Connect with us

Breaking News

Noi fonduri nerambursabile pentru orașele mici și mijlocii din Sud Muntenia, prin POR 2014 – 2020!

Published

on

Regiunea Sud Muntenia va beneficia de noi fonduri nerambursabile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii!

În cadrul celei de-a șaptea reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Regional, ca urmare a analizei privind stadiul implementării POR 2014 – 2020, precum și a discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, a reieșit necesitatea modificării programului pentru atingerea țintelor de absorbție stabilite.

Una dintre propunerile de modificare a programului analizate și aprobate de membrii CM POR vizează introducerea unei noi linii de finanțare – Axa prioritară 13 „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, care urmărește îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, precum și incluziunea socială a populației defavorizate, prin sprijinirea investițiilor în infrastructura de bază, centre sociale, comunitare etc..

Astfel, prin această nouă axă vor putea fi realizate următoarele tipuri de investiții: construire/reabilitare/modernizare/extindere a clădirilor destinate utilizării publice pentru servicii sociale de zi, educative, culturale și recreative, cu scopul de a crea, îmbunătăți sau extinde serviciile publice de bază, inclusiv dotarea acestora cu echipamente specifice; creare/modernizare/reabilitare a spațiilor destinate utilizării publice (ex.: parcuri, spații verzi, spații publice, scuaruri, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale, străzi, trotuare, piste pentru bicicliști), inclusiv utilități, precum și facilități pentru activități sportive și recreaționale de mici dimensiuni (ex.: terenuri de sport), Wi-Fi în spațiile publice, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi etc.).

Aceste tipuri de investiții nu sunt activități noi, întrucât se regăsesc pentru finanțare în versiunea curentă a Programului Operațional Regional prin alte axe prioritare, respectiv Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” (Prioritățile de investiții 4.2 – revitalizare urbană și 4.3 – regenerarea comunităților marginalizate), Axa prioritară 5 „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural” (Prioritatea de investiții  5.2 – revitalizarea orașelor) și Axa prioritară 9 „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”.

Advertisement

Alocarea financiară totală pentru Axa prioritară 13 este de 200 de milioane de euro, din care alocarea regională pentru Sud Muntenia este de 24,29 milioane de euro.

Menționăm că ulterior aprobării modificărilor aduse programului de către membrii Comitetului de monitorizare, noua versiune a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 va fi transmisă Comisiei Europene, prin intermediul sistemului electronic SFC 2014, pentru aprobare.

Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020, ce a avut loc marți, 10 octombrie, la București, în prezența reprezentanților Comisiei Europene, a fost un prilej de dezbateri ample cu privire la pregătirea proiectelor, stadiul contractării și măsurile de eficientizare a implementării proiectelor. La eveniment au participat reprezentanți ai tuturor instituțiilor naționale implicate în gestionarea POR și ai partenerilor.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Călărași: Un bărbat a încercat să se sinucidă de pe podul care traversează Autostrada Soarelui

Published

on

Un incident șocant a avut loc astăzi pe Autostrada Soarelui, în apropierea Bazei Aeriene 86 Borcea, unde un bărbat în vârstă de 45 de ani a încercat să-și pună capăt zilelor. Acesta amenința că vrea să se arunce de pe podul care traversează Autostrada Soarelui.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 12:00, când autoritățile au fost alertate cu privire la această situația. Pompierii militari au intervenit rapid, sosind la locul incidentului cu mai multe autospeciale echipate cu ambulanțe și personal specializat în situații de urgență.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul a fost observat încercând să se arunce de pe podul care traversează autostra. Polițiștii au blocat complet traficul rutier pentru a facilita intervenția salvatorilor. Echipajele SMURD au preluat bărbatul și transportat la Spitalul Fetești pentru evaluare medicală.

Continue Reading

Breaking News

Descinderi cu scandal în Sărulești. 50 de tone de deșeuri feroase și neferoase depozitate ilegal, confiscate de Garda Națională de Mediu. Amenzi usturătoate și controale riguroase

Published

on

Astăzi, 27.03.2024, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, dl. Andrei Corlan, împreună cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl. Mircea Fechet, au participat, alături de echipele de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, jandarmi și polițiști, la un control fulger organizat de Garda Națională de Mediu în localitatea Sărulești, județul Călărași, pentru identificarea depozitelor ilegale de deșeuri și a persoanelor care se ocupă cu activități de comerț ilegal cu deșeuri valorificabile.
În timpul descinderii, au fost efectuate verificări pe 16 amplasamente, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni în valoare de 200.000 lei și suspendări de activitate ale unor persoane fizice/juridice. Totodată, au fost confiscate 50 tone de deșeuri feroase și neferoase depozitate ilegal pe domeniul public. Comisarii GNM au dispus ridicarea acestor deșeuri și salubrizarea zonelor respective.
La această acțiune au fost mobilizate echipe de control însumând 27 de comisari de mediu, 40 de jandarmi și 2 echipaje de polițiști de la Direcția Rutieră a IGPR. De asemenea, în timpul controlului au fost utilizate un utilaj pentru încărcarea deșeurilor și mai multe platforme pentru transport.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Descinderi fulger în Sărulești efectuate de Garda Națională de Mediu. Ministrul Fechet vrea să găsească o soluție pentru comunitatea locală

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu polițiștii și jandarmii, au declanșat astăzi o amplă acțiune de control în localitatea Sărulești din județul Călărași.

Sute de tone de fier vechi și deșeuri periculoase au fost ridicate și confiscate de comisarii Gărzii de Mediu. Pe lângă aceste măsuri, autoritățile au aplicat amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind depozitarea fierului vechi.

La acțiunea de control a participat și ministrul Mircea Fechet, care spune că această situație nu este una care privește poluarea, ci și una socială, datorită faptului că întreaga comunitate își câștigă existența din colectarea deșeurilor și din dezmembrarea mașinilor prin valorificarea acestora.

Ministrul spune că amenzile nu rezolvă problema. Confiscarea deșeurilor nu ar rezolva situația. Oficialul spune că trebuie să găsească soluții serioase, nu doar amenzi aplicate.

Advertisement

Pentru a găsi o soluție, ministrul Mediului i-a solicitat primarului din Sărulești să se prezinte însoțit de un reprezentant al comunității la minister la prima oră.

Ultimele controale efectuate anul trecut au avut ca rezultat amenzi în cuantum de 133 milioane de lei și peste 600 de sesizări penale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate