Connect with us

Administrație

Grădiștea / Primarul Vasile Matei face bilanțul proiectelor de dezvoltare și muncii din 2023

Published

on

Matei Vasile, primarul comunei Grădiștea, prezintă bilanțul proiectelor de dezvoltare de anul acesta. Printre acestea se numără modernizarea iluminatului public, montarea unor camere de supraveghere, dar și alte proiecte mai mari precum înființarea unei rețele de gaze, canalizări și asfaltări.

Primarul spune că în 2020, când a preluat mandatul, a găsit proiecte începute și în următorii doi ani s-a preocupat să le ducă la bun sfârșit. În timpul ăsta, a și depus proiecte. Spune că asta este ritmul firesc al lucrurilor, altfel proiectele ar rămâne blocate.

Chiar în luna decembrie, primăria a depus două proiecte pe Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru asfaltare în satul Grădiștea. „Terminând cu canalizarea, venim cu asfaltarea”, a spus Matei Vasile. Al doilea proiect este pentru un drum agricol de 5 kilometri, care va uni DN31 cu DN3 în satul Cunești. Drumul le-ar permite cetățenilor să nu mai ocolească pe o distanță mai mare.

Acum avem două proiecte mari care sunt în jur de 12-13.000.000 de euro. Aici avem o contribuție a noastră pe care trebuie să o depunem. Nu putem să ne hazardăm și să continuăm să tot depunem proiecte, pentru că trebuie să le și susținem. Fiind o valoare mare de proiecte care sunt acum finanțabile, dacă depunem în continuare, la un moment dat o să ne blocăm. Încercăm să terminăm cu asfaltarea, să terminăm cu gazele, să avem canalizare în satul Rasa și Cunești. Trebuie să fie o corelație între ce depunem – valoarea proiectului și contribuția noastră. Dacă blocăm contribuția noastră, nu putem să terminăm ce am început”, a declarat primarul.

În 2024, primăria Grădiștea își propune să aibă gata canalizarea, gazele, iluminatul public, proiectul de monitorizare și să înceapă asfaltarea.

Advertisement

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate