Connect with us

Breaking News

Ecoaqua S.A. a înregistrat pierderi de 53% în 3 ani, iar costul apei a crescut cu 25%. Din 2015, călărășenii plătesc taxa pentru apa de ploaie

Published

on

Cezar Neagu a introdus în 2015 taxa pe apa de ploaie. El a solicitat ca aceasta să fie introdusă în prețul apei de ADI ECOAQUA și plătită de călărășeni

Pe 8 oct 2015 la Ședința Asociației Generale a Acționarilor de la ADI Ecoaqua s-a cerut majorarea prețului pentru alimentarea cu apă si a tarifului de canalizare epurare, pentru întreaga arie de operare.

Cei mai susținători ai solicitării creșterii prețului au fost Răducu Filipescu fost președinte al CJ Calarasi actual senator PNL Calarasi si Cezar Neagu – candidat și el atunci la locul 3 pe un fotoliu de deputat PNL Calarasi.

Neagu a cerut majorarea prețului la apă și a tarifului de canalizare. Se solicita o creștere, astfel: – tariful pentru apă de la 3,02 la 3,25 lei …iar la canalizare/ epurare  de la 2,29 lei la 2,78 lei

Cezar Neagu a cerut ca ” Primăriile sa perceapă o taxă pentru apa pluvială apa pentru a carei preluare Asociaţia de Dezvoltare Ecoaqua sa poată încasa un tarif”..”tariful pe apa de ploaie spunea Neagu, pentru că peste tot se taxează apa pluvială”.

El a cerut ca ”Ecoaqua să primească lucrări din partea primăriilor asociate”. Aceasta este o formă de concurență neloială  la adresa firmelor autorizate pentru lucrări specifice celor efectuate de Ecoaqua prin care acestea erau defavorizate…

Advertisement

Interesul de a avea lucrări prin încredinţare directa ascund interese si sume de bani în cârdășie cu unele primării din județul Călărași

Cel mai important lucru pentru călărășeni nu sunt banii care au intrat în conturile Ecoaqua sau ADI ECOAQUA ci calitatea lucrărilor efectuate de firme despre care lumea spune că nu ar avea vreo expertiză în lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canalizare. Toate nenorocirile au culminat cu lucrările proiectului CL8. Astăzi, călărășenii pot vedea aproape  zilnic avarii la rețelele de apă atât reabilitate cât și la cele vechi. Anul trecut s-a ajuns la performanța de a se lucra la 4-5 avarii pe zi. Municipiul l-am văzut deseori scăldat în bălti de apă sau fântâni arteziene cu apă provenind din coloanele unde Ecoaqua spune că are pierderi de peste 50%

Lucrări de ridicare a căminelor și a gurilor de scurgere- doar pe anumite  străzi…

Prin luna august 2017, Primăria Muncipiului Călărași anunța faptul că s-au demarat lucrări de ridicare a gurilor de canal…

„Zilele acestea, pe străzile Năvodari, Panduri, Victoriei și Macului se execută lucrări de ridicări cămine și guri de scurgere, precum și de amenajarea unor guri de scurgere noi.

Antreprenorul preconizează începerea asfaltării spre finalul săptămânii viitoare. Se va începe cu strada Năvodari, apoi, în ordine, Panduri și Victoriei, tronsoanele până în Prelungirea București, urmând ca lucrările de asfaltare să se mute pe cealaltă parte, încheindu-se cu strada Macului.”

Advertisement

S-a făcut o treabă extraordinară, dar să mai spunem că municipiul Călărași nu se caracterizează prin cateva străzi, mai mult sau mai puțin circulate.

Reabilitarea rețelelor nu a însemnat reducerea prețurilor și a pierderilor cum ar fi fost normal. Din contră, sursele de presă spun că se fac pregătiri pentru alte creșteri de preț, dar la care mai există oameni care se vor opune. Noi vom urmări cu mare interes aceste acțiuni ce au repercursiuni asupra societății. Pe langă toate aceste lucruri relatate până în acest moment, societatea este formată și din oameni buni, oameni care se gândesc la nevoile cetățenilor, sperăm, la niveul conducerii CJ actual să existe oameni de bună credință și care își vor da silința spre a rezolva aceste probleme ce persistă de foarte mulți ani.

Tot realitatea ne arată nouă călărășenilor despre paguba lăsată în urmă de Ecoaqua. Străzile nu au fost aduse la starea inițială, se surpă zilnic, cred că nu există strază în municipiul Călărași care să nu fi fost săpată, iar acum să vedem sectoare de drum peticite, sau guri de canalizare ce nu sunt la nivel cu covorul asfaltic, sau care lipsesc în anumite zone, obligându-i pe conducătorii auto să facă zig-zag-uri pe drumuri care aparent sunt reabilitate. Călărășenii nu înțeleg nici acum de ce trebuie să se împrumute la bănci pentru a se repara străzile distruse prin lucrările Ecoaqua și firmelor aduse de Hidroconstrucția care ne-au distrus orașul și autoturismele…

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Nu putem trece peste cel mai important lucru care arată nepriceperea directorului de la Ecoaqua,  Neagu Cezar de a conduce Ecoaqua. Călărașiul se află pe locul 6 la nivel național pentru prețul ridicat al apei. Prețul apei + tarif canalizare, fără TVA la Călărași este 7.02 RON. La Ploiești pentru aceleași servicii se plătește 3.94 ron

La Oradea și Târgu Jiu prețul apei si canalizarii este de 5 lei, iar în București de 5,05 lei. Exemplele din tabel sunt furnizate de ANRSC pe 2018.

Advertisement

Nici fostul șef al CJ Călărași, liberalul Filipescu nu a stat cu mâinile în sân la sedinta acționarilor din 2015

Răducu Filipescu, pe atunci Preşedintele Consiliului Judeţean considera că este îndreptăţită solicitarea Operatorului având in vedere ca preţul apei nu a mai crescut din anul 2013…El cerea înlocuirea reţelelor vechi cat si analizata posibilitatea construirii unor puţuri noi mai de adânci, fapt ce va conduce atât la economi privind tratarea apei, cat si la stabilizarea acesteia pentru consumatorii finali.

Singurul liberal care a fost atunci cu capul pe umăr a fost primarul Daniel Drăgulin,care arata că  „trebuie sa reducem tot timpul pierderile nu sa aşteptăm finalizarea acestor investiţii pentru ca vor urma alte investiţii.’’

Modul în care a fost condusă societatea Ecoaqua au arătat că pierderile nu au fost reduse. Ele sunt și acum peste 50% iar călărășenii spun că suportă plata unor facturi umflate, nereale care de fapt conțin pierderile societății și primele de sute de milioane de lei vechi  pe care conducerea acesteia și le-a acordat nemeritat.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Romina Gingașu vine astăzi la Călărași. Biblioteca Județeană organizează Festivalul „E ziua ta, femeie!”

Published

on

Romina Gingașu

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași sărbătorește astăzi femeile din județ printr-un eveniment special, intitulat „E ziua ta, femeie”. Desfășurat pe platoul din fața bibliotecii, începând cu ora 10.00, festivalul are ca scop să aducă în prim-plan diversitatea și importanța femeilor în comunitatea noastră.

Luna martie va fi dedicată în întregime doamnelor la Biblioteca Județeană Călărași, pentru că ele sunt cu adevărat speciale. Am organizat acest festival pentru a sublinia importanța și diversitatea lor în societate. Ne-am gândit la activități care să aducă bucurie și satisfacție tuturor femeilor, indiferent de vârstă sau domeniu de interes”, a declarat, pentru canalsud.ro, Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene Călărași.

În cadrul festivalului, Biblioteca Județeană Călărași va oferi cursuri și workshop-uri dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să participe la eveniment.

Avem pregătit un curs de barista și un workshop de creație a săpunului și lumânărilor naturale. Înscrierile s-au deschis deja, iar fiecare curs sau workshop va avea maximum 12 participante și va dura aproximativ două ore”, a adăugat Ionela Ichim pentru sursa citată.

Advertisement

De asemenea, invitat special al evenimentului este Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation, o organizație dedicată promovării drepturilor femeilor și protecției sociale.

„Va fi prezentă doamna Romina Gingașu. Este fondatoarea Red Women Foundation. Această fundație se ocupă exact cu promovarea drepturilor femeilor și protecție socială. Sunt mai multe domenii. Vom avea o dezbatere, o discuție. Avem sala pregătită, sunt 70 de doamne pe care le așteptăm să ia parte la această conferință”, a menționat Ionela Ichim într-un articol pentru canalsud.ro

Biblioteca Județeană Călărași dorește să sublinieze că și domnii sunt bineveniți la festival. De asemenea, copiii sunt încurajați să participe, deoarece vor fi organizate ateliere speciale pentru aceștia și va avea loc un spectacol de teatru de păpuși.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

Advertisement

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate