Connect with us

Știri

Ecoaqua și CJ Călărași, parteneri activi în dezvoltarea comunității locale

Published

on

Operatorul regional de apă și canal, Ecoaqua cu sprijinul Consiliului Județean Călărași au inițiat în acest an mai multe proiecte menite să vină în sprijinul comunității locale. „Călărași educațion„, „Burse de Merit„, „Călărași Cup„, „Ghiozdane și rechizite pentru elevi„ sau „Echipamente sportive pentru cluburile private și de stat„ sunt doar câteva dintre proiectele implementate de Ecoaqua S.A. pentru Călărași.

Călărași Educațion / calarasi.education

Era tehnologică este aici! Generațiile curente se bucură de ea din plin, astfel că îmbinarea inteligenței artificiale și a educației reprezintă un punct de plecare ideal în dezvoltarea învățământului.

„Călărași Education„ reprezintă prima platformă de inteligență artificială dedicată elevilor menită sa le dezvolte creativitatea și să le ofere o deschidere și mai mare către viitorul tehnologizat. Această platformă a fost lansată în cadrul unui eveniment la care a participat Andrei Șelaru (Selly) pe 10 mai 2023.

Evenimentul de lansare a fost un real succes, bucurându-ne de prezența a 800 de participanți dornici să descopere ce le pune la dispoziție platforma bazată pe inteligența artificială. Îmbinarea tehnologiei și educației reprezintă un punct de pornire ideal în dezvoltarea comunității noastre și a tinerelor generații dornice de îmbunătățire a procesului lor de învățare. Călărași Education este creat pentru a te ajuta să fii mai eficient și mai productiv.

Premierea elevilor de la robotică

În cadrul evenimentului de lansare a platformei Călărași Education, directorul general al Ecoaqua SA, Eduard Grama, împreună cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță , au premiat rezultatele deosebite obținute de elevii care fac parte din echipa de robotică a Centrului Județean de Excelență Călărași.

Călărași Cup, powered by Ecoaqua

„Călărași Cup„ este o competiție dedicată juniorilor, copiilor care descoperă la cluburile lor tainele fotbalului. La Călărași sunt aproximativ10 cluburi care pregătesc în urma unor antrenamente, tinerele talente. Pentru a ajunge la o performanță scontată, juniorii au nevoie de susținere și implicit participarea la competiții bine organizate care au ca scop descoperirea celor mai talentați fotbaliști.

Începând cu anul acesta, „Călărași Cup„ va deveni un turneu de tradiție la Călărași având ca sprijin operatorul de apă și canal, Ecoaqua Călărași în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași. În acest mod, „Călărași Cup„ devine „powered by„ (cu sprijinul) Ecoaqua Călărași. „Călărași Cup – powered by Ecoaqua„ a adunat la start anul acesta două categorii de vârstă 2012 și 2015. Categoriile 2012 se vor întrece în perioada 21-22 aprilie iar 2015 în perioada 22-23 aprilie. Întrecerile au avut loc pe cele două stadioane amplasate în incinta Complexului Sportiv „Dunărea„. Obiectivele acestui proiect sunt:

• Creșterea performanței sportive la nivel local la categoriile de juniori.

• Promovarea fotbalului în Municipiul Călărași prin creșterea atractivității.

• Descoperirea tinerelor talente fotbalistice de pe plan local.

• Dezvoltarea numărului de practicanți ai sportului Rege prin implicarea copiilor într-o competiție organizată pe plan local.

La acest proiect inițiat de Ecoaqua s-au adăugat parteneri pe lângă Consiliul Județen Călărași și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Călărași, AFC Dunărea Călărași.

„Călărași Cup„, powered by Ecoaqua continuă pe plan local și ediția a 2-a va avea loc în luna decembrie în perioada 15-17 a.c.

 Echipamente sportive pentru cluburile locale

echipament-pentru-sport-1536x1023.jpg

În acest an, Ecoaqua cu sprijinul Consiliul Judetean Calarasi au demarat mai multe proiecte care să vină în sprijinul tinerilor talentați care fac performanță.

În acest context, venim în sprijinul cluburilor sportive care adună medalii an de an pentru panoplia sportului călărășean. Astfel, CS Seijitsu, clubul condus de sensei Gheorghiță Mirea care are o panoplie de peste 600 de medalii obținute în cei 10 ani de la înființare a beneficiat de sprijinul Ecoaqua iar toți cei 73 de karatiști au primit într-un cadrul festiv din partea președintelui CJ, Vasile Iliuță, un set de echipament sportiv Acerbis Sport Romania partenerul nostru în vederea sprijinirii sportului și a performanței.

 „Burse de Merit„ pentru elevi

burse-la-cj-1536x1024.jpg

Ecoaqua, în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași și directa implicare a președintelui Vasile Iliuță, oferă începând din acest an 38 de burse de merit liceenilor cu rezultate excepționale la învățătură.

Prin această inițiativă, compania noastră vine în sprijinul elevilor cu rezultate bune la învățătură susținând în acest fel dezvoltarea comunității locale și nu numai.

Fiecare bursă oferită de Ecoaqua S.A. este în valoare de 1.000 de lei iar beneficiarii acestei forme de sprijin vor fi elevii cu nota 10 la purtare pe întreg anul școlar 2022-2023, care au obținut și o medie generală de cel puțin 9,90 (la orice profil).

„Este prima acțiune în care vom pune bazele unei inițiative menite să sprijine activitatea celor mai buni elevi. Bursele de Merit Ecoaqua se vor acorda elevilor de liceu din comunitățile în care compania noastră își desfășoară activitatea. Este și va fi un sprijin financiar pentru elevii pe care îi vom motiva pentru noi performanțe”, spunea directorul general al Ecoaqua, Eduard Grama la implementarea proiectului „Burse de Merit„.

„Jocurile de vară„, powered by Ecoaqua

flick-jocuri-de-vara-1536x869.jpg