Connect with us

Știri

DPL Călăraşi: 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.790 lei, au fost aplicate în perioada 7-13 martie 2022

Published

on

DPL Călăraşi: 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.790 lei, au fost aplicate în perioada 7-13 martie 2022

În perioada 7-13 martie 2022, politiştii locali şi-au desfăşurat activitatea, conform planificării lunare, având la bază atribuţiile prevăzute în Legea nr. 155/2010, H.G.nr. 1332/2010, Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al municipiului pe anul 2021, respectiv Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, Regulamentul de Ordine Interioară, precum şi în concordanţă cu evoluţia situaţiei operative din zonele şi locurile date în responsabilitate.

S-a avut în vedere, în principal, acoperirea cu elemente de dispozitiv, a tuturor zonelor şi itinerariilor de patrulare unde, conform statisticilor şi a informaţiilor primite de la celelalte structuri de ordine publică sau de la cetăţenii municipiului, acolo unde frecvent se tulbură ordinea şi liniştea publică, se săvârşesc acte sau fapte antisociale.

În perioada 7 – 13 martie 2022, Poliția Locală Călărași:
– a continuat desfășurarea de acțiuni în sistem integrat în colaborare cu reprezentanții I.P.J. Călărași, pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică pe raza municipiului.
– a acționat permanent, cu o patrulă mobilă, pe raza orașului pentru menținerea curățeniei mai ales în zona platformelor de gunoi, depistarea persoanelor care aruncă gunoi în alte locuri și a celor care caută prin deșeurile menajere din aceste locații, colaborând cu angajații REBU pentru ridicarea deșeurilor reciclabile.
– a desfășurat acțiuni pe linia siguranței rutiere precum și acțiuni pentru sancționarea celor care încalcă regulile privind oprirea, staționarea și parcările neregulamentare;
– a efectuat controale în trafic pe linia respectării reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj mare pe raza municipiului ;
– a desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării programului de lucru de către operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice;
– a asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal precum și identificarea proprietarilor autovehiculelor aflate în zonele unde Primăria Călărași desfășoară activități de modernizare a carosabilului respectiv a trotuarelor sau a parcărilor de domiciliu precum și toaletarea arborilor;
– a desfășurat acțiuni pe linia activității comerciale și a respectării legislației în vigoare pe linie de disciplină în construcții;
– a însoțit refugiații sosiți din Ucraina către centrele speciale de cazare;

– a asigurat măsuri de ordine publică precum și fluidizarea traficului rutier și pietonal cu ocazia acțiunilor desfășurate de Ziua Națională a Meseriilor “Marșul Meseriașilor”.

Advertisement

În perioada 7 – 13 martie 2022, polițiștii locali au legitimat un număr de 162 persoane, au intervenit la 16 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 9 sesizări primite prin sistemul 112, au aplanat 3 stări conflictuale, au constatat 111 fapte antisociale și au aplicat un număr de 90 sancțiuni contravenționale (în valoare de 29.790 lei) și 21 avertismente verbale, după cum urmează:

1. OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice: 67 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 8700 lei dar și cu avertisment scris plus 132 puncte penalizare ;
2. Legea nr.61/1991 9 (r) sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 12 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 2600 lei dar și cu avertisment scris ;
3. OUG 97/2005 privind actele de stare civilă: 1 faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 40 lei ;
4. HCL 219/2008 privind Regulamentul de gospodărire comunală a municipiului Călărași – 7 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2450 lei;
5. Legea 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap: 1 faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei ;
6. Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice: 1 faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 4000 lei ;
7. OUG 92/2021 privind Regimul deșeurilor: 1 faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei .

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate