Connect with us

Breaking News

Ecoaqua S.A. a înregistrat pierderi de 53% în 3 ani, iar costul apei a crescut cu 25%. Din 2015, călărășenii plătesc taxa pentru apa de ploaie

Published

on

Cezar Neagu a introdus în 2015 taxa pe apa de ploaie. El a solicitat ca aceasta să fie introdusă în prețul apei de ADI ECOAQUA și plătită de călărășeni

Pe 8 oct 2015 la Ședința Asociației Generale a Acționarilor de la ADI Ecoaqua s-a cerut majorarea prețului pentru alimentarea cu apă si a tarifului de canalizare epurare, pentru întreaga arie de operare.

Cei mai susținători ai solicitării creșterii prețului au fost Răducu Filipescu fost președinte al CJ Calarasi actual senator PNL Calarasi si Cezar Neagu – candidat și el atunci la locul 3 pe un fotoliu de deputat PNL Calarasi.

Neagu a cerut majorarea prețului la apă și a tarifului de canalizare. Se solicita o creștere, astfel: – tariful pentru apă de la 3,02 la 3,25 lei …iar la canalizare/ epurare  de la 2,29 lei la 2,78 lei

Cezar Neagu a cerut ca ” Primăriile sa perceapă o taxă pentru apa pluvială apa pentru a carei preluare Asociaţia de Dezvoltare Ecoaqua sa poată încasa un tarif”..”tariful pe apa de ploaie spunea Neagu, pentru că peste tot se taxează apa pluvială”.

El a cerut ca ”Ecoaqua să primească lucrări din partea primăriilor asociate”. Aceasta este o formă de concurență neloială  la adresa firmelor autorizate pentru lucrări specifice celor efectuate de Ecoaqua prin care acestea erau defavorizate…

Advertisement

Interesul de a avea lucrări prin încredinţare directa ascund interese si sume de bani în cârdășie cu unele primării din județul Călărași

Cel mai important lucru pentru călărășeni nu sunt banii care au intrat în conturile Ecoaqua sau ADI ECOAQUA ci calitatea lucrărilor efectuate de firme despre care lumea spune că nu ar avea vreo expertiză în lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canalizare. Toate nenorocirile au culminat cu lucrările proiectului CL8. Astăzi, călărășenii pot vedea aproape  zilnic avarii la rețelele de apă atât reabilitate cât și la cele vechi. Anul trecut s-a ajuns la performanța de a se lucra la 4-5 avarii pe zi. Municipiul l-am văzut deseori scăldat în bălti de apă sau fântâni arteziene cu apă provenind din coloanele unde Ecoaqua spune că are pierderi de peste 50%

Lucrări de ridicare a căminelor și a gurilor de scurgere- doar pe anumite  străzi…

Prin luna august 2017, Primăria Muncipiului Călărași anunța faptul că s-au demarat lucrări de ridicare a gurilor de canal…

“Zilele acestea, pe străzile Năvodari, Panduri, Victoriei și Macului se execută lucrări de ridicări cămine și guri de scurgere, precum și de amenajarea unor guri de scurgere noi.

Antreprenorul preconizează începerea asfaltării spre finalul săptămânii viitoare. Se va începe cu strada Năvodari, apoi, în ordine, Panduri și Victoriei, tronsoanele până în Prelungirea București, urmând ca lucrările de asfaltare să se mute pe cealaltă parte, încheindu-se cu strada Macului.”

Advertisement

S-a făcut o treabă extraordinară, dar să mai spunem că municipiul Călărași nu se caracterizează prin cateva străzi, mai mult sau mai puțin circulate.

Reabilitarea rețelelor nu a însemnat reducerea prețurilor și a pierderilor cum ar fi fost normal. Din contră, sursele de presă spun că se fac pregătiri pentru alte creșteri de preț, dar la care mai există oameni care se vor opune. Noi vom urmări cu mare interes aceste acțiuni ce au repercursiuni asupra societății. Pe langă toate aceste lucruri relatate până în acest moment, societatea este formată și din oameni buni, oameni care se gândesc la nevoile cetățenilor, sperăm, la niveul conducerii CJ actual să existe oameni de bună credință și care își vor da silința spre a rezolva aceste probleme ce persistă de foarte mulți ani.

Tot realitatea ne arată nouă călărășenilor despre paguba lăsată în urmă de Ecoaqua. Străzile nu au fost aduse la starea inițială, se surpă zilnic, cred că nu există strază în municipiul Călărași care să nu fi fost săpată, iar acum să vedem sectoare de drum peticite, sau guri de canalizare ce nu sunt la nivel cu covorul asfaltic, sau care lipsesc în anumite zone, obligându-i pe conducătorii auto să facă zig-zag-uri pe drumuri care aparent sunt reabilitate. Călărășenii nu înțeleg nici acum de ce trebuie să se împrumute la bănci pentru a se repara străzile distruse prin lucrările Ecoaqua și firmelor aduse de Hidroconstrucția care ne-au distrus orașul și autoturismele…

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Nu putem trece peste cel mai important lucru care arată nepriceperea directorului de la Ecoaqua,  Neagu Cezar de a conduce Ecoaqua. Călărașiul se află pe locul 6 la nivel național pentru prețul ridicat al apei. Prețul apei + tarif canalizare, fără TVA la Călărași este 7.02 RON. La Ploiești pentru aceleași servicii se plătește 3.94 ron

La Oradea și Târgu Jiu prețul apei si canalizarii este de 5 lei, iar în București de 5,05 lei. Exemplele din tabel sunt furnizate de ANRSC pe 2018.

Advertisement

Nici fostul șef al CJ Călărași, liberalul Filipescu nu a stat cu mâinile în sân la sedinta acționarilor din 2015

Răducu Filipescu, pe atunci Preşedintele Consiliului Judeţean considera că este îndreptăţită solicitarea Operatorului având in vedere ca preţul apei nu a mai crescut din anul 2013…El cerea înlocuirea reţelelor vechi cat si analizata posibilitatea construirii unor puţuri noi mai de adânci, fapt ce va conduce atât la economi privind tratarea apei, cat si la stabilizarea acesteia pentru consumatorii finali.

Singurul liberal care a fost atunci cu capul pe umăr a fost primarul Daniel Drăgulin,care arata că  “trebuie sa reducem tot timpul pierderile nu sa aşteptăm finalizarea acestor investiţii pentru ca vor urma alte investiţii.’’

Modul în care a fost condusă societatea Ecoaqua au arătat că pierderile nu au fost reduse. Ele sunt și acum peste 50% iar călărășenii spun că suportă plata unor facturi umflate, nereale care de fapt conțin pierderile societății și primele de sute de milioane de lei vechi  pe care conducerea acesteia și le-a acordat nemeritat.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Scântei: Amelia Giurcan cere demiterea directorului Ecoaqua SA pentru incompatibilitate. Grama:”Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași a ieșit cu scânteie și tensiuni, după ce Amelia Giurcan a deschis din nou subiectul Ecoaqua. De data aceasta, consiliera USR i-a solicitat președintelui CJ Călărași Vasile Iliuta să-l demită pe Eduard Grama din poziția de director al operatorului regional de apa-canal Ecoaqua SA.

Motivul? Agenția Națională de Integritate a stabilit că acesta a fost găsit incompatibil și nu ar trebui să ocupe o funcție publică pentru următorii trei ani.

Amelia Giurcan a subliniat că, deși funcția actuală a lui Eduard Grama nu îl obligă să-și părăsească postul, consideră că acesta are o obligație morală să facă acest lucru.

În ședința recentă a Consiliului Județean, am solicitat demiterea lui Eduard Grama din funcția de director al Ecoaqua. Președintele Iliuță a confirmat că Grama nu mai poate ocupa această funcție din cauza unei hotărâri judecătorești, dar că demiterea lui este în responsabilitatea Consiliului de Administrație al Ecoaqua. Am adus în discuție faptul că Președintele Iliuță l-a susținut pe Grama în toate funcțiile publice pe care le-a ocupat până acum și că este responsabilitatea PSD să nu-l mai protejeze. Este important să asigurăm integritatea instituțiilor publice și să avem încredere că acestea sunt conduse de persoane competente și corecte” – a precizat Amelia Giurcan pentru Calarasipress.ro

Advertisement

Interpelat de Amelia Giurcan, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuta, a afirmat că a verificat situația și a consultat direcția juridică a CJ Călărași, care a constatat o stare de incompatibilitate. Cu toate acestea, Consiliul de Administrare încă nu a confirmat această constatare, iar Adunarea Generală a Acționarilor urmează să se reunească pentru a clarifica situația.

Pe de altă parte, Eduard Grama a declarat că s-a conformat și și-a dat demisia din funcția din cadrul direcției din Consiliul Județean Călărași la data de 11.04.2024, în aceeași zi în în care, pe portalul Înaltei Curți, a fost publicată decizia.

Referitor la conducerea Ecoaqua SA, acesta a precizat
că numirea directorului general este în responsabilitatea Consiliului de Administrație conform OUG 109.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Eduard Grama a făcut următoarea precizare:

“Eu nu comentez declarații politice. Suntem în campanie electorală, iar, după cum ne-am obișnuit în ultimul timp, fiecare spune ce crede el că este interesant pentru propriul electorat. Subiectul propus pentru analiză de doamna de la USR, fina baronului de Prahova, Iulian Dumitrescu, presupune referiri la lege și articole de lege, nu la părerea personală a unei persoane care, de la membru PSD, a ajuns candidatul albanez al USR. Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Prima reacție a primarul Vasile Aurel după scandalul în care a fost implicat. “Nu există așa ceva! Mergem pe teren să vă convingeți despre ce este vorba”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Vasile Aurel a reacționat față de acuzațiile ce au apărut în presa locală, negând existența oricărui abuz sexual între cei doi elevi implicați, unul din clasa a V-a și celălalt din clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia. În ciuda faptului ca primarul nu are atribuții în astfel de situații, acesta a oferit clarificări.

Într-o declarație acordată calarasipress.ro, primarul liberal a respins informațiile vehiculate, etichetându-le drept o insultă la adresa comunității și o încercare de a denigra conducerea școlii și a primăriei.

Aceste afirmații sunt complet false,” a afirmat primarul Vasile Aurel. “Nu există nicio bază în realitate pentru ceea ce a fost relatat în presă. Situația menționată pare a fi o speculație fără temei. Trebuie să subliniez că unul dintre elevi are afecțiuni medicale, iar afirmațiile privind existența camerelor de supraveghere în toalete sunt pur și simplu absurde și nefondate!”

În ciudat tuturor acestor aspecte, conducerea școlii a sesizat organele de poliție.  Surse din cadrul anchetatorilor au indicat că sesizarea a fost făcută de către un cadru didactic al școlii, iar elevul a fost audiat în prezența unui psiholog din cadrul DGASPC Călărași.

Advertisement

Presupusa faptă, ce ar fi avut loc pe 25 aprilie în jurul orei 08:15, a fost raportată de către conducerea unității de învățământ către autorități în aceeași zi, în jurul orei 12:08, prin numărul de urgență 112, imediat după ce s-a constatat situația.

“Dacă mergem împreună în sat să vedeți despre ce este vorba, înțelegeți perfect despre ce se întâmplă și cum s-a ajuns la această situație” – a explicat edilul Vasile Aurel pentru calarasipress.ro

Primarul a subliniat importanța asigurării unui mediu sigur și propice în școlile din Jegălia și a condamnat orice încercare de subminare a acestor eforturi prin diseminarea informațiilor false și lipsite de temei. În legătură cu presupusul abuz sexual, directoarea școlii, Dumitru Cristina, a informat imediat autoritățile competente.

Deși poliția nu a emis încă un punct de vedere oficial și nu a confirmat situația, ancheta continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Update / O fetiță și bunica ei, din Călărași, moarte după ce au mâncat pește de Florii. Ancheta dezvaluie noi detalii

Published

on

fetita spantov

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Tragedie într-o familie din Spanțov, județul Călărași. O copilă de 4 ani și bunica acesteia au murit, iar oamenii din zonă spun ca s-ar fi întâmplat după ce au mâncat pește pregătit în ziua de Florii. Fetița fusese adusă să-și petreacă weekendul alături de bunicii ei la țară, iar duminică după-amiază au avut o masă în familie la care au participat și alte rude. Principalul fel de mâncare consumat a fost peștele, macrou congelat cumpărat de la un magazin din sat.

După un timp, fetița a început să se simtă rău, prezentând stări de greață, iar spre dimineață a început să verse. Bunicul a fost cel care a observat primele simptome ale stării ei de sănătate. După primul episod de vărsături, au revenit la somn. Situația s-a înrăutățit, iar fetița a fost transportată de urgență la spitalul din Călărași. Din nefericire, medicii nu au putut face nimic pentru a o salva, iar micuța a intrat în stop cardio-respirator și a fost declarată decedată.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei.

Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate.

Advertisement

Bunicul care o însoțea pe fetiță la spital i-a dat vestea tragică soției sale, care se află și ea internată la spitalul municipal din Oltenița. Vestea a picat ca un fulger, iar femeii î s-a făcut rău. A decedat câteva minute mai târziu.

Acum, o echipă de specialiști investighează situația pentru a afla cauzele exacte care au dus la această tragedie.

Continue Reading

Cele mai vizualizate