Connect with us

Știri

Iubirea nu are limite. O polițistă s-a îndrăgostit de un tânăr arestat la domiciliu pentru tentativă de omor. Vecinii băiatului au sunat la 112

Published

on

O posibilă idilă de dragoste între o polițistă și un tânăr arestat la domiciliu a ajuns în atenția șefilor din Poliție, după ce un vecin a sesizat prin 112 faptul că tânăra îmbrăcată în uniformă intra în casa băiatului de 19 ani, arestat la domiciliu, cercetat pentru tentativă de omor și ieșea după mai multe ore.

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de 29 septembrie, când vecinii tânărului arestat la domiciliu pentru tentativă de omor au fost martorii unui eveniment care i-a pus pe gânduri și i-a adus în prim-plan pe oamenii legii.

Unul dintre vecinii acestui bărbat a făcut un apel la numărul de urgență 112 pentru a semnala o situație care părea să fie dincolo de comun. El le-a spus polițiștilor că o polițistă care se ocupa de verificările la domiciliul bărbatului petrecea mai multe ore acolo în timpul programului de lucru. Această descoperire a stârnit suspiciuni.

“Cam de vreo două săptămâni e jale mare în localitate. O domnișoară polițist, având în subordine câțiva arestați la domiciliu, ar fi început o idila cu unul dintre acestia. Într-o seară, am parcat mașina. La ora 23, i-am văzut, dădeau ture cu mașina. A doua zi dimineață, un prieten m-a sunat și mi-a spus, “Mai, ce am văzut la ieșire din București. Am rămas uimit. Andreea, polițista, era cu Alin, a lui Viteză, în mașină.” La câteva zile, a venit domnul comandant și m-a întrebat dacă știu ce face respectiva. Vineri, 28 septembrie, s-a primit un apel că ei sunt acolo. Colegii dânsei, echipați cu camere, au intrat în casă și i-au găsit pe amândoi, întinși în pat. Se jucau pe telefon. În momentul în care un coleg a întrebat-o ce face acolo, ea a răspuns că este în timpul liber. I-a zis să se îmbrace, că o așteaptă domnul comandant.” – povestește un vecin, martor al întregii situații.

De atunci, ancheta este în plină desfășurare. Polițista în cauză este supusă unei cercetări disciplinare de către superiorii săi, iar oamenii legii efectuează verificări pentru a confirma informațiile furnizate de vecin.

Mătușa tinerei polițiste este surprinsă de comportamentul tinerei și spune că nu a mai făcut astfel de probleme până acum.

“Să știți, sunt foarte sinceră. Aseară a venit cineva la mine și m-a întrebat, “Ai auzit ce a făcut Andreea?”. Mi-a zis ce a făcut. Mi-a zis că Andreea și-a lăsat soțul și trăiește cu ăsta. Chiar mă gândeam să o sun și să îi spun să vină până la mine.” – a spus mătușa tinerei polițiste din Budești.

Mama lui Alin, tânărul aflat în arest la domiciliu, nu vede nicio problemă în această situație. Spune că cei doi se cunosc de mai bine de un an, înainte ca tânărul să aibă probleme cu legea și să ajungă arestat la domiciliu.

“Băiatul meu e arestat la domiciliu, știe toată lumea. A fost o problemă, o greșeală. Ei au un an și ceva de când se cunosc. După ce Alin a fost arestat, nu au mai ținut legătura. Ea venea pentru ca el să semneze. Ei erau îndrăgostiți de mai mult timp. (…) Nu este nicio problemă. Fată era în timpul liber. Ei se cunosc de un an și jumătate. Au fost într-o relație, s-a întâmplat ce s-a întâmplat și nu s-au mai văzut, dar dragostea a rămas.”

Advertisement

IPJ CĂLĂRAȘI A ÎNCEPUT O CERCETARE DISCIPLINARĂ ASUPRA POLIȚISTEI.

“La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii Orașului Budești au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în cursul zilei, un alt bărbat ar fi părăsit locuința unde se afla în arest la domiciliu, pentru tentativă la omor. Din verificările efectuate de către patrula care a intervenit la fața locului, a rezultat că persoana care face obiectul măsurii arestului la domiciliu a fost identificată la adresa indicată, totodată fiind identificată în cadrul locuinței o persoană de sex feminin, despre care s-a stabilit faptul că are calitate de agent de poliție și se afla în timpul liber.

În cauză, a fost dispusă cercetarea disciplinară a agentului de poliție identificat în locuință, fiind efectuate verificări detaliate pentru stabilirea situației de fapt, urmând a fi aplicate măsurile legale în consecință,” se arată într-un comunicat IPJ Călărași.

Advertisement

Știri

85% dintre pensionarii din Călărași primesc de la 1 septembrie pensii mărite, însă unii rămân cu neclarități. Ce spune conducerea Casei Județene de Pensii Călărași

Published

on

Conducerea Casei Județene de Pensii (CJP) Călărași a anunțat, pe 6 septembrie 2023, că toate deciziile de pensie recalculate au fost puse în plată de la începutul lunii septembrie. În cadrul unei conferințe de presă, directoarea executivă a instituției, Tatiana Zaharia, a precizat că recalcularea a afectat aproximativ 57.491 de dosare, iar majoritatea pensionarilor din județ au înregistrat creșteri ale veniturilor. Pentru 8.347 dintre aceștia, procesul de recalculare nu a adus nicio mărire. La conferință a mai fost prezentă și Elena Dincă, directoarea adjunctă a CJP Călărași. 

Potrivit directoarei CJP Călărași, 85% dintre pensionari au beneficiat de creșteri ale pensiilor, iar 3.500 dintre aceștia au depășit pragul de 1.281 de lei, ieșind astfel din indemnizația socială. Cu toate acestea, în cazul a 8.347 de dosare s-a înregistrat o scădere a cuantumului pensiei, însă aceasta este doar pe hârtie, fără a afecta pensiile aflate în plată. Aproximativ 14.000 de pensionari din județ continuă să primească indemnizația socială, care reprezintă diferența dintre pensia de contributivitate și pensia minimă garantată de 1.281 de lei.

„Din 1 septembrie, toate deciziile recalculate au fost puse în plată. La nivelul județului Călărași, în urma recalculării, un procent de aproape 85% din dosare au înregistrat creșteri. Tot datorită recalculării drepturilor de pensie, din 1 septembrie, au ieșit din indemnizația socială 3.500 de pensionari, deci au depășit pragul de 1.281 de lei”, a declarat Tatiana Zaharia. 

Indemnizația socială pentru pensionari, cunoscută în trecut drept pensia socială minimă garantată, este o măsură adoptată de statul român în 2009 pentru reducerea sărăciei și îmbunătățirea standardului de viață al populației, acordată pensionarilor sistemului public de pensii ale căror venituri din pensii sunt sub nivelul stabilit prin lege. „Acea pensie minimă garantată se aplică tuturor pensionarilor, indiferent de data deschiderii drepturilor de pensie”, mai explică Tatiana Zaharia. În 2024, nivelul veniturilor care permit acordarea acestei indemnizații este de 1.281 lei, potrivit legii. 

Neclaritățile pensionarilor 

Cu toate acestea, procesul de recalculare a generat neclarități pentru unii pensionari. Mai mult de 1.100 dintre aceștia au solicitat clarificări legate de stabilirea stagiului de cotizare sau cuantumul pensiei. Aproximativ 200 dintre ei au depus cereri scrise pentru a primi răspunsuri oficiale. „Neclaritățile fac referire la perioada necontributivă, perioada asimilată sau la neluarea în calcul al sporului suplimentar privind activitatea desfășurată în grupe superioare de muncă”, arată directoarea executivă. 

Directoarea executivă adjunctă a CJP Călărași, Elena Dincă, a precizat că, în urma procesului de recalculare, deși unele pensii au înregistrat scăderi pe hârtie, nicio pensie aflată în plată nu va scădea efectiv. 

„La nivelul județului Călărași, am avut, în perioada de recalculare, 57.491 de dosare. Din acestea, avem o scădere la un număr de 8.347 de dosare, care reprezintă 14,52%, iar creștere până în 25% la un număr de 24.199 de dosare, creștere între 50% și 75% pentru 5.496 de dosare, creștere între 75% și 100% pentru 429 de dosare, iar creștere de 100% pentru 45 de dosare. Sunt pensii care au scădere, dar doar pe decizie, ca și cuantum, însă nicio pensie aflată în plată nu scade”, a punctat Elena Dincă în cadrul conferinței. 

În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea, chiar dacă în urma recalculării va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată. În aceste cazuri, valoarea pensiei va rămâne egală cu cea primită înaintea recalculării.

Pensiile ar trebui să ajungă în principiu în prima jumătate a lunii septembrie. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că primele pensii vor sosi însă prin Poșta Română, începând cu data de luni, 2 septembrie. Pe card, pensiile ar trebui să fie virate joi, 12 septembrie.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Cod galben de inundații! Ce județe sunt vizate

Published

on

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru râurile din județele Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța, unde există riscul depășirii cotelor de atenție și al inundațiilor locale. Avertizarea este valabilă până vineri seara.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis joi o avertizare Cod galben, bazată pe situația hidrometeorologică actuală și prognoza pentru următoarele 24 de ore. Avertizarea va începe joi la ora 23:00 și va fi valabilă până vineri la ora 18:00.

„Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Prut şi Siret, în judeţele: Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea, râurile din judeţul Tulcea şi cele din jumătatea de nord a judeţului Constanţa, unde sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale”, au transmis hidrologii, scrie news.ro.

 

Continue Reading

Actualitate

Structura anului universitar 2024-2025. Când vor începe studenții facultatea

Published

on

În anul universitar 2024-2025, majoritatea facultăților din România vor începe cursurile luni, 30 septembrie.

Spre deosebire de liceeni, care încep cursurile mai devreme, pe 9 septembrie, studenții nu vor beneficia de vacanța de toamnă, urmând să intre în vacanță abia sâmbătă, 21 decembrie, când începe vacanța de iarnă sau cea de sărbători.

La fel ca elevii, studenții vor avea vacanța de iarnă între 21 decembrie 2024 și 7 ianuarie 2025, pentru a acoperi zilele libere de Crăciun, Anul Nou, Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul. Cursurile vor fi reluate miercuri, 8 ianuarie 2025.

Structura anului universitar 2024-2025 prevede cursuri în următoarele perioade: 30 septembrie 2024 – 20 decembrie 2024, 8 ianuarie 2025 – 21 ianuarie 2025 și 24 februarie 2025 – 30 mai 2025. Vacanța de iarnă este programată între 21 decembrie 2024 și 7 ianuarie 2025, iar vacanța intersemestrială va avea loc între 12 și 23 februarie 2025. Examenele pentru semestrul I sunt prevăzute între 22 ianuarie și 11 februarie 2025, iar cele de final de an universitar între 31 mai și 20 iunie 2025.

Desigur, structura anului universitar 2024-2025 poate fi modificată pentru studenții din anii terminali, care în mod obișnuit trebuie să finalizeze mai devreme anul universitar pentru a putea susține examenul de licență sau disertație.

 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate