Connect with us

Administrație

Roseți| Nicolae Râjnoveanu: “Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut”

Published

on

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu ne vorbește despre proiectele recent câștigate, ce au ca scop reabilitarea sistemului de apă potabilă și modernizarea școlii din comună. În cursul acestei săptămâni (nr. Marţi, 31.10.2017) urmează să depunem acest proiect. Este vorba de continuare, etapa a doua, urmând ca în viitoarea etapă să fie cuprinsă toată suprafața comunei.

Cu acest proiect, de fapt, urmărim că rețeaua existentă, pe care am executat-o în prima etapă să devină utilizabilă și să branşăm în jur de 500 de familii la serviciile de apă- canal, urmând să mai facem. În prima etapă a fost executată rețeaua principală de colectare.

În condițiile acestea vor fi 1700 de locuitori branșați. Primul modul este funcțional. Aproape 90% din cetățenii comunei beneficiază de apă potabilă, legile U.E ne impun că acolo unde există apă potabilă, să existe şi canalizare. Îmi doresc să trec peste acest lucru, cetățenii să nu mai fie nevoiți să aibă grup sanitar în curte, vrem să trăim mai bine.

Reporter Călărași News: Se poate vedea clar faptul că această comună este superioară altor comune, vorbind strict de modul în care dumneavoastră ați utilizat fondurile europene și fondurile oferite de guvern.

Advertisement

N. Râjnoveanu: Toată lumea a avut acces în aceeaşi măsură, la toate programele europene. Nu vreau să vă ascund faptul că, mare parte a proiectelor din comună au fost realizate prin implementarea proiectelor oferite de U.E.

N. Râjnoveanu: Am o echipă de management tânără, formată din oameni harnici, deştepţi. Numai un om care nu vrea să facă treabă se consideră satisfăcut.

Trebuie să avem același ritm de dezvoltare pe care îl au și cei din mediul urban. Îmi doresc ca forța
Tânără să rămână în localitate. E normal. La ora actuală, în România, procentul locuitorilor din mediul rural este de 48%. Singură ramură economică importantă a României este agricultură.

N. Râjnoveanu: Fiecare dintre primarii ce conduc destinele localităților trebuie să își îndrepte privirile spre programele oferite de Uniunea Europeană și spre programele interne ale Guvernului, dat fiind faptul că noi nu avem venituri necesare dezvoltării din propriile resurse.

N. Râjnoveanu: Efectivul elevilor din comună Roseți a ajuns în acest an la aprox. 800. Comună noastră este o comună cu o demografie pozitivă. Numărul locuitorilor comunei se află în creștere. 6080 la ultimul recensământ, iar la ora actuală avem 6480.

Advertisement

N. Râjnoveanu: În școala Roseți activitatea de învățământ se desfășoară în 3 corpuri. Un corp P+1, 8 săli de clasă, un corp de școală cu 4 clase, realizat pe programul F.A.R.E. 2004 și un corp unde sunt 4 spații în care își desfășoară activitatea un centru de informatică cu 26 calculatoare, un (C.D.I.) Centru de Documentare și Informare foarte bine utilat și foarte bine dotat pentru fiecare domeniu de activitate.
N. Râjnoveanu: Mi-aș fi dorit să fac acest spațiu cu o altă destinație, o cantină unde elevii pot servi o masă caldă. Urmărim să realizăm un viitor al tinerilor în comună.

N. Râjnoveanu: Voi rămâne același om! Mai ales pentru cetățenii care și-au pus încrederea în mine. Voi încerca să fac tot posibilul să rezolv toate
Problemele și necesitățile cetățenilor. Nu le voi înşela așteptările cetățenilor niciodată. Această comună merită tot sacrificiul.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mobilizare majoră a instituțiilor călărășene pentru combaterea caniculei și a secetei. Cum au fost protejați cetățenii municipiului Călărași

Published

on

Primăria Municipiului Călărași a adoptat câteva măsuri importante pentru protejarea cetățenilor și a mediului înconjurător, în contextul avertizărilor de cod roșu emise de meteorologi pe o perioadă îndelungată. România a trecut poate prin cel mai lung și intens val de căldură din istorie zilele acestea, iar temperaturile ridicate au pus în pericol siguranța cetățenilor. Traficul rutier și feroviar a fost afectat de asemenea. 

Implicate au fost  societățile S.C. Rebu S.A. (operatorul de salubritate), S.C. Brai-Cata SRL (firma de curățenie), S.C. Ali Trans Com SRL (firma de transport local) sau Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi din subordinea Primăriei, care au asigurat confortul locuitorilor pe temperaturi extreme. 

Printre măsurile implementate de administrația locală în această perioadă se numără amenajarea unor puncte de prim ajutor în oraș, gunoiul a fost ridicat mai des iar străzile au fost igienizate în același ritm, răcorirea șoselelor și eliminarea prafului și altele:

  • Amenajarea, dotarea și punerea în funcțiune a celor două puncte stradale de prim ajutor, pentru acordarea asistenței medicale persoanelor în vârstă sau cu diverse afecțiuni, care pot fi agravate în caz de caniculă. Punctele sunt amplasate în Piața Big şi în Piaţa Centrală, precum şi încă unui punct de prim ajutor amplasat la sediul Primăriei din Strada Bucureşti nr.140 A. Aceste puncte sunt dotate cu dozatoare de apă rece şi aparate de aer condiţionat, fiind deservite de un asistent medical care are în dotare tensiometru şi trusă de prim ajutor;
  • Suplimentarea cu încă două puncte de prim ajutor caniculă, dotate cu dozatoare de apă rece şi aparate de aer condiţionat, amplasate la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din str. Progresul nr. 23 şi la Muzeul municipal din str. 1 Decembrie 1918 nr. 3-5;
  • Atenţionarea operatorului de salubritate S.C. Rebu S.A. de a efectua zilnic curăţenia pe străzile municipiului prin ridicarea cât mai des a gunoiului menajer, spălarea cu detergent şi igienizarea platformelor de gunoi inclusiv a tomberoanelor, pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, acţionează pentru desfiinţarea depozitelor de deşeuri abandonate, eliminând astfel posibilele focare de infecţii;
  • Atenţionarea firmei de curăţenie S.C. Brai-Cata S.R.L. de a stropi în fiecare zi străzile din municipiu pentru răcorire şi eliminarea prafului prin  folosirea măturatului mecanizat al străzilor şi al parcurilor;
  • Prin intermediul Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi din subordinea Primăriei s-au luat măsuri pentru funcţionarea neîntreruptă a cişmelelor şi a fântânilor arteziene din parcuri şi de pe străzi, curăţarea vegetaţiei uscate din parcuri, inclusiv a cioburilor de sticlă, în vederea eliminării pericolului de incendiu prin autoaprindere; 
  • Atenţionarea firmei de transport local S.C. Ali Trans Com S.R.L. de a folosi pentru transportul în comun numai autobuze dotate cu aer condiţionat;
  • Atenţionarea Serviciului Public Pieţe şi Oboare din subordinea Primăriei, de a comercializa mărfurile perisabile cum ar fi: legume, fructe, produse lactate, peşte, etc. numai în spaţii dotate cu aer condiţionat şi în condiţii de igienă maximă;

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare din Fundulea ating pragul de 50%

Published

on

Fundulea

Lucrările din cadrul proiectului POIM de extindere a rețelei de apă și canalizare în mai multe localități din județul Călărași continuă să avanseze. Proiectul, gestionat de Ecoaqua, a atins un nou stadiu de progres.

Recent, șantierul de la Fundulea a înregistrat un progres semnificativ, cu lucrările realizate acum în proporție de 50%. Valoarea segmentului de la Fundulea se ridică la zeci de milioane de euro, iar firma responsabilă de execuție speră să finalizeze proiectul înainte de termenul prevăzut în contract.

„Suntem acum la 50% din lucrarea de apă și canalizare din orașul Fundulea. Suntem bucuroși că am reușit să avansăm considerabil de la ultima noastră evaluare. Acest proiect, început în 2014, este vital nu doar pentru Fundulea, ci și pentru județele adiacente, alimentând până în Ialomița. Până acum, am realizat 12 foraje, iar în următoarele luni ne vom concentra pe finalizarea acestora”, au precizat reprezentanții Primăriei Orașului Fundulea.

12 septembrie 2023: „Am realizat până acum aproximativ 18 kilometri de rețele de canalizare și 12 kilometri de rețele de apă. Termenul de finalizare rămâne februarie 2026, dar suntem încrezători că vom preda proiectul în 2025, dacă totul decurge conform planurilor noastre”, a adăugat Vlad Alexandru Toma, șeful șantierului.

Advertisement

„Am început lucrările în aprilie 2023, cu ordin de începere în februarie. Suntem conform graficului și am început și lucrările în alte localități precum Ileana, Satu Nou și Ștefănești. Doar în Fundulea avem 12 echipe, iar pe celelalte sate 8 echipe de muncitori”, a menționat Andrei Marin, manager de proiect.

Ultima vizită a oficialilor CJ Călărași și Ecoaqua a avut loc în septembrie 2023, ambii declarându-se mulțumiți de progresul înregistrat la Fundulea și de ritmul rapid al lucrărilor.

„Trecerea mea la Ecoaqua a fost o provocare, însă cu sprijinul Consiliului Județean și al președintelui Vasile Iliuță, am reușit să punem pe picioare acest proiect crucial. În prezent, avem finanțare asigurată și un constructor puternic care lucrează intens. Până la finalul anului 2023, am finalizat circa 30% din valoarea contractului, și suntem încrezători că vom atrage și mai multe fonduri până la finalizarea proiectului POIM”, a declarat Eduard Grama, directorul general Ecoaqua în septembrie 2023.

„Felicitări pentru implicare și pentru modul exemplar în care gestionați acest proiect complex. Am reușit împreună să aducem acest proiect dintr-o situație dificilă în poziția de a avea acum un contur clar și un viitor promițător, cu finalizare preconizată în 2025”, a spus la ultima vizită Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Proiectul POIM, semnat la 11 iulie 2022, se desfășoară atât pe teritoriul județului Călărași, cât și al județului Ialomița. La finalizarea acestuia, aproximativ 100.000 de locuitori ai județului Călărași vor beneficia de noua rețea de apă și canalizare, asigurând astfel o infrastructură modernizată și sustenabilă pentru regiune.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Noi tratamente pentru combaterea țânțarilor se vor efectua in perioada 22 – 24 iulie 2024

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că în perioada 22 – 24 iulie 2024, pe domeniul public al municipiului Călărași se vor efectua tratamente de dezinsecție terestru combatere țânțari.

Tratamentele se vor efectua în intervalul orar 21.00 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Praletrin, Piperonil Butoxide, Permetrin, Tetrametrin, Deltametrin

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate