Connect with us

Breaking News

Ecoaqua S.A. a înregistrat pierderi de 53% în 3 ani, iar costul apei a crescut cu 25%. Din 2015, călărășenii plătesc taxa pentru apa de ploaie

Published

on

Cezar Neagu a introdus în 2015 taxa pe apa de ploaie. El a solicitat ca aceasta să fie introdusă în prețul apei de ADI ECOAQUA și plătită de călărășeni

Pe 8 oct 2015 la Ședința Asociației Generale a Acționarilor de la ADI Ecoaqua s-a cerut majorarea prețului pentru alimentarea cu apă si a tarifului de canalizare epurare, pentru întreaga arie de operare.

Cei mai susținători ai solicitării creșterii prețului au fost Răducu Filipescu fost președinte al CJ Calarasi actual senator PNL Calarasi si Cezar Neagu – candidat și el atunci la locul 3 pe un fotoliu de deputat PNL Calarasi.

Neagu a cerut majorarea prețului la apă și a tarifului de canalizare. Se solicita o creștere, astfel: – tariful pentru apă de la 3,02 la 3,25 lei …iar la canalizare/ epurare  de la 2,29 lei la 2,78 lei

Cezar Neagu a cerut ca ” Primăriile sa perceapă o taxă pentru apa pluvială apa pentru a carei preluare Asociaţia de Dezvoltare Ecoaqua sa poată încasa un tarif”..”tariful pe apa de ploaie spunea Neagu, pentru că peste tot se taxează apa pluvială”.

El a cerut ca ”Ecoaqua să primească lucrări din partea primăriilor asociate”. Aceasta este o formă de concurență neloială  la adresa firmelor autorizate pentru lucrări specifice celor efectuate de Ecoaqua prin care acestea erau defavorizate…

Interesul de a avea lucrări prin încredinţare directa ascund interese si sume de bani în cârdășie cu unele primării din județul Călărași

Cel mai important lucru pentru călărășeni nu sunt banii care au intrat în conturile Ecoaqua sau ADI ECOAQUA ci calitatea lucrărilor efectuate de firme despre care lumea spune că nu ar avea vreo expertiză în lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canalizare. Toate nenorocirile au culminat cu lucrările proiectului CL8. Astăzi, călărășenii pot vedea aproape  zilnic avarii la rețelele de apă atât reabilitate cât și la cele vechi. Anul trecut s-a ajuns la performanța de a se lucra la 4-5 avarii pe zi. Municipiul l-am văzut deseori scăldat în bălti de apă sau fântâni arteziene cu apă provenind din coloanele unde Ecoaqua spune că are pierderi de peste 50%

Lucrări de ridicare a căminelor și a gurilor de scurgere- doar pe anumite  străzi…

Prin luna august 2017, Primăria Muncipiului Călărași anunța faptul că s-au demarat lucrări de ridicare a gurilor de canal…

„Zilele acestea, pe străzile Năvodari, Panduri, Victoriei și Macului se execută lucrări de ridicări cămine și guri de scurgere, precum și de amenajarea unor guri de scurgere noi.

Antreprenorul preconizează începerea asfaltării spre finalul săptămânii viitoare. Se va începe cu strada Năvodari, apoi, în ordine, Panduri și Victoriei, tronsoanele până în Prelungirea București, urmând ca lucrările de asfaltare să se mute pe cealaltă parte, încheindu-se cu strada Macului.”

S-a făcut o treabă extraordinară, dar să mai spunem că municipiul Călărași nu se caracterizează prin cateva străzi, mai mult sau mai puțin circulate.

Reabilitarea rețelelor nu a însemnat reducerea prețurilor și a pierderilor cum ar fi fost normal. Din contră, sursele de presă spun că se fac pregătiri pentru alte creșteri de preț, dar la care mai există oameni care se vor opune. Noi vom urmări cu mare interes aceste acțiuni ce au repercursiuni asupra societății. Pe langă toate aceste lucruri relatate până în acest moment, societatea este formată și din oameni buni, oameni care se gândesc la nevoile cetățenilor, sperăm, la niveul conducerii CJ actual să existe oameni de bună credință și care își vor da silința spre a rezolva aceste probleme ce persistă de foarte mulți ani.

Tot realitatea ne arată nouă călărășenilor despre paguba lăsată în urmă de Ecoaqua. Străzile nu au fost aduse la starea inițială, se surpă zilnic, cred că nu există strază în municipiul Călărași care să nu fi fost săpată, iar acum să vedem sectoare de drum peticite, sau guri de canalizare ce nu sunt la nivel cu covorul asfaltic, sau care lipsesc în anumite zone, obligându-i pe conducătorii auto să facă zig-zag-uri pe drumuri care aparent sunt reabilitate. Călărășenii nu înțeleg nici acum de ce trebuie să se împrumute la bănci pentru a se repara străzile distruse prin lucrările Ecoaqua și firmelor aduse de Hidroconstrucția care ne-au distrus orașul și autoturismele…

 

 

 

 

 

 

 

Nu putem trece peste cel mai important lucru care arată nepriceperea directorului de la Ecoaqua,  Neagu Cezar de a conduce Ecoaqua. Călărașiul se află pe locul 6 la nivel național pentru prețul ridicat al apei. Prețul apei + tarif canalizare, fără TVA la Călărași este 7.02 RON. La Ploiești pentru aceleași servicii se plătește 3.94 ron

La Oradea și Târgu Jiu prețul apei si canalizarii este de 5 lei, iar în București de 5,05 lei. Exemplele din tabel sunt furnizate de ANRSC pe 2018.

Nici fostul șef al CJ Călărași, liberalul Filipescu nu a stat cu mâinile în sân la sedinta acționarilor din 2015

Răducu Filipescu, pe atunci Preşedintele Consiliului Judeţean considera că este îndreptăţită solicitarea Operatorului având in vedere ca preţul apei nu a mai crescut din anul 2013…El cerea înlocuirea reţelelor vechi cat si analizata posibilitatea construirii unor puţuri noi mai de adânci, fapt ce va conduce atât la economi privind tratarea apei, cat si la stabilizarea acesteia pentru consumatorii finali.

Singurul liberal care a fost atunci cu capul pe umăr a fost primarul Daniel Drăgulin,care arata că  „trebuie sa reducem tot timpul pierderile nu sa aşteptăm finalizarea acestor investiţii pentru ca vor urma alte investiţii.’’

Modul în care a fost condusă societatea Ecoaqua au arătat că pierderile nu au fost reduse. Ele sunt și acum peste 50% iar călărășenii spun că suportă plata unor facturi umflate, nereale care de fapt conțin pierderile societății și primele de sute de milioane de lei vechi  pe care conducerea acesteia și le-a acordat nemeritat.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole