Connect with us

Breaking News

Noul antrenor al Dunării va debuta, oficial, sâmbătă, la Arad în duelul din prima etapă a noului sezon al ligii a 2-a

Sâmbătă, pe 3 august, la Arad se va disputa prima etapă a noului sezon al ligii a 2-a, meciul cu echipa locală UTA. Antrenorul principal al Dunării, profesorul Pustai va debuta, în mod oficial, la acest meci.

Noul antrenor al Dunării, Cristian Pustai, va debuta, oficial, pe banca “galben – albaştrilor” sâmbătă la Arad în duelul din prima etapă a noului sezon al ligii a 2-a, cu echipa locală UTA.

Pustai a vorbit în interviul de mai jos despre noii săi elevi, despre meciul de la Arad dar şi despre adversarii pe care-I va întâlni în campionat susţinând că obiectivul Dunării este revenirea în liga 1.

Domnule profesor Pustai, puţine zile ne mai despart de starul noului sezon al ligii a 2-a. Dunărea va porni la drum cu dumneavoastră pe bancă. Cu ce gânduri mergem la Arad, acolo unde juca în meciul inaugural cu UTA?

Advertisement

Într-adevăr începe campionatul, unul care se arată destul de interesant. Noi, bineînţeles, ne propunem să revenim în liga 1 dar mai presus de toate, va trebui să reuşim să închegăm o echipă care să joace frumos, să aducă lume la stadion. Şi eu cred că sunt premise pentru aşa ceva.

Primele două jocuri le vom disputa în deplasare, de-abia în runda a 3-a debutăm şi în faţa suporterilor. Ce părere aveţi de programare?

Dacă tabelul Berger e făcut astfel, cineva trebuia să aibă 2 jocuri în deplasare.

Dar vom avea la finalul turului şi începutul returului nu mai puţin de 3 partide pe care le vom disputa la Călăraşi…

Da, dar trei meciuri consecutive acasă, în general, sunt destul de grele. Până la urmă, fiecare meci are istoricul lui, fiecare partidă este importantă. Noi încercăm ca la fiecare prezenţă pe teren să arătăm bine şi să obţinem cât mai multe puncte.

Advertisement

Cum vi s-au părut noii dumneavoastră elevi în cantonament şi acum, în săptămâna premergătoare startului?

Bine. Vă daţi seama că e un lot aproape nou dar eu am încredere în cei ce au rămas şi sper să formăm un colectiv bun.

Estimaţi vreun rezultat la Arad? Vă încumetaţi la vreun pronostic.

Nu. Nu dau pronosticuri.

Şi adversarii noştri au operat destule modificări la nivelul lotului.

Advertisement

Da, într-adevăr. Să vedem ce va fi sâmbătă la ora 14.50 de minute, adică la finalul meciului.

Până în septembrie, veţi mai întări lotul, aducând şi alţi jucători?

Încercăm să mai aducem 2 jucători dacă se poate. Doi jucători cu experienţă pentru că avem în cadrul lotului destul de mulţi tineri şi va trebui să îmbinăm tinereţea cu experienţa.

Aţi refuzat o ofertă de la Dinamo, venită zilele acestea…

Eu sunt antrenorul echipei Dunărea Călăraşi. Tot timpul am fost un om de cuvânt. Dacă vă uitaţi şi pe CV-ul meu, am dus contracte întregi la bun sfârşit sau mi-am ţinut scaunul în sensul că şi contractele sunt făcute ca să fie reziliate şi amiabil, dar nu e cazul aici. Am două promovări cu Gaz Metan, am venit acceptând o provocare. Am ales, după unan de stat prin birou, să revin în iarbă şi să încerc din nou senzaţiile frumoase dar şi grele din preajma terenului, lângă jucători.

Advertisement

Ce părere aveţi de celelalte echipe? Vreo 6-7 şi-au exprimat intenţia de a se bate la promovare…

Să ştiţi că eu o să vorbesc foarte mult de echipa pe care o antrenez. Cred că sunt mai mult de 7 formaţii care vor să promoveze. În mod normal, în liga a 2-a există două obiective: promovarea şi salvarea de la retrogradare. Să zic aşa se împart 10 cu 10, echipele care au în vedere aceste obiective. Dar doar 2 intră în L1 iar a 3-a, de obicei, nu. Deci locurile sunt puţine, candidatele sunt multe. Ne aşteaptă o concurenţă acerbă dar sper că va fi bine!

Advertisement

Breaking News

Călin Georgescu trimis în judecată pentru promovarea unor personalități care au comis genocid

București, 2 iulie 2025 – Fostul candidat la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv promovarea în public a cultului unor persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid, crime contra umanității și crime de război, conform Ordonanței de Urgență nr. 31/2002.

Acuzațiile vin în contextul în care Georgescu a reprodus, într-o emisiune la Realitatea TV, un citat al fostului lider legionar Corneliu Zelea Codreanu, considerat de autorități drept promovare a ideilor legionare. De asemenea, acesta este cercetat pentru alte infracțiuni grave, printre care tentativa de instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, comunicarea de informații false și inițierea sau sprijinirea unei organizații cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Georgescu, care a fost sub control judiciar din 26 februarie 2025, cu interdicții de a părăsi țara și de a posta conținut extremist pe rețelele sociale, a fost inculpat oficial pe 27 iunie 2025. Potrivit surselor judiciare, trimiterea în judecată era așteptată până la finalul săptămânii trecute, iar astăzi, 2 iulie, dosarul a fost înaintat instanței.

Acuzațiile reflectă o anchetă amplă, care include și alte persoane din anturajul lui Georgescu, cinci dintre susținătorii săi fiind deja trimiși în judecată în luna martie pentru infracțiuni similare, inclusiv incitare la violență și promovarea ideologiilor fasciste.

Advertisement

Autoritățile continuă să monitorizeze cazul, iar procesul lui Călin Georgescu este așteptat să aducă noi dezvăluiri privind activitățile și declarațiile sale controversate.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Nivelul Dunării în scădere accentuată – Pompele ANIF de la Modelu, în pericol să rămână pe uscat

Situație critică pe Dunăre în județul Călărași. Nivelul fluviului continuă să scadă alarmant în ultimele zile, iar prognozele hidrologice indică valori și mai mici în perioada imediat următoare. Conform datelor publicate de Apele Române, astăzi, la stația hidrometrică Călărași, cota Dunării a atins ‑71 cm, înregistrând o scădere de 2 cm față de ziua precedentă.

Prognozele indică faptul că până sâmbătă, 5 iulie, nivelul ar putea ajunge la ‑88 cm – o valoare critică ce riscă să lase pompele de irigații ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) pe uscat, mai ales în zona Modelu, una dintre primele afectate în astfel de situații.

“Modelu este prima stație unde pompele ar putea deveni nefuncționale din cauza nivelului foarte scăzut al Dunării. Fără intervenții rapide, există riscul pierderii capacității de irigare într-o perioadă agricolă esențială,” au transmis surse din cadrul ANIF.

Precedente îngrijorătoare

În urmă cu doi ani, în aceeași perioadă, nivelul la Pietroiu a atins ‑159 cm, una dintre cele mai joase cote înregistrate vreodată. În prezent, Pietroiu se află la ‑65 cm, însă trendul descendent ar putea readuce acea situație extremă. Stațiile de la Chirnogi (zona Jihan) sunt și ele vulnerabile, iar în lipsa precipitațiilor consistente, Dunărea nu își va reveni prea curând.

Debitul Dunării sub medie

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) este de aproximativ 2350 m³/s – de peste 2,5 ori mai mic decât media multianuală a lunii iunie, care este de 6400 m³/s. Tendința este de stagnare sau scădere ușoară pe tot parcursul primei săptămâni din iulie.

Impact agricol major

Scăderea nivelului Dunării afectează direct capacitatea de irigare a terenurilor agricole din lunca fluviului, în plin sezon de cultură. Fermierii din județ avertizează că orice întrerupere a sistemului de irigații ar putea compromite recolta de porumb, floarea-soarelui și legume de sezon.

Continue Reading

Breaking News

Traian Băsescu își recâștigă beneficiile de fost președinte: decizie istorică a C.C.R.

Pe 1 iulie 2025, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, conform unor surse, restituirea drepturilor și beneficiilor de fost președinte al României lui Traian Băsescu, pierdute în urma deciziei din 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a confirmat colaborarea sa cu fosta Securitate. Această decizie a dus la retragerea privilegiilor prevăzute de Legea nr. 406/2001, inclusiv locuința de protocol, indemnizația lunară, paza și protecția SPP și folosința unui autoturism.

Decizia CCR, raportată de Antena 3 CNN, vine ca urmare a contestației formulate de Traian Băsescu, care a argumentat că aplicarea legii în cazul său a fost neconstituțională. Hotărârea CCR ar permite fostului președinte să beneficieze din nou de drepturile acordate foștilor șefi de stat, conform legii menționate. Aceasta include:

  • Folosința gratuită a unei locuințe de protocol, cu un spațiu destinat cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar.

  • O indemnizație lunară echivalentă cu 75% din indemnizația președintelui în exercițiu.

  • Pază și protecție asigurate de Serviciul de Protecție și Pază (SPP), precum și folosința unui autoturism.

Această decizie marchează o schimbare semnificativă în situația juridică a lui Traian Băsescu, care a contestat constant verdictul privind colaborarea sa cu Securitatea și pierderea privilegiilor asociate statutului de fost președinte.

Advertisement

Continue Reading