Connect with us

Știri

Cum au arătat ultimele trei zile pentru pompierii militari călărășeni. Accidente rutiere, incendii și mai multe animale au avut nevoie de ajutor

Published

on

Pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină la 79 de misiuni în ultimele trei zile. Din numărul total, 70 au fost ale paramedicilor SMURD. Astfel, de vineri până duminică au avut loc trei accidente rutiere, trei incendii de vegetație uscată și resturi menajere, iar echipajele profesioniste au salvat doi câini căzuți într-o baltă, un ied căzut într-un cămin dezafectat și o căprioară blocată în gardul Autostrăzii Soarelui, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călărași. 

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 79 de misiuni. Din numărul total de intervenții, 70 au fost ale paramedicilor SMURD. 

Totodată, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Budeşti (eveniment rutier soldat cu o singură persoană rănită, pieton acroşat de un autoturism), Dragalina (Autostrada Soarelui, km 95, o persoană vătămată după ce autovehiculul pe care îl conducea s-a răsturnat în afara carosabilului) şi Fundulea (Autostrada Soarelui, km 39, un autoturism în care se aflau cinci persoane a lovit parapetul de pe margine, toate persoanele din autoturism refuzând examinarea şi transportul la spital). 

În urma acestor evenimente rutiere, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti. 

Advertisement

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Săruleşti, Valea Argovei şi Plumbuita, fără a fi înregistrate pagube materiale. 

În ceea ce priveşte salvarea animalelor, echipajele profesioniste de căutare-salvare din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină la trei misiuni: pentru salvarea a doi câini căzuţi în balta Maioru din comuna Belciugatele şi pentru un ieduţ căzut într-un cămin dezafectat de la periferia municipiului Olteniţa şi pentru o căprioară blocată în gardul Autostrăzii Soarelui, la km 85. Toate animalele au fost salvate din mediile ostile, fară ca acestea să prezinte vătămări. 

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență www.fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play, transmite ISU Călărași. 

Advertisement
Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate