in

Mesajul fostului viceprimar de Călărași, ing. Virgil Dumbravă: “Respectați măsurile de igienă și rămâneți acasă!”

Fostul viceprimar al municipiului nostru,  actual coordonator al partidului PRO România Călărași, ing. Virgil Dumbravă, a transmis un mesaj important tuturor călărășenilor și actualei administrații liberale  privind Starea de Urgență ce se datotează numărului mare de infectări cu COVID-19 la nivel național. Virgil Dumbravă atrage atenția administrației locale și județene privind felul în care este gestionată această situație în județ.

PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI TREBUIE SA INDENTIFICE DIN TIMP PERSOANELE VULNERABILE

“Stați acasă dacă puteți să vă întrerupeți serviciul, dacă puteți lucra de la domiciliu! Stați acasă! Faceți cumpărăturile necesare, cât vă este necesar. Cu cât nu vom lua măsuri și se va extinde epidemia, vom suferi toți. Nu mă refer la epidemia în sine, ci la ceea ce va urma! Problema economică poate să fie foarte grea.

Legat de activitatea Primăriei, aceasta ar trebui să identifice urgent toată populația vulnerabilă, adică persoanele de peste 65 ani, cele care sunt singure și să formeze, prin Comitetul local pentru situații de urgență, să dispună protejarea cetățenilor, astfel încât să fie aprovizionați cu alimente, acasă.  Trebuie și noi să ne protejăm individual.

GUVERNUL ROMÂNIEI – ÎN SITUAȚIE DE URGENȚĂ

Dacă este o situație de urgență, statul român trebuia să meargă la fabrica de confecții, pentru a produce măști. Statul trebuia sa aibă în vedere distileriile. În loc de vodka să se producă alcool de uz medical sau substanșe pentru dezinfectare. Măsurile trebuiau luate la timp, nu acum,  deși nici acum nu este prea târziu.

CATEGORIILE DE PERSOANE DEFAVORIZATE

Privind categoriile sociale care sunt obligate să muncească pentru a-și asigura existența, Dumbravă a apreciat riscul pe care unele meserii le produce persoanelor. El a dezbătut exemplul taximetriștilor, care se află zilnic în contact cu diferite persoane și se pot expune la riscuri atât ei cât și familiile lor.

Virgil Dumbravă: “S-au închis restaurante, cofetăriile, nu se mai fac nunți, sunt măsuri dure. Măsura luată de guvern de a plăti aceste persoane aflate în șomaj tehnic cu 75% din venitul mediu pe economie, este o măsură bună. Totuși ar fi trebuit să se intervină pentru ușurarea actului administrativ” – a spus V. Dumbravă, apoi a continuat “Dacă am 100 salariați și aceștia intră de mâine în șomaj, iar mâine merg la A.J.O.F.M. și se înșiră acolo, unul în altu’, ce facem? Actul administrativ ar trebui să fie ușor, iar angajatorul ar face comunicarea ulterior, pe propria răspundere prin REVISAL.

Taximetriștii sunt foarte vulnerabili iar această vulnerabilitate se poate transmite cetățenilor. Activitatea aceasta de taximetrie ar trebui închisă definitiv, ori să se separe total partea din față cu cea din spate a autoturismului cu geam pentru a se evita contactul cetățean – taximetrist. Cred că cea mai bună soluție ar fi și pentru ei acea măsură de șomaj tehnic cu alocarea a 75%”

PLAȚILE ON-LINE – O SOLUȚIE EFICIENTĂ CARE VA LUA AMPLOARE

Virgil Dumbravă a vorbit în cadrul unui interviu video despre o nouă metodă prin care oamenii au ales să facă diferite plăți.

Virgil Dumbravă: “Plățile online trebuie să fie extinse. Este un lucru foarte bun de urmat, ceva permanent. Sunt diferite măsuri tehnice ce trebuiau luate. Aș dori ca această situație de urgență să nu dureze mai mult de o lună. Dacă nu va dispare această pandemie, nu vom putea porni economia. Lucrurile se pot complica. Dar trebuie să fim optimiști. La Timișoara s-a descoperit un antidot în stadii avansate s-au experimentat vaccinuri. Deci mesajul final până la terminarea acestei pandemii este STAȚI ÎN CASĂ!” – a încheiat Virgil Dumbravă.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Primăria Călărași anulează evenimentele culturale. Banii vor fi redirecționați Direcției de Asisență Socială

INSPECŢIA TEHNICĂ PERIODICĂ (ITP) NU SE PRELUNGEȘTE CONFORM DEROGĂRII PREVĂZUTE LA ART. 14 DIN DECRET NR. 195 DIN 16 MARTIE 2020!!!