Connect with us

Știri

Proteste: Probațiunea din nou în stradă pentru restanțe. Miting SNCSP în Piața Victoriei 2 aprilie ora 11,00

Published

on

Marți 2 aprilie începând cu ora 11,00 Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune din România – SNCSP, afiliat PUBLISIND, protestează în Piața Victoriei pentru plata integrală a salariilor. PUBLISIND susține acțiunea de protest și revendicările legitime ale membrilor SNCSP, transmițând în acest sens un mesaj Guvernului României mesaj întărit și de Blocul Național Sindical, în scopul soluționării problemelor salariale din probațiune. Comunicatul transmis Prim-ministrului României și mass-media de SNCSP:

Consilierii de probațiune din România prin Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune din România, consilieri afiliați și neafiliați sindicali, protestează marți, 02.04.2024, între orele 11,30 – 13,30 în fața Palatului Victoria din București față de situația creată de angajator, Ministerul Justiției prin Direcția Națională de Probațiune, respectiv neplata integrală a salariilor începând cu luna ianuarie 2024.Menționăm că și-au anunțat intenția de a participa la protest un număr de aproximativ 300 de persoane, jumătate din totalul consilierilor de probațiune activi din România. De asemenea, alte persoane susțin protestul de la locul de muncă, din localitățile de domiciliu.

Contextul în care a apărut această problemă la nivelul sistemului, care înregistrează deja probleme din punct de vedere al infrastructurii, s-a creat prin faptul că deși au fost corectate salariile în anul 2023 acestea nu au mai fost plătite integral în anul 2024. Astfel, în luna august 2023 prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 1407/C/03.08.2023 și mai apoi în luna decembrie 2023, prin OUG nr. 115 din 14 decembrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene,  s-a stabilit un nivel de salarizare superior lunii iulie 2023 pentru personalul de probațiune din România.

Aşadar, legiuitorul a avut în vedere şi a reglementat în mod expres situaţia personalului de probațiune, care facem parte din personalul din sistemul de justiţie şi pentru care în cursul anului 2023, au fost stabilite majorări ale salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare prin acte administrative ale ordonatorului de credite, respectiv Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 1407/C/03.08.2023.

Cu toate că s-a recunoscut prin Ordinul Ministrului Justiției și mai apoi prin OUG creșterea salarială produsă ca urmare a situației extrem de dificile a consilierilor de probațiune din România, începând cu luna ianuarie 2024, respectiv salariul aferent lunii decembrie 2023, nu     s-au plătit salariile stabilite prin ultimele acte normative ci salariile din luna iulie 2023, desi pentru perioada august – noiembrie 2023 ele au fost achitate integral. Motivul invocat de angajator este acela că în bugetul instituției nu există banii necesari pentru plata salariilor integral până la finele anului 2024 și s-a luat decizia de a nu se plăti salariile integral. Suma necesară, până la finale anului, pentru acoperirea integrală a salariilor este de aproximativ 30.000.000 lei (30.000 mii lei).

Advertisement

Menționăm că desi are o schema subdimensionată, sistemul de probațiune din România, gestionează anual un număr de 100.000 de persoane în supraveghere, persoane care au primit sancțiuni alternative la detenție, producând astfel economii la bugetul de stat de aproximativ 700.000.000 lei lunar (costul supravegherii pentru 100.000 persoane și obligațiile civile care se recuperează prin intermediul serviciilor de probațiune).

În situația în care problemele actuale nu se vor rezolva prin alocarea sumei de 30.000 mii lei pentru tot anul 2024, sumă infimă în comparație cu cea de 700.000 mii lei lunar, există riscul ca până la finele acestui an personalul de probațiune cu salarii nete cuprinse între 3000 și 5000 lei să părăsească sistemul. Personalul de probațiune este compus din persoane cu studii superioare, specializate în reintegrare socială și schimbare comportamentală, alternativele pe piața muncii pentru acestea fiind salarizate net superior.

Totodată vă aducem la cunoștință că în acest moment nu există posibilitatea de a organiza concurs pentru a înlocui persoanele care părăsesc sistemul întrucât Statutul Personalului de Probațiune din România este blocat în Parlamentul României de aproximativ 1 an, termenul de adoptare fiind expirat de 10 ani, iar în lipsa statutului orice încercare de organizare a concursului este blocată de alte acte normative.

Prin urmare pierderea personalului ar duce clar de la închiderea unor servicii de probațiune, până la dispariția sistemului și implicit înmulțirea populației penitenciare de 6 ori față de numărul actual. Alocarea sumei de aproximativ 30.000 mii lei din fondul de rezervă bugetară va duce la stoparea acestui fenomen.
O soluție pentru rezolvarea acestei situații ar fi alocarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 30.000 mii lei către Ministerul Justiției pentru plata integrală a salariilor personalului de probațiune în anul 2024.

Biroul Executiv SNCSP

Advertisement
Advertisement

Știri

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

Published

on

București – PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România care activează pe segmentul mobilității electrice, lansează aplicația mobilă cu același nume, ca parte a procesului etapizat de rebranding. Recent au fost anunțate noul nume al brandului – PPC blue, identitatea sa vizuală, precum și website-ul dedicat www.ppcblue.ro.

Șoferii de vehicule electrice care foloseau înainte aplicația Enel X Way au primit notificări prin care sunt invitați să își instaleze noua aplicație PPC blue, din AppStore sau Google Play. După acest pas, contul de client din aplicația Enel X Way va fi migrat automat către noua aplicație. Toate avantajele obținute anterior se păstrează, însă utilizatorii trebuie să urmeze procesul de resetare parolă, să accepte termenii și condițiile de utilizare și să adauge un card bancar.

Din aplicația mobilă PPC blue poate fi vizualizată disponibilitatea stațiilor de încărcare și pot fi selectate abonamentele preferate de fiecare utilizator. Prin intermediul aplicației utilizatorii își pot acum organiza călătoriile și utiliza atât stațiile de încărcare PPC blue din România cât și din Grecia.

Condițiile de utilizare ale serviciilor, precum și tarifele nu sunt modificate ca urmare a schimbării identității vizuale, însă denumirile abonamentelor sunt modificate astfel: Basic X devine PPC blueLite (60 kW incluși), Premium X devine PPC bluePlus (120 kW incluși). În plus portofoliul de produse se extinde cu un produs nou PPC blueMax (200 kW incluși). Clienții își pot încărca vehiculele electrice în aceleași puncte din rețeaua cu care sunt familiarizați, iar în perioada următoare, fiecare punct de încărcare din portofoliul companiei va fi marcat cu noul logo PPC blue și va fi adaptat noii indentități vizuale.

Clienții cu un card RFID fizic sau virtual activ vor primi un nou card fizic PPC blue. Pentru înlocuirea acestuia, clienții vor fi contactați de agenții din call-center pentru a colecta preferințele pentru adresa de livrare a noului card.

Advertisement

Întrebări cu privire la abonamentele PPC blue pot fi adresate la numărul 0800.801.158 sau în scris la helpdesk.blue.ro@ppcgroup.com.

Sub brandul PPC blue operează circa 500 de puncte de încărcare în 63 de localități, cu o putere totală instalată de peste 10.000 kW și oferă soluții integrate de mobilitate electrică clienților rezidențiali, companiilor și instituțiilor publice din întreaga țară.

PPC blue instalează în România infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de mașini electrice, precum și în spațiile publice puse la dispoziție de municipalități interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

PPC Blue România este parte a Grupului PPC, cu o tradiție de peste 70 de ani în Grecia, lider în domeniul energiei în Europa de Sud-Est, care și-a făcut un angajament din dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin promovarea surselor de energie curată. Mobilitatea electrică joacă un rol central în această viziune pentru viitor. DEI Blue, compania dedicată mobilității electrice lansată de PPC în 2021 în Grecia, și-a făcut deja un nume prin serviciile de e-mobilitate furnizate persoanelor fizice, companiilor și administrației publice din întreaga Grecie. Obiectivul de a deveni cel mai important jucător pe noua piață a mobilității electrice din regiune, prin realizarea unor investiții semnificative pentru dezvoltarea, gestionarea și operarea celei mai extinse rețele de încărcare a mașinilor electrice și prin furnizarea de servicii inovatoare, descrie planul ambițios al PPC. În România, PPC blue operează circa 500 de puncte de încărcare în 63 de localități, cu o putere totală instalată de peste 10.000 kW.

Advertisement
Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Published

on

Sursă foto: freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJFOM) Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă atât în municipiul Călărași, cât și în Oltenița, pe data de 17 mai 2024. Evenimentul promovează locuri de muncă disponibile și facilitează dialogul dintre angajator și muncitor, în contextul în care județul Călărași avea peste 3800 de șomeri în luna decembrie a anului trecut, cu o rată de șomaj de 4.14%. 

„Ești în căutarea următorului pas în cariera ta? Vino să descoperi oportunități de angajare în domeniile tale de interes la Bursa Generală a Locurilor de Muncă! Explorează piața muncii din județul Călărași și companiile participante. Conectează-te cu agenții economici și descoperă joburi potrivite pentru tine”, transmite AJOFM Călărași. 

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc la sediul AJOFM Călărași din strada 13 Decembrie, nr.12  și la sediul ALOFM Olteniţa, str. Argeșului nr.111. 

Potrivit datelor publicat de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Gheorghe Stoian, consilier local PSD și profesor: „Fără să greșesc, prioritățile lui Marius Dulce au fost școala și oamenii care trudesc în jurul ei”

Published

on

Gheorghe Stoian este profesor de 24 de ani, iar de 11 este director al Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași. Din octombrie 2020 este consilier local din partea Partidului Social Democrat (PSD), iar într-un videoclip postat pe pagina PSD Municipiul Călărași, acesta evidențiază dezvoltarea „evidentă” a sistemului de învățământ din mandatul primarului Marius Dulce, președinte al PSD în municipiu, în contextul alegerilor locale de pe 9 iunie. 

Consilierul local listează câteva proiecte de reabilitare și modernizare a clădirilor de învățământ implementate de Marius Dulce, printre care se numără și liceul în cadrul căruia este director.

  • „În mandatul domnului primar Marius Dulce au fost implementate proiectele europene deja contractate precum Reabilitarea termică a clădirii principale de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, a Grădiniței cu Program Prelungit ”Țara Copilăriei, a Școlii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu”. 
  • „De asemenea, tot pe fonduri europene, a fost reabilitat și extins Corpul B de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, au fost modernizate atelierele Liceului ”Danubius”, Corpul Nou de la Colegiul Agricol ”Sandu Aldea”. Trebuie punctat și construirea unui Centru pentru activități educative în cartierul Livadă, o zonă defavorizată din punct de vedere social și economic, unde era o nevoie majoră pentru acest tip de centru educațional”. 

Profesorul prezintă în continuare planurile de viitor ale edilului călărășean, menționând un proiect care „este o noutate pentru Călărași în ultimii cel puțin 40 de ani”. E vorba despre construirea unei noi creșe cu 70 de locuri, în contextul în care la acest moment funcționează o singură creșă, iar „cererile de înscriere depășesc cu mult capacitatea”, explică acesta. 

Un proiect de 6 milioane de euro urmează să fie implementat anul acesta, și anume dotarea tuturor unităților de învățământ cu mobilier nou, table inteligente, laboratoare de informatică și materiale sportive. 

Alte proiecte cu contracte de finanțare semnate, ce urmează să fie implementate în următorii doi ani sunt reabilitarea și eficientizarea termică a Colegiul Economic Călărași (Corpul de pe str. Grivița), a Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul”, a  Școlii Gimnaziale “Nicolae Titulescu” și a  Liceului Tehnologic de Transporturi Auto. 

De asemenea, Primăria Municipiului Călărași a mai depus un proiect cu finanțare europeană pentru dotarea a 14 unități de învățământ cu panouri fotovoltaice, ce va contribui în scăderea cheltuielilor la utilități, arată consilierul local. 

Advertisement
  • „Toate proiecte menționate, implementate sau care se vor implementa în perioada următoare au impact major pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare, a dotărilor cu materiale didactice și implicit vor ajuta la desfășurarea unui act educațional de calitate pentru copiii noștri.”, a încheiat profesorul Gheorghe Stoian. 
  • „În concluzie, pot afirma, fără să greșesc, că una dintre prioritățile d-lui primar Marius Dulce și a echipei care se ocupă cu implementarea proiectelor europene a fost școala și oamenii care trudesc în jurul ei”, a încheiat profesorul Gheorghe Stoian.

Continue Reading

Cele mai vizualizate