prin aceste proiecte pe care le implementăm investim în sănătate la Călărași”, a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Mihai Bogdan, administratorul public al județului Călărași, a mai spus că în următoarele luni spitalul va beneficia de mai multe investiții și echipamente noi.

„Ieri și astăzi, președintele Iliuta a semnat două contracte pentru achiziția unor echipamente care vor duce Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași la alt nivel. Primele două loturi din proiectul de peste 5 milioane de euro. Vor urma și altele, pe măsură ce se termină procedurile. În următoarele luni, veți vedea în spital alte echipamente noi, de la roboți de curățenie, până la tehnologiile pe care le vom implementa”, a transmis acesta.

Ambele contracte semnate de Vasile Iliuță zilele trecute fac parte din proiectul „Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR.

Continue Reading

Administrație

Poliția Locală se mută în 2 Moldoveni

Published

on

Poliția Locală se mută în 2 Moldoveni
Primăria Călărași anunță începerea lucrărilor construcției noului sediu al Poliției Locale în cartierul 2 Moldoveni. Primarul Marius Dulce a transmis că această decizie a fost luată pentru a spori prezența polițiștilor locali în zona de competență și pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul faptelor antisociale.

Construim noul sediu al Poliției Locale Călărași. Amplasată în zona 2 Moldoveni, clădirea se ridică conform graficului stabilit cu constructorul. Am dorit ca reprezentanții locali ai ordinii și liniștii publice să fie cât mai aproape de cetățeni și vreau, totodată, o mai mare prezență a polițiștilor locali în comunitate. Să-și exercite autoritatea, conform legii, atunci când sunt sesizate fapte antisociale„, a subliniat primarul Dulce pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Primarul Vasile Aurel din Jegălia a primit distincţia „Primar de trei stele” din partea Asociaţiei Comunelor din România

Published

on

Primarul Vasile Aurel din comuna Jegălia a fost distins cu titlul de „Primar de 3 stele” în cadrul celei de-a 27-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), desfășurată la Hotelul JW Marriott din București în perioada 11 – 14 februarie 2024.

Evenimentul a adunat primari din peste 350 de comune membre ale ACoR, împreună cu demnitari de rang înalt din România și reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din alte țări, precum Republica Moldova, Republica Franceză, Regatul Belgiei, Republica Federală Germania și Republica Polonă.

În cadrul acestei întâlniri, Asociația Comunelor din România a acordat numeroase distincții, iar printre cei onorați s-au numărat primarii liberali din comunele călărășene Dragalina, Borcea, Jegălia și Dichiseni.

Primarii Gabriel Stanciu din Dragalina, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă din Borcea, Aurel Vasile din Jegălia și Iulian Radu din Dichiseni au fost recunoscuți cu titlul de „Primar de trei stele” pentru meritele lor în cele trei mandate de edili pe care le-au exercitat.

Continue Reading

Cele mai vizualizate