Connect with us

Politică

Mihai Toader (USR) și-a anunțat candidatura la Primăria Municipiului Călărași! Acesta este dispus să facă mari sacrificii pentru cetățeni: „Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, îmi dau demisia”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Având în vedere că este o persoană foarte activă în peisajul politic din Călărași, dar și în problemele administrației publice locale, Mihai Toader, din partea partidului USR, și-a anunțat, oficial, candidatura la Primăria Municipiului Călărași.

Miercuri, 6 martie, politicianul a explicat că are un scop clar pentru care candidează, acesta constând în implicarea sa profundă în problemele cetățenilor din orașul nostru. Pentru a-și pune în aplicare acest obiectiv, Mihai Toader a argumentat că vrea să administreze orașul într-un mod diferit, ducând lucrurile într-o direcție favorabilă pentru comunitate.

„Da, candidez. Am fost extrem de activ în societatea civilă, în ceea ce ar fi trebuit să facem noi, cetățenii, și am hotărât să candidez. Asta este hotărârea mea și a partidului din care fac parte, motivele le cunoașteți cu toții. (…) Vedeți, și voi, ce vă înconjoară în momentul în care ieșiți pe stradă, vedeți cazurile sociale, care sunt din ce în ce mai multe. (…) Aș vrea să schimb modul în care se face administrație în acest oraș”, a declarat candidatul.

Advertisement

Cu ce promisiuni vine Mihai Toader pentru călărășeni

Pe lângă aceste lucruri, politicianul a spus că vrea să vină cu soluții concrete și realizabile, în care să-și aducă aportul și locuitorii Călărașiului, întrucât el vede cu ochi buni implicarea comunității în procesul decizional.

„În mod cert o să continui această campanie, dar o să vin și cu soluții, pentru că se lucrează la un proiect pentru oraș și încercăm să schimbăm lucrurile, vom reuși până la urmă. (…) Proiectul este coordonat de mine și are în componență niște puncte care sunt dezbătute de unii colegi, pe competențele lor, și oameni din societatea civilă. Au ajuns destul de mulți să relaționeze cu noi, este un lucru bun, înseamnă că societatea reacționează”, a explicat Mihai Toader.

În acest sens, candidatul a fost întrebat despre modul în care îl tratează oamenii din comunitate, iar acesta a dezvăluit că, în general, lumea are o părere foarte bună despre el: „Mă tratează cu respect, cu speranță și cu încredere, lucru care chiar mă motivează să merg înainte, e un lucru bun ăsta, nu cred că aș fi în stare vreodată să-i înșel”.

Mihai Toader promite că își va dovedi angajamentul față de problemele cetățenilor printr-un gest pe care nimeni nu a fost dispus să-l facă. Acesta a explicat că, dacă nu va reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus, se va retrage și îi va ceda locul cuiva care este, într-adevăr, capabil să ducă societatea călărășeană la un nou nivel.

„O să vedeți, în programul meu, ceva surprinzător, ceva ce nu și-a asumat nimeni până acum. (…) Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele în proporție de 70%, cel puțin, îmi dau demisia, fără nicio discuție. Nu pot continua dacă sunt incompetent, las pe altul, este simplu, societatea trebuie să progreseze și să meargă înainte, cu oameni competenți”, a adăugat politicianul de la USR.

Advertisement

 

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate