Connect with us

Breaking News

Recomandări ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi pentru sezonul rece

Published

on

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea sistemelor de încălzire a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca la folosirea acestora, să se respecte următoarele măsuri de prevenire: nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp deoarece conductorii se încălzesc şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric; nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu; nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora; nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate  la  aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate; nu amplasaţi perdelele sau alte materiale textile în apropierea surselor de căldură, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor; nu suprasolicitaţi sobele cu acumulare de căldură şi nu lăsaţi mijloace de încălzire nesupravegheate sau în grija copiilor; nu amplasaţi materiale combustibile la mai puţin de un metru faţă de mijloacele de încălzire (sobe, radiatoare, plite etc.); nu depozitaţi materiale combustibile (lemne, carburanţi, hârtie) în podurile locuinţelor; nu utilizaţi coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor; înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum vor fi verificate pentru depistarea eventualelor defecţiuni (fisuri, crăpături, depuneri de funingine, înfundări, etc.); pe timpul funcţionării menţineţi uşiţa focarului închisă, iar în faţa sobelor amplasaţi o cutie metalică de protecţie în cazul căderii accidentale a jarului sau lemnelor aprinse; depozitaţi cenuşa şi jăraticul în gropi speciale, iar în condiţii de vânt stingeţi-le cu apă; nu construiţi sobele şi coşurile de fum în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc; atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător; monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă.

Țineți cont de aceste sfaturi, vă pot proteja familia și bunurile dumneavoastră!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Breaking news. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază

Published

on

Actualizare, 18:30: INFP a revizuit din nou magnitudinea. Cutremurul a avut 5,4 grade pe scara Richter. 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimțit și în București. 

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP

INFP a transmis inițial că seismul a avut magnitudinea de 5,5. 

Cutremurul s-a mai resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. 

Un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă din Vrancea zilele trecute, pe 14 septembrie, în jurul orei 18. Seismul a fost mai slab, cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 114.3 km. 

 

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Oficial: Laurențiu State, noul subprefect al județului Călărași

Published

on

Laurentiu State

Începând din această seară, județul Călărași are oficial un nou subprefect. Laurențiu State a fost numit în această funcție, confirmând informațiile apărute pe surse încă din 19 iulie, dezvăluite în premieră de jurnaliștii de la Călărași Press. Aceștia au relatat primii despre propunerea ca State să preia această poziție, propunere care s-a concretizat în această seară.

Laurențiu State, cunoscut pentru reputația sa impecabilă în administrația publică locală,  deține funcția de consilier județean și director al sucursalei Ecoaqua din municipiul Oltenița. Cu o vastă experiență în gestionarea problemelor administrative, acesta este văzut ca o figură de încredere și un lider capabil să gestioneze provocările actuale ale județului.

State îi succede lui Stan Ionuț, care și-a prezentat demisia în urma unui scandal public ce a făcut înconjurul presei naționale. Decizia de schimbare la conducerea instituției vine în contextul intensificării criticilor la adresa fostului subprefect, iar numirea lui Laurențiu State este văzută ca un pas către restabilirea echilibrului și eficienței administrative în județ.

Continue Reading

Breaking News

Tragedie de Sfânta Marie la Călărași: Un bărbat s-a înecat în apele brațului Borcea

Published

on

Joi, 15 august, în jurul orei 13:00, o zi de sărbătoare a Sf. Maria s-a transformat într-o tragedie pe plaja de la Pod 4, Călărași. Un bărbat a intrat în apele brațului Borcea pentru a se răcori, dar curenții puternici l-au surprins și l-au tras sub apă.

Martorii prezenți pe plajă au observat imediat incidentul și au acționat, reușind să scoată bărbatul la mal înainte de sosirea echipajelor de salvare. Printre cei care au intervenit s-a numărat și o tânără curajoasă, care a început manevrele de prim ajutor, încercând să-l resusciteze.

La scurt timp, echipajele medicale, inclusiv un medic și paramedicii, au ajuns la fața locului și au preluat manevrele de resuscitare.

În ciuda eforturilor depuse, starea bărbatului rămâne critică, iar medicii continuă să lupte pentru viața lui.

Continue Reading

Cele mai vizualizate