Connect with us

Știri

GROW Games 2k18. Trei traineri internaționali au fost prezenți la Călărași

Published

on

GROW este un proiect educațional de anvergură națională pentru elevii de liceu, care oferă o experiență multiculturală de dezvoltare personală. Desfășurat vara, programul GROW Games promovează lucrul în echipă și comunicarea interculturală și dezvoltă trei îndemânări necesare pe piața muncii de astăzi: rezolvarea problemelor, gândirea critică și creativitatea. Toate acestea se fac prin intermediul unor ateliere organizate de traineri din alte țări, instruiți de echipa profesionistă a asociației Școala de Valori pentru a-și împărtăși cunoștințele cu elevii participanți.

Cele șapte ateliere s-au concentrat pe diverse abilități utile participanților, precum organizarea unui grup pentru îndeplinirea unei sarcini, cooperarea în lipsa comunicării obișnuite și obținerea încrederii reciproce între participanți. Trainerii internationali au folosit mijloace ingenioase pentru a promova aceste abilități, precum utilizarea jocurilor interactive, precedate de constientizarea si teoretizarea conceptelor si valorilor vizate si mereu urmate de o sesiune de feedback, extrem de utila atat pentru organizatori , cat si pentru participanti. În cadrul atelierelor, trainerii internaționali le-au permis elevilor să tragă propriile concluzii pentru a se asigura că scopul proiectului, anume dezvoltarea celor trei îndemânări de bază, este atins.

Cine sunt trainerii internaționali veniți pentru a-i ghida pe tinerii elevi în călătoria lor de dezvoltare? Jeremias Albertella, un profesionist desavarsit cu multa experienta in educatia non formala din Argentina, alaturi de Pedro și Marina, ambii din Spania- 3 tineri educati, cu pasiuni deosebite si extrem de generosi ce au ales orașul Călărași pentru a se bucura de `traiul linistit dintr-un oraș  mic de provincie, cu oameni calzi`, cum au declarat ulterior sosirii lor. Pedro si Marina sunt voluntari în programul european Erasmus+ și participă cu plăcere în diverse programe în țări străine, precum GROW, urmand sa petreaca 10 luni in tara noastra. Echipa de traineri a fost ajutata constant de echipa ambasadorilor GROW coordonata de Andrei Barz, elev in clasa aXII-a la CN Barbu Stirbei. Ambasadorii acestei editii au fost Liana Vasile, Alina Bucur, Alex Nedelcu, Alin Ion, Gabriela Oprea, Medeea Serban din CN Barbu Stirbei si Amalia Manea din LT Mihai Eminescu. De asemenea, elevii Alexandru Iacob si Valentina Barbu au ajutat ca si aceasta editie sa fie una de succes.  Experienta echipei organizatorice, precum si a celor 50 de liceeni implicati, a fost una deosebita, cu beneficii multiple si considerata `o experienta de invatare valoroasa impachetata sub forma unor jocuri creative`. Sesiunile de jocuri au fost precedate de un eveniment simpatic numit Swinter Party ( sprijinit de restaurantul Class si Cofetaria Alint), un fel de petrecere de iarna in mijlocul verii, cu scopul de a-i aduna in acelasi loc pe toti cei inscrisi la program astfel ca ei sa se poata cunoaste mai bine, sa isi gaseasca pasiuni comune, sa socializeze si sa isi creeze un orizont de asteptari vis a vis de editia de vara. Adolescentii au participat la o sesiunea de Tea Talk desfasurata in sala de sport a liceului CNBS . Urmand celebra metoda Walt Disney, s-au organizat 3 grupe de lucru si s-au generat idei de proiecte menite sa ajute comunitatea locala. Dupa 2 ore de munca in echipa, au ramas 7 proiecte in picioare, s-au format 7 echipe de proiect, s-au stabilit mici pasi de urmat, urmand ca in urmatoarele 6 saptamani echipele sa fie consiliate in scrierea si implementarea proiectului lor de catre un specialist voluntar din partea celebrei companii ORACLE Romania. Aceste mici proiecte, unele chiar ambitioase, se desfasoara sub denumirea de Community Challenges, participantii echipelor ce reusesc implementarea proiectului urmand a fi recompensati cu o diploma speciala din partea Scolii de Valori.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Sistare temporară a furnizării de apă potabilă în municipiul Călărași din cauza unei avarii la rețea

Published

on

Astăzi, 14 septembrie 2024, furnizarea apei potabile va fi temporar întreruptă în zona blocurilor “E” din municipiul Călărași, în urma unei avarii apărute la rețeaua de apă. Locuitorii și agenții economici din această zonă vor fi afectați de această întrerupere neprevăzută.

Reprezentanții Ecoaqua Călărași au anunțat că echipele lor de intervenție se află deja la fața locului, lucrând intens pentru remedierea situației. Estimarea actuală pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei este de aproximativ patru ore.

Continue Reading

Știri

Ziua Pompierilor Militari, marcată la Călărași printr-un eveniment comemorativ. Astăzi se împlinesc 176 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii

Published

on

Astăzi, 13 septembrie 2024, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” din Călărași, s-a desfășurat un eveniment festiv dedicat Zilei Pompierilor Militari din România. În prezența unor nume importante din administrația locală, precum prefectul Valentin Deculescu, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță și vicepreședintele CJ Mihăiță Beștea, pompierii călărășeni au fost omagiați pentru curajul și devotamentul lor.

În cadrul evenimentului, inspectorul șef al ISU Călărași, colonelul Adrian Păduraru, a luat cuvântul și le-a mulțumit tuturor pentru prezență, de la persoane din administrația publică, până la călărășeni și nu numai. Totodată, mai mulți ofițeri și subofițeri au fost avansați în grad, ca recunoaștere a activității lor excepționale.

Prefectul Valentin Deculescu a mulțumit pompierilor pentru sacrificiul și profesionalismul lor: „Mulțumim, dragi pompieri, pentru curajul, profesionalismul și devotamentul dumneavoastră! Să aveți sănătate și succes în tot ceea ce faceți!”

Vicepreședintele CJ, Mihăiță Beștea, a adăugat: „Dedicarea și sacrificiul lor rămâne pentru noi toți un exemplu de curaj și devotament!”, amintind în același timp importanța simbolică a Zilei Pompierilor, legată de eroica Bătălie din Dealul Spirii din 1848.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a subliniat implicarea ISU Călărași în atragerea de investiții pentru modernizarea logisticii, esențială pentru intervențiile prompte și eficiente ale pompierilor. „Îi sărbătorim astăzi pe pompieri și personalul Inspectoratului, amintindu-ne de cei care și-au dat viața pentru a fi în slujba semenilor”, a declarat Iliuță.

Importanța Zilei Pompierilor Militari

Ziua Pompierilor din România este marcată anual pe 13 septembrie și comemorează Bătălia din Dealul Spirii din 1848, un moment istoric crucial în Revoluția Română, în care pompierii din București, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, s-au confruntat cu armata otomană. Curajul și sacrificiul pompierilor din acea zi au devenit un simbol al eroismului și devotamentului militarilor români, reprezentând una dintre ultimele lupte pentru apărarea independenței naționale, explică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

De atunci, pompierii militari din România continuă să fie în prima linie în fața pericolelor, de la stingerea incendiilor și salvarea de vieți până la răspunsul la dezastre naturale. Ziua de 13 septembrie este un prilej de recunoștință pentru toți acești eroi, care demonstrează zi de zi că meseria lor nu este doar un loc de muncă, ci o adevărată chemare.

Pe lângă festivitățile de la sediu, pompierii militari din Călărași au desfășurat astăzi activități de informare preventivă în piețe, parcuri și hipermarketuri, oferind cetățenilor pliante și flyere despre măsurile de prevenire a incendiilor și modul de acțiune în cazul situațiilor de urgență.

La mulți ani, pompierilor români, adevărați eroi ai comunității!

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită la ISU Călărași prin avansări în grad! Un ofițer și cinci subofițeri au fost recompensați

Published

on

Astăzi, 13 septembrie 2024, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” din Călărași, a avut loc o ceremonie festivă cu prilejul Zilei Pompierilor din România. În cadrul evenimentului, un ofițer și cinci subofițeri au fost avansați în grad înainte de termen, în semn de recunoaștere pentru profesionalismul și devotamentul lor în îndeplinirea atribuțiilor.

Cei avansați au fost recompensați pentru pregătirea lor profesională deosebită și comportamentul exemplar, conform condițiilor legale. În cadrul festivității, au fost înaintați în grad următorii membri ai ISU Călărași:

  • La gradul de Căpitan: Locotenent Mihai Daniel (Serviciul Resurse Umane);
  • La gradul de Plutonier adjutant șef: Plutonier adjutant Cercel Florin, Năstase Dan Ștefan, Nițică Costel (Detașamentul Oltenița);
  • La gradul de Plutonier adjutant șef: Plutonier adjutant Georgescu Nicușor (Secția de Pompieri Lehliu Gară);
  • La gradul de Plutonier adjutant: Plutonier major Martin Georgian (Detașamentul Călărași).

Avansările reprezintă o recunoaștere a meritelor și sacrificiilor personale ale celor implicați. Conducerea ISU Călărași și colegii acestora i-au felicitat, urându-le succes în continuare, sănătate și putere de muncă.

În România, gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar. Asociată cu un puternic sentiment de mândrie, dar si de datorie națională, deținerea unui grad militar denotă parcurgerea unei ierarhii stricte, prin muncă și prin sacrificii personale, explică ISU Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate