Connect with us

Știri

PSD/ Senator Nicușor Cionoiu: “Ne interesează în acest moment să creăm locuri de muncă noi“

Published

on

Organizația județeană a Partidului Social Democrat Călărași a organizat o nouă conferință de presă susținută  de senatorul Nicușor Cionoiu, vicepreședintele CJ Călărași Mihăiță Beștea și consilierul județean Emilia Tudor. 

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu a deschis conferința și a vorbit despre lipsa locurilor de muncă fin județul Călărasi.  Vicepreședintele CJ Beștea a expus situația din cadrul DGASPC privind restructurările ce urmează să aibă loc.

Senator PSD Nicușor Cionoiu: În programul de audiențe pe care îl avem, foarte mulți oameni vin pentru a găsi loc de muncă. Ne interesează în acest moment să creăm locuri de muncă noi, care să nu afecteze bugetul, locuri de muncă pe bani europeni, pe un parteneriat redutabil. Dorim să ieșim câștigători. Totodată, avem un program de a face o analiză a organizațiilor comunale în comunele în care să spunem că nu avem primari. Există o analiză pe care am demarat-o de zilele trecute, o analiză pe care o vom continua și pe care o vom finaliza cred că până la finalul lunii mai. Încercăm să redresăm toate organizațiile care au avut probleme. Încercăm să aducem un suflu nou. Încercăm ca această organizație PSD Călărași să facă tot ce trebuie și tot ceea ce este cu putință pentru ca și în comunele în care nu avem primari să aducem investiții.

Advertisement

Nu ținem și nu avem o barieră politică, nu vrem să facem „15 dispensare doar galbene”, vrem să facem acest oraș, acest județ dezvoltat și să nu aibă șomeri – oamenii să fie plătiți. Ne interesează doar prosperitatea acestor oameni.

Vicepreședinte CJ Calarasi, Mihăiță Beștea: Este prima conferință de presă la care particip din această postură. Vreau să vă spun că m-am integrat bine în colectivul pe care l-am găsit la Consiliul Județean, niște oameni profesioniști care își cunosc foarte bine meseria.
Direcțiile subordonate pe care voi încerca să le coordonez pe perioada mandatului meu sunt direcții importante și oarecum grele, aici mă refer la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) unde suntem în plin proces de analiză și restructurare a instituției. Din cauza faptului că începând cu anul 2020 nu mai primim întreaga subvenție de la bugetul de stat, a devenit o povară pentru bugetul Consiliului Județean. Încercăm, împreună cu colegii și absolut toți directorii, să găsim soluții pentru a ușura această povară de pe umerii bugetului Consiliului Județean.
În rest, celelalte direcții subordonate mi-am propus cu dumnealor să facem, la fel, o analiză, lucrăm la constituirea unui buget pe care să-l propunem Consiliului Județean, buget care să ne asigure posibilitatea de a aduce la îndeplinire toate acțiunile pe care ni le-am propus să le facem în anul 2021 și aici mă refer la acțiunile centrului cultural județean, la acțiunile bibliotecii județene, la acțiunile muzeului județean.

Din punct de vedere politic aș vrea să vă informez că începând de săptămâna trecută s-a deschis la Oltenița biroul parlamentar al domnului deputat Coarnă, vineri am avut și prima serie de audiențe la care a participat dumnealui. Ne propunem pe viitor ca o parte din probleme să le transferăm pe zona aceea și să încercăm să vi le aducem la cunoștință prin organizarea unor conferințe de presă și la Oltenița, la sediul PSD Oltenița. Sâmbătă vom avea și inaugurarea sediului de la Lehliu care se va deschide prin efortul pe care l-a depus domnul deputat Costel Burcă.
O scurtă completare aș avea la subiectul abordat de domnul senator, referitor la întâlnirea pe care am avut-o cu conducerea celor din Consiliul Oamenilor de Afaceri. Vreau să vă spun că din punctul meu de vedere este o oportunitate extraordinară și ar fi păcat ca autoritățile publice locale să nu profite de această oportunitate. Am primit o invitație din partea dumnealor de a gândi, împreună cu administrația publică locală și cu oameni de afaceri din zonă, proiecte pe care să le prezentăm unor oameni de afaceri americani care sunt dispuși să investească în zona județului Călărași. Aici aș vrea să punctez Oltenița care are un atu foarte mare. Noi am fost o zonă industrială extrem de dezvoltată, motiv pentru care avem infrastructura necesară pentru a dezvolta anumite tipuri de afaceri, care, cred eu, ar fi profitabile și ar fi oportune pentru colegii noștri din Statele Unite. V-a trebui să discut cu municipalitatea Oltenița pentru că fără sprijinul lor și fără o colaborare cu dumnealor n-o să pot să reușesc să duc la îndeplinire acest obiectiv.

Consilier județean Emilia Tudor: Sunt consilier județean din partea Partidului Social Democrat. Ținând cont de faptul că sunt un membru relativ nou, m-am alăturat echipei PSD recent, da-ți-mi voie să mă prezint. Am absolvit Facultatea de Farmacie în anul 2006 și de atunci activez în domeniul farmaceutic, având o experiență de aproximativ 15 ani. În prezent, sunt manager la un lanț de farmacii de top din România, având în subordine o echipă de peste 50 de persoane.
Având în vedere domeniul meu de activitate și de faptul că în cadrul Consiliului Județean fac parte din comisia de sănătate, vreau să vă aduc la cunoștință un subiect de interes în legătură cu sistemul sanitar în contextul pandemiei. După cum știm, spitalul de la Oltenița a fost desemnat spital suport COVID-19, ceea ce înseamnă ca încă de la început și până în prezent acolo sunt tratați exclusiv pacienții COVID și restul de pacienții non-COVID sunt transferați la Spitalul Județean Călărași. Ceea ce trebuie cunoscut este faptul că spitalul de Oltenița a fost ales de către reprezentanții guvernului să fie suport COVID, fără să se țină cont că nu deține dotarea necesară pentru tratarea acestor pacienți. Cei aflați în stare gravă nu pot fi bine tratați, neexistând o secție de terapie intensivă funcțională, ei neavând nici gardă A.T.I. care să răspundă prompt nevoilor acestor pacienți. Din acest motiv, toți pacienții aflați în stare gravă sunt transferați către Spitalul Județean de Urgență.
Capacitatea spitalului Oltenița este, în momentul acesta, de aproximativ 30%. Consider că ar fi putut să se creeze un spațiu exclusiv pentru pacienții COVID, izolat de celelalte secții, să se creeze, la fel cum s-a creat în Spitalul Județean Călărași circuite separate ca unitatea să poată funcționa la capacitatea sa normala și astfel să se evite suprasolicitarea Spitalului Județean de Urgență care astăzi este sufocat de pacienți, fără să-i fie suplimentat de niciun fel contractul pentru pacienții preluați de la Oltenița, fie că vorbim de cazurile COVID sau non-COVID.
Cheltuielile Spitalului de Urgență au crescut și cresc proporțional cu numărul de cazuri care sosesc constant. Sistemul sanitar are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de sprijinul din partea Guvernului și trebuie creat un cadru legal prin care să fie prevăzute norme pentru creșterea finanțării pentru Spitalul Județean Călărași, dat fiind surplus de pacienți de aici. În încercarea de a gestiona situația generată de pandemia cu noul Corona virus, actualul Guvern nu a prevăzut nici până astăzi un cadrul legal și norme necesare pentru acoperirea costului generat de creșterea fluxului de pacienți COVID și non-COVID. Guvernul nu a luat în calcul și încă omite faptul că presiunea în realitate este tot pe spitale non-COVID. Spitalul Județean Călărași a făcut și face față acestei situații cu ajutorul Consiliului Județean.

Advertisement

Astfel, s-au modernizat secțiile, s-au dotat cu aparatură de ultimă generație. A fost extinsă unitatea de primire urgențe astfel încât pacienții COVID și non-COVID să poată fi izolați. A fost crescută capacitatea A.T.I. COVID. De asemenea, s-au achiziționat două platforme pentru testarea P.C.R, una s-a achiziționat și una, din ce știu eu, a fost o donație făcută de Donalam. Aici trebuie să-l menționăm si pe managerul spitalului, Bogdan Mihai. Este și meritul dânsului că a atras această donație. Urmează să fie adusă si cea de a treia platformă pentru testare P.C.R., astfel încât județul nostru va putea acoperi întreaga nevoie de testare fără să fie nevoie ca testele să fie trimise către București. De asemenea, au fost atrași și foarte mulți medici specialiști prin alocarea de locuințe de serviciu, puse la dispoziție de Consiliul Județean. Nu în ultimul rând, trebuie să menționez și centrul de vaccinare care s-a organizat cu succes în cadrul Spitalului Județean. S-a început vaccinarea de la sfârșitul lunii decembrie, mai exact de pe 31 decembrie și în prezent are o capacitate de vaccinare de 140-150 de persoane.

Toate aceste modernizări, dotări și soluții identificate și puse în practică s-a datorat Consiliului Județean care a înțeles situația și a răspuns prompt în fața acesteia. Avem nevoie și de Guvern să înțeleagă situația din teren, să intre în spitale, să stea de vorbă cu personalul medical și să ia pulsul la cald despre situația din sistemul medical. Avem nevoia stringentă de suplimentarea fondurilor în spitalele care preiau de la alte unități și tratează din surse proprii cazurile COVID. Nu trebuie omis faptul că se moare în continuare în aceeași măsură și de alte boli. Nu trebuie uitat faptul că există Călărășeni care mor de boli precum cancer, accident vascular si de multe alte boli non-COVID. Important este să nu rămânem simpli spectatori la disfuncționalitatea din unitățile medicale, copleșite de situația generată de noul Corona virus.

https://youtu.be/JcEgKk2Gcjc

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO. Vânătoarea de ouă la Zoo Călărași, un real succes! Peste două mii de oameni au fost prezenți

Published

on

Sute de copii din întreaga țară au avut parte de o zi plină de bucurie și distracție la Complexul de Agrement Zoo Călărași în a doua zi de Paște, participând la evenimentul captivant intitulat “Vânătoarea de Ouă”. Organizat de Complexul de Agrement Zoo Călărași și Primăria Municipiului Călărași, evenimentul a fost un succes răsunător, beneficiind de sprijinul unor instituții și organizații precum Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași, SIDEPOL Călărași, Crucea Roșie Călărași și Texas Bar B-Q.

Cu un program diversificat, evenimentul a oferit o gamă largă de activități captivante, de la vânătoarea de ouă și cursa iepurașilor la concursuri de dans. Copiii au fost încântați să participe la fiecare activitate, iar atmosfera de sărbătoare a fost contagioasă.

Nae Cosmina, purtătoarea de cuvânt a Complexului de Agrement Zoo Călărași, a exprimat satisfacția organizatorilor față de succesul evenimentului și a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestuia. “Primăria municipiului Călărași este principalul nostru susținător și le mulțumim pentru că ne-au acordat încredere și ne-au apreciat ideile, ajutându-ne să realizăm ceea ce ne-am dorit de mult timp: un festival de Paște care să nu se rezume doar la o vânătoare de ouă, ci să încorporeze un concept mai amplu“, a declarat Cosmina.

De asemenea, a subliniat implicarea și sprijinul adus de parteneri, în special de voluntarii de la Liceul Mihai Eminescu, care au contribuit semnificativ la buna desfășurare a evenimentului.

Advertisement

„Peste 2000 de oameni au fost astăzi la zoo și ne bucurăm foarte mult și vă mulțumim. Festivalul nostru a ieșit exact așa cum ne-am dorit, a fost un eveniment inedit pentru Complexul de Agrement Dumbrava. Primăria municipiului Călărași este principalul nostru susținător și le mulțumim pentru că ne-au acordat încredere și ne-au apreciat ideile, ajutându-ne să realizăm ceea ce ne-am dorit de mult timp: un festival de Paște care să nu se rezume doar la o vânătoare de ouă, ci să încorporeze un concept mai amplu.”

Evenimentul a fost nu doar o ocazie de distracție, ci și de generozitate. Bogdan Marinescu de la SIDEPOL Călărași a evidențiat faptul că, în cadrul evenimentului, au fost strânse fonduri importante pentru proiectul lor “Stai la Masă cu o Faptă Bună”. “Astăzi am făcut fericiți o mulțime de copilași, ne-am distrat, ne-am jucat, dar nu în ultimul rând, am donat niște bani pentru celălalt proiect al nostru”, a menționat Marinescu.

„În a doua zi de Paște, ne-am adunat noi, Sindicatul Democratic al Polițiștilor, împreună cu partenerii noștri: Roger Design, Complexul ZOO, IPJ Călărași, Jandarmeria Română, Crucea Roșie și Texas BBQ, la un eveniment unic: Vânătoarea de ouă la ZOO, pentru cei mici. Astăzi am făcut fericiți o mulțime de copilași, ne-am distrat, ne-am jucat, dar nu în ultimul rând, am donat niște bani pentru celălalt proiect al nostru: “Stai la masă cu o faptă bună”. Vă asigurăm de tot sprijinul necesar al comunității.”

Cristina Sava, antreprenor la Texas Bar B-Q, a subliniat importanța colaborării și a mulțumit organizatorilor și partenerilor pentru sprijinul acordat. “Copiii erau nerăbdători să iasă și să mănânce burgeri, bineînțeles. Aș vrea să mulțumesc în primul rând organizatorilor, în parteneriat cu Primăria Călărași, și nu în ultimul rând partenerilor noștri SIDEPOL, Crucea Roșie și Jandarmeria”, a spus Sava, evidențiind eforturile lor comune în susținerea campaniei “Stai la Masă cu o Faptă Bună”.

Astfel, Festivalul de Paște de la Complexul de Agrement Zoo Călărași nu numai că a adus bucurie și amuzament copiilor din toată țara, dar a și evidențiat solidaritatea și generozitatea comunității.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vero Căliman a ieșit din “Gașca Zurli” și vine în Călărași de două ori pe săptămână. Ce planuri are “Fetița Zurli”

Published

on

Vero Căliman, cunoscută și sub numele de “Fetița Zurli” după ce a fost parte din Gașca Zurli timp de 15 ani, s-a îndreptat către un nou proiect independent. Într-o mișcare îndrăzneață, ea a fondat “Teatrul la Sat”, un demers ce își propune să ofere copiilor din mediul rural o experiență culturală nouă și inspirație pentru a explora mai mult și a fi mai curioși.

La vârsta de 34 de ani, Vero Căliman a decis să-și dedice timpul și energia pentru a aduce arta și cultura mai aproape de copiii din comunitățile rurale. Astfel, de două ori pe săptămână, Vero face naveta în comuna Jegălia din județul Călărași pentru a pune în practică acest proiect ambițios, scrie viva.ro

“Teatrul la Sat” își propune să ofere copiilor o altă perspectivă asupra vieții, să îi încurajeze să exploreze lumea lecturii și să își dezvolte curiozitatea. Împreună cu colegul său, Răzvan Marina, cunoscut sub numele de Truli în cadrul Gașcii Zurli, Vero a demarat acest proiect în speranța că va inspira și va educa generații de copii.

Premiera acestui proiect este programată pentru 1 iunie, iar Vero speră să aducă trupa și în București pentru a oferi și altor copii experiența inedită pe care o propune “Teatrul la Sat”. Citește tot articolul aici.

Advertisement

Cu ce se ocupă Vero Căliman, alias Fetița Zurli, după ce a părăsit Gașca Zurli: “Voi face naveta de două ori pe săptămână”

Vero Căliman, alias Fetița Zurli, a părăsit Gașca Zurli după 15 ani și a pus bazele unui proiect independent, pe care l-a numit „Teatrul la Sat”. Astfel, Vero Căliman a anunțat că va face naveta la țară, în Călărași, de două ori pe săptămână, cu dorința de a oferi copiilor de acolo o altă perspectivă asupra vieții, de a-i inspira să citească mai mult și să devină mai curioși.

Vero Căliman, în vârstă de 34 de ani, este cunoscută publicului drept „Fetița Zurli”, după cei 15 ani petrecuți alături de trupa fondată de Mirela Retegan. La începutul lunii martie, Vero Căliman și-a anunțat retragerea din Gașca Zurli, menționând cât de greu i-a fost să facă această alegere. Au urmat-o imediat încă doi membri ai trupei.

Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli

Vero Căliman a mers recent în comuna Jegălia, din județul Călărași, acolo unde a pus bazele proiectului „Teatrul la Sat” și chiar dacă trebuie să facă naveta de două ori pe săptămână, este sigură că va merita efortul.

„Vrem să le oferim copiilor de acolo o altă perspectivă asupra vieții. Vrem să-i inspirăm să citească mai mult și să devină mai curioși, să le facem locul de joacă din ce in ce mai mare.

Advertisement

Şi uite aşa voi face naveta de două ori pe săptămână pentru a duce Teatrul la Sat. Așa cum știu eu mai bine, cu toată bucuria mea şi priceperea mea’a scris Vero Căliman, într-o postare făcută pe contul personal de Instagram.

Vero Căliman nu a fost singură la Jegălia, ci însoțită de Răzvan Marina, cunoscut de fanii Gașca Zurli ca Truli. Actrița a menționat că este conștientă de faptul că povestea sa îi va inspira pe copii să viseze să viseze mai mult.

„Pe lângă clubul de dansuri, fotbal și lupte libere, de trei ani cei mici au primit instrumente muzicale și participă la competiții cu fanfara. I-am ascultat și eu puțin azi și vă spun sincer că m-au emoționat profund. Iar acum prin Proiectul Teatrul la Sat’ ei vor avea șansa să învețe și să practice joaca de-a teatrul’a mai scris Vero Căliman, pe Instagram.

Vero Căliman a anunțat că pe 1 iunie va avea loc premiera proiectului și că, dacă totul merge conform planului ei, va aduce trupa și la București pentru o reprezentație.

Cum a motivat Vero Căliman demisia din Gașca Zurli

Vero Căliman a demisionat din Gașca Zurli, după 15 ani, fără a da prea multe detalii despre plecarea ei, însă a lăsat de înțeles că vrea să se dedice altor proiecte personale.

Advertisement

„De peste 15 ani, fetița din mine s-a antrenat și a făcut gimnastica artistică, până când a ajuns la Olimpiadă. Acum este timpul să se retragă, pentru că femeia Veronica merită și ea o șansă. Vă rog să mă credeți că am sufletul în piuneze și că nu mi-a fost deloc ușor să fac această alegere. Întâlnirile cu voi și iubirea din ochii copiilor mi-au dat putere și energie să continui chiar și atunci când simțeam că nu mai pot.

Părinților vreau să le mulțumesc pentru încredere, pentru că și-au lăsat copiii să se joace cu mine și cu colegii mei. Relația mea cu cei mici este nemuritoare, mi se par sincer cele mai minunate creaturi de pe pământ, și voi continua să păstrez și să hrănesc această relație specială prin toate proiectele în care mă voi implica în viitor. Vă țin la curent! Viitorul sună Vero’, a transmis Vero Căliman, pe Instagram.

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Mii de români din Belgia, prezenți la Parohia Antwerpen în noaptea de Înviere. Imaginile vorbesc de la sine

Published

on

Comunitatea românească din zona orașului Anvers(Antwerpen), Belgia, s-a adunat în număr mare, noaptea trecută, pentru a participa la slujba de Înviere în noaptea de Paște. Informațiile au fost aduse în atenția noastră de către Ciprian Teodor, un călărășean prezent în orașul belgian, care a dorit să împărtășească aceste momente unice cu semenii săi de acasă.

Ciprian Teodor a transmis mai multe imagini către redacția Calarasipress.ro, în care comunitatea de români din străinătate s-au unit pentru a sărbătorii Învieri Domnului Iisus Hristos.

Clipurile trimise de către Teodor surprind momente pline de emoție și credință, în care românii din Belgia se adună în jurul Parohiei Antwerpen. Mii de români țin lumânări aprinse și cântă melodii bisericești. Cu toate că se află departe de țara natală, aceștia nu au uitat tradițiile și obiceiurile de sărbătoare.

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate