Connect with us

Știri

Mesajul fostului viceprimar de Călărași, ing. Virgil Dumbravă: “Respectați măsurile de igienă și rămâneți acasă!”

Fostul viceprimar al municipiului nostru,  actual coordonator al partidului PRO România Călărași, ing. Virgil Dumbravă, a transmis un mesaj important tuturor călărășenilor și actualei administrații liberale  privind Starea de Urgență ce se datotează numărului mare de infectări cu COVID-19 la nivel național. Virgil Dumbravă atrage atenția administrației locale și județene privind felul în care este gestionată această situație în județ.

PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI TREBUIE SA INDENTIFICE DIN TIMP PERSOANELE VULNERABILE

“Stați acasă dacă puteți să vă întrerupeți serviciul, dacă puteți lucra de la domiciliu! Stați acasă! Faceți cumpărăturile necesare, cât vă este necesar. Cu cât nu vom lua măsuri și se va extinde epidemia, vom suferi toți. Nu mă refer la epidemia în sine, ci la ceea ce va urma! Problema economică poate să fie foarte grea.

Legat de activitatea Primăriei, aceasta ar trebui să identifice urgent toată populația vulnerabilă, adică persoanele de peste 65 ani, cele care sunt singure și să formeze, prin Comitetul local pentru situații de urgență, să dispună protejarea cetățenilor, astfel încât să fie aprovizionați cu alimente, acasă.  Trebuie și noi să ne protejăm individual.

GUVERNUL ROMÂNIEI – ÎN SITUAȚIE DE URGENȚĂ

Dacă este o situație de urgență, statul român trebuia să meargă la fabrica de confecții, pentru a produce măști. Statul trebuia sa aibă în vedere distileriile. În loc de vodka să se producă alcool de uz medical sau substanșe pentru dezinfectare. Măsurile trebuiau luate la timp, nu acum,  deși nici acum nu este prea târziu.

Advertisement

CATEGORIILE DE PERSOANE DEFAVORIZATE

Privind categoriile sociale care sunt obligate să muncească pentru a-și asigura existența, Dumbravă a apreciat riscul pe care unele meserii le produce persoanelor. El a dezbătut exemplul taximetriștilor, care se află zilnic în contact cu diferite persoane și se pot expune la riscuri atât ei cât și familiile lor.

Virgil Dumbravă: “S-au închis restaurante, cofetăriile, nu se mai fac nunți, sunt măsuri dure. Măsura luată de guvern de a plăti aceste persoane aflate în șomaj tehnic cu 75% din venitul mediu pe economie, este o măsură bună. Totuși ar fi trebuit să se intervină pentru ușurarea actului administrativ” – a spus V. Dumbravă, apoi a continuat “Dacă am 100 salariați și aceștia intră de mâine în șomaj, iar mâine merg la A.J.O.F.M. și se înșiră acolo, unul în altu’, ce facem? Actul administrativ ar trebui să fie ușor, iar angajatorul ar face comunicarea ulterior, pe propria răspundere prin REVISAL.

Taximetriștii sunt foarte vulnerabili iar această vulnerabilitate se poate transmite cetățenilor. Activitatea aceasta de taximetrie ar trebui închisă definitiv, ori să se separe total partea din față cu cea din spate a autoturismului cu geam pentru a se evita contactul cetățean – taximetrist. Cred că cea mai bună soluție ar fi și pentru ei acea măsură de șomaj tehnic cu alocarea a 75%”

PLAȚILE ON-LINE – O SOLUȚIE EFICIENTĂ CARE VA LUA AMPLOARE

Virgil Dumbravă a vorbit în cadrul unui interviu video despre o nouă metodă prin care oamenii au ales să facă diferite plăți.

Virgil Dumbravă: “Plățile online trebuie să fie extinse. Este un lucru foarte bun de urmat, ceva permanent. Sunt diferite măsuri tehnice ce trebuiau luate. Aș dori ca această situație de urgență să nu dureze mai mult de o lună. Dacă nu va dispare această pandemie, nu vom putea porni economia. Lucrurile se pot complica. Dar trebuie să fim optimiști. La Timișoara s-a descoperit un antidot în stadii avansate s-au experimentat vaccinuri. Deci mesajul final până la terminarea acestei pandemii este STAȚI ÎN CASĂ!” – a încheiat Virgil Dumbravă.

Advertisement

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1235434153328932/

Advertisement

Știri

Incendiu de proporții în Călărași: 30 de hectare de grâu cuprinse de flăcări în zona Modelu

Duminică, 6 iulie 2025, un incendiu de amploare a izbucnit în zona agricolă Modelu, din județul Călărași, unde aproximativ 30 de hectare de grâu au fost cuprinse de flăcări. Incendiul, aflat încă în desfășurare, a mobilizat un important dispozitiv de intervenție: cinci autospeciale de stingere ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru limitarea extinderii focului și protejarea zonelor învecinate.

Focul a izbucnit în jurul prânzului, pe un teren agricol aflat în plină campanie de recoltare, ceea ce a favorizat extinderea rapidă a flăcărilor.

Până la această oră, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în afara culturii agricole afectate.

Vom reveni cu informații pe măsură ce operațiunea de stingere evoluează.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Autogara Obor, controlată de mafia microbuzelor. Călătorii spre Călărași, prinși la mijloc într-un război al transportatorilor

Un adevărat scandal mocnește, zi de zi, în Autogara Obor din Capitală, acolo unde noua rută legală București – Călărași este sabotată de metode care ating zona penalului. Călătorii care vor să urce în microbuzele firmelor călărășene – intrate legal pe piață în urma liberalizării transportului de la 1 iulie – sunt întorși din drum, agresați verbal și îndrumați forțat spre alte mașini, aparținând unei firme deja cunoscute pentru practici neloiale.

„Vin, te scuipă, te înjură, iau oamenii de lângă mașină!”

Șoferii care refuză să cedeze presiunilor vorbesc, cu teamă și resemnare, despre monopolul forțat pe care unii vor să îl păstreze cu orice preț, chiar și cu încălcarea flagrantă a legii:

„Ei au făcut 50 de lei cursa până acum. Acum vin cu 10 lei, doar ca să ne scoată de pe traseu. Dacă rămân iar singuri, o urcă la 100! Se urcă la tine-n mașină și ia călătorii cu japca. ‘Hai cu mine gratis! Hai cu mine 10 lei!’”, povestește un șofer, aproape singur în microbuzul său.

Călătorii sunt zăpăciți, împinși de colo-colo, în timp ce alții, aflați în misiune de „descurajare”, nu ezită să aplice intimidări directe. Un bărbat tatuat, devenit „paznic neoficial” al autogării, le ordonă celor care vor să urce la firmele călărășene:
„Stai la mașină, mă! Ce cauți aici?”

Un sistem cu rădăcini vechi: dosare penale, abuzuri și condamnări

Problema nu este nouă. În spatele haosului din autogară stau ani de practici abuzive tolerate de instituții ale statului.
Potrivit presei, în 2017, Daniela Dobrilă, fost director în cadrul Autorității Rutiere Române – Direcția Licențe, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani și folosirea de informații nepublice.

Advertisement

Mai mult, în același an, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, după ce ar fi suprapus licențe de transport pe ruta Călărași – București, exact traseul care astăzi generează conflictul.

Lucian Carapidis, administratorul SC TUDAN SRL, a reclamat situația la toate instituțiile posibile: Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Consiliul Concurenței și Ministerul Administrației și Internelor.

Deocamdată, poliția tace, iar haosul din Autogara Obor continuă nestingherit.

„Este un monopol. Concurență neloială în toată regula! Dar nu se întâmplă nimic…”, adaugă un șofer.

Cât mai costă o călătorie? Cât mai valorează legea?

În tot acest scenariu, prețul unei călătorii București – Călărași a ajuns la 10 lei, doar pentru ca unele firme să rămână singure pe piață, așa cum au făcut ani la rând, când tarifele ajungeau și la 50 lei.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Meci de vis pentru Spicul Vâlcelele: amical de gală împotriva Rapidului București!

Un moment istoric pentru fotbalul din județul Călărași! Echipa Spicul Vâlcelele a disputat, sâmbătă, un meci amical de prestigiu împotriva uneia dintre cele mai iubite și titrate formații din România – FC Rapid București.

Partida s-a desfășurat pe terenul de la Baza Constructorul Mobexpert din București, iar pentru echipa călărășeană a fost o adevărată onoare să se afle față în față cu o formație de Liga 1, cu o istorie bogată și o galerie legendară.

Pe lângă emoția întâlnirii, meciul a fost și o lecție de profesionalism și angajament, în care Spicul Vâlcelele a reușit să-și testeze potențialul în compania unui adversar de top. Atmosfera de pe teren a fost una de respect reciproc, iar intensitatea jocului a pus la încercare pregătirea fizică și tactică a echipei din Vâlcelele.

Întâlnirea a avut și o încărcătură emoțională aparte: în prezentul lot al Spicului se regăsesc jucători care au scris, la rândul lor, pagini din istoria Rapidului:

Advertisement
  • Marian Vlada, actualul antrenor principal și fost atacant important al giuleștenilor
  • Raul Costin, mijlocaș experimentat care a evoluat pentru Rapid și alte echipe din Liga 1
  • Bogdan Barbu, jucător care a purtat tricoul vișiniu în anii săi de glorie

„A fost un moment cu adevărat special pentru clubul nostru. Ne motivează să muncim și mai mult pentru a ne atinge obiectivele. Mulțumim Rapidului pentru invitație și pentru ospitalitate!”, au transmis reprezentanții Spicului Vâlcelele.

Meciul cu Rapid va rămâne un reper important în istoria clubului și un imbold în plus pentru noul sezon competițional.

Continue Reading