Connect with us

Știri

GROW Games 2k18. Trei traineri internaționali au fost prezenți la Călărași

Published

on

GROW este un proiect educațional de anvergură națională pentru elevii de liceu, care oferă o experiență multiculturală de dezvoltare personală. Desfășurat vara, programul GROW Games promovează lucrul în echipă și comunicarea interculturală și dezvoltă trei îndemânări necesare pe piața muncii de astăzi: rezolvarea problemelor, gândirea critică și creativitatea. Toate acestea se fac prin intermediul unor ateliere organizate de traineri din alte țări, instruiți de echipa profesionistă a asociației Școala de Valori pentru a-și împărtăși cunoștințele cu elevii participanți.

Cele șapte ateliere s-au concentrat pe diverse abilități utile participanților, precum organizarea unui grup pentru îndeplinirea unei sarcini, cooperarea în lipsa comunicării obișnuite și obținerea încrederii reciproce între participanți. Trainerii internationali au folosit mijloace ingenioase pentru a promova aceste abilități, precum utilizarea jocurilor interactive, precedate de constientizarea si teoretizarea conceptelor si valorilor vizate si mereu urmate de o sesiune de feedback, extrem de utila atat pentru organizatori , cat si pentru participanti. În cadrul atelierelor, trainerii internaționali le-au permis elevilor să tragă propriile concluzii pentru a se asigura că scopul proiectului, anume dezvoltarea celor trei îndemânări de bază, este atins.

Cine sunt trainerii internaționali veniți pentru a-i ghida pe tinerii elevi în călătoria lor de dezvoltare? Jeremias Albertella, un profesionist desavarsit cu multa experienta in educatia non formala din Argentina, alaturi de Pedro și Marina, ambii din Spania- 3 tineri educati, cu pasiuni deosebite si extrem de generosi ce au ales orașul Călărași pentru a se bucura de `traiul linistit dintr-un oraș  mic de provincie, cu oameni calzi`, cum au declarat ulterior sosirii lor. Pedro si Marina sunt voluntari în programul european Erasmus+ și participă cu plăcere în diverse programe în țări străine, precum GROW, urmand sa petreaca 10 luni in tara noastra. Echipa de traineri a fost ajutata constant de echipa ambasadorilor GROW coordonata de Andrei Barz, elev in clasa aXII-a la CN Barbu Stirbei. Ambasadorii acestei editii au fost Liana Vasile, Alina Bucur, Alex Nedelcu, Alin Ion, Gabriela Oprea, Medeea Serban din CN Barbu Stirbei si Amalia Manea din LT Mihai Eminescu. De asemenea, elevii Alexandru Iacob si Valentina Barbu au ajutat ca si aceasta editie sa fie una de succes.  Experienta echipei organizatorice, precum si a celor 50 de liceeni implicati, a fost una deosebita, cu beneficii multiple si considerata `o experienta de invatare valoroasa impachetata sub forma unor jocuri creative`. Sesiunile de jocuri au fost precedate de un eveniment simpatic numit Swinter Party ( sprijinit de restaurantul Class si Cofetaria Alint), un fel de petrecere de iarna in mijlocul verii, cu scopul de a-i aduna in acelasi loc pe toti cei inscrisi la program astfel ca ei sa se poata cunoaste mai bine, sa isi gaseasca pasiuni comune, sa socializeze si sa isi creeze un orizont de asteptari vis a vis de editia de vara. Adolescentii au participat la o sesiunea de Tea Talk desfasurata in sala de sport a liceului CNBS . Urmand celebra metoda Walt Disney, s-au organizat 3 grupe de lucru si s-au generat idei de proiecte menite sa ajute comunitatea locala. Dupa 2 ore de munca in echipa, au ramas 7 proiecte in picioare, s-au format 7 echipe de proiect, s-au stabilit mici pasi de urmat, urmand ca in urmatoarele 6 saptamani echipele sa fie consiliate in scrierea si implementarea proiectului lor de catre un specialist voluntar din partea celebrei companii ORACLE Romania. Aceste mici proiecte, unele chiar ambitioase, se desfasoara sub denumirea de Community Challenges, participantii echipelor ce reusesc implementarea proiectului urmand a fi recompensati cu o diploma speciala din partea Scolii de Valori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate