Connect with us

Știri

Peste 5.000 de pompieri, cu aproximativ 1.000 de mijloace tehnice, vor fi zilnic la datorie în perioada minivancanteței de Revelin

Published

on

 În perioada minivacanţei de Revelion, peste 5.000 de  pompieri, cu aproximativ 1.000 de mijloace tehnice, vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor orientate spre salvarea vieţii, bunurilor şi protecţiei mediului.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel naţional, acţiuni de îndrumare şi control, pentru depistarea şi înlăturarea stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare (hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice şi agroturistice, cabane), de alimentaţie publică (restaurante, baruri etc.), cu funcţiuni de agrement (cluburi, baruri, discoteci), precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane (mall-uri).

 

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncționalităților, specialiştii în prevenire au asigurat instruirea angajaţilor, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

 

Totodată, având în vedere faptul că în această perioadă pot fi utilizate la petrecerile de Revelion articole pirotehnice, reamintim cetăţenilor că pot folosi, potrivit legii, pentru divertisment, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori (ex: beţişoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, şerpi, scântei, pocnitori cu confetti).

 

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, reamintim următoarele măsuri:

 

  • Respectați, cu stricteţe, instrucţiunile producătorului la utilizarea materialelor pirotehnice;
  • Verificați, înainte de folosirea materialelor pirotehnice, integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta a fost deteriorat, evitați utilizarea produsului;
  • Limitați accesul copiilor la materialele pirotehnice; chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot genera efecte;
  • Evitați uscarea materialelor pirotehnice, aruncarea în foc sau în mijloacele destinate încălzirii;
  • Evitați reaprinderea produselor nefuncționale sau care au rămas cu materia explozivă activă.

 

În perioada următoare, în mai multe localități din țară vor avea loc 143 de manifestări cultural artistice în spații publice, trei dintre acestea organizate în Capitală. Întrucât numărul estimativ al participanților se ridică la peste 140.000 de persoane, acțiunile pompierilor salvatori, destinate siguranței acestora, rămân prioritare.

 

De asemenea, pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentelor cu public numeros, până în prezent  inspectoratele pentru situații de urgență județene și cel din zona București –Ilfov au emis 189 de acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice, alte 9 cereri fiind în curs de soluţionare.

 

Răspunsul la potențialele situații de urgență, va fi asigurat, zilnic, de peste 5.000 de militari, iar alți 5.000 sunt pregătiți să intervină, în caz de nevoie.

 

În scopul optimizării misiunilor din teren, echipajele operative vor interveni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei în cazul posibilelor manifestări ale fenomenelor meteorologice periculoase.

 

Totodată, echipajele de intervenţie vor asigura, în sistem integrat, misiunile specifice, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și cei ai autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi derulate evenimente publice de amploare.

 

Urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 260 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, 27 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 41 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

 

SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole