Connect with us

Breaking News

Exercițiu tactic organizat de Inspectoratul de Jandarmerie Călărași la Judecătoria Oltenița

Published

on

        EXERCIȚIU TACTIC ORGANIZAT DE JANDARMERIA CĂLĂRAȘI LA JUDECĂTORIA OLTENIȚA

           Astazi, 09 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Judecătoriei Oltenița, a avut loc exercițiul cu tema „Organizarea şi executarea intervenţiei la un obiectiv aparținând Jandarmeriei Române”.

          La acest exercițiu au participat efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, Direcției Județene de Informații Călărași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

          Publicul prezent a urmărit următorul scenariu:

„Două persoane înarmate au pătruns în interiorul clădirii Judecătoriei Oltenița şi au tras focuri de armă asupra jandarmului aflat în postul de control-acces rănindu-l grav, apoi au luat ostatici cinci persoane aflate în sala de judecată.

După alertarea efectivelor, Grupa de Supraveghere şi Ordine Publică Olteniţa împreună cu efective din cadrul Poliției Municipiului Olteniţa, ajunse la faţa locului, au trecut la izolarea zonei şi au luat măsuri de interzicere a traficului pietonal şi auto din zona Judecătoriei.

S-a constituit punctul de comandă înaintat care a preluat conducerea activităţilor din teren.

Imagini cu cei doi suspecţi au fost transmise către punctul de comandă şi s-a reuşit identificarea acestora, una dintre persoane fiind cunoscută cu antecedente în comiterea de infracţiuni la regimul materiilor explozive şi deţinere ilegală de arme şi muniţii.

S-a acţionat cu personal specializat pentru negocierea cu suspecţii aflaţi în interior prin intermediul telefonului fix aflat în interiorul sălii de judecată. Aceştia au susţinut că sunt nemulţumiţi de o măsură privativă de libertate dispusă de Judecătoria Olteniţa împotriva mai multor membri ai grupării infracţionale din care şi ei fac parte.

La faţa locului a sosit Grupa 1 Acţiuni Speciale şi Antiteroriste care a pătruns în interiorul sălii de judecată şi a reuşit capturarea celor doi suspecţi fără folosirea armamentului, aceştia fiind surprinşi de intervenţia rapidă a forţelor de ordine. Nu este rănit nici un suspect iar echipele au ieșit din obiectiv cu suspecţii imobilizaţi. Persoanele aflate în interior au fost evacuate şi conduse către punctul de triere unde au fost verificate și li s-au acordat îngrijiri medicale, undea fost cazul.

La momentul ieşirii, unul dintre suspecţi a susţinut că toată clădirea va fi aruncată în aer deoarece a plasat un dispozitiv exploziv improvizat în interior.

Punctul de comandă a dispus, în baza informaţiilor obţinute, solicitarea Echipei de Intervenţie din cadrul Direcției Județene de Informații Călărași, care a acţionat pentru extragerea şi neutralizarea dispozitivului exploziv improvizat depistat, prin disrupere mecanică.

     După neutralizarea dispozitivului exploziv improvizat, echipa de specialişti din cadrul Direcției Județene de Informații Călărași a executat controlul pirotehnic al întregii clădiri.”

          La activitate au asistat și prefectul județului Călărași, domnul Iacob George, domnul subprefect, primarul și viceprimarul municipiului Oltenița, șefii instituțiilor aparținând Ministerului Afacerilor Interne și Direcției Județene de Informații Călărași, precum și reprezentanți ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Șeful IPJ Călărași, Petronel Dumitrașcu, citat de DNA București într-un dosar de corupție

Published

on

CERCETĂRILE DNA SE INTENSIFICĂ ÎN CAZUL ACHIZIȚIONĂRII UNIFORMELOR POLIȚIȘTILOR DIN CĂLĂRAȘI

Astăzi, ancheta Direcției Naționale Anticorupție a făcut un pas important în ceea ce privește dosarul uniformelor care au ajuns și în județul Călărași la Inspectoratul Județean de Poliție. Conform unor informații apărute în cursul acestei zile, la sediul IPJ Călărași a ajuns o adresă emisă de DNA structura centrală în care mai mulți polițiști anchetați au fost citați să se prezinte la sediul instituției abilitată în efectuarea cercetărilor privind demersurile achizițiilor ce vizează uniformele polițiștilor din IPJ Călărași.

Se pare că ținta de astăzi a procurorilor a fost, astăzi, Petronel Dumitrașcu, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean din Călărași. Acesta a fost înștiințat că trebuie să se prezinte luni, 6 martie 2023, la sediul DNA central pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală dobândită în timpul anchetei ce vizează circuitul achizițiilor uniformelor și a altor echipamente necesare polițiștilor. 

Vă reamintim că,  la data de 30 ianuarie 2023, au fost efectuate percheziții la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane din structura IPJ Călărași.

Această acțiune a DNA vine ca urmare a investigațiilor desfășurate în legătură cu modul în care au fost achiziționate uniformele polițiștilor și dacă s-au respectat procedurile legale. Conform unor surse, se pare că există suspiciuni privind posibile ilegalități în ceea ce privește modul în care au fost făcute achizițiile și dacă acestea au fost în concordanță cu legislația în vigoare.

Polițiștii citați astăzi de către DNA vor trebui să se prezinte la sediul instituției pentru a fi intervievați și pentru a oferi explicații cu privire la aceste achiziții. Este important de menționat că, potrivit legii, toți cei implicați într-un astfel de dosar au dreptul la prezumția de nevinovăție și la un proces echitabil.

În ultimii ani, Direcția Națională Anticorupție a desfășurat numeroase anchete și investigații în legătură cu posibile fapte de corupție în rândul funcționarilor publici și al instituțiilor statului.

Totodată, săptămâna aceasta, la sediul IPJ Călărași se efectuează un control al Direcției Control Intern din cadrul IGPR, care efectuează un control tematic la Politia Municipiului Călărași și la alte servicii din I.P.J., în legătură cu activitatea polițienească din municipiu în ultimele luni.

Continue Reading

Breaking News

Codul galben de vreme a oprit traversarea cu bacul peste Dunăre

Published

on

Instituția Prefectului- județul Călărași informează că, începând cu ora 11.00, au fost oprite din activitatea de traversare a Dunării bacurile de trecere Chiciu – Regie și Chiciu România – Aidemir – Bulgaria. Viteza vântului 15 m/s – 54 km/h din nord.

 

Continue Reading

Breaking News

Breaking News. Nu se mai fac plăți, au picat toate aplicațiile! Clienții Banca Transilvania stau și o oră la call center

Published

on

Breaking News. Nu se mai fac plăți, au picat toate aplicațiile! Clienții Banca Transilvania stau și o oră la call center. Angajații nu știu ce să spună! Aplicațiile BT 24 și BT Pay, administrate de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, care deservește peste 3 milioane de clienți, au picat de cel puțin două ore. Nu se pot face plăți online, nici nu se poate verifica soldul contului. Angajații nu oferă niciun detaliu, nici măcar la întrebarea dacă a fost vorba despre un atac informatic. Cardurile sunt funcționale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole