Connect with us

Știri

Paul Stănescu: Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică

Published

on

Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat.

Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil.

România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă.

Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune.

Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe.

Advertisement

Trebuie să ne concentrăm acum pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată într-un acord politic.

Cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral.

Paul Stănescu,

Secretarul general al PSD

Advertisement
Advertisement

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Rețea de canalizare în comuna Ciocănești. Cum arată localitatea după patru ani de muncă

Published

on

Primarul Dan Velicu își prezintă bilanțul la patru ani de mandat: Ciocănești, pe drumul către o comunitate europeană.

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul Dan Velicu a reflectat asupra realizărilor și a proiectelor implementate în timpul primilor patru ani de mandat la conducerea Primăriei Ciocănești. Cu un ton de bucurie și încredere în viitorul comunei, primarul Velicu a subliniat că eforturile echipei sale au transformat Ciocănești într-o localitate modernă și în plină dezvoltare.

Cu investiții de peste 10.800.000 de euro în proiecte pentru dezvoltarea comunității, primăria a reușit să pună bazele unei infrastructuri solide și a serviciilor esențiale pentru locuitorii săi. O parte dintre proiecte au fost moștenite din fosta administrație, pe care actualul edil le duce mai departe.

Printre realizările notabile se numără modernizarea dispensarului comunal și aducerea unui medic de familie cu normă întreagă, asigurând accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii. De asemenea, extinderea rețelei de canalizare și a stației de epurare este un pas important pentru îmbunătățirea calității vieții.

În sectorul educației, construcția unei săli moderne de educație fizică la Școala Nr.1 Ciocănești demonstrează angajamentul pentru promovarea unui stil de viață sănătos printre tineri și investiția în viitorul lor.

Advertisement

Aceste proiecte reprezintă doar câteva dintre eforturile depuse de primarul Velicu și de echipa sa pentru a transforma visul unei comunități mai prospere în realitate.

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate