Connect with us

Breaking News

VIDEO. Gabriel Andronescu, polițistul care a salvat 3 persoane de la înec

Published

on

 Polițistul zilei este colegul nostru, agent șef principal de poliție Gabriel Andronescu, care a salvat trei persoane de la înec, cu ajutorul trecătorilor.

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.35, în timp ce patrula în zona Portului Călărași, județul Călărași, colegul nostru a observat trei persoane care intrau în apă îmbrăcate.

Imediat, polițistul a oprit autoturismul, a strigat la acestea, dar văzând că nu a primit niciun răspuns a fugit către ele, s-a urcat într-o barcă și a reușit scoaterea la suprafață, în viață, a unei femei, de 73 de ani.

Celelalte două persoane au fost scoase la suprafață, la solicitarea polițistului, de către doi cetățeni care se aflau în zonă.

Toate cele trei persoane (mama și doi copii majori) au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Colegul nostru are 39 de ani și lucrează la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi.

În anul 2010, în timp ce se afla în timpul liber, același polițist a salvat dintr-un incendiu, care avea loc într-un apartament de pe scara blocului unde locuiește, o fetiță, pe care a dus-o la el acasă până la stingerea incendiului.


Intervenţie dificilă  

Agent şef adjunct la Poliţia Transporturi Călăraşi, Gabriel Andronescu a povesti pentru Adevărul cum s-a petrecut incidentul. Duminică după-amiază patrula pe malul stâng al Borcei, în zona silozului Călăraşi.” Fusese vreme era, iar aoclo sunt mai multe ambarcaţiuni acostate.

Am mers cu maşina pe mal să văd dacă e totul ok. La câteva sute de metri am observat pe mal 3 persoane care au intrat în apă îmbrăcate şi se duceau spre larg. Mi-am dat seama că vor să se sinudică. Am început să strig , am pus girofarul în funcţiuni pentru a-i atenţiona, însă n-am primit niciun răspuns.

Când am ajuns în dreptul lor am găsit mai multe sticle cu sodă caustică. Băuseră înainte şi apoi au intrat în apă”, povesteşte poliţistul.   Deoarece fiecare secundă era vitală pentru viaţa celor trei, poliţistul a sărit într-o barcă şi a ajuns la ei. Deja erau luaţi de curenţi şi înghiţiseră apă. A reuşit să prindă bătrâna de mână, iar ceilalţi doi, care erau încă în stare de conştienţă, refuzau categoric să fie salvaţi. „

La un moment dat pe mal au mai apărut 2 bărbaţi care au sărit într-o barcă şi mi-au venit în ajutor. A fost cumplit, mă puteau trage şi pe mine în apă, erau deja în stare critică.

Nu m-am gândit că sunt în pericol, abia la câteva ore am realizat, însă acesta a fost impulsul de moment, nu ştiam decât că trebuia să-i aduc vii la mal. Erau îmbrăcaţi gros, era frig afafă şi nici nu cooperau deloc pentru a fi salvaţi. Apa în acea zonă poate să aibă şi 15 metru adâncime, sunt gropi, sunt pericole imense”, spune Andronescu. Intervenţia a fost contracronometru pentru că nu era timp de peirdut.   Gabriel Andronescu a mai povestit că abia după ce i-a scos din apă a sunat la 112 şi a cerut ajutoare.

Pe mal a găsit o geantă în care se aflau mai multe sticle cu sodă caustică. „Ei au dorit cu orice preţ să moară. Am aflat ulterior că nu au locuinţă, garsoniera în care au locuit a fost executată silit pentru datorii, iar acum sunt pe străzi. E cumplit, o siutaţie dramtică. Nu reuşim să-i găsim. Au rămas la spital la UPU duminică seară pentru a fi stabilizaţi însă au refuzat internarea şi trimiterea la Bucureşti.

E trist că trîim astfel de evenimente”, a spus poliţistul.    Precedent periculos   Gestul celor trei care au dorit să-şi curme viaţa are un precedent trist. O sinucidere macabră a avut loc pe 17 august, pe calea ferată.

Patru persoane au murit după ce au fost lovite de un tren interregio care circula cu o viteză de 160 de kilometri pe oră pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, între localităţile ilfovene Pasărea şi Brăneşti.

Este vorba despre o femeie însărcinată şi de trei copii de 2, 10 şi 12 ani, care au fost spulberaţi pe loc de trenul care cirucla spre litoral.

sursa: Adevărul.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole