Știri
Primăria Tămădau Mare nu are bani reabilitarea unui drum comunal. CJ Călărași va prelua și reabilita DC 21

Primaria Tămădău Mare se confrunta cu probleme financiare și nu poate suportat cheltuielile pentru reabilitarea unui drum comunal în lungime de puțin peste un kilometru, motiv pentru care a cerut ajutorul autorităților județene. În aceste condiții, Consiliul Județean Călărași a convocat o ședință ordinară pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind solicitarea de transmitere a Drumului Comunal DC 21 din domeniul public al Comunei Tămădău Mare și administrarea Consiliului Local Tămădău Mare în domeniul public al Județului Călărași și în administrarea Consiliului Județean Călărași.
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Județean Călărași va decide aprobarea solicitarării de transmitere a Drumului Comunal DC 21, cu lungimea de 1,1 km pentru reabilitare.
În motivarea cerereii, CJ Călărași precizează că, prin adresa nr. 2044 din 12.04.2023, înregistrată la Consiliul Județean Călărași cu nr. 7012 din 13.04.2023, Primăria Comunei Tămădău Mare informează asupra stării precare a drumului care se află în domeniul public al Comunei Tămădău Mare și administrarea Consiliului Local al Comunei Tămădăul Mare.
„De asemenea DC 21 face legătura și între satele componente ale comunei Tămădău Mare cu satele Polcești și Săndulița ce aparțin de comuna Sărulești și realizează legătura între DJ 402A și DJ 303, prin DC 22 care aparține tot de comuna Sărulești, asigurându-se astfel un acces mai facil la Autostrada A2.
Având în vedere faptul că Primăria Tămădău Mare nu dispune de resursele financiare pentru reabilitarea și întreținerea Drumului Comunal DC 21, iar drumul este de foarte mare importanță pentru comunitate, atât prin accesul la obiectivele publice cât și prin accesul la Autostrada A2, am inițiat prezentul proiect de hotărâre pentru aprobarea solicitării de preluare a acestuia în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Județean Călărași, în vederea reabilitării și întreținerii.” se arată în Referatul de aprobare privind solicitarea de transmitere a Drumului Comunal DC 21
Conform datelor transmise de Primăria Tămădău Mare, Drumul Comunal DC 21 este compus dintr-un tronson ce are lungimea de 1,1 km, suprafața de 8743 m.p., nr. cadastral 24952, Carte Funciară nr. 24952 și valoare de inventar 337.598,59 lei și din Drumul Comunal DC 21 Tronson 3 ce are lungimea de 47,276 m, suprafața de 278 m.p., nr. cadastral 25151, Carte Funciară nr. 25151 și valoare de inventar 13.851,14 lei.
Drumul Comunal DC 21 este drumul principal care asigură legătura între satele Săcele și Tămădău Mare unde sunt amplasate principalele obiective publice ale comunei, respectiv Primărie, Școală Generală, Grădiniță, Dispensarul Comunal, Farmacie, Bibliotecă, Poliție etc..
Știri
Dinamo obține promovarea în Liga 1 într-un baraj plin de suspans!

Dinamo triumfă în barajul de promovare/menținere în Liga 1, asigurându-și revenirea în SuperLigă după doar un sezon petrecut în eșalonul secund!
Într-un meci plin de emoții desfășurat pe Arena Națională, echipa „câinilor” a avut parte de o provocare grea în deplasarea la Mioveni. FC Argeș a condus cu 2-0 și 4-1, dar odată cu eliminarea lui Calcan, bucureștenii au reușit să mai înscrie un gol, transformând misiunea trupei lui Bogdan Vintilă într-o sarcină aproape imposibilă. Astfel, sub comanda lui Ovidiu Burcă, Dinamo a reușit să obțină promovarea în prima ligă, o performanță complet neașteptată în acest sezon.
Dinamo se întoarce în Liga 1! La sfârșitul sezonului trecut, Dinamo a suferit retrogradarea pentru prima dată în istorie, în urma barajului cu U Cluj. Se prefigura un dezastru în Ștefan cel Mare, cu mari dificultăți financiare, un lot extrem de subțire și o lipsă de încredere din partea puținilor suporteri dinamoviști față de antrenorul echipei.
Mai mult decât atât, Dinamo a avut un început foarte slab în Liga 2 și părea să fie una dintre candidatele la retrogradare în Liga 3. Cu toate acestea, Burcă a reușit să trezească spiritul dinamovist în jucători, rezultând o serie de performanțe excelente. „Alb-roșii” s-au calificat în play-off și chiar au avut șansa de a promova direct înaintea ultimei etape.
Deși această oportunitate nu s-a concretizat, Dinamo revine acum în Liga 1 și așteaptă cu nerăbdare meciurile de derby cu FCSB, Rapid, Universitatea Craiova, CFR sau U Cluj. Cu siguranță, pentru a se menține în elita fotbalului românesc, „câinii” vor trebui să-și consolideze semnificativ lotul.
Știri
Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.
Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.
Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.
Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.
Știri
Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.
Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.
Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.
Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.
-
Știri23 de ore ago
Dorina Moga s-a stins din viață
-
Știri3 zile ago
VIDEO / Florin Salam refuza să mai cânte în Călărași din cauza gradului mare de “șmecherie”
-
Știri2 zile ago
Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă
-
Știrio săptămână ago
Călărașiul va avea încă un centru comercial important
-
Știrio zi ago
VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului
-
Știri14 ore ago
Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival
-
Știri2 zile ago
Imaginile zilei! La plimbare, cu mașina, pe aleile din Parcul Mare
-
Știri5 zile ago
VIDEO. Tragedie: Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul într-un accident devastator. Șoferul urcase băut la volan