Connect with us

Știri

Pensionar din Grădiștea condamnat pentru mai multe furăciuni

Published

on

Un pensionar din comuna Grădiștea, județul Călărași, în vârstă de 67 de ani, văduv, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru furt calificat, după ce a săvârșit mai multe infracțiuni în decursul anului 2020 în municipiul Călărași.

Printre faptele sale se numără pătrunderea într-un birou de copiat acte, de unde a sustras bani și alte bunuri, precum și furtul documentelor unui autoturism. Dosarul său a fost înregistrat la Judecătoria Călărași în aprilie 2021, iar primul termen a avut loc în martie 2022. Deși a fost citat cu mandat de aducere, pensionarul nu s-a prezentat la proces și nu și-a dat acordul pentru a presta o muncă în folosul comunității.

A fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare. În prezent, bărbatul se sustrage executării mandatului de executare al pedepsei închisorii emis împotriva sa.

Prima faptă a acestuia a avut loc în noaptea de 12 spre 13 august 2020, când a pătruns într-un birou de copiat acte situat pe Bulevardul Republicii din municipiul Călărași, peste drum de Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, de unde a sustras suma de 430 RON din sertarul casei de marcat, o mașină de scris de culoare verde, calculatorul de birou, încărcătoare de telefon, capsator și un placaj. Prejudiciul material al părții civile ajunge la 2.000 RON.

A doua faptă reținută în sarcina sa a avut loc o lună mai târziu, în noaptea de 13 septembrie 2020, orele 03:55 dimineața. A pătruns într-un autoturism lăsat descuiat în parcarea unei benzinării, din care a sustras carte de identitate, certificatul de înmatriculare și asigurarea RCA, toate din torpedoul mașinii.

Advertisement

Polițiștii au intrat pe fir și l-au identificat rapid. După ce au fost încheiate cercetările penale, bărbatul a fost găsit vinovat. Pensionarul nu s-a prezentat la termenul de judecată stabilit pentru soluționarea cauzei și nici nu a reușit să prezinte în fața legiuitorilor. Deși a fost citat cu mandat de aducere pentru a fi audiat, martorii din actul de sesizare și declarațiile persoanelor în cauză regăsindu-se la dosarul cauzei au fost considerate suficiente pentru a finaliza procesul.

Cu privire la prima faptă, în care bărbatul de 67 de ani a pătruns în biroul de copiat acte, anchetatorii au reușit să-l identifice cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă și au observat că acesta a pătruns prin spatele biroului, deplasând o bucată de placaj, pe unde a pătruns în birou, de unde a sustras bunurile menționate anterior.

PORTOFELUL UITAT PE BANCHETĂ L-A DAT DE GOL

A doua zi după comiterea celei de a doua fapte, bărbatul a fost luat „la ocazie” de un conducător auto. Din neatenție sau grabă, bărbatul și-a uitat portofelul pe bancheta din spate a mașinii, ceea ce l-a determinat pe șofer să predea portofelul organelor de poliție. În portofelul uitat, polițiștii au găsit cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului Volkswagen Golf, din care bărbatul a furat bunurile pe care a încercat să le valorifice.

SE SUSTRAGE DIN FAȚA LEGIUITORULUI

La trei ani de la comiterea faptei, în procesul de judecată ce a avut loc la Judecătoriei Călărași, legiuitorii au decis că pensionarul va fi condamnat la închisoare cu executare, reținând totodată că situația concretă a inculpatului, care nu s-a prezentat în fața instanței pentru a-și da acordul în vederea prestației unei munci neremunerate în folosul comunității, nu permite pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună renunțarea sau amânarea aplicării pedepsei sau condamnarea inculpatului și suspendarea exercitării pedepsei sub supraveghere.

Deoarece infracțiunile pentru care inculpatul a fost condamnat au fost săvârșite prin acțiuni distincte înainte ca acesta să fie condamnat pentru vreo altă infracțiune, sunt îndeplinite condițiile reținerii concursului de infracțiuni, așa cum este reglementat de Codul penal.

CONDAMNARE FĂRĂ ACORD DE RECUNOAŞTERE

Pe data de 22 martie 2023 a avut loc ultimul termen al procesului de furt calificat împotriva SC CLEAN SRL și lui Matei Constantin-Ștefănel. Inculpatul Costache Vasile a fost condamnat la o pedeapsă totală de 2 ani și 4 luni de închisoare, care va fi executată în regim de detenție conform articolului 397 din Codul de procedură penală.

Advertisement

Potrivit aceleiași dispoziții legale, SC CLEAN SRL va primi o despăgubire în valoare de 2000 de lei, iar inculpatul va fi obligat să plătească 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, precum și suma de 1.495 de lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, avocatul Naum Leni.

Actualitate

Romina Gingașu a participat la festivalul “E ziua ta, femeie!”. Ce mesaj le-a transmis soția lui Ferrari călărășencelor

Published

on

By

Luna martie vine la Călărași cu vizite deosebite. Vineri, 2 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” a fost gazda festivalului “E ziua ta, femeie!”. Un eveniment dedicat, în principal, femeilor. Însă organizatorii nu au uitat nici de cei mici, incluzându-i într-un număr impresionant de activități.

“Este un eveniment dedicat, în special, doamnelor. Pe parcursul zilei s-au desfășurat diferite ateliere, dar, de departe, punctul culminant al zilei, este conferința”, a declarat Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”.

În cadrul evenimentului, copiii au fost animați printr-o scenetă de teatru cu păpuși, iar îndemânarea le-a fost antrenată în ateliere de lucru. În cadrul acestora, atât cei mari, cât și cei mici au putut să-și creeze propriile săpunuri sau lumânări.

Pe tot parcursul festivalului, standurile producătorilor de uleiuri din extracte naturale și patiseriile mobile au fost permanent în atenția vizitatorilor.

Pe lângă acestea, cei prezenți au fost cu adevărat captivați de cursurile de barista, oferite de Cătălin, un antreprenor venit tocmai din Brașov. Odată ce s-au înscris, oamenii au putut vedea și experimenta care sunt cele mai importante aspecte ce țin de obținerea unei cafele de calitate.

Advertisement

Însă, conform părerilor celor prezenți, cea mai importantă etapă a evenimentului a constat în apariția Rominei Gingașu, soția lui Piero Ferrari, deținătorul companiei de mașini cu același nume. Având în vedere că este fondatoarea “Red Woman Foudation”, al cărei scop principal este cel de a sprijini femeile, Romina a fost invitatul special în cadrul conferinței organizate cu ocazia “E ziua ta, femeie!”.

“Vin foarte des în Călărași. Îmi face mare plăcere să particip la acest eveniment dedicat femeii. Întotdeauna am fost de părere că implicarea femeilor în activitățile societății aduce o serie de viziuni noi, chiar și în politică […] În principiu, Red Women Foundation are șase inițiative, dar pledează pentru drepturile femeilor și educația de calitate”, a precizat filantroapa.

Faptul că soția lui Ferrari este o româncă de 31 de ani nu mai reprezintă un secret, acest lucru fiind știut, deja, de toată lumea, însă nu mulți cunosc originile acesteia. Romina Gingașu provine chiar din Călărași, mai exact din comuna Mănăstirea, acolo unde și-a petrecut o bună perioadă din viață. Deși șansele de a atinge succesul păreau, inițial, destul de scăzute, călărășeanca a demonstrat că imposibilul poate deveni posibil, ajungând la un succes răsunător datorită atitudinii ei rebele și firii ambițioase.

“Am venit aici ca o învingătoare! Nu am fost niciodată un elev sau un student perfect, din contră, dar am ales să îmi iau deciziile din viață singură. Nu am cerut ajutor nimănui, dar am cerut sfaturi. Nu vreau să fiu dată drept exemplu, dar vreau ca femeile să înțeleagă că se poate”, a declarat Romina Gingașu, potrivit sursei citate.

Soția lui Piero Ferrari, despre secretul succesului ei: “Am decis să-mi iau deciziile singură”. Romina Gingașu a dezvăluit totul la festivalul călărășean “E ziua ta, femeie!”

Pentru a ajuta femeile să progreseze în drumul lor spre independență, invitata a explicat că își dorește să se ghideze după aceleași principii care au ajutat-o să ajungă unde este în prezent. Printre altele, filantroapa le-a încurajat pe femei să fie deschise la sfaturile celor din jurul lor, oferindu-le un exemplu personal.

“Când îmi doream foarte tare o poziție în cadrul Organizației Națiunile Unite, am fost la New York și am stat de vorbă cu directoarea departamentului dedicat femeilor. Am văzut femei foarte puternice acolo. Mi-au dat sfaturi, dar, în acel moment, erau sfaturi destul de grele pentru mine. De departe, cel mai important sfat pe care l-am primit a fost legat de reputația mea ca femeie. Indiferent de poziția pe care o vrei în viață, cel mai important lucru pe care îl ai în viață este reputația. Orice ai face, trebuie să te gândești la reputația ta ca femeie, apoi la restul”, a spus fondatoarea Red Women Foundation.

Advertisement

În cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!” a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care a ținut, și el, un discurs în cadrul conferinței, aducând în prim-plan importanța înfințării unei asociații dedicate femeilor de afaceri din județul Călărași.

“În acest moment, la nivelul județului Călărași, nu există o asociație care să reprezinte doamnele de afaceri, însă susțin crearea unei astfel de comunități. Îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean și femeile de afaceri din județul Călărași. Sper ca, împreună cu dumneavoastră, să găsim formele legale pentru a înființa această organizație”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Festivalul a continuat cu un moment artistic oferit de dansatorii din cadrul academiei de dans Challenge Arts, care s-au arătat foarte încântați de participarea la eveniment.

“Am avut ocazia să dansăm astăzi pe platoul Bibliotecii Județene din Călărași, în cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!”. Mulțumim sincer pentru invitație! Abia așteptăm să ne revedem în curând”, au transmis reprezentanții academiei de dans, prin intremediul unei postări pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cultură

Danubius MotorFest, cel mai iubit festival dedicat motocicliștilor revine în Călărași în 2024

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Danubius MotorFest 2024 – Pregătește-te pentru o explozie de energie și pasiune!

Ești pregătit să te alături unei adevărate legende în lumea moto și a rockului? Danubius MotorFest 2024 este evenimentul pe care nu îl poți rata în această vară!

După un an plin de succes și senzații tari, revenim în forță în 2024 pentru a-ți oferi cele mai tari experiențe moto și rock posibile!

🤘 Concerte live
🏍️ Parade moto
📸 Expozanți și dealeri din industrie
📋 Workshop-uri conduită defensivă și prim ajutor
🎸 Concursuri incitante și premii fabuloase
🍔 Standuri cu mâncare și băutură

Te așteptăm cu nerăbdare să ni te alături la cea mai tare petrecere moto și rock a anului la Danubius MotorFest 2024! Let’s rock the road together! 🤘🏍️🎸

Advertisement


În perioada 21 – 23 iunie 2024, Călărașiul va găzdui pentru a doua oară evenimentul „Danubius Motor Fest”, ce va avea loc pe Stadionul Ion Comșa și va atrage mii de pasionați de motociclete din întreaga țară. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, acest eveniment promite să fie un adevărat regal al motoarelor și muzicii rock, oferind participanților o experiență memorabilă și plină de adrenalină.

Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au salvat două animale aflate în pericol

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii sunt, poate, cei mai iubiți oameni. Sunt alături de noi când toată lumea fuge din calea focului, a inundațiilor sau a altor pericole pe care doar ei știu să le gestioneze cu calm și profesionalism. O tură de muncă le poate aduce multe provocări. O astfel de situație a fost și în prima zi a acestui weekend.

Într-o zi obișnuită de weekend, pompierii militari din Lehliu Gară și Oltenița au demonstrat încă o dată că nu există misiune prea mică atunci când vine vorba de salvarea vieților. În două intervenții inedite, salvatorii au făcut diferența între viață și moarte.

Prima misiune a avut loc în jurul prânzului, când un apel disperat a adus pompierii militari din Oltenița într-o gospodărie din Ulmeni. Un ied jucauş, de câteva luni, căzuse într-o groapă adâncă de aproximativ 2,5 metri. Prin tehnica specifică, chipajul de salvare a reușit să-l extragă pe micuț fără nicio vătămare. După aproximativ 45 de minute de eforturi, iedul a fost predat stăpânei sale.

În aceeași zi, într-o altă parte a județului, pompierii militari din Lehliu Gară au fost chemați să salveze o pisică despre care stăpânii spuneau că ar fi căzut într-o fosă septică. Pompierii s-au mobilizat imediat, iar echipa a scos la suprafață micuța felină aflată în pericol.

Advertisement

Proprietara, copleșită de emoții, cu greu și-a găsit cuvintele în fața pompierilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate