in ,

Noul antrenor al Dunării va debuta, oficial, sâmbătă, la Arad în duelul din prima etapă a noului sezon al ligii a 2-a

Sâmbătă, pe 3 august, la Arad se va disputa prima etapă a noului sezon al ligii a 2-a, meciul cu echipa locală UTA. Antrenorul principal al Dunării, profesorul Pustai va debuta, în mod oficial, la acest meci.

Noul antrenor al Dunării, Cristian Pustai, va debuta, oficial, pe banca “galben – albaştrilor” sâmbătă la Arad în duelul din prima etapă a noului sezon al ligii a 2-a, cu echipa locală UTA.

Pustai a vorbit în interviul de mai jos despre noii săi elevi, despre meciul de la Arad dar şi despre adversarii pe care-I va întâlni în campionat susţinând că obiectivul Dunării este revenirea în liga 1.

Domnule profesor Pustai, puţine zile ne mai despart de starul noului sezon al ligii a 2-a. Dunărea va porni la drum cu dumneavoastră pe bancă. Cu ce gânduri mergem la Arad, acolo unde juca în meciul inaugural cu UTA?

Într-adevăr începe campionatul, unul care se arată destul de interesant. Noi, bineînţeles, ne propunem să revenim în liga 1 dar mai presus de toate, va trebui să reuşim să închegăm o echipă care să joace frumos, să aducă lume la stadion. Şi eu cred că sunt premise pentru aşa ceva.

Primele două jocuri le vom disputa în deplasare, de-abia în runda a 3-a debutăm şi în faţa suporterilor. Ce părere aveţi de programare?

Dacă tabelul Berger e făcut astfel, cineva trebuia să aibă 2 jocuri în deplasare.

Dar vom avea la finalul turului şi începutul returului nu mai puţin de 3 partide pe care le vom disputa la Călăraşi…

Da, dar trei meciuri consecutive acasă, în general, sunt destul de grele. Până la urmă, fiecare meci are istoricul lui, fiecare partidă este importantă. Noi încercăm ca la fiecare prezenţă pe teren să arătăm bine şi să obţinem cât mai multe puncte.

Cum vi s-au părut noii dumneavoastră elevi în cantonament şi acum, în săptămâna premergătoare startului?

Bine. Vă daţi seama că e un lot aproape nou dar eu am încredere în cei ce au rămas şi sper să formăm un colectiv bun.

Estimaţi vreun rezultat la Arad? Vă încumetaţi la vreun pronostic.

Nu. Nu dau pronosticuri.

Şi adversarii noştri au operat destule modificări la nivelul lotului.

Da, într-adevăr. Să vedem ce va fi sâmbătă la ora 14.50 de minute, adică la finalul meciului.

Până în septembrie, veţi mai întări lotul, aducând şi alţi jucători?

Încercăm să mai aducem 2 jucători dacă se poate. Doi jucători cu experienţă pentru că avem în cadrul lotului destul de mulţi tineri şi va trebui să îmbinăm tinereţea cu experienţa.

Aţi refuzat o ofertă de la Dinamo, venită zilele acestea…

Eu sunt antrenorul echipei Dunărea Călăraşi. Tot timpul am fost un om de cuvânt. Dacă vă uitaţi şi pe CV-ul meu, am dus contracte întregi la bun sfârşit sau mi-am ţinut scaunul în sensul că şi contractele sunt făcute ca să fie reziliate şi amiabil, dar nu e cazul aici. Am două promovări cu Gaz Metan, am venit acceptând o provocare. Am ales, după unan de stat prin birou, să revin în iarbă şi să încerc din nou senzaţiile frumoase dar şi grele din preajma terenului, lângă jucători.

Ce părere aveţi de celelalte echipe? Vreo 6-7 şi-au exprimat intenţia de a se bate la promovare…

Să ştiţi că eu o să vorbesc foarte mult de echipa pe care o antrenez. Cred că sunt mai mult de 7 formaţii care vor să promoveze. În mod normal, în liga a 2-a există două obiective: promovarea şi salvarea de la retrogradare. Să zic aşa se împart 10 cu 10, echipele care au în vedere aceste obiective. Dar doar 2 intră în L1 iar a 3-a, de obicei, nu. Deci locurile sunt puţine, candidatele sunt multe. Ne aşteaptă o concurenţă acerbă dar sper că va fi bine!

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Primăria Unirea a fost dotată cu buldoexcavator achiziționat prin fonduri europene

BNR | Ecaterina Teodoroiu va fi pe bancnota de 20 de lei