Connect with us

Știri

Imagini virale. Filmul scandalului din Lehliu Gară dintre Olguța și oamenii legii

Published

on

Stan Olguța, o femeie din satul Răzvani, Orașul Lehliu Gară, a fost arestată împreună cu nepotul ei, Stan Laurențiu Bogdan, după ce, în după-amiaza zilei de 14 decembrie 2022, orele 15:40 au provocat un adevărat scandal pe o stradă din sat. Aflată în stare de ebrietate, femeia a lovit o autospecială de poliție care patrula în zonă. A fost momentul în care situația a degenerat.

Potrivit rechizitoriului dosarului nr. 1096/P/2022 întocmit de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Lehliu Gară la data de 09 ianuarie 2023, polițiștii s-au autosesizat cu privire la faptul că, pe strada Trandafirilor din satul Răzvani – orașul Lehliu Gară, numiții Stan Olguța și Stan Laurențiu- Bogdan tulburaseră liniștea publică, exercitând violențe fizice asupra persoanelor și proferând amenințări.

Depășit de situație, agentul de poliție care a intrat în contact cu grupul din care femeia a ieșit și a lovit autospeciala Ministerului Afacerilor Interne, și-a chemat, în ajutor, colegii de pe tură.

Oamenii legii, prezenți la fața locului, au încercat să calmeze spiritele aprinse între cetățeni și colegii de tură, implicați în conflict cu Olguța Stan și  nepotul ei, însă fără vreun rezultat.

De aici totul a degenerat într-un scandal care s-a lăsat cu picioare, palme, flegme, jigniri și amenințări.

În spațiul public au apărut mai multe filmulețe care surprind fragmente din scandalul cu pricina.

 •  – Cetățean: Ascultă-mă…
 • [pe fundal]: Dă-te-n p**a mea!
 • – Hei, hei, dați-vă de aici…!
 • – Dacă nu erai polițist, șefule, te bătea femeia aia de nu….

Dialogul este de-a dreptul halucinant.  După ce și-a luat o palmă, agentul de poliție stă cu mâinile în buzunarele de la geacă și continuă să dialogheze cu cetățenii care cer explicații pentru ce s-a întâmplat.

 • Nepoata Olguței: Șefule, ne cerem scuze!
 • Agentul de poliție: Poți să nu mai ții telefonul ăla, să nu mă mai filmezi?
 • Nu, păi nu-i normal!
 • Agentul de poliție: Nu sting nicio cameră
 • Nepoata: Nu-i normal să lovești un cetățean..
 • Nepot: Și tu cum ai dat în ea?
 • Agentul de poliție: Eu?
 • Nepot: Da!
 • Agentul de poliție Florea: Bă! Vine și direct și-mi dă… ia ascultă la mine! Vine direct la mine și-mi dă una și dup-aia…
 • Nepoata: Nu este adevărat! Nu există!
 • Agentul de poliție Florea: Cum nu este?
 • Nepoata: Doar a salutat.. alooo! Ți-a făcut așa în geam și tu ai considerat altceva. A bătut cu palma în geam și tu… a pus palma pe geam.
 • Agentul de poliție Florea: Îmi bagi telefonul în nas.
 • Nepoata: Sigur că da!
 • Nepot: Ești pe domeniu public!
 • Agentul de poliție Florea: Oi fi pe domeniu public, dar tot trebuie să respecți distanța.

După alte câteva secunde, dialogul se aprinde între agentul de poliție și rudele femeii care a lovit autospeciala de poliție. 

În timp ce agentului de poliție i se solicita să se prezinte, pe fundal Stan Olguța striga cât o țineau plămânii.

 • – Ia mână după mine!!!
 • – Hai, calmează-te!
 • – Făăi!
 • – Ia MÂNAAA!

Apare cel de-al doilea echipaj de poliție la locul scandalului. 

 • Bună ziua! Bună ziua! Două secunde!
 • Luți-l!
 • Ia zi băăă!
 • Agentul de poliție: Ce s-a întâmplat?!
 • Agentul Florea: A dat cu palma în mașină și … [ neinteligibil]

Fără să stea pe gândul cel de-al doilea echipaj care a venit la fața locului a procedat imediat la imobilizarea femeii aflată în stare vădită de ebrietate, moment în care se declanșează o adevărată hărmălaie.

 • Ce, boss-ule, voiai să pui mâna pe ea?
 • Eeee! [larmă] Ce faci, mă? Ai dat cu piciorul în ea, mă?
 • Ce faci, băi, tată? Băă, băă, ai dat cu piciorul în ea?
 • Băă!
 • Ai dat cu piciorul în ea?
 • Păi, stai, mă, puțin!

„În momentul în care agentul de poliție a deschis portiera autospecialei, femeia aflată într-o stare vădită de ebrietate, l-a lovit cu pumnul în zona feței. Imediat la fața locului s-au adunat mai multe persoane, rude ale femeii, polițiștii solicitând sprijinul altor echipaje aflate în serviciu. Femeia a fost imobilizată, iar în timpul introducerii în autospecială un alt agent de poliție a fost lovit de aceasta cu piciorul în zona umărului. De menționat, în timpul intervenției a fost folosit spray-ul iritant lacrimogen.

Stan Olguța și nepotul ei au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv 30 de zile și cercetați în dosarul 4130/249/2022.

Gheorghe Georgiana este nepoata lui Stan Olguța și o descrie pe aceasta ca este o femeie liniștită, care nu a creat probleme până acum. Nepoata mai spune că nu este corect ce a pățit Olguța, mai ales că are 5 copilași acasă, cu vârste cuprinse între 8 luni și 20 de ani, pe care îl crește singură.

Soția lui Stan Laurențiu-Bogdan, zis Jarde, cercetat în stare de arest preventiv este de-a dreptul oripilată.

„Au fost arestați amândoi, mătușa mea și concubinul meu. Se bagă în fața lor [n.r.Stan Laurențiu-Bogdan] să nu o împuște și țipă să nu o omoare că a dat foarte rău în ea, ca într-un bărbat. Cred că nici într-un bărbat nu se merita să dea așa. Chiar dacă ea greșea sau opunea rezistență, îi punea cătușele și o ducea la secție. Noi suntem niște oameni normali, fără puteri, influențe. Noi vrem să se facă lumină în cazul ăsta, pentru că oamenii ăștia au fost arestați și încadrați la ultraj după ce au fost bătuți. Vineri au fost judecați, li s-a terminat termenul de 20 de zile, li s-a prelungit încă un termen și mâine sunt transferați, unul la Penitenciarul Slobozia iar una la Penitenciarul Poarta Albă.” spune Stan Denisa, soția bărbatului reținut în urma scandalului din Lehliu Gară.

 

Știri

Zeama de gunoi și mizeria de după ridicarea pubelelor la Călărași

Published

on

Călărășenii se plâng de mizeria pe care o lasă în urmă maşinile care ridică gunoiul din cartierele oraşului. De câte ori nu am trecut prin oraş pe lângă pubelele urât mirositoare. Şi da, gunoiul nu miroase frumos. Dar odată ridicat, zeama ce rămâne un urma utilajelor care ridică gunoiul e mai mult decât o dâră urât mirositoare într-o zi de vară.

Un urmăritor al site-ului CălărașiPRESS  ne-a trimis un filmuleț cu „mizeria lăsată în urmă de REBU”. Se întâmplă pe o strada din zona Orizont. Video-ul nu poate reda și mirosul. Mirosul dintr-o zi în care canicula încinge focarele de infecție ca cel din imagini.

Cine ar trebui să spele mizeria care curge din mașinile de gunoi? Suntem fericiţi că avem în oraşul de 5 stele firme care adună gunoiul. Dar cu zeama de gunoi cum rămâne? Între timp România se luptă cu focarele de COVID-19 și PPA.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Răzvan Sauciuc spune că, pentru această problemă nu există o soluție, cauza principala fiind structura deșeurilor. „Se aruncă totul, inclusiv mâncare și resturi cu lichide. Această problemă nu este doar la Călărași, ci în toată țara. Mașina nu este făcute să transporte lichide. Mașina compactează deșeurile. Soluție tehnică nu există, dacă se arunca ce trebuie, deșeuri uscate, nu era nicio problemă.”

Continue Reading

Știri

Fenomenul drogurilor în Călărași | Iliuță: „Iorga cred că era unul din traficanții județului”

Published

on

iorga marian / vasile iliuta

Vânzarea de droguri, care obișnuia să aibă loc la colțul străzii, s-a mutat pe internet. Dealerii online testează consumatorii pentru a evita detectarea de către polițiștii sub acoperire.

Dealerii de droguri de pe străzi au făcut trecerea către mediul online. Aceștia primesc comenzi prin intermediul aplicațiilor de mesagerie criptate, utilizând coduri și metode de livrare similare celor din filmele de spionaj. Ei oferă o gamă largă de substanțe, de la pastile cu regim strict până la droguri periculoase. Trist este că deseori, persoanele prinse în raiduri de către poliție sunt copii în vârstă de 12 sau 13 ani, care au căzut pradă propriei dependențe.

În România, în ultimele două săptămâni, au avut loc 130 de percheziții, cu confiscarea a aproape 100 de kilograme de droguri și arestarea preventivă a 49 de suspecți. Cea mai recentă captură a avut loc la Brașov, unde mascații au reținut șapte dealeri care furnizau cocaină și canabis dependenților. Aceste substanțe erau păstrate în borcane.

La nivelul județului Călărași, situația drogurile nu pare a fi prea departe față de restul județelor. În realitate, situația pare a fi ținută sub control. Dacă în anii anteriori pe străzile din Călărași vedeam zilnic zeci de tineri care consumau etnobotanice sau droguri de mare risc, fenomenul pare că a stagnat în ultima vreme.

Despre acest fenomen a comentat public și Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, care a recunoscut că acest fenomen reprezintă o problemă în județ și în oraș. Acesta a amintit un incident din trecut legat de consumul de droguri. Oficialul spune că inclusiv fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, a avut o contribuție negativă asupra acestui fenomen.

(…) “Cred un singur lucru și fac o declarație publică. Traficanții sunt în cârdășie cu poliția. Dacă sunt în cârdășie, hai să căutăm polițiștii care sunt cei care vând droguri sau care sunt complice cu ei, cum era acest comandant care spunea că el nu poate să intervină(…).” – a declarat Iliuță într-o ultima conferință de presă.

Acesta a dezvăluit că atunci când un ziarist a alertat Poliția la 112 despre tineri consumând droguri într-o scară de bloc, nu a existat nicio intervenție din partea Poliției. Astfel, Vasile Iliuță, în calitate de președinte al Consiliului Județean Călărași, a fost nevoit să contacteze personal comandantul Poliției, care a spus că acest caz nu intră în competența lor, sugerând că ar trebui să intervină Poliția Națională.

“Da, e un fenomen care la Călărași se întâmplă. Îmi aduc aminte că eram sesizat de ziarist, era la doamna Mitache, și mă suna pe mine ca președinte al Consiliului Județean că ea a sunat la 112 și nu interveneau în spatele unui bloc, unde vedeau că se injectau, se drogau și era un mare scandal. Atunci am sunat eu comandantul poliției și am primit răspuns care m-a șocat la momentul ăla. A zis că nu-i de competența poliției județene. Este o poliție națională cu un birou la Călărași care ar trebui să intervina. Am zis – oameni buni, 112 e un serviciu de urgență pentru toate situațiile care se întâmplă într-un județ. (…) Păi dacă mie îmi dați o situație la nivelul județului Călărași și eu nu pot să intervin, când legea îmi permite, înseamnă că eu nu-mi fac datoria față de județul Călărași și de cetățenii județului Călărași. Domnul Iorga cred că era unul din traficanții județului Călărași și el avea interesele lui cu grupurile de infracțiuni care sunt la județul nivelul Călărași.” – declară Vasile Iliuță în conferința de presă susținută la sediul PSD Călărași.

TESTAREA ANTIDROG ÎN ȘCOLI. DEZBATERI ÎN CĂLĂRAȘI

Cu privire la propunerea demnităților prin care elevii ar putea fi testați împotriva drogurilor în timpul orelor, Vasile Iliuță a adăugat că nu este de acord cu testarea antidrog în școli, exprimându-și îngrijorarea cu privire la efectele negative asupra copiilor. Acesta consideră că soluțiile mai potrivite ar trebui să implice ONG-urile care să sprijine activitățile elevilor după cursuri și să îi țină departe de tentații.

“Cu testarea eu nu sunt de acord. Hai să ne gândim foarte bine. Avem copii, avem nepoți, avem generații care urmează să ajungă oameni de bază în societate. Dacă noi în copilărie le punem o bilă neagră, că i-am testat și i-am găsit la școală, ce am făcut? I-am pus un cazier acelor copii. Nu, soluțiile sunt altele. Avem asociații, ONG-uri. După ore, să se implice mai multe ONG-uri. Și aici Consiliul Județean e cel care trebuie să vină și să sprijine înființarea mai multor ONG-uri – care să vină și să fie parteneri cu școlile, ca după ore să fie cei care să facă alte activități decât să-i lase în zona drogurilor. E o părere de rău. Asta e părerea mea. Nu facem viitoare generație generație de de infractori. Dumneavoastră, ca părinte și cu o familie cu resurse financiare importante, cum ați reușit să-i țineți pe copii departe de tentații? Dacă mă las pe mine ca exemplu, să știți, chiar dacă am avut o familie cu resurse, copiii mei au fost crescuți modest, au fost crescuți normal. Nu am vrut să-i duc la școli private, nu am vrut să-i duc la școli în afara țării. Am considerat un singur lucru – dacă trăiesc în lumea reală, am niște copii normali. I-am crescut în lumea reală și am niște copii normali. S-au și bătut, au făcut și greșeli la școală, au spart și tabla, geamuri. Am plătit ochelari la colegi… A trebuit să-mi fac datoria de părinte și să fac ce face oricare alt părinte normal în așa fel încât să-și salveze copiii pentru greșelile pe care le-au făcut. Nu am avut copiii în zona asta, pentru că am supravegheat cercurile în care se învârt și niciodată n-am permis să se depășească o anumită zonă, care să-i ducă într-o zonă cu risc și pentru ei, și pentru mine.”

Continue Reading

Știri

Călărași: Peste 200 de nereguli descoperite în urma controalelor la stațiile GPL. Amenzi imense aplicate de echipele de control

Published

on

În urma controalelor pentru identificarea problemelor existente la nivelul operatorilor economici care depozitează, distribuie, transportă și comercializează carburanți, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) și gaz natural comprimat (GNC), efectuate de echipele constituite în data de 30 august 2023, la ordinul prefectului Valentin Barbu, Instituția Prefectului – Județul Călărași prezintă un raport intermediar, după cum urmează:

12 instituții de control fac parte din comisiile mixte și anume:

✔Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași (ISU)
✔Inspectoratul Teritorial al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor,
Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR)
✔Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de ridicat și Recipiente sub presiune (CNCIR)
✔Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași (ITM)
✔Garda de Mediu – Comisariatul Județean Călărași (GM)
✔Agenția pentru Protecția Mediului Călărași (APM)
✔Inspectoratul de Poliție Județean Călărași (IPJ)
✔Inspectoratul Teritorial Călărași al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR)
✔Agenția Teritorială Călărași a Autorității Rutiere Române (ARR)
✔Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași (AJPF)
✔Direcția Regională Antifraudă Fiscală 3
✔Biroul Vamal Călărași

Potrivit raportărilor, de la demararea controalelor și până la data de 19 septembrie 2023, au fost verificate 7 instituții publice și 95 de operatori economici.

Au fost constatate 277 nereguli/deficiențe printre care:

– suspendarea unei autorizații a unui operator responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor
– lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 34
– instalații/rezervoare/recipiente depozitare/transport amplasate ilegal – 18
– alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli constatate – 224

Au fost aplicate 255 de sancțiuni, dintre care 180 de avertismente și 75 de amenzi și a fost dispusă suspendarea activității pentru 13 agenți economici.

1.240.500 lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate până în prezent.

La nivelul județului Călărași operațiunile de control se desfășoară în intervalul 30 august 2023 – 31 octombrie 2023, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Călărași care centralizează toate datele comunicate de către comisiile mixte de control și întocmește zilnic rapoarte către Ministerul Afacerilor Interne.

Continue Reading

Cele mai vizualizate